Ben mi yanlis düşünüyorum,cok mu negatifim ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bizde hala aramızda kalan böyle düşünen çürükleri ayıklamaya çalışırken kasa kasa getirip ordan burdan bütün çürükleri doldursunlar işte. Sonra bunlar burda yine kendi vatandaşlarıyla evlenip çoğalsınlar hunharca. Ama biz çocuk yapsak mı diye düşünmenin ötesine geçemiyelim gelecek kaygısından endişelerden. Sizin işiniz daha zor yanlış örneği sınıfta düzeltmek için diğerlerinin zamanından çalışıyo oluyorsunuz bir yerde Allah size güç sabır versin ne diyelim.

Mudur Beyin önerisi de şu: Evine gidin çayını icin,guzellikle halledin.Tamam kismen hakli ama bir kere bile olula gelmemis sadece sikayet icin gelmiş bir velinin ayagina mi gideyim yani?onurumu ayaklar altına mi alayim?

Suriyeli, Afgan, Pakistanlı bizim orası karışık. Babamın evinin sokağında bir dükkanda 20 kişi erkek yaşıyorlar kapının önünden geçemiyorum o kadar berbat bir koku ki anlatamam. Toplu taşımaya bindiğim de bir hafta sonu bir baktım herkes Suriyeli nasıl rahatlar ben kendimi bir garip hissettim yemin ederim. Irkçılık değil bu, biz diğer Avrupa ülkeleri gibi çalışması amacıyla getirmedik buraya, benim dedem 24 sene Almanya' da çalıştı ama işçi açığı olduğu için Almanya aldı. Hangi ülke savaş çıksa bize kucak açacak ve ya Suriye' ye gitsek, bu kadar rahat olan insanlar bize nasıl davranacaktı sizce?bizim kendi insanımıza hayrımız yok, onları fazla görmemiz bana abes gelmiyor.

Her suriyeli konusunda aynı şeyi soruyorum. Türk bi öğrencinizin sürekli eşyası kaybolsa ailesi aramaz mıydı? Eşya vermediğiniz bir Türk öğrencinin ailesi “niye çocuğumu ayırdınız?” diyemez miydi? O zamanda “bıktım bu Türklerden” mi diyecektiniz?

Ben onların ne yaşadığını anlıyorum amalı cümleler gereksiz duyar kasıyor. Anlayamazsınız. Suriyeli bir arkadaşım var. 2 yaşında oğluyla, karnı burnunda hamileyken evini taramışlar. Bunu anlayabilir misiniz? O ailesinden birini kaybetmemiş. Kaybedenleri anlayabilir misiniz? Kişinin kimliği değil, çektiği acılar önemlidir. Genelleme hiçbir ırka, millete yapılamaz.

Savas magduru bir insan kadinlar pis demez.savas magduru bir insan geldigi yere saygi duyar.Savas magduru bir insan yemek yedigi tabagi pislemez.Geldigi ulkenin insanlarina da saygi duyar.Ogretmenine saygi duyar.Sacma sapan bir sebeoten oturu zirt pirt sikayete gelmez.
Daha dun bi yakinimin ocagina incir acagi dikiyordu.adam 20 yasindaki kizini 45 yasindaki akrabama zorla vermeye kalkti.Akrabam evli ve 3 cocugu var.o cocuklar bana kustuler.neden biliyor musun? "Siz nerdesiniz .Biz bu kadin yuzunden cok mutsuzuz.Babam her gun annemi dovuyor." Dedi.sonra ise olmayinca bu is onlari as sahibi eden ,eve yerlestiren akrabami gordukleri yerde olumle tehdit ediyorlar.Tamam bizimkinde de hata var ama..Hani onlari anlayamazsiniz diyorsunuz ya..Ben anladim ama siz anlayamamissiniz..

Baska ulkeler kapilarini acsa bize gelirler miydi?

Tahrik edici bi anlatımınız var gerçekten. Yediği kaba hayvanlar pisler, insanlar değil. Bu benzetmeniz bile aşağılayıcı. Kişi kendinden sorumludur, ırkından değil. Benim ülkemin insanı değil mi otostop çeken kadınları, gece dışarı çıkan gencecik kızları kaçırıp tecavüz eden? Bütün türk erkekleri mi diye konuşuyoruz? Değerleri sebebiyle birbirini aşağılayan türk kadınları yok mu? Bütün türk kadınları mı diyoruz? Daha geçen gün bi adamla evli, ayrıyetten de 2 adamla ilişkisi olan çocuklu bi kadın gördüm. Türktü.

Bu yargılar saçma, çok açık bir şey söylüyorum. Genelleme yapamazsınız. Hiçbir ırk kendini başka bir ırktan üstün göremez.

Geldikleri ülkede ki insanlara saygı duysunlar tabiki. Ama kendilerine pislik gibi davrananlara da mı duysunlar? Önünüzde eğildikleri zaman mı evet saygı gördük diyeceksiniz? Normal sıradan bi insanız hepimiz, kimse karşımızda el pençe duramaz.

Mudur Beyin önerisi de şu: Evine gidin çayını icin,guzellikle halledin.Tamam kismen hakli ama bir kere bile olula gelmemis sadece sikayet icin gelmiş bir velinin ayagina mi gideyim yani?onurumu ayaklar altına mi alayim?

Bence yapmamalısınız, müdürünüz yanlış düşünüyor. Çocuğunu dövmemişsiniz hakaret etmemişsiniz insiyatifinizde olan birşeyi daha faydalı olabilicek birilerine kullanmışsınız. Çoluk çocuğunun peşinde koşan biri de değil diyorsunuz okula gelip gittiği yok. Ama iş almaya gelince bizim hakkımız gibi düşünüyorlar sürekli birşeyler aldıkları için.Çok merak ediyorum Müdüre gelip herhangi biri böyle şikayet etse evine git der miydi ? Eminim demezdi e kadın bunlar sayılır der geçerdi. Pozitif ayrımcılık var e hadi olsun ama önce Can diyelim yarın öbür gün bizim nolcağımız belli değil. Herkes işsiz güçsüz dolaşıyor.
Gerçekten ALLAH hepimizin sonunu hayır etsin. Sizinde canınız sıkılmasın gerekeni yapmışsınız zaten.

Gerçekten ne oldukları belli değil. Çok daha önce 2000 li yıllarda vatandaşlığa geçmiş sonra suriye vatandaşlığına dönmüş, pasaportun süresi geçmiş, ama tc kimlik numarası olan, mavi kartı olan, nvi de kaydı açık olan, ama TC vatandaşı olmayan, pasaportu olmayan ama Romanya vatandaşı olan birinin nikahını kıyamadık, işin içinden çıkamadık. TC vatandaşı olmayan birinin nasıl kaydı açık hala anlamış değilim. Söylenecek çok sey var ama susuyorum, faydası yok.

Bence negatif falan değilsiniz gayet haklısınız
Zaten Suriyelilerin arsızlıkları rahatlıkları yüzünden halkını sevmedi benimsemedi
o kadar rahatlar ki Bir 20 yıl sonrasını düşünemiyorum Fatih yaşanmaz bir halde bildiğiniz Şam oldu, evlerine falan gitmeyin daha çok yüz bulacaklardır iyice Arsızlaşacaklar

böyle cazgırlık da yapıyorlar işte
sanki ihtiyacı var
inan ihtiyacı olan suriyeliler daha sessiz bu sürekli yardım alanlar normal değil
ülkenin tüm nimetleri onlara çalışsın istiyorlar

ve ruhsatsız açtıkları işyerlerinde zehir mi katıyorlar hiç denetlenmiyorlarmış link aşağıda

Yavuz Hırsız ev sahibini bastırır misali Bunlar da bizi bastırmaya her şeyden bizden daha fazla hakları olduğunu iddia edecekler neredeyse
Suriyeli dükkanlardanalışveriş yapanlar düşünsün Ben asla girmedim girmem de kendi vatandaşının Dükkanı mağazası dururken.

Hümanist değilim. Sadece birlikte yaşadığım insanları ülkelerine göre ayırmıyorum. Bu ülkeye ne yapabilirler ki? Bu ülkeye tapılacak vir şey ni kaldı? Hem savaşta taraf olmuş, hem savaşı körüklemiş ülkenin vatandaşı olarak konuşuyorum. Suriyeye bu devlet silah göndermedi mi? Mit tırlarını hatırlayın, sadece haveri yaptı diye can Dündar ın başıba gelenleri... Ülkede yakalanan ışid elemanlarını serbest bırajan mahkemeletimizi. Müslüman kardeşlere açık açık yapılan mali ve lojistik destekleri... Hangi Suriyeli ile konuşsam biz esat ı seviyoruz diyor.. Lübnana yapılan bitçok arap üljesine yapılan şeyi yapmak istediker ve türkiye de buna alet oldu.. Savaşmıyorlar diye kızıyorsunuz ama savaşın ortasındaki hangi anne oğlunu kızını gönderir ölmeye? Devlet para alıyor onları tutmak için ve gereken yardımı bile yapmıyor.. Her tarafta ingilizce tabelalar var, neredeyse her dükkanın adı ingilizcr ama kimse rahatsız değil. Abd karıştırıyor dünyayı ama ingilizce kimseye batmıyor... Hümanist değilim. Realistim sadece...

Ben direk ornekler uzerinden gidiyorum.yasadiklarimi anlatiyorum.

Ülkedeki işsizliğin sebebi de mi onlarmış? Ee ekonomimizi de onlar batırdı o zaman? Doları filan da onlar uçurdu? Ülkeyi uöurumun kenarına da onlar sürükledi? Okula giden çocuğuna üniforna alamayıp intihar eden adamla iş cinayetine kurban giden suriyeli doktor (işçi olarak çalışıyormuş burada) ikisi de öldürüldü ama katili biliyoruz.

Siz gerçekten suriyelilerin ülkeden gidince ülkemizin Finlandiya gibi bir ülke olacağını filan mı zannediyorsunuz?

Ulkemizdeki sorun ayri bir konu.ben bize siginmalarina degil bize yerlesmelerine karsiyim.Kimlik verilmwsine karsiyim
Konustugum bir velim bizim bulundugumuz bolgede savas olmadi.biz oylesine geldik diyor.
IYILIKTEN MARAZ DOGAR.ben sizinle eyni fikirde degilim.

Bu düşüncelerin aynısını Almanlar almanyaya giden türk işçileri için düşünüyordu. Böyle aşağılayarak ve küçümseyerek. Medeniyetten bi haber olarak. Şimdi sizler onların kadına bakış açısına kızıyorsunuz da türk erkekleri böyle bakmıyor mu kadınlara? "kızlar pis" düşüncesi sadece suriyelilerde mi var? Regle "kirlendim" diye bir deyim kullanılmıyor mu? Bu ülkenin diyanet işleri "bir baba 6 yaşındaki kızından cinsel olarak etkilenebilir" diye fetva vermedi mi? Bu ülkenin ikahiyetçıso "hamile kadın sokakta dolaşmamalı" demedi mi? Tecavüze uğrayan çocuklar için bir bakan "bir kereden bir şey olmaz" demedi mi? Bunlar suriyeli mi? Bence siz bir ortadoğu üljesinde yaşadığımız gerçeğini unutuyorsunjz. Ga bi de en önemlisi ülkenin başkanı "ben kadın-erjek eşitliğine inanmıyorum, fıtrata ters" diyor. Yorum yapanlar türkiye de mi yaşıyorsunuz? Ya da herşeyden bi habersiniz? Ha bu arada yeni düzenlemelerle nafaka hakkımızı elimizden almaya çalışanlar da suriyeli, onu unutmuşum...

Hangi tarafıymış çok merak ettim. Öyle olmasa bile ışid kadın satıyor köle pazarlarında. Hala savaş devam ediyor. Ülkenizin bir yerine farklı 3 ülkeden askerler çıkartma yapsa, ülkedeki gruplar kadınları yakalayıp seks kölesş yapsa pazarlarda alıp satsa siz de kendinizi güvende hissetmezsiniz ve öylesine mülteci olursunuz. Ben bu ülkede yaşayanlardan çok zarar gördüm ama hiçbir mülteciden zarar görmedim. 2 tane öğrenci velisi ile konuştunuz diye tüm halkı kötülüyorsunuz. Bugün vizesi olsa, kalma izni olsa avrupada, kaç türk gider biliyor musunuz? Savaş yok birşey yok. Mülteci olarak sığınma talep etmek insan hakları evrensel bildirgesinde vardır ve bunu kabul eden ülkeler bunu uygular. Ben de sizin yazdıklarınızı görüp "tüm türk kadınları ırkçıdır" gibi bir genelleme yapsam be kadar doğru olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…