- 27 Haziran 2018
- 1.129
- 1.754
- 83
- Konu Sahibi Rengarenk kelebekler
-
Aynen oyle.malesef..Kadini ınsan ola-rak görmeyen, bu ďusuncesini de ısrarla doğru kabul eden (hanı entegrasyon)diyorlar ya iste böyle bir toplumla yaşıyoruz. Diyorum ya veli oğlum kızla oturamaz diye beni şikayet etti. Bu ne özgüven ne cesaret.cocuk evde kızkardeşleri ile aynı sofraya oturmuyormuş. Çocuğa sebebini soru-yorum. "Kizlar pis"diyor.Ve bunu da aile destekliyor.
Mudur Beyin önerisi de şu: Evine gidin çayını icin,guzellikle halledin.Tamam kismen hakli ama bir kere bile olula gelmemis sadece sikayet icin gelmiş bir velinin ayagina mi gideyim yani?onurumu ayaklar altına mi alayim?Bizde hala aramızda kalan böyle düşünen çürükleri ayıklamaya çalışırken kasa kasa getirip ordan burdan bütün çürükleri doldursunlar işte. Sonra bunlar burda yine kendi vatandaşlarıyla evlenip çoğalsınlar hunharca. Ama biz çocuk yapsak mı diye düşünmenin ötesine geçemiyelim gelecek kaygısından endişelerden. Sizin işiniz daha zor yanlış örneği sınıfta düzeltmek için diğerlerinin zamanından çalışıyo oluyorsunuz bir yerde Allah size güç sabır versin ne diyelim.
Savas magduru bir insan kadinlar pis demez.savas magduru bir insan geldigi yere saygi duyar.Savas magduru bir insan yemek yedigi tabagi pislemez.Geldigi ulkenin insanlarina da saygi duyar.Ogretmenine saygi duyar.Sacma sapan bir sebeoten oturu zirt pirt sikayete gelmez.Her suriyeli konusunda aynı şeyi soruyorum. Türk bi öğrencinizin sürekli eşyası kaybolsa ailesi aramaz mıydı? Eşya vermediğiniz bir Türk öğrencinin ailesi “niye çocuğumu ayırdınız?” diyemez miydi? O zamanda “bıktım bu Türklerden” mi diyecektiniz?
Ben onların ne yaşadığını anlıyorum amalı cümleler gereksiz duyar kasıyor. Anlayamazsınız. Suriyeli bir arkadaşım var. 2 yaşında oğluyla, karnı burnunda hamileyken evini taramışlar. Bunu anlayabilir misiniz? O ailesinden birini kaybetmemiş. Kaybedenleri anlayabilir misiniz? Kişinin kimliği değil, çektiği acılar önemlidir. Genelleme hiçbir ırka, millete yapılamaz.
Baska ulkeler kapilarini acsa bize gelirler miydi?Suriyeli, Afgan, Pakistanlı bizim orası karışık. Babamın evinin sokağında bir dükkanda 20 kişi erkek yaşıyorlar kapının önünden geçemiyorum o kadar berbat bir koku ki anlatamam. Toplu taşımaya bindiğim de bir hafta sonu bir baktım herkes Suriyeli nasıl rahatlar ben kendimi bir garip hissettim yemin ederim. Irkçılık değil bu, biz diğer Avrupa ülkeleri gibi çalışması amacıyla getirmedik buraya, benim dedem 24 sene Almanya' da çalıştı ama işçi açığı olduğu için Almanya aldı. Hangi ülke savaş çıksa bize kucak açacak ve ya Suriye' ye gitsek, bu kadar rahat olan insanlar bize nasıl davranacaktı sizce?bizim kendi insanımıza hayrımız yok, onları fazla görmemiz bana abes gelmiyor.
Tahrik edici bi anlatımınız var gerçekten. Yediği kaba hayvanlar pisler, insanlar değil. Bu benzetmeniz bile aşağılayıcı. Kişi kendinden sorumludur, ırkından değil. Benim ülkemin insanı değil mi otostop çeken kadınları, gece dışarı çıkan gencecik kızları kaçırıp tecavüz eden? Bütün türk erkekleri mi diye konuşuyoruz? Değerleri sebebiyle birbirini aşağılayan türk kadınları yok mu? Bütün türk kadınları mı diyoruz? Daha geçen gün bi adamla evli, ayrıyetten de 2 adamla ilişkisi olan çocuklu bi kadın gördüm. Türktü.Savas magduru bir insan kadinlar pis demez.savas magduru bir insan geldigi yere saygi duyar.Savas magduru bir insan yemek yedigi tabagi pislemez.Geldigi ulkenin insanlarina da saygi duyar.Ogretmenine saygi duyar.Sacma sapan bir sebeoten oturu zirt pirt sikayete gelmez.
Daha dun bi yakinimin ocagina incir acagi dikiyordu.adam 20 yasindaki kizini 45 yasindaki akrabama zorla vermeye kalkti.Akrabam evli ve 3 cocugu var.o cocuklar bana kustuler.neden biliyor musun? "Siz nerdesiniz .Biz bu kadin yuzunden cok mutsuzuz.Babam her gun annemi dovuyor." Dedi.sonra ise olmayinca bu is onlari as sahibi eden ,eve yerlestiren akrabami gordukleri yerde olumle tehdit ediyorlar.Tamam bizimkinde de hata var ama..Hani onlari anlayamazsiniz diyorsunuz ya..Ben anladim ama siz anlayamamissiniz..
Baska ulkeler kapilarini acsa bize gelirler miydi?
Mudur Beyin önerisi de şu: Evine gidin çayını icin,guzellikle halledin.Tamam kismen hakli ama bir kere bile olula gelmemis sadece sikayet icin gelmiş bir velinin ayagina mi gideyim yani?onurumu ayaklar altına mi alayim?
Bence negatif falan değilsiniz gayet haklısınızMudur Beyin önerisi de şu: Evine gidin çayını icin,guzellikle halledin.Tamam kismen hakli ama bir kere bile olula gelmemis sadece sikayet icin gelmiş bir velinin ayagina mi gideyim yani?onurumu ayaklar altına mi alayim?
Yavuz Hırsız ev sahibini bastırır misali Bunlar da bizi bastırmaya her şeyden bizden daha fazla hakları olduğunu iddia edecekler neredeyseböyle cazgırlık da yapıyorlar işte
sanki ihtiyacı var
inan ihtiyacı olan suriyeliler daha sessiz bu sürekli yardım alanlar normal değil
ülkenin tüm nimetleri onlara çalışsın istiyorlar
ve ruhsatsız açtıkları işyerlerinde zehir mi katıyorlar hiç denetlenmiyorlarmış link aşağıda
Kızıyorum zaten merak etmeyin hatta asıl onlara kızıyorum.
Kendimiz cok matah bi haldeymisiz gibi bir de onlar çöreklendi ülkeye. Evet "mukkemmel" bi dunyada yaşıyor olsaydık hatta hic sınır diye bir sey olmasaydi bütün insanlar aynı şekilde esit sartlarda esit imkanlarda yasasaydı cok güzel olurdu. Ama avrupalılar kimseyi ülkelerine bile kabul etmiyorken en humanist biz olalım tabii alalım herkesi (pardon herkesi degil malum partiye oy verebilecekleri). Ayrıca bu şekildeki azınlıkların ileride ne gibi sorunlar çıkarabileceğinin umarım farkındasınızdır. Hümanist olayım derken kendi ülkenizdeki insanları görmezden gelmeyin lütfen
Ben direk ornekler uzerinden gidiyorum.yasadiklarimi anlatiyorum.Tahrik edici bi anlatımınız var gerçekten. Yediği kaba hayvanlar pisler, insanlar değil. Bu benzetmeniz bile aşağılayıcı. Kişi kendinden sorumludur, ırkından değil. Benim ülkemin insanı değil mi otostop çeken kadınları, gece dışarı çıkan gencecik kızları kaçırıp tecavüz eden? Bütün türk erkekleri mi diye konuşuyoruz? Değerleri sebebiyle birbirini aşağılayan türk kadınları yok mu? Bütün türk kadınları mı diyoruz? Daha geçen gün bi adamla evli, ayrıyetten de 2 adamla ilişkisi olan çocuklu bi kadın gördüm. Türktü.
Bu yargılar saçma, çok açık bir şey söylüyorum. Genelleme yapamazsınız. Hiçbir ırk kendini başka bir ırktan üstün göremez.
Geldikleri ülkede ki insanlara saygı duysunlar tabiki. Ama kendilerine pislik gibi davrananlara da mı duysunlar? Önünüzde eğildikleri zaman mı evet saygı gördük diyeceksiniz? Normal sıradan bi insanız hepimiz, kimse karşımızda el pençe duramaz.
Benim ülkemde benden daha rahat yaşıyorlar. .niye gitsinler ki..her türlü yardımı alıyorlar..ama benim ülkemin kendi vatandası çocuguna okul forması alamıyor. Ve hazin son..daha neler neler..konuşursam banlancam yine..o yüzden bu kadar diyor ve gidiyorum.
Ulkemizdeki sorun ayri bir konu.ben bize siginmalarina degil bize yerlesmelerine karsiyim.Kimlik verilmwsine karsiyimÜlkedeki işsizliğin sebebi de mi onlarmış? Ee ekonomimizi de onlar batırdı o zaman? Doları filan da onlar uçurdu? Ülkeyi uöurumun kenarına da onlar sürükledi? Okula giden çocuğuna üniforna alamayıp intihar eden adamla iş cinayetine kurban giden suriyeli doktor (işçi olarak çalışıyormuş burada) ikisi de öldürüldü ama katili biliyoruz.
Siz gerçekten suriyelilerin ülkeden gidince ülkemizin Finlandiya gibi bir ülke olacağını filan mı zannediyorsunuz?
Ulkemizdeki sorun ayri bir konu.ben bize siginmalarina degil bize yerlesmelerine karsiyim.Kimlik verilmwsine karsiyim
Konustugum bir velim bizim bulundugumuz bolgede savas olmadi.biz oylesine geldik diyor.
IYILIKTEN MARAZ DOGAR.ben sizinle eyni fikirde degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?