Ben mi yanlış düşünüyorum?

Aselkocak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
410
167
23
31
Merhaba arkadaşlar. Evliyim. Herşey gayet iyi evliliğimizde. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz. Evliliğimizin ilk yıllarında eşimin çalıştığı birimden dolayı görüşemiyorduk. Çok yoğun çalışılıyordu. Bu da aramızda sorun oluyordu. Sonra kendi talebiyle başka birime geçti. Bizim için daha iyi oldu. Beraber gidiyor. Beraber geliyorduk. Ama şu an müdürümüz değişti. Ekibide değişecekti. Dün eşimle sinema çıkışı bana yerinin değiştiğini artık müdürle çalışacağım dedi. Şaşırdım. Ne diyeceğimi bilemedim. Maaşında değişim olmayacaktı. Daha çok çalışacak ve geliş gidiş zamanları belli olmayacaktı. Bende iyi düşündün mü dedi. Evet dedi. Başka bir arkadaşı arayıp yerimizde mi kalsak. Burası iyiydi dedi. Ama eşim diğer arkadaşına o kadar inanmış ki. Deneyelim. Olmazda ayrılırız dedi. Beni rahatsız eden ise bunu benimle konuşmasını danışmasını isterdim. Eşim ise bencillik yapıp kendini düşündü gibi hissediyorum. Dün akşam ise sen yarın sabah metroyla gitsen, ben öğlen arabayla gitsem dedi. Uykusu ağır olduğu için hep ben uyandırırım. Bende geç kalmasın diye arabayı ona verip kendim metroyla geldim. Sonra ise pişman oldum. Belkide benimde bencillik yapmam gerekiyordu. Yanlış mı düşünüyorum? Ne yapayım?

İş hayatındaki değişikliği, verdiği kararı size anlatıp danışsaydı birlikte ortak bir karar verseydiniz daha nazik daha olumlu bir davranış olurdu sonuçta siz onun eşisiniz sizi kırmamış olurdu vereceği karar da net olsa bile sizinle paylaşsaydı en azından sizi önemsiz görüyormuş gibi hissettirmemiş olurdu biraz bodoslama dalmış olaya gibi aslında imkanları ve şartları çok çok iyi olmayacak olmasına rağmen bu kadar merakla o işe sarılmasına da anlam veremedim her neyse siz aranızda çekişme oluşturmayın bence size kendinizi değersiz hissettirdiği için alınmışsınız sanırım böyle hissettiğinizi ona gösterin iş hayatı ile ilgili bir olumsuzluk yaşarsa birlikte karar alsaydık belki daha sağlıklı bir süreç geçirirdin diye hafiften hafiften lafınızı vurdurursanız içiniz rahatlayabilir diye düşünüyorum ama onun haricinde bak bana sormadı danışmadı bencillik yaptı kendi karar aldı diye kendi kendinizi doldurup beyninizi yormayın akışına bırakın ama mutlaka sizi kırdığını anlamasını sağlayın

Esiniz le ayni yerde calismayin ya.Cok kotu bisey.Biz kirk takla atiyoruz oradaki sorunu eve getirmeyelim diye:(
Belki boylesi hayirlidir da arabayi vermeseniz iyiymiş.

o bencillik yapsın, siz bencillik yapın. e nereye kadar? savaşta değilsiniz ki. bencillik yapma planı kurana kadar aklınızdakileri konuşun.
4 gündür eşim eve gece 1 de geliyor. Konuşmak istediğimi söyledim. Ama görüşemiyoruz ki. Sadece uykuda buluşuyoruz.

o bencillik yapsın, siz bencillik yapın. e nereye kadar? savaşta değilsiniz ki. bencillik yapma planı kurana kadar aklınızdakileri konuşun.
Konuşmak istediğimi söyledim. Ama eşim 3 gündür gece 1 de geliyor. Ben uyumuş oluyorum tabi. Sadece yatakta uyurken buluşuyoruz.

Merhaba arkadaşlar. Evliyim. Herşey gayet iyi evliliğimizde. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz. Evliliğimizin ilk yıllarında eşimin çalıştığı birimden dolayı görüşemiyorduk. Çok yoğun çalışılıyordu. Bu da aramızda sorun oluyordu. Sonra kendi talebiyle başka birime geçti. Bizim için daha iyi oldu. Beraber gidiyor. Beraber geliyorduk. Ama şu an müdürümüz değişti. Ekibide değişecekti. Dün eşimle sinema çıkışı bana yerinin değiştiğini artık müdürle çalışacağım dedi. Şaşırdım. Ne diyeceğimi bilemedim. Maaşında değişim olmayacaktı. Daha çok çalışacak ve geliş gidiş zamanları belli olmayacaktı. Bende iyi düşündün mü dedi. Evet dedi. Başka bir arkadaşı arayıp yerimizde mi kalsak. Burası iyiydi dedi. Ama eşim diğer arkadaşına o kadar inanmış ki. Deneyelim. Olmazda ayrılırız dedi. Beni rahatsız eden ise bunu benimle konuşmasını danışmasını isterdim. Eşim ise bencillik yapıp kendini düşündü gibi hissediyorum. Dün akşam ise sen yarın sabah metroyla gitsen, ben öğlen arabayla gitsem dedi. Uykusu ağır olduğu için hep ben uyandırırım. Bende geç kalmasın diye arabayı ona verip kendim metroyla geldim. Sonra ise pişman oldum. Belkide benimde bencillik yapmam gerekiyordu. Yanlış mı düşünüyorum? Ne yapayım?
haklısın eşisin sana da danısmalı idi

Haksiz buldum ben sizi.
Esiniz kendi yaptigi isi,calistigi birimi kendisi degerlendirebilecek kadar yetiskin. Kariyer hedefini neden size sorsun ki? Kendi basina karar vermeli. Sirf beraber gidip gelmek icin,isyerinde gorusebilmek icin ise gidilmez.

Bu arada isiyle ilgili size sormadi diye arabayi vermese miydim diye dusunmeniz de komik olmus,ikisi ayni sey mi? Kime nasil uygun oluyorsa oyle gider gelir ise.

Haksiz buldum ben sizi.
Esiniz kendi yaptigi isi,calistigi birimi kendisi degerlendirebilecek kadar yetiskin. Kariyer hedefini neden size sorsun ki? Kendi basina karar vermeli. Sirf beraber gidip gelmek icin,isyerinde gorusebilmek icin ise gidilmez.

Bu arada isiyle ilgili size sormadi diye arabayi vermese miydim diye dusunmeniz de komik olmus,ikisi ayni sey mi? Kime nasil uygun oluyorsa oyle gider gelir ise.
Ben eşimin kariyerine saygı duyuyorum. En basiti şöyle sorayım size? Ben 7-18:00 çalışıyorum. Eşim 9- 01:00 çalışıyor. Hafta sonu Ben izinliyim. Eşimin belirsiz. Eskiden aynıydı. Şimdi ben eşimle ne zaman görüşeceğim. En basiti ne zaman yemek yiyecegim. Misafir gelmek istese eşim yok. Başıma birşey gelse yok. Bu şartlarda. Ve daha eşlerin ortak paylaştığı şeyler.. Sadece beraber uyuyoruz. Rüyamda mı yapayım?

Araba konusuna gelince de. Eşime bu şartlarda çalıştığı için araba verdiler zaten. İlk gün ben 7 de işe gidecekken eşim öğlen 12 gideceği için bana sen sabahın 7sinde metroyla git ben öğlen 12 arabayla gideyim demesi bencillik değil mi?

Önceki konunuza göz gezdirdim. Eşinizin oyun bağımlılığı varmış. Oyun oynamasındansa çalışması daha mantıklı geldi bana. Oyun bağımlılığının sebebi belki de sevmediği işi yapmasıdır. Sizin onu anlayamıyor olmanızdır. Bazılarının ruhu böyledir. Düzenli çalışma saatleri onları sıkar. Karşı çıkacağını baştan bildiği için size sorma gereği duymamıştır. Böyle mutlu oluyorsa karışmayın derim. Eşiniz mutlu olmadan sizi de mutlu edemez çünkü. Zamana bırakın bence. Üzerine gitmeyin eşinizin.

Önceki konunuza göz gezdirdim. Eşinizin oyun bağımlılığı varmış. Oyun oynamasındansa çalışması daha mantıklı geldi bana. Oyun bağımlılığının sebebi belki de sevmediği işi yapmasıdır. Sizin onu anlayamıyor olmanızdır. Bazılarının ruhu böyledir. Düzenli çalışma saatleri onları sıkar. Karşı çıkacağını baştan bildiği için size sorma gereği duymamıştır. Böyle mutlu oluyorsa karışmayın derim. Eşiniz mutlu olmadan sizi de mutlu edemez çünkü. Zamana bırakın bence. Üzerine gitmeyin eşinizin.
Evet bende böyle düşündüm. Ama aramızda iletişim bile yok. Gün içinde konuşuyoruz. Ama aklı bile gitmiş. Önemli birşey söyledim. Ertesi gün neden yapmadın dedim. Ne zaman söyledin dedi. Ve bunun birkaç örneği var.

Evet bende böyle düşündüm. Ama aramızda iletişim bile yok. Gün içinde konuşuyoruz. Ama aklı bile gitmiş. Önemli birşey söyledim. Ertesi gün neden yapmadın dedim. Ne zaman söyledin dedi. Ve bunun birkaç örneği var.
Yoğun ve stresli çalışanların ortak derdi, eve zaman ayıramamak. Eşiniz sizin bu değişikliğe onay vermeyeceğinizi düşündüğü İçin danışmamıştır

Daha sık hatırlatın eşinize. Şu an yeni işine alışma evresinde. Üzerine gitmeyin çok. Ama söylediğiniz şeyleri hep hatırlatın. Hatta söylediğiniz anda takvimine hatırlatma koymasını rica edin. Bence işe yarayacaktır.

Back
X