ben miyim suclu:(

Senin yapabileceğin birşey kalmamış canım. Resmi nikah yokmuş kıyılan imam nikahı varmış ama adam boşamış. Her işte bi hayır var deyip kardeşini sakinleştir. Karşısına çok hayırlı biri çıksın inşallah.

Arkadaslar merhaba nasil yazacagim ne diyecegim bilmiyorum soyle basliyayim benim kizkardesim evli yaklasik 3 ay falan oluyor enistemle 1 haftaiyi iseler diger hafta kotu yine tartismislar kavga falan etmisler ev sahipleri aramis sikayet etmis babamda kizim bi git bak ne oldu sorunlari ne diye neyse bende geldim baktim kiz kardesimi dovmus calisacaksin edeceksin diye bu arada resmi nikahlarini daha yapmadilar iste ben sana bakiyorum borclarim var kredi karti calis sende getir falan diye kavga etmisler bende babami aradim kizkardesimi aramis dovmus falan diye babamda baya bagirdi cagirdi enistemin abisini falan aradi baya kufur falan etmis yani cunku abisi araci olmustu evliliklerine neyse olay buyudu babam kardesini al gel dedi krdesim gelmek istemedi neyse baya saat sonra eniatem geldi esyalarini topluyo ben gidiyorum diyo kizkardesimde birakmiyo tabi namusumu ver o zaman diye tutturmus neyse yine kavga gurultu cikti gitti bitti dedi senin baban bize kufur etti olmaz dedi artik napiyosan yap benden sana koca senden bana kari olmaz bosol bosol bosol dedi gitti ne yapacagim ya ben sebep oldum babami aramakla hatami ettim keske dursaydim olay buralara kadar gelmeyecekti kizkardesiminde hatalari var tabi xok agir konusur cok takintilidir pskolojisi iyice bozuk korkuyorum ne yapacagimi sasirmis haldeyim ne olur bisey diyin vicdanen cok rahatsizim uyuyamiyorum aglamaktan hep benim yuzumden bozuldu simdi nasil duzeltcem:KK43:
Kizkardesiniz kaç yaşında bilmiyorum ama sanki evli degillerde evcilik oynuyorlar gibj. Sen de suç yok. İyiki soylemissin. Dayak affedilir gibi değil çünkü

Daha cicim aylarında çalış diye dövebiliyorsa bu adam ileride kardesinizin canına sebebiyet verirdi. Hayırlısı olmuş diyebilirim.

Patronu köpek möpek deseydi siddet uygulayabilir miydi? Hayır susup otururdu. O yüzden adam sucsuz değil.

Kardeşiniz çocuk da yokken kurtulmus, hayırlısı olsun.

ne nikahmış yahu nikah yapsa dayak yemeyecekmiydi yani? e iyiki yapmamış diyemez tabiki kimse ama buradaki sorun nikahsız olmak değilki nikahıda olsa adam boşanırdı nedir yani. boşanmıcam işte boşanmıcam diye resmi nikahı boşanamamak için gurursuzca kullansan ne olacak. bu kız zaten kötü bir evlilik yaşıyoır belliki 3 ay nedir daha ki dayak olsun hakaret olsun. hayır nikah yapmıyor diye kavga ettilerse eyvallah. ama burda konu sahibinin kendi bakış açısıyla derdine çözüm ya da bir yorum gerekmez mi bazen bu forumu okurken kafayı yiyorum amma meraklı insanlar var olayın ucunu bucağını çekmeye!
siz de konu sahibi üzülmeyin en doğrusunu yapmışsınız. bakın kadınlar aileye hiç ama hiçbirşeyi yansıtmadan evliliklerini gül gibi geçinip gidiyoruza getiriyor sonra ailem damadı şöyle sever böyle sever çok üzülürler çok yaşırırlar! ya tamam öyle çocuk gibi hersey söylenmez ama dayak yediğinde yansıtmamak ne demek. iyi yapmışsınız. ablanızı ikna edin eve götürün zamana bırakın en güzeli çünkü 3 ayda ne olursa olsun o dayağı yediyse bir daha ve daha fazlasıyla yer. boşuna ablam şöyle kışkırttı bilmem ne dedi diye de olayı yumuşatmayın enişteniz baktı ablanız susmuyor terbiyesizlik yapıyor hiç birşey yapamazsa çeker kapıyı çıkar gider karşılık vermez dövmez bu bu kadar zor değil.

kardeşine destek olacak ve bu durumu atlatırken her daim yanında olacaksın.vicdanın rahat olsun senin hiçbir suçun yok.eğer babana söylemeseydin kardeşin dayak yemeye devam edecekti.adam belki pişman olur özür diler belki de bu iş biter bilemem ama siz kızınızın arkasında durarak ona yem etmeyeceğinizi gösterdiniz.vicdanın rahat olsun.her şey olacağına varır

ne mutluki sebep olmuşssun canım.yatsın kalksın sana dua etsin.herkesin arkasında böle baba böle kardeş olmaz.ilerde ellerinizi öpecek sizin.adam mantıklıymış gene eşyalarını toplayıp gitmiş.kurtamış ablanı.herşey yoluna girmiş bana göre.olması gereken böle.ilerde anlıcaksınız.

ilk mesajınızda para lazım çalışacaksın diye dövdü yazmışsınız. Borç varsa çalışırlar birlikte öderler normal çiftler bunun için insan dövülür mü? Bana göre dayağın hiçbir mazereti açıklaması olamaz zaten. Siz kardeşinize hayatının en büyük iyiliğini yapıyorsunuz, kendinizi yıpratmayın. Daha 3. ayda komşulardan şikayet gelecek kadar büyük kavgalar yaşayan çiftin evliliğinden bi cacık olmaz zaten. Kardeşinizde takıntı olduğunu yazmıştınız ihmal etmeden terapi almasını sağlayın yeter.

ne nikahmış yahu nikah yapsa dayak yemeyecekmiydi yani? e iyiki yapmamış diyemez tabiki kimse ama buradaki sorun nikahsız olmak değilki nikahıda olsa adam boşanırdı nedir yani. boşanmıcam işte boşanmıcam diye resmi nikahı boşanamamak için gurursuzca kullansan ne olacak. bu kız zaten kötü bir evlilik yaşıyoır belliki 3 ay nedir daha ki dayak olsun hakaret olsun. hayır nikah yapmıyor diye kavga ettilerse eyvallah. ama burda konu sahibinin kendi bakış açısıyla derdine çözüm ya da bir yorum gerekmez mi bazen bu forumu okurken kafayı yiyorum amma meraklı insanlar var olayın ucunu bucağını çekmeye!
siz de konu sahibi üzülmeyin en doğrusunu yapmışsınız. bakın kadınlar aileye hiç ama hiçbirşeyi yansıtmadan evliliklerini gül gibi geçinip gidiyoruza getiriyor sonra ailem damadı şöyle sever böyle sever çok üzülürler çok yaşırırlar! ya tamam öyle çocuk gibi hersey söylenmez ama dayak yediğinde yansıtmamak ne demek. iyi yapmışsınız. ablanızı ikna edin eve götürün zamana bırakın en güzeli çünkü 3 ayda ne olursa olsun o dayağı yediyse bir daha ve daha fazlasıyla yer. boşuna ablam şöyle kışkırttı bilmem ne dedi diye de olayı yumuşatmayın enişteniz baktı ablanız susmuyor terbiyesizlik yapıyor hiç birşey yapamazsa çeker kapıyı çıkar gider karşılık vermez dövmez bu bu kadar zor değil.

benden önce davranmışsınız, kendimle aynı yerden bakan birini görmek de ayrıca güzel.
tekrar saptırılmaması adına söylüyorum ki resmi nikahlı olmasaydı dayak yemeyecekmiydi derken imam nikahıyla sözde var olan evlilikleri onaylamıyorum. resmi nikah şart. Fakat konu sahibinin ablası resmi nikahda olsa sonuç aynı olacaktı olmasada aynı olacaktı. çünkü adam karakter yoksunu.
sevgili konu sahibi pişmanlık duymayın en doğrusunu yaptınız. haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. bence ablanızın başına bu işler gelirken sadece telefonla millete küfürler savuran babanıza söyleyin bir zahmet o totosunu kaldırıp kızının yanına gitsin ve güzellikle ordan çeksin çıkartsın kızını. sonrasında psikolojik destek ve sizin sayenizde hallolur inşallah

Resmi nikah yoksa o adam kardeşinin hicbirseyidir. Üstelik kardeşini dövmüşse adi bir adamdır üstüne bir de boşol falan dediyse bu sadece o adamın değil senin babanın kardeşinin annenin hatta bu evlilik dışı olaylara Sahit olan herkesin cehaleti ve saçmalığıdır.

Arkadaslarin nikaha takilma sebepleri darp raporu alip tazminat olsun, nafaka olsun alabilecegi olabilir mi acaba arkadaslar? O nikah olsaydi o adam oyle 3 kelimeyle poposunu donup gidemezdi.

Konu sahibi sen suclu degilsin bireysel olarak. Icin rahat olsun. Suc herkeste var.

kızkardeşiniz kendini toparladığında size şükretedecek
fiziksel ve ruhsal şiddetin tavan yaptığı bir evliliğin olması çok acı
kızkardeşinizi kurtarmışsınız
yoksa bu aşağılmayı şiddeti ömür boyu çekecekti

buarada artık kanunlar değişti
aynı evde yaşadıkları için tazminat alabilirsiniz
şiddet olayı için biran önce darp raporu alın

Herkes herkese küfrediyor dallas mübarek.
Napacaksın bundan sonra ağlamanın bir alemi yok, kardeşinize sahip çıkın oturun. Bunlar üç ayda bu hale geldiyse muhtemelen üç bebeyle sokakta kalırdı kardeşin, çocuk filan olmadan ayrılması iyi olmuş. Sizde millete boşanıyorlar dersiniz resmi nikahları vardı dersiniz olur biter.
Zaten dinende üç kere boşol diyen bir adamla bir kadın bir daha evlenemez. Araya bir nikah daha girmesi gerekir evlenebilmeleri için. Yani çocuk oyuncağı değil öyle aldım karım yaptım sevmedim boşadım diyebilsinler.

evlılıgını nıkahını falan bır kenara bırakında kardesınızı bır psikologa goturun kızcagız nıkahsız evlenmıs bıde ustune koca dayagı yemıs zaten takıntılıdır dıyorsunuz

Arkadaslar merhaba nasil yazacagim ne diyecegim bilmiyorum soyle basliyayim benim kizkardesim evli yaklasik 3 ay falan oluyor enistemle 1 haftaiyi iseler diger hafta kotu yine tartismislar kavga falan etmisler ev sahipleri aramis sikayet etmis babamda kizim bi git bak ne oldu sorunlari ne diye neyse bende geldim baktim kiz kardesimi dovmus calisacaksin edeceksin diye bu arada resmi nikahlarini daha yapmadilar iste ben sana bakiyorum borclarim var kredi karti calis sende getir falan diye kavga etmisler bende babami aradim kizkardesimi aramis dovmus falan diye babamda baya bagirdi cagirdi enistemin abisini falan aradi baya kufur falan etmis yani cunku abisi araci olmustu evliliklerine neyse olay buyudu babam kardesini al gel dedi krdesim gelmek istemedi neyse baya saat sonra eniatem geldi esyalarini topluyo ben gidiyorum diyo kizkardesimde birakmiyo tabi namusumu ver o zaman diye tutturmus neyse yine kavga gurultu cikti gitti bitti dedi senin baban bize kufur etti olmaz dedi artik napiyosan yap benden sana koca senden bana kari olmaz bosol bosol bosol dedi gitti ne yapacagim ya ben sebep oldum babami aramakla hatami ettim keske dursaydim olay buralara kadar gelmeyecekti kizkardesiminde hatalari var tabi xok agir konusur cok takintilidir pskolojisi iyice bozuk korkuyorum ne yapacagimi sasirmis haldeyim ne olur bisey diyin vicdanen cok rahatsizim uyuyamiyorum aglamaktan hep benim yuzumden bozuldu simdi nasil duzeltcem:KK43:
Resmi nikah yokken aileniz nasıl izin verdi beraber yaşamalarına?
Hem 3 ay.. Burada en büyük suçlu aileniz. Aileniz kardeşinizi resmen sahipsiz bırakmış!!

Tam tersine canım.
Kız kardeşinin öyle bi adamdan kurtulmasına vesile olduğun için çok büyük bir iyilik yaptın:KK9:
Ayrıca nikahsız yaşamak da ne demek
Aileler nasıl göz yummuş

Back
X