Ben miyim tek hatalı

Cok basit bi sey bunu niye kafaya taktin simdi. Anne olmadan inan anlamiyosun. Ben de abilerim de biliyorum yengem de falan onlar kizar ama baskalari kizarsa zorlarina gidiyor bu boyle kabullen. Yegeninin ustune gidecegine yengene de yenge boyle boyle kizina soyle teli versin de.

Yegenimin üstüne gitmedim yarım saat ona halacım söyle nereye koydun telefonu diye sordum Bn zaten anne ve babasıda bizdeydi Yegenimle beni görüyor ve duyuyorlar Bn ondan çocuguna ver kızım halanın telefonunu demesini bekledim kaç yaşında insanlar ne yapması gerektiğini biliyordur ama normalde onun olmayan herşeye aman ne olursa olsun banane havasında ayrıca çocugun telefonu sakladığına kafamı takmadım yengemin bana tavır yapmasına üzüldüm evet anne olunca cocuguma bagırılırsa kızarım ama benim cocugum birşeyi alıp saklarsa ve yerini söylemiyorsa o kişiye çocugu ikaz ederim hemen cıkarıp veriyorsun derim incileri dökülmez ben onun düşmanı değilim halasıyım annesinden sadece 3 yaş küçüğüm ve bebekliklerinden beri 7 /24 onlarla bir aradayım ne var ona biraz yüksek sesle kızım telefon nerde dediysem bu çok mu fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yapacağınız en iyi çözüm, yegenin geldiği vakit telefonunu onun alamayacağı bir yere koymak. Sonuçta bu başınıza ilk defa gelmemiş. Her defasında aynı sıkıntı yaşamaktan ise, telefonunuzu muhafaza edin derim

Beraber mi yaşıyorsunuz? Ayrı odanız var mı? Kapıyı kitleseniz. Ben bile sinir oldum bu duruma

Ben sizi haklı buldum. Sizin eşyanız sonuçta. Annesinin uyarması gerekir çocuğunu. Böyle salıyorlar sonra çocuklara ufacık ses yükseltsen hemen en korumacı anne oluyorlar. O duruma gelene kadar uyarsa kızım elleme diye bu duruma gelmezdi.

Bende evladıma asla kimsenin bağırmasına müsade etmem ama siz kötü bişey dememişsiniz ki hem yiğeninizmiş zaten yabancı birisi olsanız neyse dövmemişsiniz sövmemişsiniz çocuğun grurunu kırmamışsınız size kızmak yerine güzelce evladıyla konuşup sorsa daha mantıklı

Dün oğlum dayısının kolunu tırmaladı dayısı da kızdı. Hiç aklıma gelmedi alınmak valla. Oğlum kıymetliyse zarar verdiği kişilerin canı ya da eşyası da kıymetli. Altın büllüklü değil dayısı haklı olarak kızınca püskülleri dökülmez. Ayrıca o benim kardeşim, yeğeninin bir hatasını görünce gayet de müdahale edebilir.

Ben ancak şiddet gösterilirse, keyfi olarak azarlanıp mahcup edilirse (ki özelikle toplum içinde) ya da ben varken fırsat vermeden müdahale ederlerse sinirlenirim. O an ben yanlarında değildim diğer odadan duydum. Yanlarında olsam oğluma müdahale ederdim.

Benim yeğenlerim de var. Yanlış bir şey yaptıklarında müdahale ederim. Gerekirse sesim de yükselir. Ben ki annesi tarafından herkesin ezmesine müsaade edilerek büyümüş bir çocuğum. Böylesine travmatik bir çocukluk geçirmiş olmama rağmen yeni nesil çocukların prenses ve paşa olmasına tahammül edemiyorum. Ayarsız bir Milletiz.

Halası tarafından çocuğunun azarlanmasını istemiyor ise oturup beklemek yerine yanlışa o müdahale edecek. İnsanların da dayanma sınırı var. Peygamber değil kimse.

Cocuk üç yaşında olsa yengeye hak verirdim, çocuk aklı basmıyor diye.
Ama sekiz yaş böyle basit oyunlar için büyük bence..
Bariz ilgi çekmeye çalışıyor sanırım.
Bence fazlasıyla haklısınız.
Telefon zarar gorse ödeyecek mıymış...

Bence çocuk yerine yengeye bağır bi dahaki sefere. Kalksın bulsun çocuğu onun sorumluluğunda sonuçta. Kimse evladına çıkışılmasına dayanamaz ben de olsam sinir olurdum belki ama sen de kendi açından gayet haklısın. Üstelik bu sebeple kendisi azarlanırsa çocuklarına laf anlatmayı öğrenir belki

Ya bi de şu çocukların eline telefonunuzu vermeyin ağlarsa da ağlasın izinsiz alırsa çekin alın elinden ve kullanman yasak diyin. İş işten geçip çocuk iyice bağımlı olduktan sonra kötü olmaya gerek yok

Çok ilginç ya. Çevremde de şahit oluyorum. Kendi döven azarlayan ama bir başkası müdahele edince zoruna giden çok insan var. Ki siz yabancı da değilsiniz. Çocuğuna müdahele edilsin istemeyen anneler bir zahmet kendileri hatalı davranışlarını düzeltsin uyarsın. Boşverin tavırlarınıda görmezden gelin. Bir dahaki seferede telefonu saklayın çocuklar gelince

Bagımlı oldular artık çok geç 8 yaşında oldu canı sağ olsun çok seviyorum yegenlerimi ikiz çocuklar ama hiç bir şekilde sözden anlamıyorlar maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…