Doğuma Hazırlık Ben Napıcam şimdi ? :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Kızlar..

Eşimle okadar isim konusunu konustuk ama yinede icimize bişi sinmedi sürekli aynı şeyleri konusuyoruz artik cok az kaldı ve herkes cok sabirsiz :((

Ne koyacagımızı bilemez olduk o diyor hic bir ismi nedense kızımın yanına yakıştıramadım.. ben Diyorum dini olsun..

Anlamı sevimli sempatik cici bici prenses gibi bişi olsun diye ortak biran bulmaya calıştık ama bu seferde isim yok..

Ne yapıcagız biz?????????????????? :((((((((((((((

Dinimizce ismin illa dini olması gerektiğine dair bi mesele yok.
Bence siz anlamına odaklanın ve soyut isimlerden uzak durun derim :)
Anlamını güzel bulduğum ve çok beğendiğim isimlerden oluşan liste veriyorum şimdi :)
Begüm isminin anlamı hanımefendi prenses demek.
Banu ismini de çok beğeniyorum. Farsça bi isim kadın hanım gelin prenses gibi anlamları var.
Asude rahat huzurlu ve sükuna ermiş demek. Yine farsça bi isim.
Ayriz farklı bi isim. Türkçe-Farsça bi isim. Riz farsçada saçmak anlamına geliyor. Birleşince de Ayışığı saçan oluyor.
Aybike ay hanım ay kadın anlamında. Türkçe-Farsça bi isim. Bike hatun hanım demek.
Dilem gönül ilacı demek. Anlamını güzel bulduğum bi isim.
Melike ismini çook beğeniyorum. Kadın hükümdar, hükümdar karısı, kraliçe anlamına geliyor.

Artık karar verseniz iyi olacak yoksa bebiş isimsiz kalacak. Çok derine düşmeden karar vermeye çalışın biraz da :) Ben de şaştım kaldım doğrusu kaç kez konu açtınız karar veremediniz bi türlü. Zor iş bu bebişe isim verme konusu.

Dinimizce ismin illa dini olması gerektiğine dair bi mesele yok.
Bence siz anlamına odaklanın ve soyut isimlerden uzak durun derim :)
Anlamını güzel bulduğum ve çok beğendiğim isimlerden oluşan liste veriyorum şimdi :)
Begüm isminin anlamı hanımefendi prenses demek.
Banu ismini de çok beğeniyorum. Farsça bi isim kadın hanım gelin prenses gibi anlamları var.
Asude rahat huzurlu ve sükuna ermiş demek. Yine farsça bi isim.
Ayriz farklı bi isim. Türkçe-Farsça bi isim. Riz farsçada saçmak anlamına geliyor. Birleşince de Ayışığı saçan oluyor.
Aybike ay hanım ay kadın anlamında. Türkçe-Farsça bi isim. Bike hatun hanım demek.
Dilem gönül ilacı demek. Anlamını güzel bulduğum bi isim.
Melike ismini çook beğeniyorum. Kadın hükümdar, hükümdar karısı, kraliçe anlamına geliyor.

Artık karar verseniz iyi olacak yoksa bebiş isimsiz kalacak. Çok derine düşmeden karar vermeye çalışın biraz da :) Ben de şaştım kaldım doğrusu kaç kez konu açtınız karar veremediniz bi türlü. Zor iş bu bebişe isim verme konusu.

Evet cok haklısın Dinimize uygun isim anlamı güzel isim demek bence ztn ama napsam bilemiyorum bu isimlerin cogunu gözden gecirdik babamiz begenmedi.. Anlasmıstık aslında 2 anket acmıstım biri benimdi birisi onundu isimler secildi ve 2 isim koyalım dedik ama isimleri yanyana birbirine yakıstıramadı yine vazgecti kendiside cok heycanli bir türlü işte budur isim böyle olmali diyemedim diyor cok isim ariyoruz yardımda edenler oluyor cevremizde ve kk sagolun varolun ama babamıza begendiremedik hem kulaga hoş gelcekmiş hemde anlamı güzel diyor.. eskide olmicakmiş bu isim arayışı samanlıkta igne aramaya benzedi.. artik bebegime isml ile seslenmek istiyorum :(((((

Son düzenleme:
kızımız olsaydı Ecrin koycaktık bi ihtimal Ecrin Öykü. öyküyü ben eskiden beri istiyodum :)) bununla ilgili bişey daha önceki anketinde yazmıştım. aslında anketindeki isimlerin hepsi tek tek güzeldi. işte çok olunca karar vermek de zor oluyor :)) kuzenimin kızına verdiği ismi söyliyim biz beğendik. Mina Ömrüm. tek başına Mina da olabilir.

ALLAH bebişlerimizi bize bagışlasın cok tatli olcak hepsi eminim heycanla beklemedeyim :))

BEn Defne yi tavsiye edicem. Kiza cok yakisan guzel bir isim.
illa farkli olucak derseniz Almila var eski turklerde kirmizi yanakli guzel kiz demekmis yinede arastirirsiniz anlamini
Biz bu kadar zorlanmadik :)
Mete Kagan olucak Ruzgar i cok begeniyorum gerci ama babamiz sevmedi.
ama dr yanlis gorduyse ve kiz olucaksa kaldik ortada demektir:)
bu arada Defne ilk kizimin adi:)

BEn Defne yi tavsiye edicem. Kiza cok yakisan guzel bir isim.
illa farkli olucak derseniz Almila var eski turklerde kirmizi yanakli guzel kiz demekmis yinede arastirirsiniz anlamini
Biz bu kadar zorlanmadik :)
Mete Kagan olucak Ruzgar i cok begeniyorum gerci ama babamiz sevmedi.
ama dr yanlis gorduyse ve kiz olucaksa kaldik ortada demektir:)
bu arada Defne ilk kizimin adi:)

ne kadar güzel cnm ALLAH mutlulugunu bozmasin.. cok gzl cnm..

Eşimle sürekli Farklı ama anlamı Güzel isimler arıyoruz tabi Kulagada cok hoş gelmesi gerekiyor ama o benden zor seciyor :((

Back
X