• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben nasil bir anneyim

Üzülme. . Oğlum da uyumak istemedi az önce ki 2 saattir uğraşıyordum en sonunda gina geldi uyu artık okulun var dedim biraz sert bi şekilde. " üç kalbim var üçünü de kirdin" dedi. . Çocuk büyütmek zor ama bizde İnsanız fevri cikislarimiz olabilir. Şimdiden üç kalbin üçünü de nasıl duzelticem onu düşünüyorum :)
Onun uc kalbını agzını burnunu oyyy yesınler uuyhh tatlışş

Hic bir anne evladinin canini isteyerek yakmaz ama zaman zaman bende o hatayi yapiyorum. Iki cocuk aksama kadar ayni ortam. Bazen hic soz dinlemiyorlar. Gececek elbet bu gunlerde gececek. Sabretmeyi ogrenmemiz yeterli. Sonra vicdan azabi daha beter. Mesele o an sinirlenince kendini tutabilmekte. Allah yardimcimiz olsun insallah.

Disiplin de şart. Sabahtan aksama simartmayin. Disiplin verin ki poposuna vurmadan laf anlayabilsin. Net.

vurmaniz kotu olmus ama neticede insaniz arada sinirlenmemiz cok normal degil mi.bu durum tekrarlanmadigi surece onun psikolojisini bozmadiginiz surece arada olabilir.sizde kizmayin kendinize mukemmel anne olmaya calismayin onu mutlu edin yeter.annelerin en cok sorun yasadigi sey bu biz mukemmel olamayiz onlari mutlu edelim yeter

Türk kadınları bir türlü bebek büyütmeyi çözemedi.
Ne çocuğu el bebek büyütüp sevgi şımarığı yapıp kölesi olacaksınız ne de döveceksiniz...
Yapılması gereken çok daha basit. Çocukla konuşarak kurallar belirlemek ve dışına çıkmamak.
Prensesim, paşam, dünya sana kurban olsun dememek.
SEVGİYİ, PAYLAŞMAYI, KURALLARI ÖĞRETMEK..
Ama yok.
Bir tarafta aşırı dayakcılar, bir tarafta aşırı seviciler...
Siz de aşırı sevicisiniz ve şımarmış çocuk. Kendinize yüklenmeyin bu kadar. Kızdıysanız kızdınız. Çocuğa kızılmaz diye bişey yok. Sadece şiddet göstermeyin yeter.

Hanımlar çok stresli bir dönemden geçiyorum maalesef yeni tasindigimiz binada cok kotu insanlara denk geldik kavga filan oldu o nedenle daha fazla muhattap olmamak için taşınıyoruz.Bu durum zaten çok ama çok canimi sıkıyor daha 4 ay oldu ve herşeyi tekrar toplamak ustune kizim yine nezle oldu inanin her ay boyle burnu tıkalı ememiyor biraz da nazlı cok yaygara kopariyor(1 yaşında)Bu zamana kadar ona kaş çatmisligim bile yoktur inanin annemde benimle yasiyor bütün gun el bebek gul bebek buyutuyoruz ama biraz simardi her istedigini aglayarak yaptiriyor.Bu aksam uyumadi da uyumadi burnunu acicam izin vermiyor e bu halde ememiyor da bende ellerini tuttum burnuna damlayi damlatacaktim ama ne mumkün kiyamet koptu babasida geldi aldi bende alirken cok sinirlendim arkadan bacagina poposuna doğru bi şaplak attim ama daha vururken içim ciz etti nasil yaptim bilmiyorum canini acitmadim ama sinirlendigimi anladi tabi ki,biraz daha sizlandi sustu ama ben çok fena oldum hala aklima geliyor vicdan yapiyorum.Ne yasarsam yasayayim cocuguma yansitmamaliyim ama yapamiyorum cok stresliyim her an alt katimdaki insan musfetteleriyle bir sorun yasayacak gibiyim tasinmama daha 5 gun var lutfen cabuk gecsin benim icin dua edin.Uyuyamiyorum zaten üzgundum simdi de kizima kizdim diye kahroluyorum

Canınızı sıkmayın olabiliyor bazen,yaşadığınız stres ile alakalı.
Ve bazen gerçekten bu ağlama krizleri istekleri sinirleri yıpratıyor.
Anne olmak kolay değil bir şekilde öğreniyoruz :)

Vurmak değildir o şişt derken olmuştur. Bir daha da olmaz inşallah.
Yavrular bizim stres durumumuzu anlıyor ve coşuyorlar. Tam bu sebepten ne kadar sinirli olursam olayım kızıma yansıtmamaya çalışıyorum. Yoksa sakinlik beklerken coşkunlukla karşılaşıyorum.

aman nolcak ya. yeni nesil anneler de bi alem. çocuğun poposuna şaplak attınız diye anneliğinizi sorgulamayın. ha bu kadar şımartırsanız ancak o zaman sorgulayabilirsiniz bence.

Üzülme. . Oğlum da uyumak istemedi az önce ki 2 saattir uğraşıyordum en sonunda gina geldi uyu artık okulun var dedim biraz sert bi şekilde. " üç kalbim var üçünü de kirdin" dedi. . Çocuk büyütmek zor ama bizde İnsanız fevri cikislarimiz olabilir. Şimdiden üç kalbin üçünü de nasıl duzelticem onu düşünüyorum :)
Oyy üç kalbini de yerim onun
nasil zeki,koca insan o cumleyi kuramaz vallahi maşallah.Annelik zor insan bazen nasil davranacagini şaşırıyor,benim kiz bugün yine feryat figan olabildiğince ciddi ve kararli bir şekilde uyariyorum sabrediyorum insallah beni anlayip daha sakin bir cocuk olacak

Doğrusu nasıldır bilmiyorum tabi , kızmak da değil sanki. Birşey hayır sa hayırdır. Ağlasa da ağlamasa da bu sonuç değişmezse ağlamaz gibi. Katılır mısın fikirlerine bilmiyorum ama Adem Güneş çocukların bu kriz dönemlerinde hayırda ısrarcı olup , sevgide yoğunlaşmayı öneriyordu. Hayır dediğinde ağlarsa ona sarılıp sakinleşene kadar yanında durabilirsin belki. Zamanla öğrenir senin fikrinin değişmeyeceğini. Ama tabiki eşin ve annenin de bu süreci baltalamaması lazım. Allah kolaylık versin
Kızarak söylemiyorum cok minik daha asla korkmasini ve psikolojisinin olumsuz etkilenmesini istemem.Sadece ciddi bir sekilde uyariyorum.Mesela dun geceden beri her ciglik atısinda hayir bagirma bagirmak yok kizim diyorum susup gozlerimin içine bakiyor yavaş yavas anlayacak sanirim oyle umudediyorum.Yorumunuz için çok tesekkur ederim

Hanımlar çok stresli bir dönemden geçiyorum maalesef yeni tasindigimiz binada cok kotu insanlara denk geldik kavga filan oldu o nedenle daha fazla muhattap olmamak için taşınıyoruz.Bu durum zaten çok ama çok canimi sıkıyor daha 4 ay oldu ve herşeyi tekrar toplamak ustune kizim yine nezle oldu inanin her ay boyle burnu tıkalı ememiyor biraz da nazlı cok yaygara kopariyor(1 yaşında)Bu zamana kadar ona kaş çatmisligim bile yoktur inanin annemde benimle yasiyor bütün gun el bebek gul bebek buyutuyoruz ama biraz simardi her istedigini aglayarak yaptiriyor.Bu aksam uyumadi da uyumadi burnunu acicam izin vermiyor e bu halde ememiyor da bende ellerini tuttum burnuna damlayi damlatacaktim ama ne mumkün kiyamet koptu babasida geldi aldi bende alirken cok sinirlendim arkadan bacagina poposuna doğru bi şaplak attim ama daha vururken içim ciz etti nasil yaptim bilmiyorum canini acitmadim ama sinirlendigimi anladi tabi ki,biraz daha sizlandi sustu ama ben çok fena oldum hala aklima geliyor vicdan yapiyorum.Ne yasarsam yasayayim cocuguma yansitmamaliyim ama yapamiyorum cok stresliyim her an alt katimdaki insan musfetteleriyle bir sorun yasayacak gibiyim tasinmama daha 5 gun var lutfen cabuk gecsin benim icin dua edin.Uyuyamiyorum zaten üzgundum simdi de kizima kizdim diye kahroluyorum
malasef anı durumu bende yaşadım çalışyorum sadece cumartesi günleri süprge yapmama rağmen her süprgede güm güm evleri inleterk küfürler felan eşime söylemedim baiı belaya girer asla altta kalmaz daha beterini yapr çünkü biliyorum ev sahibiyle felan halettim bebişle taşınmak cok cok zordur allah kolaylık ve sabır versin taşınmak son caremiydi

Sizi anlıyorum. İsiniz zor kolay gelsin. Ben de kendi annemlerle yasiyorum bunun lüksü çocuk buyuturken cok fazla bir yere gittiginizde gozunuz arkada kalmiyor ama dezavantija da cok maalesef buyuk anneyle buyuyen cocuklar genelde simarik oluyor. Ayrıca anneye kayinvalideye söz geçirmek cok zor. Mecburen akisina bırakıyorsuniz bir süre sonra...
Inanin hem annem hem eşim kizimdan cok onlari uyariyorum.Asiri sevgi gosterisinde bulunuyorlar.Onlar da hakli babasi ozluyor cok yogun calisiyor gec geldigi icin onsuz oldugu zamanlari telafi etmek istiyor anneme gelince de torun sonucta bazen sizden cok torunumu seviyorum bile diyor.Ama herseyin fazlasi zarar bu boyle devam ederse ileride hic başa cikamam soz dinlemeyen doyumsuz bir cocuk olur.Dunden beri evdekileri uyardim biraz biraz disipline etmeye calisiyorum hersey yoluna girecek insallah.

Vicdanınızın sızlaması ve kendinizi sorgulamanız çok iyi birşey. Bunun çok üstünde durmayın. Burada düşünülmesi gereken durum neredeyse her gün burada komşuları yüzünden taşınmak zorunda kalan insanlar dertlerini paylaşıyor. Ne oluyor bu insanlara ? Mahremimiz ve özel yaşam alanımız olan evlerde birbirimize huzur vermeyecek, taşınmaya sebep olacak kadar nasıl ilkelleştik ? Medeni insanlar bir arada var olabilir, bizim toplumumuz ise maalesef hala bir apartmanda yaşamanın kurallarını bile yerine getiremiyorlar. Bir başkasının huzurunu kaçıran evini dağıtan bu medeniyetsizlere sizin yerinize beddua edeceğim ; hiçbir zaman o evde huzur bulamasınlar İnşallah. Birbirlerinin yaşam alanlarını ihlal etme hakkı bulan bu insanlara söyleyecek şey ; dağına geri dön kardeşim !!! Her gün bir kadın , komşum yüzünden taşınıyorum ya da taşınmak istiyorum yazıyor. Kolay mı taşınmak. Her gün bir adım geri gidiyor bu toplumun hali, Yazıklar olsun bu ülkenin milli servetinden harcadıkları her kuruşa. Çok sinirlendim. Belli ki sizin yüreğiniz güzel hanımefendi o yüzden çocuğunuzu en güzel şekilde büyüteceğinizi hissediyorum.
Ahh cok iyisiniz gercekten insanlar birseylerin ortasini bulabilmeli.Illa ya canciger kuzu sarmasi olacaklar yada kanli bicakli.Biz gercekten olabildigince mesafeli olmaya calistik ama karsi taraf hosgeldiniz diye geldi sonra surekli bir mazeret bulup kapimiza geldi durdu,daha yerlesmemize bile izin vermediler sabahin korunde pijamalarimizlayken binayla ilgili bir mazeret bulup geliyordu biz gitmeyince kötu olduk napalim bizim yasam tarzimiza uymuyorsun illa altli ustlu oturuyoruz diye samimi olmak zorunda miyiz?Ne oldu en ufak zitlikta kiyametler koptu.Cingene gibi terlik firlatmalar siddet gosterileri.Polis cagiracaktim ama bebegim ne olacak sadece kizimin huzuru icin cekildim evime 1 hafta icinde baska bir yer buldum insallah orada akli selim kendini bilen insanlara denk geliriz.Sizin gibi iyi kalpli ileri goruslu insanlarin varligini bilmek cok guzel.Yorumunuz ve desteginiz icin sonsuz tesekkur ederim

Kendi lohusa halimi hatirladim okurken ağladim geçti sanmıştım ama geçmemiş icimde kalmiş sadece zaman geçmiş. Bende 20 günlük lohusaykek ev sahibim annem ile tartişmiş selam vermedi diye bizi evden çikartmisti yasal sozlesmemiz olmasina ragmen sözle taciz ettiği için taşinacaktik. O sira bebegim sürekli ağliyor kusuyordu artık nasıl stres yaptiysam kusan çocugumun ağzini silerken bez ile bastırmiştim 1 hafta yemek yiyememiştim . Herşey hallediliyor ev aldik biz o kavga sayesinde farketmen ve vicdan yapman bile iyo bir anne olduğunu gösteriyor
O hissi biliyorum eminim akliniza her gelisinde yureğiniz ciz ediyor.Çocuklar savunmasiz varliklar o nedenle onlara karsi yaptigimiz en ufak sert bir tepki çok ama çok fazla vicdan yapmamiza sebep oluyor.Çok zor gercekten param olsa mustakil bir yer alir kolu komsudan izole rahat bir hayat surerdim.Allah iyi insanlarla karsilastirsin,yorumunuz icin cok tesekkur ederim

Back
X