• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben nasil bir anneyim

Sesını sureklı yukseltıyor musun ona karsı?
Hanı cıleden cıksan bı yukselsen etkı ederdı
Oda etkı etmeyıp sıddete basvurdun yanı sunu tahmın edıyrm sureklı bagırma ve kızma durumu var sankı, bu yuzden cocuk da tesır etmıyor artk
Yanlıs mı ?
Eger bagırıyorsanız bagırmayın da
Hayırr çok yanlis anlamissiniz konumda belirttigim gibi birakin kizmayi kas çatmisligim bile yoktur.Daha cok kuçuk 1 yaşinda nasil sürekli bagirabilirim ki?Tam tersi ne yaparsa yapsin kizmayip sesimi yukseltmedigim icin isine gelmeyen her durumda avazi ciktigi kadar bagirip agliyor ve istedigini boyle elde ediyor.Dunden beri her ciglik atisinda ciddi bir şekilde hayir diyerek uyariyorum.Boyle boyle disiplin verip aşiri simarik bir cocuk olmasinin önüne gecmeyi planliyorum

Disiplin de şart. Sabahtan aksama simartmayin. Disiplin verin ki poposuna vurmadan laf anlayabilsin. Net.
Kesinlikle,elimden geldiğince disipline etmeye çalisicam evdekileri de uyariyorum dunden beri her ciglik atisinda hayir diyorum bagirmadan ve ciddi bir ifadeyle,insallah hersey yoluna girecek

aman nolcak ya. yeni nesil anneler de bi alem. çocuğun poposuna şaplak attınız diye anneliğinizi sorgulamayın. ha bu kadar şımartırsanız ancak o zaman sorgulayabilirsiniz bence.
Sorguluyorum inanin çok küçuk oldugu için ne yapsa he diyoruz ama o minicik haliyle bile bizi nasil yonetecegini cozmuş herseyi ciglik atip aglayarak yaptiriyor.Simarik ve doyumsuz bir cocuk olmamasi icin elimden geleni yapicam kesinlikle

malasef anı durumu bende yaşadım çalışyorum sadece cumartesi günleri süprge yapmama rağmen her süprgede güm güm evleri inleterk küfürler felan eşime söylemedim baiı belaya girer asla altta kalmaz daha beterini yapr çünkü biliyorum ev sahibiyle felan halettim bebişle taşınmak cok cok zordur allah kolaylık ve sabır versin taşınmak son caremiydi
Maalesef tasinmak son care,evimiz asansorsuz her gun kapilarinin onunden gecmek istemiyorum ve eminim ki butun gun kulaklari bizde sorun cikaracak sey arayacaklar.Ben boyle stresli ortamlara gelemiyorum,alt katimda boyle kendini bilmez insanlar varken ben ust katta huzurla oturamam.Allahtan annem yanimda ben koli yaparken o kizima bakiyor.Allah sizinde yardimciniz olsun iyi insanlarla karsilastirsin o pislik komsulari da islah etsin insallah

Şukadarcık tepkinizi bile bukadar büyütüp üzüldüğüne bakılırsa çok iyi bir annesiniz. :KK19:
Bir annenin duyabileceği en guzel soz iyi bir anne oldugunun soylenmesidir.Çocuklar konusunda her zaman cok hassas oldum.Kendini savunamayan bir canliya yapilan her turlu sozlu yada fiziksel siddetin hepsine cok karsiyim o yuzden bu denli sinirlenip kizima boyle bir tepki gostermis olmak beni cok uzdu vicdan azabi duymama sebep oldu.Guzel sozleriniz içime su serpti,cok teşekkur ederim.

canım sabret tasınınca herşey cok güzel olacak. stres yapma lütfen. ama bi daha ne uyuturken ne uyku esnasında nede uykudan kalkınca bagırma cocuguna korkutursun. şoka gırer

Hanımlar çok stresli bir dönemden geçiyorum maalesef yeni tasindigimiz binada cok kotu insanlara denk geldik kavga filan oldu o nedenle daha fazla muhattap olmamak için taşınıyoruz.Bu durum zaten çok ama çok canimi sıkıyor daha 4 ay oldu ve herşeyi tekrar toplamak ustune kizim yine nezle oldu inanin her ay boyle burnu tıkalı ememiyor biraz da nazlı cok yaygara kopariyor(1 yaşında)Bu zamana kadar ona kaş çatmisligim bile yoktur inanin annemde benimle yasiyor bütün gun el bebek gul bebek buyutuyoruz ama biraz simardi her istedigini aglayarak yaptiriyor.Bu aksam uyumadi da uyumadi burnunu acicam izin vermiyor e bu halde ememiyor da bende ellerini tuttum burnuna damlayi damlatacaktim ama ne mumkün kiyamet koptu babasida geldi aldi bende alirken cok sinirlendim arkadan bacagina poposuna doğru bi şaplak attim ama daha vururken içim ciz etti nasil yaptim bilmiyorum canini acitmadim ama sinirlendigimi anladi tabi ki,biraz daha sizlandi sustu ama ben çok fena oldum hala aklima geliyor vicdan yapiyorum.Ne yasarsam yasayayim cocuguma yansitmamaliyim ama yapamiyorum cok stresliyim her an alt katimdaki insan musfetteleriyle bir sorun yasayacak gibiyim tasinmama daha 5 gun var lutfen cabuk gecsin benim icin dua edin.Uyuyamiyorum zaten üzgundum simdi de kizima kizdim diye kahroluyorum

gayet de güzel bir annesin, çocuk büyütmek zor olur böyle şeyler, kahrolmaya gerek yok sadece kontrollü olmak lazım.

Canım biraz abartıyorsun. İnsanız yani tabiki de sınirlencez. Bu senı kötü bir anne yapmaz

canım sabret tasınınca herşey cok güzel olacak. stres yapma lütfen. ama bi daha ne uyuturken ne uyku esnasında nede uykudan kalkınca bagırma cocuguna korkutursun. şoka gırer
Ama bagirmiyorum ki?hic bir zaman da bagirmadim.Yanlis anlamissiniz.Dun artik yasadigim stresten dolayi patlama yasadim ve poposuna dogru vurdum su "vurdum"kelimesini bile yazmak cok zor inanin.Insallah dediginiz gibi hersey cok guzel olur guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim cok iyisiniz gercekten

Vurmamanız gerektiğinin bilincinde bir insansınız. İnsanız, hata yapabiliriz. Bu kadar takmayın.
Yalnız daha önce de denildiği gibi, biraz "hayır" kelimesini alıştırsanız çocuğunuzun önünüzdeki krizlerinde daha rahat edersiniz.

Hayırr çok yanlis anlamissiniz konumda belirttigim gibi birakin kizmayi kas çatmisligim bile yoktur.Daha cok kuçuk 1 yaşinda nasil sürekli bagirabilirim ki?Tam tersi ne yaparsa yapsin kizmayip sesimi yukseltmedigim icin isine gelmeyen her durumda avazi ciktigi kadar bagirip agliyor ve istedigini boyle elde ediyor.Dunden beri her ciglik atisinda ciddi bir şekilde hayir diyerek uyariyorum.Boyle boyle disiplin verip aşiri simarik bir cocuk olmasinin önüne gecmeyi planliyorum
Neyse bır daha olmaz uzulme

Annenizde sizinle yaşıyormuş ne güzel
Çok kızınca o an anneniz oyalasın
Yani siz stresinizi yenin bi hava alin.
Bir kahve icin o an.
Dua edin.
Bir şekilde kendinizi sakinlestirin.

Herkesin sabrının zorlandığı anlar mutlaka oluyor yalnız değilsiniz ama vurmak çare olmamali.

Ben oğluma hic vurmadım ama baska sebeplerden dolayı sizin gibi başkalarının stresi yuzunden daha minnacikken sesimi yukselttim sirf sesimi başkasına duyurmak icin aslinda o kişiye söyleyemediğimi oğluma soyledim.
Biktim usandım vs diye.
Ama şuan hatirladikca gozlerim doluyor.
Antidepresan kullanıp terapi aldığım donemlerdi saglikli degildim.

Ama yinede oğluma sesimi yükselmemeliydim.

Şükür hatırlamıyor oglum kucuktu.

Şuan yavruma bakınca bile içim eriyor ki 12 yasinda.

Sonrasında bile insan vicdan yapiyor.
Pisman olacaginiz seyler yapmayin.

Yaa gerçekten nefretlikler biz baska bir konudan tartismistik şimdi de benim hergun actigim supurge sorun oldu kucuk bebegim var surekli yerlerde birde iftira atiyorlar sabahin 7 sinde aciyormusum cocugu sabah 8.30 da uyanan anne bunu nasil yapabilir acaba?Rahat rahat konusamaz olduk ev bide cok ses geciriyor Allahtan tasinacagimiz ev 1. Kat alt katta her adimimizi dinleyen olmayacak,inş. Bu sefer İyi insanlara denk geliriz.Size de çok gecmis olsun Allah iyi insanlarla karsilastirsin
sorması ayıp istanbulun neresinde oturuyorsunuz ? Aynı durum 1 sene önce benimde başıma geldi de ondan soruyorum bende çocuk bile yoktu üstelik koltuk çekiyormuşum geceleri. Eşimde bende çalışırken üstelik eve girişim 6 sabah 7 de çıkıp gün boyu gürültü yaptığımı söyleyen bir komşu idi. bende 4 5 gün içinde taşındım apar topar.

şimdi taşındığım apartmanda huzurlu muyum hayır. İnsanlar gerçekten şok edici derecede rahat ve kaba hani uyarınca da ben yapmadım diyor. Mesela üst katımdaki abla sürekli koltuk çekiyor ve süpürge yapıyor temizlik hastası misafiri olduğunu anlıyorum seslerden onlar gitsin saat kaç olursa olsun o koltuklar çekilip süpürülecek. 1 de bile yapabiliyor bunu düşünün. Geçen gün uyarmaya çıktım ben yapmıyorum dedi o zaman özür dilerim dedim indim o günden beri koltuk çekilmiyor geceleri. onun üstündeki desen ayrı sürekli balkon yıkayıp çiçek sulayan birisi ve aşağıya bakmadan yapıyor bunu hani oturan mı var umurunda değil oda inkar ediyor işin enteresan yanı. Geceleri merdivenlerden gümbür gümbür inmeler, kapıları çat diye kapatmalar , çivi çakmalar vallahi ben şaşıyorum bizde biraz sesli gülsek annem komşular duyacak diye kızardı :) Yani ne oldu da biz bu kadar kaba insanlar olduk anlamadım. Gerçekten çok içler acısı. Ben öğretmenim bu sene hamileyim diye ara verdim sözleşmemi yenilemek istemedim sürekli ayaktayım diye bana diyorlar ki sen çalışmıyor muydun nasıl duyuyosun :) demek ki ben yokum diye aşırı rahat alışmışlar.

Kesinlikle,elimden geldiğince disipline etmeye çalisicam evdekileri de uyariyorum dunden beri her ciglik atisinda hayir diyorum bagirmadan ve ciddi bir ifadeyle,insallah hersey yoluna girecek
insallah. Siz kararli olduktan sonra her sey yoluna girer. Cocuklar kurallara ihtiyac duyar ve uymaya aslinda isteklidirler. Degisikliklere bizden daha kolay uyum saglarlar

Back
X