Ben nasıl yapacam bu adamla..

Arkadaşım benzer bir durum yaşadı. Hiç tepki vermeden kitabini alip okumus boyle gecelerce sürmüş. Sonra esi neden benle ilgilenmiyorsun demis ,sen telefonla oynuyorsun bende kitaba verdim kendimi demiş.O şekilde sakince konuşma fırsatı bulmuşlar. Sen fikir için yazdın da canım bazıları evli bile olmadığı halde bosanmaya yoneltiyor işin var mı bilmem ne noluyoruz arkadaş . Ayrıca fazla fedakarlık yapma tek yaranamayan sen degilsin inan sayısız fedakarlık yaptım suanki aklım olsa yapmazdım. Ama bunu eşim için demiyorum ailesi için diyorum . Bende eşim için farklı şehire geldim çevrem çok yok zamanla olacağına inanıyorum.Telefoj konusunuda dediğim gibi ara sıra yaşadım ilgilenmeyerek çözdüm. Ayrıca haklı olduğum bir konu varsa taviz vermem hiç konuşmam o bu halimi bilir telafi eder hatasini

Telefon oynamak başka şeydir telefona gömülüp eşi unutmak başka şeydir.Ki konu sahibi eşinin kendini hiç haksız görmediğinden de dem yakınmış.Size göre değildir bana göre boşanma sebebidir.Ayrıca evli değilim dedim hiç evlenmedim demedim.Marifet olsun diye yazmadım.Özgürce fikrimi belirtmek istedim.Siz marifet olsun diye mi bana karşılık verdiniz ?

Son düzenleme:
Bence ortak zevk aldığınız şeyler yok veya çok azsa ve de çocuğunuz yoksa kendinizi fazla yıpratmadan ayrılın. Çünkü erkekler hiç değişmiyor. Ben 23 yıllık evliyim. Eşimi çok iyi tanımadan evlendim. Ortak sevdiğimiz tek şey tatile gitmek ama her gittiğimizde de burnumdan getirir. Her yanlış şeyde hatalı ben olurum. Onun hiç hatası olmaz. Özür dilemeyi bilmez. Herkesin içinde çocukmuşum gibi azarlar. Konuşmaya çalışsam da hep kendini haklı çıkartır. Ben hemen çocuk yaptığım için boşanmayı seçmedim. Kendimi oyalayacak şeyler buluyorum. Ben de çalışıyorum bu arada. Memurum. Eğer ayrılmayı düşünmüyorsanız öncelikle onu öyle kabul edip değiştirmeye çalışmayacaksınız. Kendi kendinize hobiler bulacaksınız. Onu fazla dikkate almayacaksınız.

İnan ne eşim ne ailesi bana karşı bu konu için değer vermiyor.
İşte bu nankörlük olur malesef.cünkü yaptgnz gercekten fedakarlık...bazen ailem ya ne kadar cok esinin sözünü dinliosun korkuyomusn tarzı konussada hayır o burda yalnız ve benm için geldi onun yerine kendinizi koyun diyorum.bizimkiler hergün birlikte olmak istio mesela esimde tabiki hergün görüşmek zorunda degl.annemlere bir bahane bulup gitmiorum mesela ..aynı bir önceki görev yerimizde ki gibi alıskanlıklarmızı sürdürüyoruz buraya geldi diye devamlı benm ailemle olmak zorunda degl adam

Telefonla zaman geçirmesi ayrı, size karşı saygısız konuşmaları ayrı değerlendirilmeli. Telefon mevzusu konuşarak, birlikte zaman geçirmeyi teklif ederek çözülebilir. Şuan herkes eve tıkılmış durumda, sıkıntıdan insanlar bir şeylere yönelme ihtiyacı hissediyor, eşinizde de durum böyle olabilir, öncesi nasıldı? İzolasyon mu değiştirdi adamın huyunu? "Uzatma ya, özür diledik" diyormuş ya, asıl bu konuşma şekline kafa yorun bence. Sorunları eşiniz hatasını anlamasına rağmen çok mu uzatıyorsunuz? Yoksa adam aslında özür dilemiyor da, siz susun diye rol mü kesiyor? Ve genelde böyle kaba mı? Bunların cevabına göre burada alacağınız cevaplar da değişir.

20 yasinda, sevgilisi olmayan, evlilik yapmamis insanlarin bosan yazmasindan gina geldi bana.
Bana da gına böyle bilmediği insanlar hakkında ileri geri fikir yürütenlerden gelmiştir ne ilginç.Maşallah müneccim falan mısınız insanların hayatı hakkında bu kadar kesin yargılarda bulunduğunuza göre.Size zahmet ilerde kaç çocuğum olur onu da tahmin edin bari

Eşinizle onu eleştirmeden, kendi düşüncelerinizi ve hissettikleriniz üzerinden hiç konuşmayı denediniz mi? Bir terapistten yardım isteseniz ve orada size aracı birisi varken yine onu suçlamadan ben yalnız hissediyorum vs diye duygularınızı yansıtsanız nasıl olur? Eskiden belki ulaşım daha zordu ama şimdi daha da yaygınlaştı. Virüs vs sonrası size yardımı olabilir. Telefon mevzusundan çok sizin yalnız hissetmeniz ve eşinizle iletişim kuramamanız sıkıntı. Ne desem kendini haklı görüyor, konuşmak bile istemiyorum diyorsunuz. Ayrılacak bile olsanız bir yerde yine konuşmanız gerekecek. Daha önceki ilişkiniz nasıldı? Severek mi evlendiniz? Çocuk var mı? Hiç plan yapmıyor musunuz?

Elbette haklısınız ilgi sevgi tabi ki sizin hakkınız bunu da eşinizden talep etmeniz söylemeniz normal ama maalesef erkekler öyle hemen cevap alabileceğimiz türde olmuyorlar bazen özellikle onun sevdiği konuları açıp sevdiği ilgilendiği alanlarla ilgili sohbet edebilirsin şu koronolu günleri atlatınca inşallah sevdiği akrabalarını arkadaşlarını da davet edersin eve beraber paylaşım olur güzel sohbet muhabbet ortamı olur böyle böyle bir şekilde uzaklaştırmaya çalışırsın

Bare ozur diliyormus çözüm bulursan bana de olur mu

Ben de kendimden cok ödün veren bir tipim o yüzden bir süre sonra degerim azaliyor iliskilerde ben mi yanlis yapiyorum o insanlar mi yanlis bilmiyorum. Konunu takipteyimm
Siz yanlış yapıyorsunuz. Ödün vermek, fazla ilgi alaka sevgi göstermek, onu hayatının merkezine koymak çok yanlış. Tabiki değeriniz azalır

Benim bi çocuğum var hem işe gidiyorum hem onunla ilgileniyorum. Ama yaranamadım eşime. Ben iki dakika elime alsam telefonu böyle analık ne kolay diyor. Benimde dertleşmeye ihtiyacım var ama konuşmuyor bile.
Sende ona de. Böyle babalık ne kolay valla hayat sana güzel de

ne kadar kolay boşan diyebiliyorsunuz
ortada ne var ki boşanacak?
Sürekli kendini haklı gören muhakeme yeteneği kıt kafasını telefondan kaldırmayan evliyken kendini yanlız hissetiren gönlümü umursamayan oturup 2 kelam edemediğim bir adama eş demek benim için boşanma sebebidir.Bende boyle bir adamla evli kalmak için sebep göremiyorum.Demiyorum yazıyorum bu arada.

Son düzenleme:
aynen yazıyorsunuz çok fark etti alkışlıyorum
telefondan kafasını kaldırmıyor diye boşanılmaz bu mantıkla kimse evli kalmaz zaten
evlilik terapistleri psikologlar veya benzeri şeyler ne güne duruyor
bu evlilikte şiddet, hakaret küfür, saygısızlık, yalan, aldatma, hangisi var?

iletişimsizlik ve ilgisizlik çözülemeyecek şeyler değildir aksine terapist yardımıyla düzelebilecek davranışlardır
evliliğe heyecan katmayı, sorumluluk almayı, empati kurmayı önerirler, sizin gibi boşanmayı değil
ne kadar kolay insanlara boşan diye akıl vermek dimi?

Kişi bunu tercih etmek isterse eder ki terapi almayı reddeden bir sürü insana da rastladım ben.Akil vermek degil de yorum yapmak gayet kolay haklisiniz.Ben fikrimi belirtince konu sahibi adina bosanma davasi acilmiyor direkt zaten.Boşanmak icin illa aldatilma ya da siddete gerek yoktur benim icin.Evliligin devamı taraflardan birini mutsuz ediyorsa benim fikrimce gayet bosanilabilir.Yorum yazma sebebim sizin alkışlamanız ya da tasdiklemeniz olmadigi icin bu eyleminiz maalesef umrumda değil.

Son düzenleme:
Siz de başka odaya geçip içerden mesaj atın. Mesela nude falan gönderin bak burada ne var diye, koşa koşa gelir içeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…