Ben ne olacağım böyle ???

Sen Can'ını sokakta mı buldun ya ?
Madem çalışıyorsun haftada Birgün gelecek bir kadın bul evi dip bucak temizlet . Çocuk olan ev her zamsn düzenli durmaz zaten bunu da kabullen .
Eve takıntın Patalojik boyutta gibi görünüyor buradan bakınca gerekirse psikiyatrise de görün .

Merhaba hanımlar.
28 yaşında,2 çocuklu,çalışan,manik-depresif bir kadınım.
Doktora git diyecek arkadaşlara şimdiden söyleyeyim,zaten doktor kontrolündeyim.
Doktorum aynı zamanda psikoterapist , seansta yapıyoruz.

Bu hayatta kendimi bildim bileli kontrol delisi biriydim.
Herşeyi düşünmeliyim , herşeyi ben yapmalıyım.Her adımı hesaplamalıyım.Kızlarıma birşey dediğimde sorduğumda bile 'acaba ben olsam ne hissederdim' diye düşünmekten helak oluyorum.
Lanet olsun çok yoruldum herşeyi düşünmekten , mükemmel olmaya çalışmaktan , kimseye güvenmeyip herşeyi kendim yapmaktan.
Bedenim yorgun,ruhum yorgun,beynim yorgun.
Bitik haldeyim şuan.
Ellerimin ve bacaklarımın ağrısından geberiyorum fakat ben hala eve gidince koridorun duvarlarını silmeyi düşünüyorum.

Size sormak istediğim ; şu sizde de var mı kızlar; temizlik hastası değilim fakat kutu kutu deterjan bitirmek her yeri kazıya kazıya temizlemek sonra karşısına geçip öylece izlemek istiyorum.İçimdeki sesi/dürtüyü susturamıyorum resmen.

Güya izinliydim 10 gün boyunca hem hasta baktım hem bahar temizliği yaptım hem kızımı tuvalete alıştırdım yemin ediyorum vücudumun ağrısından ağlıyorum yatağa yatınca.

Çocuklarımda kocamda hepsi benden bişeyler bekliyorlar kimse 'yoruldun biraz otur' demiyor.Hepsi sürekli bişey istiyor.

Çok yoruldum,çok bunaldım.Nefes almak bile zulüm geliyor artık.

Güzel önerilerinize/tesellilerinize çok ihtiyacım var.

:KK14::KK14::KK14:
Aynı şeyler bende de var ve işin garip tarafı bunun bi hastalik oldugunu bilmiyor olmam

Herkesin adına ben düşünuyorum bu evde sanki

Hatta karşımda ki insana soru sorsam cavabini da ben vermek istiyorum böyle bi saçmalık bende ki

Temizlik takintisi bende de var herşeye yetişme istedigi herşeyi ben yapayım istegi

Tedavi mi olsam acaba...

İşten geldim
Tv yi açıp yattım
Eşim spordan gelsin de yemek yapsın yiyelim diye bekliyorum
Biraz benim gibi olmanı tavsiye ederim
Tabiki sen her şeyi yaparsan sana da kimse acımaz ve daha fazlasını bekler
Biraz kendini frenle
Ne demek her yeri temizlemek istiyorum falan
Gene kirlenip aynı olacak yahu
Hem duvarları kazırcasına temizlemek pek normal bir istek değil

Yorgunluğunuzu çok iyi anladım.
Bende de bunun zihinseli var.

Temizlik için hayatta kendimi bu kadar hırpalamam.
Ama düşünce anlamında yemin ederim kendimi öldürüyorum desem yeridir.
Hatta çevremdekiler düşmana ihtiyacın yok senin derler o derece.

Aldığım her kararda, yapacağım her şeyde çevremdeki herkes nasıl etkilenir
diye hesaplar yaparak sonuca varırım.
Çok sevmeme gerek yok o kişileri.
İnsan olmaları yetiyor ilerde vicdanen rahatsız olacağım her şeyi hesaplamak çok yoruyor beni.

Sanırım bunun adı çok düşünme sendromu.

Buraya mesela mesela diye örneklerle yazsam kafayı yemişsin dersiniz :)
O yüzden yazmayacağım.

Hayatı gelişigüzel yaşayan insanlara bayılıyorum.
Ne olacaksa olacak amaannnn..
Sanırım hayatta hiç kuramayacağım cümle bu :KK43:
Peki aynı inceliği karşı taraftan da göremezsen ne yapıyorsun? Benim gibi zınk diye irtibatı kesiyor musun?
Ben öyle yapıyorum ya. Soğuduğum insana da bir daha hayatta ısınamıyorum.
Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor haliyle.

Ben.
Her şeye yetişmeye çalışıyorum. Tabii bu yoğunlukta her şeyin mükemmel olması eşyanın tabiatına aykırı. Sonra vay bunlar niye yarım yamalak diye sinir krizi geçiriyorum. O mükemmel oluyor işte. Muazzam bir kriz oluyor valla yalan yok.

Geçmiş olsun. Bipolara obsesif kompülsif bozukluk da eşlik ediyor gibi görünüyor. Bu iki hastalığın eş tanı sıklığı yüksek oluyor. Eş tanı durumlarında da tedavi değişiyor. Doktorunuzla bu durumunuzu da konuşun.

Ne güzel.
Çok iyi yapıyorsunuz tebrikler.
Sorulara gelince ; evim eski değil,yıllardır minimal yaşıyorum yayıntı/yığıntı hayatta sevmem.
Meditasyon evet sanki onu deneyebilirim.
Ruhum rahatlayınca beynimde rahatlar heralde.

Canim kesinlikle rahatlar! Ben de bilinç altı temizligi oneriyorum. Birini bul ve yaptır. Eğer bulamazsan veya çok yüksek gelirse fiyatı kendi kendine her gece telkinlerde bulun. Ben mucizevi faydalarını gordum( rabbimin izniyle ve sifasiyla)
- allahin rahmeti ve sifasi üzerime yağmur gibi yağıyor ve bütün bedenimi ruhumu adeta yıkıyor
- bütün olumsuz düşüncelerim, bedenim ve ruhundaki her türlü hastalık bu rahmet ve sifayla akıp gidiyor
- artık beynimde gerekmedikce temizlik yapmaya iten sesler yok onlar da gidiyor
- yeterince iş yapıp daha cok ailemle vakit geçireceğim ve çok mutluyum
- hayatım daha hafif ve harika
Kısaca senin içinden ne geçiyorsa artık... bol bol da dua et. Uyumadan iste rabbinden ve gözlerini kapatıp söylediklerini hayal et, mesela gerçekten bütün hastalıkların akıp gittiğini hissetmeye calis.
Ben çok çok çok farkını ve faydasını yasadim.

Temizlik takıntısı bende de vardı ama şu an daha iyiyim. Böyle takıntıları şöyle bir durum var. Yaparsam rahatlarım diyorsun. Gerçekten de rahatlıyorsun ama yaptıkça takıntın daha da artıyor. Zaten tedavi görüyormuşsun. Benim diyecek pek fazla bir şeyim yok. Senin için zor ama yapmamaya çalış. Ya da en azından kontrol altında tutmaya çalış.
Ya bize de bir misafir gelecek olsun her şeyi hazır edeyim. Her şey çok güzle olsun. Her şey çok temiz olsun. Misal yemeğe geleceklerse masa komple hazır olsun. Direk yemeğe oturulacak şekilde olsun. Ama çevremde görüyorum mesela. Yemeğe çağırıyor bizi daha masa hasır değil. Salata hazır değil vs vs. Doğru olan onların yaptığı ama benim gözüme uyku girmez hepsi hazır olsun diye

Peki aynı inceliği karşı taraftan da göremezsen ne yapıyorsun? Benim gibi zınk diye irtibatı kesiyor musun?
Ben öyle yapıyorum ya. Soğuduğum insana da bir daha hayatta ısınamıyorum.
Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor haliyle.

Evet benim hayatımda griye pek yer yoktur.
Ya severim ya sevmem.
Ara sıra muhabbetine takılmak diye bir şey yoktur.
Vakit ayırıyorsam o kişiye gerçekten bir insan olarak değer veriyorumdur en azından.
Birini sevip sevmediğim bakışıma gelir oturur.

Aslında evliliğimde de beni en çok yoran şey grilikler oldu hep..
Eşinin ailesi, sevmesen de arada görüşmek zorundasın gibi kısımlar mesela :S

Zorunluluklar dışında ayıp olmasın diye iletişimi dışarıya taşıyamam mesela.
Bir iki kez zorladım bin pişman oldum.
Bana göre değil.

Karşı taraftan benim kadar ince olmasını açıkçası artık beklemiyorum.
Çok yakın arkadaşlarımın bile beni yeteri kadar anlamadıkları o kadar çok zaman oldu ki..
Hayatı benim gibi yaşamıyor diye kimseyi de suçlamıyorum aslında.
Çünkü kabul ettim anormallik bende..

Canim kesinlikle rahatlar! Ben de bilinç altı temizligi oneriyorum. Birini bul ve yaptır. Eğer bulamazsan veya çok yüksek gelirse fiyatı kendi kendine her gece telkinlerde bulun. Ben mucizevi faydalarını gordum( rabbimin izniyle ve sifasiyla)
- allahin rahmeti ve sifasi üzerime yağmur gibi yağıyor ve bütün bedenimi ruhumu adeta yıkıyor
- bütün olumsuz düşüncelerim, bedenim ve ruhundaki her türlü hastalık bu rahmet ve sifayla akıp gidiyor
- artık beynimde gerekmedikce temizlik yapmaya iten sesler yok onlar da gidiyor
- yeterince iş yapıp daha cok ailemle vakit geçireceğim ve çok mutluyum
- hayatım daha hafif ve harika
Kısaca senin içinden ne geçiyorsa artık... bol bol da dua et. Uyumadan iste rabbinden ve gözlerini kapatıp söylediklerini hayal et, mesela gerçekten bütün hastalıkların akıp gittiğini hissetmeye calis.
Ben çok çok çok farkını ve faydasını yasadim.

Canım bunları mı tekrarlıyorsunuz yatarken?

Eve gidince yemekten sonra kanepeye yatın kocanıza da diyin ki çay koysana sonrada çocukları sen yatır ben şurda uzanıcam de
Bırak çarpık çurpuk giysinler dişlerini yarım yamalak fırçalasınlar hatta fırçalamasınlar
Arkadaşım dünyaya bir kere gelme hakkımız var onu da temizlikle zaman öldürerek geçirme
Az ipleri salıver kendine dizi bul 2 tane mecbur oturacaksın hiç bir iş yapmadan :KK48:

Ayyyy o temizlik şeysi bende de var her yeri sürekli temizliyorum herkes temiz diyor ama ben yine temizliyorum bende çok Yorgunum heryerim ağrıyor ama yine de kendimi durduramıyorum

İşte de boyle misin? Ev temizligini is olarak gorursen yapman gereken kadarini yaparsin. Fazlasi kendine zarar. saatler sonra tozlanacak yeri puri pak yapinca eline sadece yorgunluk gececek. Fazla is cikaracak seyleri kaldir. Mesela biblolar, tozunu almaktan baska ne ise yarar ki? Ancak zarar. Bunun gibi is yukunu hafifletecek duzenlemeler yap evde.
Sicak yerde yaşasam kilim kullanirim at makinaya yikansin. Hali derdi yok :KK48:

Bende de temizlik fobisi var. O camasirlar kuruduktan sonra ustume ustume geliyorlar. Bazen utulememek icin bir daha yikiyorum o derece bazen bana zorluk cikaran asiri kirisan, katlanamayan kiyafetleri atiyorum bununla mi ugrasicam her hafta diye.

Çok denedim.Ama o geldiği günler daha çok yoruluyorum peşinde dolaşıp kontrol etmekten.
temizlikcinin neden pesinden kosuyorsunuz ki.. rahat olun. ben temizlikçi geldiginde sadece yemek yaparım. ev sürekli temizlenir ve kirlenir. normali bu. ev her an 7-24 temiz olamaz, boyle bir ev yok..siz hayata temizlik ve ev derlemek herseyi kontrol etmek icin mi geldiniz, hayati yasamak nerede???

Annem sizin gibiydi. Benim icin annemle yaşamak (sadece temizlik konusu) cehennem gibiydi. sosyal faliyet yerine duvar silen, 12 saat çalışıp eve gelip hala fayans kaziyan bir kadindi annem. Onun kendini ihmal edişi, paralamasi beni cok üzüyordu. Cok genc yaşda (45) öldü annem. Herşeyi kafasina takmasina yoruyorum. Vucudunda cikan hastalığı bile fark etmemişti. Sirtim ağrıyor diyordu... o halde hala temizlik, iş, güç.

Çocuklarınızı düşünün. Hipnoz, akupunktur deneyin ama kurtulun bu durumdan. Olay belirli bir zamandan sonra sizi aşacak çünkü. Çocuklarınıza sıçrayacak. Acil şifalar diliyorum

Merhaba hanımlar.
28 yaşında,2 çocuklu,çalışan,manik-depresif bir kadınım.
Doktora git diyecek arkadaşlara şimdiden söyleyeyim,zaten doktor kontrolündeyim.
Doktorum aynı zamanda psikoterapist , seansta yapıyoruz.

Bu hayatta kendimi bildim bileli kontrol delisi biriydim.
Herşeyi düşünmeliyim , herşeyi ben yapmalıyım.Her adımı hesaplamalıyım.Kızlarıma birşey dediğimde sorduğumda bile 'acaba ben olsam ne hissederdim' diye düşünmekten helak oluyorum.
Lanet olsun çok yoruldum herşeyi düşünmekten , mükemmel olmaya çalışmaktan , kimseye güvenmeyip herşeyi kendim yapmaktan.
Bedenim yorgun,ruhum yorgun,beynim yorgun.
Bitik haldeyim şuan.
Ellerimin ve bacaklarımın ağrısından geberiyorum fakat ben hala eve gidince koridorun duvarlarını silmeyi düşünüyorum.

Size sormak istediğim ; şu sizde de var mı kızlar; temizlik hastası değilim fakat kutu kutu deterjan bitirmek her yeri kazıya kazıya temizlemek sonra karşısına geçip öylece izlemek istiyorum.İçimdeki sesi/dürtüyü susturamıyorum resmen.

Güya izinliydim 10 gün boyunca hem hasta baktım hem bahar temizliği yaptım hem kızımı tuvalete alıştırdım yemin ediyorum vücudumun ağrısından ağlıyorum yatağa yatınca.

Çocuklarımda kocamda hepsi benden bişeyler bekliyorlar kimse 'yoruldun biraz otur' demiyor.Hepsi sürekli bişey istiyor.

Çok yoruldum,çok bunaldım.Nefes almak bile zulüm geliyor artık.

Güzel önerilerinize/tesellilerinize çok ihtiyacım var.

:KK14::KK14::KK14:

Her şeye yetişme sorunu bende de var
Evde olduğumda iş yerinden daha çok yoruluyorum
C.tesi, Pazar 6 da uyanıyorum, kafamda yapacağım işler =)
Geçen hafta izinliydim, yorgunluktan perişan oldum desem yeridir
Ama Çarşamba gecesi yatmadan bir kaşık uyumamı sağlayan bir şurup aldım, Perşembe sabahı 10 a kadar uyudum ve o gün bütün gün kitap okudum, yazdım, çizdim, okuma odamdan hiç çıkmadım. İş yapmayacağım, yapmayacağım diye diye kendimi zorladım ve günü geçirdim, gece mutfağı temizledim o ayrı :)

bende sizin gibiyim bilerek isteyerek yapıyorum küçük yaşta başladı bütün sorumluklar bana güvenip ben yaparım diye verilmeye.
haliyle şimdi şu yaşta etrafımda yapacak yapmak isteyecek kimse olmadıgı için yine ben yapıyorum.
temizlik benim için öfkemi attıgım bir araç.
iyi arkadaşlık yapıyorlar kova ve bez ikilisi.

Sizin kadar olmasa da, ortak şeyler fazlaca imiş :)
Ama lohusalık depresyonun sizinle yarışırdı :)
3 günlük sezaryen dikişli halimle kendimi banyoya kilitleyip banyo temizledim. Bayaga yer falan sildim, tuvalet yıkadım.
Musluklarda su lekesi, dolaplarda parmak izi kalıyor diye emzirirken ağlıyordum.
Eşim market alışverişini yapıp geldiğinde farklı aldığı marka yüzünden markete gittim.
Yemek yaparken annem mutfaktaki fayans duvarına salçalı su sıçratmış, eşime akşam gelirken derz kalemi aldırttım. Kazıyıp boyadım falan :))
Neyseki 20 gün sürdü.
Sonra sonra fark ettiğim ben bebeğimden kaçıyordum.
Zor Doğum ardından zor emzirme süreci.
Bir bebeğin tüm sorumluluğunun artık bende olması beni çok korkuttu.
Ona bakmak hariç her şeyi yapabilirdim :)
Bunu düşünmemek için sürekli başka şeyler düşünüyordum.
İkinci çocuğumda hiç böyle şeyler olmadı :) zaten araları yakın var ilkini düşünmekten fırsat kalmadı :) e bir de artık biliyordum az çok başıma geleceği. Daha rahattım.
Psikolog falan değilim, ahkam kesecek degilim. Zaten uzman yardımı da alıyorsunuz.
Acaba farkında olmadan bir şeylerden mi kaçıyorsunuz?
Mesela iş yerinde de, işinizde de böyle misiniz?
Yoksa sadece evle alakalı meseleler mi?
Eşinizi de tembihleyin bu durum işine gelir gibi seyirci kalmasın. İş bölümü yapın ve siz de adamı düzeltip durmayın. Farz edin ki iş yerindesiniz ve başkasının işi.
Biraz yükünüzü azaltmaya bakın :(
Yaşınız çok genç çok yıpranırsınız

Back
X