Ben ne yapacağım :(

deryainci

bebek geldi :))))
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
2.027
16
158
45
merhaba arkadaşlar
ben annnemi babamı kardeşimi kimseyi kötülemeyeceğim
sadce içimi sıkan daraltan bir konu var.....
kasım ayında nişanlandım ailemin kenarda birikmiş parası yoktu borçla evde bir nişan yaptık ve altın aldılar.....
daha yeni bitti şimdi ağustos ayında düğünüm var babamın işleri sallantıda ve bu sefer iş yerinden de borç alamayacak ama babam bana sölemse de üzülüyo ne yapacağım die annem söyledi tabi annem de üzülüyo....:kahve:
ben takılmasada olur diorum ama ailemi nişanlımın ailesi yanında mahçup düşmesini görmek istemiyorum daha 3 ay var ama kenara para kalmıyor anca geçiniyoruz yaşıyoruz
benim aldıklarım çeyiz borcuna gidiyor
delireceğim sürekli ne yapcaz die düşünüp duruyorumkafamçokkarıştı
nişanlımda kesinlikle kötü niyetli olarak söylemiyor kardeşim sunu aldı annem şimdiden şu bileziği aldı babam bunu alcak anlatıp benim gönlümü hoş etmeye çalışıyor ama ben o söledikçe iyice eziliyorum ailemi düşünereksenağlama
sadece anlatıp içimi dökmek istedim
okuyan herkese tşk.:a015:

rahat ol ya..
bu kadr sıkma canını..
düğünü zaten erkek tarafı yapacak..
çeyizini sen aldıktan sonra dolu dolu yapmana gerek yok.. azından herşeyinden 1 takım olsa ilk evi düzerken yeter...
sonraa bi yatak odanı alacaksın sonuçta onuda taksitle alırsınız.. kolay gelir..
öyle kolay ilerlerkii yeterki sen rahat ol ve ailene buna üzüldüğünü belli etme..
onlar dahada çok ezilirler...

arkadaşım bunlar önemsiz şeyler sen nişanlınla mutlu ol en mühimi bu. şu takılmış bu takılmış ne olucak.herkes gücünün yettiğini yapar.bunu gurur meselesi yapma bence.mutluluklar...

canım alt tarafı takı yanı hiç üzme bence kendını bu konuda:teselli:
yeter ki sizin huzurunuz olsun gerisi boş
huzurun olmadıktan sonra takın olsun paran olsun dünyalar senin olsun ne farkedecek
zaten nişanlın senin durumunu biliyorsa bu konuda takılmayacaktır eminim
üzme kendını tatlım:teselli:

cnm herkes gücü yettiğini yapar niye ezilsinler ki

çeyizini alıyormuşsun yatak odasınıda taksitle alırsınız olur cnmm

hem üzüldüğünü ailen anlarsa daha çok üzülürlerrr

sağolun arkadaşlar ....
ben yatak odamı aldım.... allahtan borcuda evlenmeden 1 ay önce bitiyor... ehh allaha şükür çeyizde yaptık ahım şahımolmasa da......... var bişiler çok şükür ama
şu takı merasiminde ailemin ezilmesini istemiorum offfffffff kenarda param olsa ben alır veriridim nsıl olsa bana gelecek ve onlarda ezilmezdi....
ama hep bu aklımda hep dua ediyorum da 3 ay var belki bir mucize olsun die a:Saruboceq:

nişanda takmışlar ya onları alıp tekrar takmazlar mı sizin orada

Böyle karamsar düşünme be güzelim...
hayat bu. ıyisi de bizim için kötüsü de....
Şimdi olmazsa ilerde olur değilmi? Durumunuz düzelince başka şeylerle telafi olunur.
Bunun evi var, doğumu var.. Sakın sıkma canını

Aman be Derya sıkıntıların hep böyle şeyler olsun...

Annen baban illa birşey takmak zorunda değil..

Sadece incecik 1 bilezik bile yeter..Kız tarafı dolu dolu takmaz ki zaten, durumu varsa takar da yoksa takmaz...

Bu böyledir..Düşük ayar, incecik bir bilezik alsın annen taksın onu madem bu kadar kafaya taktın..Olsun bitsin..

Hayırlısı..

Annen baban de konu açarsa hiç üzülmesinler söyle anlat onlara..

Vallaha bence ailen hicbirsey takmasada olur....ben biraz geri kafali düsünüyorum bu konuda:delphin:

Erkek tarafi takar takistirir dügünde...kiz tarafi isterse takar...hem nisanda takmislar...alir onlari yine takarsiniz!!:kahve:

Bunu kendine dert etme hic güzelim...ailenin maddi durumu iyi degil diye baskalarinin gözünde ezik mahcup duruma düsmemeleri icin borc harc icine girmeleri daha mi iyi??benneyaptımki

Ayrica daha üc ay var gün dogmadan neler dogar demisler...:1hug:

Ailenizin üzüntüsüne üzülüyorsunuz,
ama kesinlikle bu tarz olaylar için
kimse karşısında ezilmeyin...
anne ve babanızın sıkıntısı olması gereken ,çünkü
her anne baba ister çocuğunz düğününde takı takmayı ama
yoksa da canını sıkmayacak...ne yapalım yani
sonunda ölüm yok ya,sonuçta o anne baba her zaman
size destek olacak,sırf millet ne der diye düşünmekten
zaten bu tür sıkıntılardan kurtulamıyoruz...
boşver güzelim ve nişanlına da açık açık söyle,
ailenin durumunu,düzelince takarlar onlarda....
ya da annenler nişanda taktıklarını tekrar taksınlar,
dünya malı için ne üzmeye, ne de üzülmeye değmez inan...
şimdiden mutluluklar dilerim size...
sevgiler...

içime inanın su serptiniz....a.s.
nişan da takılanları takmaları olu mu ? gerçekten...

neden olmasın gülüm...
hemde harika olur....
yeterki ağzınızın tadı bozulmasın...
siz de kafanızı daha fazla takmayın tamam mı?
bu güzel günlerinizin tadını çıkarın...
sevgiler...

Vallahi olur, seni rahatlatmak için söylemiyorum , oluyor, görüyoruz, aynı şeyleri taksınlar...
Hiç üzülmesin anneciğin babacığın, ben öyle istiyorum aynılarını takıverin de..

bence bunu hiç dert etme..nişanda takılanı alır tekrar düğünde takarlar..
koskoca kız veriyorlar telli duvaklı bir de birşey mi takacaklar hıh....şutarafagitti
kaldı ki gülsüm ablamın dediği gibi kız tarafı değil oğlan tarafı takar takıştırır
herkes gücünün yettiği ölçüsünde birşeyler yapar cnm..
okadar çeyiz getiriyorsun sende..sıkma canını
allah mutlu mesut etsin yuvanızda bunlar hikayeŞeniz

bencede nısanda taktıklarını tekrar taksınlar hem sen de ezılıyor gıbı hısetmezsın kendını o kalabalıkta kım ne takmıs zaten cok farkedılmez:) hem canını sıkma sen dugun heycanını yasa onlar senın annen baban olsa tabıkı yaparlar ...üzülme cnm

Tabiki olur...ben kac defa rastladim böyle yapan ailelere....:delphin:

Hic kimsede yadirgamadi bunu....zaten örf ve adetlerimizde dügünde erkek tarafi altin takar...kiz tarafi mecburi takmaz...isterse takabilir...:kahve:

ben hiç duymamıştım....
ben altınları saklamıştım düğünde takılanlara ekleyecektim nişanlımada sölemiştim
ilerde ev alacağız onun üstüne ekleyecektik...
şimdi ben o zaman ailem alamassa ben nişanda annemle babamın taktıklarını düğünde takacaklar die son zamanlarda söylerim belki o zamana kadar böle bişeye gerek kalmaz...
boşuna sölememiş olurum...
inanın iyiki açmışım konuyu içim rahatladı....

Vallahi olur, seni rahatlatmak için söylemiyorum , oluyor, görüyoruz, aynı şeyleri taksınlar...
Hiç üzülmesin anneciğin babacığın, ben öyle istiyorum aynılarını takıverin de..

ben de nasıl söleyeceğimi düşündüm
ailemi üzmekte istemiyorum kırmadan yapmam lasım :çok üzgünüm:

Back
X