Ben ne yapacağım :(

canım ya kız tarafının takı takmasına gerek yokki
bana annem babam takı falan yapmadı
doğru düzgün eşya da yapmadı
yatak döşek tabak çanak
eşimin tabak çanağı benimkinden fazlaydı
diğer tüm mobilyaları benim ailem eşimin üzerine yükledi
sen çalışıyorsun ödersin dediler
eşim birşey demez ama bende hala ezikliğini yaşarım.
çünkü ne yatak odası ne halı ne perde ne beyaz eşya hiçbirşey...
açtın yaramı kızzz

Canım benim inan kendine dert yapma bunu sen zaten düğün yüzünden stresli olacaksın.Bide bunu takma kafana.Birde gerçekten her yörenin adeti farklı farklıdır.Mesala bana nişanımda bilezikleri taktılar sonra alıp düğünde taktılar.Ne ben bişey istedim ekstradan nede onlar alabildi.Yapılabilen buydu.Aynı benim ailemde seninkiler gibi zor durumdaydı ama bana belli etmiyolarmış meğer kızkardeşimin anlattığını söylüyorum hani ayıp olmasın kızımıza bizde bişey takalım diye gitmişler senelerdir tanıdığımız kuyumcuya demişler böyle böyle durum üç beş önden vermişler gerisini sonra tamamlamışlar inan benim haberim yoktu.
Ama kızlarında dediği gibi daha üç ay varmış gün doğmadan neler doğar.Sıkıntı yapma boşu boşuna:1no2:

canım ya kız tarafının takı takmasına gerek yokki
bana annem babam takı falan yapmadı
doğru düzgün eşya da yapmadı
yatak döşek tabak çanak
eşimin tabak çanağı benimkinden fazlaydı
diğer tüm mobilyaları benim ailem eşimin üzerine yükledi
sen çalışıyorsun ödersin dediler
eşim birşey demez ama bende hala ezikliğini yaşarım.
çünkü ne yatak odası ne halı ne perde ne beyaz eşya hiçbirşey...
açtın yaramı kızzz

üzgünüm :çok üzgünüm: ben sadece düşün düşün işin içinden çıkamadım
ama sağolun içimi biraz rahatlattınız.:teselli:

Canım benim inan kendine dert yapma bunu sen zaten düğün yüzünden stresli olacaksın.Bide bunu takma kafana.Birde gerçekten her yörenin adeti farklı farklıdır.Mesala bana nişanımda bilezikleri taktılar sonra alıp düğünde taktılar.Ne ben bişey istedim ekstradan nede onlar alabildi.Yapılabilen buydu.Aynı benim ailemde seninkiler gibi zor durumdaydı ama bana belli etmiyolarmış meğer kızkardeşimin anlattığını söylüyorum hani ayıp olmasın kızımıza bizde bişey takalım diye gitmişler senelerdir tanıdığımız kuyumcuya demişler böyle böyle durum üç beş önden vermişler gerisini sonra tamamlamışlar inan benim haberim yoktu.
Ama kızlarında dediği gibi daha üç ay varmış gün doğmadan neler doğar.Sıkıntı yapma boşu boşuna:1no2:

teşekkür ederim cidden yanlız olmadımı görmek rahatlatıyor benia.s.

merhaba arkadaşlar
ben annnemi babamı kardeşimi kimseyi kötülemeyeceğim
sadce içimi sıkan daraltan bir konu var.....
kasım ayında nişanlandım ailemin kenarda birikmiş parası yoktu borçla evde bir nişan yaptık ve altın aldılar.....
daha yeni bitti şimdi ağustos ayında düğünüm var babamın işleri sallantıda ve bu sefer iş yerinden de borç alamayacak ama babam bana sölemse de üzülüyo ne yapacağım die annem söyledi tabi annem de üzülüyo....:kahve:
ben takılmasada olur diorum ama ailemi nişanlımın ailesi yanında mahçup düşmesini görmek istemiyorum daha 3 ay var ama kenara para kalmıyor anca geçiniyoruz yaşıyoruz
benim aldıklarım çeyiz borcuna gidiyor
delireceğim sürekli ne yapcaz die düşünüp duruyorumkafamçokkarıştı
nişanlımda kesinlikle kötü niyetli olarak söylemiyor kardeşim sunu aldı annem şimdiden şu bileziği aldı babam bunu alcak anlatıp benim gönlümü hoş etmeye çalışıyor ama ben o söledikçe iyice eziliyorum ailemi düşünereksenağlama
sadece anlatıp içimi dökmek istedim
okuyan herkese tşk.:a015:

Hiç sıkıntı yapma kendine bunları.. Nişanlılığın, düğünün tadını çıkarmaya bak.. Şimdilerde kimsenin öyle hanları hamamları yok herkes borç harç içinde evleniyor ülkenin durumu malum.. Takıymış paraymış bunlar önemsiz şeyler.. Ailen arkanda, evlenmeni destekliyor bunları düşün.. Gerisi zamanla olur nasıl olsa kaydirigubbakcemile5

canım dert ettiğin şeye bak sıkma canını herşey hallolur ben ve eşim evlenirken eşyalarımızı borçla aldık 6 ay ödedik bitti biz her şeyimizi eşimle kendim yaptım eşyamı düğünümü takıları hepsini ikimiz yaptık çünkü ne benim nede onun ailesinin durumları yoktu o zamanlarda ama iki gönül dir olunca samanlık seyran olur derler çalışıp sırt sırta verdimmi hepsi olur seni çok iyi anlıyorum ben aileme masraf olmasın diye nişan bile istememiştim canım hepsi geçiyor sen içini ferahtut kaydirigubbakcemile3

tatlım üzülme kim ne görcek nisanda ne takılsığını nisanda kilerin takılması benimde aklıma yattı hemde bal kaymak gibi olur sen yeter ki sıkma canını yuvanda mutlu ol...

canım dert ettiğin şeye bak sıkma canını herşey hallolur ben ve eşim evlenirken eşyalarımızı borçla aldık 6 ay ödedik bitti biz her şeyimizi eşimle kendim yaptım eşyamı düğünümü takıları hepsini ikimiz yaptık çünkü ne benim nede onun ailesinin durumları yoktu o zamanlarda ama iki gönül dir olunca samanlık seyran olur derler çalışıp sırt sırta verdimmi hepsi olur seni çok iyi anlıyorum ben aileme masraf olmasın diye nişan bile istememiştim canım hepsi geçiyor sen içini ferahtut kaydirigubbakcemile3

Bence böyle olması daha da güzel.. Ben yaşamadım henüz bilmiyorum ama öyle çok varlıklı bir aileye gelin gitmek, her şeyimin tam olması peşin alınması fikri hiç cazip gelmedi bana eskiden beri.. Birlikte yapınca, zorluk görünce varlığın kıymeti daha da çok biliniyor sanırım.. Kişilerin birbirlerine olan güveni, bağlılığı da artıyor.. Zorlukları aşmak, zor günde destek olmak iki kişiyi birbirine daha da çok bağlıyor..

iyide onlar zaten almak zorunda erkek tarafı sonuçta

ayrıca her kızda dört dörtlük çeyizle gitmiyor gidilende pekmi değerli oluyor :delphin:

kızlarını vermişler daha ne versinler ? alabildiğin kadarını alırsın alamadığını boşverrr

maddi konular insanda huzur bırakmaz kardeş. şimdiden düşünme bun ları. ben nişanlanırken eşimin biriktirdiği altınlarla bilezik alıp taktılar. düğünde kayınbabam ya da kayın biraderim bişey takmadı. nişan bileziklerini ben takı merasimi başlarken taktım koluma. ailem bana çeyiz ve mutfak eşyası yapmıştı düğünde de 1 bilezik taktılar. kimse de kimseye tık demedi. herkes durumuna göre bişeyler yaptı. zaten biz altınları düğün salonuna ve balayına harcadık. sefam olsun. yorgan gitti kavga bitti :) para yok dert yok. çok altın takılanları da görüyoruz herkes borç istiyo :) (latife olsun diye söylüyorum)

Annenin babanin olmasi evlerinden telli duvakli cikmak ceyizinin hazir olmasi basli basina hediyedir sana takida neymis ana babalarimizin kendi birer kiymet kimse kimseye mahcup olmaz altinla takiyla parayla mahcubiyet olucaksa zaten oyle ailedende oglundanda hayir gelmez hic takma kafani ev alicakla evlenene Allah yardim edermis bunlar gecici seyler yuvanizdan mutluluk eksik olmasin cok mutlu ol

arkadaşım böyle şeyleri takma kafana sen mutlu ol yeter gerisi hiç önemli değil...benim babam çok varlıklı olduğu halde bana sadece bir bilezik aldı hiç utanmadı şaştım kaldım ki senin babacığının durumu yok napsın adam...üzülme lütfen

benim ailemde nişanda taktıklarını tekrar taktılar.ne yapalım ailemizin maddi durumu iyi değil diye onları atacak halimiz yok ya.canları sağolsun.hiç takmasalr bile olur.bunu kafaya takmasın ailen

Back
X