Ben ne yapacağım :(

kız tarafısın çok takılmana gerek yok bi ince bilezik taksa yeter yerimseniben
çeyizlerin de var en kötü derdin bu olsun Allah başka sıkıntı vermesin :1hug:
nişanlına karsı ezik olma emi Şeniz

kız tarafısın çok takılmana gerek yok bi ince bilezik taksa yeter yerimseniben
çeyizlerin de var en kötü derdin bu olsun Allah başka sıkıntı vermesin :1hug:
nişanlına karsı ezik olma emi Şeniz

inan ben de bundan korkuyorum....
demez ama insanoğlu çiğ süt emmiştir... bi gün kalkıpta anan baban ne yaptı derse inan çok üzülür bu lafı hazmedemem
bu yüzden sıkıntı yaptım..... uykulrım kaçtı düşünmekten

derya arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler zaten.
ama şöyle de olabilir.
14 ayar bilezikler gerçekten ucuz.
yani en fazla yarım altın fiyatınadır.
2-3 tane onlardan alıp takabilirler de.
sadece siz bilirsiniz sonuçta pahasını..

he takı takmaya gelince de;
bence hiç gerek yok.
benim annem bana gümüş bir set takmıştı düğünümde; altın sevmiyorum, istemiyorum demiştim.
bakarsan ne kadar ayıp gibi; kızına bi altın takmamış...
ama umrumda değildi valla...

canım.....gün dogmadan neler dogar...........
o zamana kadar belki bir mucize olur ve ailende o takıları takarlar.............
ama takmasalarda ezilecekler yok .......küçük düşecekler deyipte sıkıntı yapma..
sonuçta ailenin elinde olsa yaparlar ama zor durumdalar.......o yüzden sen durumlarını biliyorsun.
bence ne annene nede babana bunu sezdir.......
belkide evlendikten sonra rahatlarla paraları olur takarlar......
sonuçta ceyizin var....
altınında eksik olsun ne olucak yeter ki huzurun olsun..............
mutluluklar canım........

canım yaaaa arkadaşların dediği gibi hiç üzülecek birşey yok bunda , ailen nişandaki altınları tabiki takabilir bu birçok yerde böyle oluyor zaten sıkma sen canını, ezilecek bir durum değilki bu sakın böyle düşünme onlar senin ailen ellerinde olsa zaten fazlasını yaparlar, hem dünya malı boşver be güzelim amaaan sağlık olsun huzur olsun yeterki , aklıma geldi şimdi benim düğünümde de eşimin ablası nişanda bir altın takmıştı düğünümün olacağı zaman da kocasının işleri çok bozulmuştu canım benim yaa nasıl sıkılıyordu görümce ya birde kendini bilezik takmak zorunda hissediyordu dedim ki benim için hiç ama hiç önemi yok ama madem ki sen bu kadar dert ediyorsun elalem ne der diye kolumdan bir bilezik çıkardım al bunu tak dedim tek senin için rahat etsin bak 13 yıllık evliyim her zaman bunu anlatır heryerde ben bir bilezikten çok şey kazandım böyle yapmakla anlatabiliyormuyum , umarım herşey gönlünce olur huzurlu mutlu bir yuvan olur canım , sevgiler ...

demez ama insanoğlu çiğ süt emmiştir... bi gün kalkıpta anan baban ne yaptı derse inan çok üzülür bu lafı hazmedemem

neden desinler güzelim :delphin: onlara zararın olmadıkça seni neden üzsünler
bu konuda sakın takılma bu günlerin keyfini yaşa
önünde göreceğin çok şey var :1hug: diceksin buna mı dert ettim
yeterki mutlu olun huzurlu olun :nazar:

şimdi nişanda kendi ailemin taktıklarını tekrar taktırırım di mi?
onlarınkini yine saklarım hem onların taktıklarnı verirsek çok ayıp olur dimi?
hem içim rahatlıyor hem kafam karışıyor...
nişanlıma nasıl anlatacağımı düşünüyorum daha vakit var ama onda sölemem lasım
evlendikten sonra bunlar nişandakiler demem mi daha doğru olur. offfffffffsenağlama

insanları,maddi gücüyle değerlendiriyorlarsa
zaten o tarz insanlardan uzak duracaksın...
bence de kafana takma artık,önemli olan mutluluk,huzur...

kız duygu anlaşılır diline düşmesin arkadaş erkek tarafının yaabenneyaptımki

:1shok: :1shok: en korktuğum bu zaten senağlama senağlama

ajanım ve deryainci...........canım.........zaten laf edipte dile alacak kişilerse sen ne yaparsan yap....laf ederler..........
eger böyle krakterde insanlarsa...............altin taksalar ailen ........az çok diye laf eder........:kızgın:
illaki bir şeyin lafını ederler............
o yüzden sen sıkıntı etme nişandakileri taksınlar............
laf edende etsin.............ayrıca bu kadarda korkma.....neden korkuyosun laf edicek birilerimi yoksa......benneyaptımki
sonuçta sen ailenin durumunu biliyorsun.............
bir konuşurlar iki konuşurlar susarlar............:teselli:

ajanım ve deryainci...........canım.........zaten laf edipte dile alacak kişilerse sen ne yaparsan yap....laf ederler..........
eger böyle krakterde insanlarsa...............altin taksalar ailen ........az çok diye laf eder........:kızgın:
illaki bir şeyin lafını ederler............
o yüzden sen sıkıntı etme nişandakileri taksınlar............
laf edende etsin.............ayrıca bu kadarda korkma.....neden korkuyosun laf edicek birilerimi yoksa......benneyaptımki
sonuçta sen ailenin durumunu biliyorsun.............
bir konuşurlar iki konuşurlar susarlar............:teselli:

Tamam daha takmayacağım:teselli:

insanları,maddi gücüyle değerlendiriyorlarsa
zaten o tarz insanlardan uzak duracaksın...
bence de kafana takma artık,önemli olan mutluluk,huzur...

doğru söylüyorsunuz
ne bilim aklıma takldı daha düşünmemeye çalışacağım a.s.

Canım, her yörenin adeti farklıdır tabiii ama aten bizde nişanda kız tarafı takı takmaz, sadece erkek tarafı takar... Senin ailen nişan da da takmış, düğünde aynılarını tekrar takmasından daha doğal ne olablir ki... Zaten nişanlın az yada çok ailenin durumunu biliyordur.. Bunu senin başına kakacak karekterde biriyse zaten hiç evlenme... Yok elalem ne der diye düşünüyorsan, nişanda takılanları düğünde de takarlar, kim nereden bilecek....

Bu arada biz nikahımızı düğünümüzü hep kendi çabalarımızla yaptık.. Benim çeyzim tamdı, çalıştığım için tamamlamıştım.. Ama gelnlik-damatlık, nikah şekeri davetiye- nikah sonrası yemek- mobilyalar eşime düşen tüm beyaz eşyaları biz alıp, taksitle biz ödedik... Eşimin ailesinin maddi yardım yapmayacağını eşim zaten bana baştan söylemişti, hatta babasının takacağı bileziği bile eşim kendisi aldı... Bende kendim gönüllü olarak bana nişanda takılan bileikleri eşime verdim ve nikahta tekrar takıldı, böylece elalemme karşı sanki nişanda 5bilezik düğünde de 5 bilezik takılmış gibi oldu ama aslında birtek gerçeği biz biliyorduk... Sonuçta elalemin ağzına laf vermedik, ama kendimizi ve ailelerimizi de zor durumda bırakmadık....
Siz birbirinizi sevdikten vve anlayışlı olduktan sonra herşey hallolur canım, üzme kendini, ve nişanlına karşı da açık ol... baştan söyle böyle böyle olacak diye...

Son düzenleme:
nişanlım biliyo çok bişi yapamayacaklarını
ama birer bilezik bekliyor konuşmalarından onu anlıyorum
su sukadar su şukadar en son bukadarıız olur diyor ben de hep inşallah diorum...
aile durumlarımız hemen heme birbirine denk... ne eksiğimiz var ne falamız.....
nişanda evet nerdeyse eşit takıldı kız tarafı erkek tarafı birbirine denk taktı.....
sanırım bu geriyor beni düğünde böyle olmayacak.... hayırlısı hepinizin dediğ gibi allah huzur versin:Saruboceq: en son uygun bir dille aileme teklif edeceğim borca girmelerine gönlüm razı olmuyor...... nişanlıma da durumu anlatıp istersen sizinileride vereyim sizinkilerde zora düşmesin derim :çok üzgünüm:

su sukadar su şukadar en son bukadarıız olur diyor ben de hep inşallah diorum...
nişanda evet nerdeyse eşit takıldı kız tarafı erkek tarafı birbirine denk taktı.....
sanırım bu geriyor beni düğünde böyle olmayacak.... hayırlısı hepinizin dediğ gibi allah huzur versin:Saruboceq: en son uygun bir dille aileme teklif edeceğim borca girmelerine gönlüm razı olmuyor...... nişanlıma da durumu anlatıp istersen sizinileride vereyim sizinkilerde zora düşmesin derim :çok üzgünüm:

ya zaten düğünde kızla erkek aynı takmazkii..
nişanlında çok konuşmasın yaa nedemek bekliyo...
düğününe kadar annen alsın bir bilezik bir baban... sen yatak odanı almışsın çeyisin tamm ozamana kadar biriktirir alırsın.. uygun birşey..
ama sana tavsiym.. bu maddiyat konuşlarını nişanlınla konuşma..
ailen yapamayacak durumda olsa bile ona bell ietme..
şakayla karışık erkek tarafı sensinn.. nişan bizdendi düğün sizdenn sen takacaksın takıyıııııı de gül geçç ...
anlıyomusun demek istediğimi..
gün gelir sana öyle bir laf derki yada ailene ozaman o lafın altında ezilirsiniz...
boşverr... sen kendin birşeyler yapmaya etmeye çalış çalışıyorsun..
ona belli etme bu sıkıntını asla....
onlarla denk birşey takmak içinde uğraşmaaaa ... o erkek... düğünde erkek tarafı ağır takar.... bunu unutma..

Canım sen sakın canını sıkma..

eğer takı için bozulacaksa nişanlın baştan söölesin seninle 2 tane fazla bilezik alacaksın diye mi evlenecek. şirket evliliği mi yapıyosunuz ben bu kadar para harcadım sen bu kadar harcadın olayına giresiniz.

bozulacaksa da ciddi ciddi tavrını koy aileni ezdirme sakın baştan nasıl başlarsa öyle gider bu evlilik işleri...

ya zaten düğünde kızla erkek aynı takmazkii..
nişanlında çok konuşmasın yaa nedemek bekliyo...
düğününe kadar annen alsın bir bilezik bir baban... sen yatak odanı almışsın çeyisin tamm ozamana kadar biriktirir alırsın.. uygun birşey..
ama sana tavsiym.. bu maddiyat konuşlarını nişanlınla konuşma..
ailen yapamayacak durumda olsa bile ona bell ietme..
şakayla karışık erkek tarafı sensinn.. nişan bizdendi düğün sizdenn sen takacaksın takıyıııııı de gül geçç ...
anlıyomusun demek istediğimi..
gün gelir sana öyle bir laf derki yada ailene ozaman o lafın altında ezilirsiniz...
boşverr... sen kendin birşeyler yapmaya etmeye çalış çalışıyorsun..
ona belli etme bu sıkıntını asla....
onlarla denk birşey takmak içinde uğraşmaaaa ... o erkek... düğünde erkek tarafı ağır takar.... bunu unutma..

ben de işte bundan korkuyorummmmmm ilerde laf yemektennn

Canım sen sakın canını sıkma..

eğer takı için bozulacaksa nişanlın baştan söölesin seninle 2 tane fazla bilezik alacaksın diye mi evlenecek. şirket evliliği mi yapıyosunuz ben bu kadar para harcadım sen bu kadar harcadın olayına giresiniz.

bozulacaksa da ciddi ciddi tavrını koy aileni ezdirme sakın baştan nasıl başlarsa öyle gider bu evlilik işleri...
Bugün 15:20

evet çok haklısın denk bişi taktırmayı bugün bende bu konudan sonra düşünmüyorum....
nişandakiler bile takılsa bişi sölemicem hiç konuyu açmayacağım evlendikten sonra bizde adet böle ben sana sölemedimmi der geçerim
ama sanırım uygun bireyler mutlaka alırız....

teşekkür ederimma.s.

içime inanın su serptiniz....a.s.
nişan da takılanları takmaları olu mu ? gerçekten...

Olur canım üzme kendnı..Kız tarafı cok takmaz zaten nısanda agırlıklı taktıklarından..Bunu erkek tarafı yapsa bıraz tuhaf ayıp olurdu ama yoksa da yoktur yanı elalem ne dıyecek dıye kendını kasmanın anlamı da yok..
Esmın aılesı nısanda takılanları dugun öncesı benden gerı ıstedıler dugunde tekrar taktılar düşün..demek ki oluyormus..erkek tarafı yapnca hos olmuyor tabi o başka..:kızgın:

Back
X