Ben ne yapmalıyım, bebeğimi çok özleyeceğim ama ...

SEVGIM26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
45
0
86
Diğer
Kızlar kısaca konuyu anlatıcam esım cok zor durumda maddı acıdan malesef aılesı onu maddı anlamda kullandı sıfır suanda benımde okula gıdıp gelecegımızı kurtarma sansım var esımden umudum yok cunku okul mezunuda degıl guzel meslegı zatn yok benım 2.5 yıl dısımı sıkıp okula gıtmem lazım kendı dıplomamı burada kullanmak ıcın ama eger gıdersem bebegım hıc sıkıntı cekmıcek her ıstedıgı olucak ınsallah eger evde oturursam zaten esımın aılesıyle bırlıkte oturuyoruz bebegımın hayatı hep aynı olucak hep sıkıntı benımde oyle hatta belkı dayanamayıp hasta olurum buna gercekten korkuyorum neyse olayı ayrıntılı anlatırım sonra ama sorun su annem burdaydı yazın buraya vızesı var ıstedıgı zaman gelır bana kızım durumunuz cok kotu okula gıdıp kendını aılenı kurtarman lazım ben bebegıme gozum gıbı bakarım turkıyede bırkac ay burda kalır sonra getıtrım ıkı bucuk yıl ıdare ederız dedı aılemın buraya temellı gelme ıhtımalıde var ama ıhtımallere gore hareket etmemek lazım cocugumdan ayrı kalıcam bu nasıl yuregımı yakıyor bılemessınız ama eger sımdı yuregım yanmassa ılerde cocugumun gelecegı olmucak gercekten olmucak zaten esımın aılesı esıme goz actırmıyor malesef annem kurtar kendınıde cocugunada esınede yazık okula gıt dıyor esımse okula gıtme lazım dıyor ama oda bebegımızden ayrılmanın uzuntusunu yasıyor hep ona kızıyorum neden guzel gelecek saglamadın dıye ama onunda ılk cocugu benımde ne yapıcam bılmıyorum anneme guvenıyorum benden ıyı bakar ama sorun o degıl kalbım acıyor okula gıdersem nasıl dayanırım sızce ne yapayım eger okula gıtmessem durum vahım

bence kayınvaldeniz baksın bebeğe sizde ayrılmamış olursunuz. ama o bakamam derse annenize emanet edip okulunuzu bitirin. bebeğinizin geleceği için biraz sıkıntı çekmeniz gerekiyor galiba. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Öncelikle yakın çevrenizde en azından sizi düşünen,
geleceğiniz için fedakarlık yapan aileniz var.
bence bunu değerlendirin derim..
Kayınvalideniz ya çalışıyor bakamıyor ya da
bakmak istemiyor ki,aynı evde kalmanıza rağmen
çaresizlik içindesiniz..
Kesinlikle okulunuza devam edin ve diplomanızı alın,
aksini sakın ama sakın düşünmeyin arkadaşım.
bütün sıkıntılara,zorluklara çocuklarımız için katlanmıyormuyuz zaten..
anneniz inanın sizden çok daha iyi bakar ve gözünüz arkada kalmaz,
en azından diplomanızı alana kadar,bu arada istediğiniz zaman
zaten görürsünüz yavrunuzu,olmadı msn den kameralı görüşürsünüz..
sakın sonradan pişman olacağınız kararlar almayın.
zaman çabuk geçiyor ,sakın okulunuzu bırakmayın..

Ben tam anlayamadım anneniz bebeğinizi yurt dışınamı götürecek ve bebeğiniz kaç aylık şu anda?
Durumunuz çok zor ya geleceğinizi garanti altına almalısınız çocuğunuz için yapıyorsunuz bunu ama bir yandan da o kadar uzun süre nasıl ayrı kalıcaksınız ben bu kadar ayrılığa dayanamazdım mümkün değil.mantığım okula devam etmenizi söylüyor duygularım tam tersini söylüyor.
Bu arada eşiniz şu anda çalışmıyormu? Eşiniz ailesine bakmakla yükümlü siz ve bebeğiniz niye bu kadar sıkıntı çekeceksiniz ki eşiniz düşünsün bunları işi iyi değilse araştırıp başka bir yerlere başvursun yada.
Eşinizi ailesinin kullandığını ve maddi olarak sıfıra getirdiğini yazmışsınız.O zaman siz ve bebeğiniz neden faturayı ödüyor yazık değilmi minicik yavru anasından ayrı kalacak?Başkalarının hatasını o yavrumu çekecek şimdi? Sizi bu duruma kim getirdiyse kim sebep olduysa onlar bir çıkar yol bulmaya çalışsınlar..Geleceğinizde önemli tabiki okulu bitirmektede fayda var ama benim anladığım şu ki siz şu anda eşiniz ve ailesi yüzünden sıkıntı çekiyorsunuz ve kurtarıcı olarak kendinizi görüyorsunuz yanlışşş yapmayın iyi düşünün...

Çocugunuz için şimdi yapacağınız bu fedakarlık ilerde hem sizin hemde onun bi ömür rahat bi yaşam sürmenizi sağlayacaksa bu fedarlığa katlanın bence.

Belki şimdi bu ayrılık acısı çok zor gelecek ama 2.5 yıl gelip geçtiğinde bebeğiniz için dayanmış olacaksınız. Ama eğer bu acıya şimdi katlanmazsanız bir ömür başka acılar ve pişmanlıklar, ah keşkeler altında ezileceksiniz. Bence hiç düşünmeyin zaman dediğiniz su gibi akıp gidiyor, hemde bebeğiniz annenizin ellerinde güvende olacak, hem onun hemde kendi geleceğiniz için yapın bunu. Yoksa ilerde çoook keşke dersiniz.

Madem kayınvalidenizle oturuyorsunuz bebeğinize o baksa sizde ayrılmazsınız bu daha mantıklı değil mi?

yuregını ferah tut. ve eger aynı evde ysadıgın kayınvalıden cocuga bakmıyor senı eve baglamak ıcın cocugu bahane ederek okula gıtme dıyor ve esınıde etkısıne alıyorsa cocugunu annene vermen en dogrusu

bende arkadaslara katılıyorum 2.5 yıl cok bı zaman degıl daha sonrası ferah olacakca benım kuzenımde calışıo bebegıne anneanne babaanne bakıyor ve sehır dışındalar bı sekılde ıdare edıyor karıyerı ıcın mecbur kalıyor ama ılerıde ıyı okullarda okusun ıyı bır gelecek vermek ıcın katlanıyor sızde annenıze guvenebılırsınız annenızden daha ıyı kımse bakamaz Allah yardımcınız olsun

çok zor bir durum olsa da en mantıklısı önce kendi ayakların üstünde durman hem annen gelir klır sende hasret giderirsin çok çok çok zor bir durum olsada önünüzde 2 sene değil bir ömür var ve iyi ya da kötü gidiş şu an sadece senin elinde:2:

2.5 yil aslinda cok uzunmus gibi gelebilir size ama goz acip kapayincaya geciyor...
ben bile okulumun 2. senesindeyim nasil gecti bu kadar zaman hic anlamadim.
uzulme arkadasim...
benim anlamadigim bebege niye kayinvalideniz bakmiyor? anneniz yurt disina niye gotureyim diyor o kisimda kafam karisti...

Son düzenleme:
Ben hiç arkadaşlara katılamayacağım...
2,5 yıl çocuğunuzdan başka bir ülkede yaşayacaksınız, çocuğunuzun geleceği için diyorsunuz da babası neden düşünmüyor. Siz çocuğunuzdan ayrı başka bir ülkede okuma fadakarlığını yapıyorsunuz da eşiniz neden ailesinin kendisini sömürmesine bir dur demiyor. Değecek mi gerçekten? bilmiyorum üniversite bittiğinde de iş sizi hazır bekliyor olmayacak ki. Ben yıllarca iş aradım tecrübem olmasına rağmen bulamadım. çocuğunuz bebek sanırım uzmanlar ilk 3 yıl anne bakmalı diyorlar, ama insanların imkanları olmayınca devreye başkaları giriyor. Ama siz okula gideceksiniz üstelik yani tam zamanlı bir iş gibi olmayacak, buradan birilerini ayarlamalısınız. Ya da aynı evde yaşadığınız k.valideniz sizin okulda olduğunuz zamanlar ilgilenemeyecek mi?

Çocuğun anneannesiyle olsa başka bir ülkede büyümesi hiç mantıklı gelmedi. Üstelik emziremeyeceksiniz de sütünüzden de mahrum kalacak. En kötüsü kaydınızı dondurabilirsiniz bir müddet.

Neden fedakarlığı sen ve bebeğin yapıyor onu anlamadım? Kayınvalidenin yanındasın ama bebek taa Türkiyeye gönderilmek düşünülüyor. Mecburiyetini ve üzüntünü anlıyorum ama nasıl yapacaksın? Ben asla ayrılamam yavrularımdan, yazık değilmi ikinize de, başka bir çözümü olmalı bu işin. Eşinin çalışma saatleri değiştirilebiliyorsa falan yada bakıcı tutmak gibi, ama hem uzak yol hemde yavruna sana yazık bence gönderme.

Gündüz okula gidip akşam gelmiceksiniz ki. Resmen nerdeyse 3 sene bebeğinizi göremiceksiniz.

Yabancı gibi olcaksınız.

İlerde sizi anne olarak benimseyemeyecek belki de.

Yazık bebeğinize.

Madem zorlanma ihtimaliniz vardı. Madem eşiniz ünv mezunu değil.

E o zaman siz okulu bitirince evlenseydiniz

Başta hata yapmışsınız.

Başka çözümler aramanız daha doğru

Bebeğinizin psikolojisi açısından çok da sağlıklı olmaz bu iş

2,5 yıl sizin hayatınızda önemli bir yer tutmasada çocuğunuz için çok önemli bir süredir. Üstelik küçük yaşlarda 1 ayda bile göstermiş oldukları gelişimi düşünürseniz.
Çocuğa kayınvalideniz baksa sizde uzak kalmasanız olmaz mı?
Ben asla çocuğumu bırakmazdım. Ayrıca geçiminizi siz bu kadar düşünürken eşiniznasıl bir çaba gösteriyor merak ettim.

Bakici ya da kres yokmu ? Bence 2,5 yil uzun bir zaman en guzel zamanlarini goremiyceksiniz ? neden krese vermiyorsunuz ? En azindan aksamlari yaninizda uyuyacak ...

cocugunu 2,5 yil annene mi birakacaksin?
diger kizlarin dedigine gore oyle sanirim...
ben tam anlamamistim...

sakin ama sakin boyle bir sey yapma daha minicik cocuk annesine hasret birakilir mi hic?

ayrica o kadar uzun zaman annenin yaninda kalirsa sonra sen cocuga annesi gibi degil de bir yabanci gibi gelirsin benden soylemesi...
hem sana hem bebegine yazik olur...

Daha öncede yazmıştım sakın ama sakın bebeğini bırakma.Yazık edersin yavrucağa.Onun şu an sana en çok ihtiyacı olduğu dönem.Durumunuz ne olursa olsun en son çare olarak bile düşünülemez bu dediğin.

Hem mezun olunca iş hazır seni bekliyor mu olacak???Siz okulu bitirip işe girene kadar en az 3 yıl geçecek çocuğunuz büyüyecek sizi tanımayacak yabancı gibi olacaksınız.Anne sıcaklığından mahrum kalacak.îlk 3 yıl bebeğin gelişiminde ne kadar önemli her yerde yazıyor uzmanlar konuşuyor.Siz çocuğunuzun geleceği için d,iyorsunuz ama en çok ihtiyacı olduğu zamanda yanında olamayıp onun geleceğini ne kadar kötü etkileyeceğinizinde bilincinde değilsiniz çok yazık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…