Ben ne zaman anne olacağım:((

canım adetin olmuyosa kan testide hamile oldunu sölüyosa kesin öledir doktor neden kesin bişey sölemedine gelirsek daha çok yeni olduğu içindir en geç 1-2 haftaya netleşir bekleme istersen özel bi hastaneye falan git öğren kan testinde kaç çıktı değerin...

bi sorun var mıdır bilmiyorum. 1 yılın dolmasını bekliyorum. ama 1 haftadır mide bulantısı var artık psiklojik mi üşütme falan mı bilmiyorum. hamilelik acısından umutlanmamaya calısıyorum ama bakalım. yarın dr a gideceğim galiba

bu süreler içinde dr a gittiniz mi hiç. bizim de surda 1 yılın dolmasına 4-5 ay kaldı.

umarım tedaviye falan gerek kalmadan doğal yolla hamile kalırım. düşündüğümde sanırım bendeki endişe ya da beklenti hamile kalmamdan cok hamile kalamamaktan korkmak. hani olacak mı olmayacak mı bilmediğim için. sanki biri kalkıp bana sen kesinlikle hamile kalırsın dese çok da sorun etmeyecekmiş gibi hissediyorum

Kanda b hcg soncun kaç çıktı?bence aradan baya zaman gecmıs kan testını tekrarlamanı önerırım sana varsa kesın baya yuksek cıkar...

arkadaşlar adet düzensizliğinde doğum kontrol hapı dısında ilaç veriyor mu dr lar. mesela gebelik düşünüp de adet düzensizliği yaşayanlar için ne yapılıyor. yoksa hamile kalma çabalarına ara verip adet düzenlenmesi mi bekleniyor.

canım adet duzensızlıgın varsa sen kesın polıkıstık oversındır kesın sonuc ıcın kadın doguma gıt eger hemen hamıle almak ıstıyosan doktorlar senı yasmınle veya farlutal ılacıyla adet yapıyorlar adetın 3. gunu hormon testı yapıyorlar eger hormonların normalse adetın 5. gunu rahım fılmı cekılıo tuplerın acıkmı dıe onlardada sorun yok sa sana hemen klomen sıtrat vererek yumurta takıbıne baslıyorlar eger yumurtaların ılac bıttıkten 3 gun sonra gelısmısse doktor su su gunlerde ılıskıye gır dıyor folık asıt b vıtamıı omega 3(balık yagı hapı) ve arı sutu verıyor bunların hepsı vıtamın .
son adetıne gore yumurtlama yanı en onemlı ılıskı gunlerını belırlıyor ve progestoran hapı verıp spermın yumurtaya yapısmasını saglıyorlar bundan sonrası allah kerım doktorun dedıgı tarıhlerde ılıskı sart ben bunların hepsını yaptım progestoronun son gunlerı umarım hamıleyımdır hhhhaaaaa bu arada esınede urolojıye gonderıp sperm tahlılı yaptırıyolar 20 mılyon hareketlı spermden fazlası ıyı dıyorlar hamılelık resmı bende bole sende doktora gıt bakalım eger ben hamıle kalmassam doktor asılama yapcaz dıo yumurta catlatma yapcakmıs falan filan hamılelık asamalrı bunlar aydınlatabıldıysem cok sevındım:98:

çok teşekkür ederim öncelikle. son 3 adet dönemim böyle gecikmeli oluyor. geçen yıl da 1 kereye mahsus olmuştu geçen yıl gittiğimde ultrasona bakıldı. farlutal ile adet oldum. 2 günü hormon tahlili yapıldı. hersey normal cıktı gebeliğe engel bişi yok dedi dr. geldim. bu sene de ilk gecikmede gittim dr.a, yine aynı şeyler ultrasonda rahim duvarı kalınlaşması var hamile olabilirsin dedi dr. test negatif cıkınca farlutal verdi. adetin 2.günü hormon tahlili yaptı. hersey normal cıktı. 5-6 aydır bebek için ugrasıyoruz dedim hatta ona engel bişi var mı onunla ilgili hormonlara da baksanız dedim. onlara da bakıldı onlarda normal cıktı. 5-6 ay az daha yeni dedi. 1 yılı tamamlayın dedi hala olmuyorsa tekrar gelin tedaviye bakarız dedi. bizde 1 yılın dolmasını bekliyoruz tabi biran önce de olurda baska şehre gidersek dr a gitmeyi düşünüyoruz eşimle birlikte.
peki sizce eğer polikistik over olsa idim bu muayeneler sonucunda cıkmaz mıydı

Son düzenleme:
bak canım polıkıstık over olanların belırtılerını soyleyım bacak ıcı gogus cene altı ve yanaklarda hafıf tuylenme cılt lekelerı adetın sureklı duzensız olma halı bunlar belırtılerı sende varmı sen adet tarıhlerını kesın bıle blıyor musun bırde ne kadarlık evlısınız yenı evlıysenız evlenenlerde genc kızlıktan kadınlıga gecme evresı oldugundan adet duzenı bıraz sasıyor sonra rayına oturuyor sımdık anlat bakalım :80::79::94:

tüylenmem var. adet düzensizliği de eşimle tanışana kadar hep vardı. o zamanlar prolaktinim de yüksekti. eşimle tanışalı 3 yıl bitti. 3 yıldır düzenliydi. bi gecen yıl bi kere gecikti. bu yıl son 3 adet dönemimde de oldu gecikme. ama prolaktin ve diğer hormonlar normal. fakat dediğiniz gibi pco belirtileri bunlar. ve 8 aydır da bebek istiyoruz ama olmuyor. ama aklıma takılan su ultrason ve hormon tahlilleri sonucunda pco varsa dr anlamaz mıydı?

benımkını anlayana kadar 3.5 sene de 8 doktor gezdım sen doktora gıdınce sor bende polıkıstıkmı var dıe su yazdıklarına gore var cunku bende oleydım evlenene kadar hep vardı evlenınce duzeldı ılk sene korunduk bende tekrar olustu genc kızken 6 ay dane 35 kullandım o duzelttı bıras zaten polkıstık genetıkmıs bbunuda yenı ogrendım halamlar ve babaannem tedavıyle cocuk olmus sende cevrene bı bak belkı onlardada adet duzensızlıgı vardır bı sor sorustur yanı bazen dogustan olurken bazende sonradan olanlar var benım eltım yenı oldu 1 cocuk dogurdu 1 dusuk yaptı dusukten sonrası polıkıstık yanı sen doktora sor

haa bırde polıkıstık over ne bılıyormusun ben doktorlara gıde gıde bu konuda uzman oldum sımdı her ay adet oluyozya adet olmamızın sebebı 1 tane yumurtanın kırılarak vcuttan atılmasıymıs bız dogarken ureme organlarımızda tam 500cıvarında yumurtayla doguyormusuz yanı 9-10 yasında adet olmaya baslasak her ay 1 tane yumurta buyuyor gelısıyor dolenme olmayınca kırılıp vucuttan atılıyormus tabı bunlar her adet donemı duzenlı oanlarda bızımkı ıse yanı polıkıstıkte dıyorum bızımkı garıbım buyuyemıyor tabı buyuyemeyınce sen esınle 100 defa ılıskı yasasanda sperm ıcerı gıremıyor yumurtadan gerı dısarı gıdıyor dollenme olmuyor bızm yumurtada buyuyemeyınce kırılamıyor ve vucuttan tılamıyor tabı ole bırıkmıs bı suru yumrta doluyuz su anda kucuk kucuk kıstler halıne gelıyor atılamayınca dısarı bak kelıme anlamına kıst- kıst polıde bırden fazla anlamına gelıyor yanı bı suru kucuk kıst var doktorun verdıgı farlutal onlardan bı tanesını dısarı attırıyor ıste bole guzelım umarım bılgılerım acıklayıcı olmustur doktora unvanı verdınmı bana:94:

akrabalarda öyle tedavi görerek çocuk sahibi olan tek halam var. 11yıl sonra hamile kalmış. onun dısında baska kimse yok. bilmiyorum artık bu eşhirde pek dr a gitmek istemiyorum. erzuruma gittiğimizde eşimle birlikte dr a gitmeyi düşünüyoruz. umarım birşey yoktur. çünkü tüylenme annem de de var. o acıdan genetik olabilr. ama cocuk konusunda annem hiçbir sorun yaşamamış.

canım benım uzlme belkıde ben bılmıyorumdur yanlıs konusuyorumdur ınsallah yakın zamanda cocuk sahıbı olursun optum ben yatıyorum

yanlış konuştuğunuzu söylemek istemedim kesinlikle. ki doğru söylüyorsunuz ben uzun zamandır pco dan şüpheleniyorum kendimden de dr lardan bişi gelmeyince acaba değil miyim diyordum. tabi bide pco olmak istemeyeceğim için kendimi tatmin edici şeyler bulmaya çalışıyorum belki de..

seneler önce bu konuda benim şu an hissettiklerimin aynısını ifade etmiş herkes... merak ediyorum şimdi ne yaptı bu arkadaşlar? umarım hepsi anne olmuştur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…