- Konu Sahibi herhangibirisi
-
10 temmuzda evlendim ben.evlenmeden önce 1-5 temmuz arası adetim oldu sonra 13nde eşimle ilişki durumu kesin olarak gerçekleşti.ondan beri adet görmüyotum.vücudumda ve psikolojimde tuhaf ve bariz değişiklikler var.bi kaç kez idrar tahlili yaptım test ile sonuç alamadım.kan tahlili yaptırdım doktorla birebir görüşemedim hemşire "gebesiniz ayrıntılı bilgi için haftaya doktoru görün" dedi ve araya bayram tatili girmişti.ilk mesai günü yani bugün gittim doktorlar izinde.bilgi alamadım(( aile hekimine tahlil sonucunu gösterdim "hamilesiniz yada değilsiniz diyemiyorum değerleriniz muallak geldi bana" diyo.bende üzüldüm şimdi biz eşimle ailemle 9 gündür hamileyim sanarak geçirdik bayramı.ya değilsem (( şu değerlerle ilgili bilgisi olan varmı yardımcı olabilecek (
Birinci bebegime karar verdikten 1 yil sonra hamile kaldim,ikincisine 1,5 yil icinde lutfen sabirla bekleyin,rabbim ol dedimi olmayacak hic birsey yoktur....
herkez karar verir vermez hamile kalmiyor arkadasim zamani var,lutfen moralinizi bozmadan dua ile bekleyin...
canım hiç üzülme inşallah gerek kalmadan hamile kalırsın ama teknoloji o kadar çok geliştiki tüp bebek tedavisi o kadar yaygın ki şu zamanda olmadı ona başvurursun ama üzülme psikolojin çok önemli ii düşün ii olsun....
10 temmuzda evlendim ben.evlenmeden önce 1-5 temmuz arası adetim oldu sonra 13nde eşimle ilişki durumu kesin olarak gerçekleşti.ondan beri adet görmüyotum.vücudumda ve psikolojimde tuhaf ve bariz değişiklikler var.bi kaç kez idrar tahlili yaptım test ile sonuç alamadım.kan tahlili yaptırdım doktorla birebir görüşemedim hemşire "gebesiniz ayrıntılı bilgi için haftaya doktoru görün" dedi ve araya bayram tatili girmişti.ilk mesai günü yani bugün gittim doktorlar izinde.bilgi alamadım(( aile hekimine tahlil sonucunu gösterdim "hamilesiniz yada değilsiniz diyemiyorum değerleriniz muallak geldi bana" diyo.bende üzüldüm şimdi biz eşimle ailemle 9 gündür hamileyim sanarak geçirdik bayramı.ya değilsem (( şu değerlerle ilgili bilgisi olan varmı yardımcı olabilecek (
canım adet duzensızlıgın varsa sen kesın polıkıstık oversındır kesın sonuc ıcın kadın doguma gıt eger hemen hamıle almak ıstıyosan doktorlar senı yasmınle veya farlutal ılacıyla adet yapıyorlar adetın 3. gunu hormon testı yapıyorlar eger hormonların normalse adetın 5. gunu rahım fılmı cekılıo tuplerın acıkmı dıe onlardada sorun yok sa sana hemen klomen sıtrat vererek yumurta takıbıne baslıyorlar eger yumurtaların ılac bıttıkten 3 gun sonra gelısmısse doktor su su gunlerde ılıskıye gır dıyor folık asıt b vıtamıı omega 3(balık yagı hapı) ve arı sutu verıyor bunların hepsı vıtamın .
son adetıne gore yumurtlama yanı en onemlı ılıskı gunlerını belırlıyor ve progestoran hapı verıp spermın yumurtaya yapısmasını saglıyorlar bundan sonrası allah kerım doktorun dedıgı tarıhlerde ılıskı sart ben bunların hepsını yaptım progestoronun son gunlerı umarım hamıleyımdır hhhhaaaaa bu arada esınede urolojıye gonderıp sperm tahlılı yaptırıyolar 20 mılyon hareketlı spermden fazlası ıyı dıyorlar hamılelık resmı bende bole sende doktora gıt bakalım eger ben hamıle kalmassam doktor asılama yapcaz dıo yumurta catlatma yapcakmıs falan filan hamılelık asamalrı bunlar aydınlatabıldıysem cok sevındım:98:
bak canım polıkıstık over olanların belırtılerını soyleyım bacak ıcı gogus cene altı ve yanaklarda hafıf tuylenme cılt lekelerı adetın sureklı duzensız olma halı bunlar belırtılerı sende varmı sen adet tarıhlerını kesın bıle blıyor musun bırde ne kadarlık evlısınız yenı evlıysenız evlenenlerde genc kızlıktan kadınlıga gecme evresı oldugundan adet duzenı bıraz sasıyor sonra rayına oturuyor sımdık anlat bakalım :80::79::94:
benımkını anlayana kadar 3.5 sene de 8 doktor gezdım sen doktora gıdınce sor bende polıkıstıkmı var dıe su yazdıklarına gore var cunku bende oleydım evlenene kadar hep vardı evlenınce duzeldı ılk sene korunduk bende tekrar olustu genc kızken 6 ay dane 35 kullandım o duzelttı bıras zaten polkıstık genetıkmıs bbunuda yenı ogrendım halamlar ve babaannem tedavıyle cocuk olmus sende cevrene bı bak belkı onlardada adet duzensızlıgı vardır bı sor sorustur yanı bazen dogustan olurken bazende sonradan olanlar var benım eltım yenı oldu 1 cocuk dogurdu 1 dusuk yaptı dusukten sonrası polıkıstık yanı sen doktora sor
akrabalarda öyle tedavi görerek çocuk sahibi olan tek halam var. 11yıl sonra hamile kalmış. onun dısında baska kimse yok. bilmiyorum artık bu eşhirde pek dr a gitmek istemiyorum. erzuruma gittiğimizde eşimle birlikte dr a gitmeyi düşünüyoruz. umarım birşey yoktur. çünkü tüylenme annem de de var. o acıdan genetik olabilr. ama cocuk konusunda annem hiçbir sorun yaşamamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?