ben neden ınsanlara hayır dıyemıyorum?

Anne için kredi çekmek, annenin geri ödememesi... Bunlar bana o kadar ters geliyor ki.

Anneye borç mu verilir, canımı istesin, düşünmem 2. Dk. Para dediğin nedir? Kazanılır ödenir.

Hayatta kimse için de annemi üzmem. Borcu varsa doğrudur, onu kimseye muhtaç etmem, öderim, her eksiğini alırım. Ve bunu değil konu açmak, kimse benden ne öğrenir, ne de anlatıp dillendiririm.

Baska bi yorumda soylemiştim bana kredi cek demedi aynı bu mantıkla cektim bende geri istemedim oda odemedi. Tam olarak kıxgınlığım burda değil. Şimdide o bnm zorda olduğımu biliyor. Hadi yoktur insanlık hali odeyemiyor kimle yediysen ona odet? Bana da bunlar artık ters gelmeye basladı inan deseki kızım yok kusura bakma al su 5 lira bi simitt alırsın kendıne az ama idare et ben almam zaten o parayı hallediyorum ben derim

Ben de hayır diyemiyorum ama bendeki biraz daha farkli. Ben mesela hayir deme veya o işi yapmama şansım olduğunu düşünemiyorum o an. Sonradan aklım başıma geliyor ben bunu niye yaptımki diyorum... cozum olarak sanırım bir seyi kabul etmeden once birine danismak veya belli bir süre beklemek olabilir. Mesela evlenince biri senden para isteyince eşime danışmam lazım dersin, o sürede de vermek isteyip istemediğine karar verip ona göre davranırsın gibi...

yok yok tam olarak aynı bnde böyle o an galıyana geliyorum sonunu düşünmeden bı karardan once dusunulmelı dedığınız gıbı

hı ayrıca benım aılem bıldığım aıle değilmiş benım hayalımde yarattığım başka bı aıle varmış, gerçekler çarptı bırazda yüzüme aslında

sebebi insanların sana küsmesini istememen. küserse küssün alınırsa alınsın boşver. ruh sağlığı bozulunca geride hiçbirşey kalmıyo emin ol. ha bende bu konuda süper değilim ama daha rahat olmaya çalışıyorum

bilinçaltımda herkes benı cok sevsın ısteği yatıyor sanırım

İnsan istemediği şeylere hayır diyebilmeli doğrudur, mesela çok fazla tanımadıklarına ya da birinci derece akrabası olmayanlara, çok samimi olmadığı arkadaşlarına ama senin anlattığın durumlara da değil. Örneğin arkadaşın fişini unutmuşsa ve yanında fiş varsa nasıl hayır diyebilirsin ya? Yani düşünüyorum orada hayır desen cidden komik duruma düşerdin. Ya da kuzenin elbiseni bir defalık giymek istese hayır dememelisin. Annenin borcu varsa, zordaysa hayır diyemezsin. Bunlar hayır dememen gereken şeyler. Üstelik kadın tek başına ev geçindiriyor, kışın belki 500-600 fatura ödüyor. Ne yani 100-200 vereyim herşeyden muaf olayım olabilir mi? Annen de farkında ki bunun senden bir şekilde o parayı alıyor. Mesela ben de bekarken çalışırken babam istesin istemesin market yapar, fatura öderdim.

Bence sen de ki hayır diyememe değil biraz cimrisin gibime geldi. Verdiğin şeyin lafını yapan insanlara benzettim seni. Kusura bakma ama sen sorunu farklı noktada arıyorsun...

bilinçaltımda herkes benı cok sevsın ısteği yatıyor sanırım
bendeki olay aman kötü olmayalım, aman yüzyüze bakıcaz dargınlık küskünlük olmasın. ya bana bu davranıştan darılırsa, ya dedikodumu yaparsa, ya dışlanırsam.... sebeplerim böyle devam ediyor. şimdi biraz daha tek kalırsam kalayım modundayım. karşı taraf seninle iyi olmak istemiyorsa bu olay olmaz başka olay olur, illa o insanla yollar ayrılıyor. biz karşıdakine kötülük yapmadan bize sırt dönülünce bozuluyoruz aslında ama ne olursa olsun demeyi öğrenmek lazım. çünkü bazı insanlar gerçekten kötü. bak 27 yaşımdayım yeni yeni farkettiğim bişey bu :)

ya canım erkek arkadaşın borçların bitine kadar sana yardım edemez mi? sonra geri verirsin
edıyor sağolsun. zaten surda 2 ay var nıkahtan sonra tazmınatımı alcam 25,000 gibi para geccek elıme hem borçlarımı kapatır hem evlenme işimi halleder.konu maddıyat gıbı gorunuyor ama ınanın değil.

En önemlisi kendine bir ödeme planı çıkar.
O ödemelerin bitene kadar senden yardım istenirse borcum var veremem de.
İlk basta küçük şeylere olaylara hayır diyerek başlayabilirsin.
Seni mutsuz eden ya da içinden geçen es gecicek kimseyi hayatında tutma.

konuda yazdım ust uste 2-3 kere oldu yemek fısı olayı 1.den sonra rahatsız olmaya başladım belkı cımrılık bu da bılemıyorum.

elbise maaşımın 3de 1i nerdeyse 10 lirada olsa gerçi asık olarak aldım elbıseyı istemedim paylaşmak.

anneme hayır demedım yaptım fakat şimdşde ben zordayım benım yanımda kımse yok neden?

bunun ustunde de suduncem ama benım bakışımdan daha farklı, teşekkür ederim.

bende 26 bende cok yenı farketım bunları

haklısınız. aynı anda ınsan temızlığınede başladım hayatımda zaten.

Seni tek kalmak korkutuyor belki de altta yatan sebep budur.
İnan yanlızlıkta güzel.
Hayatında bencil insanlar oldukça sen mutsuz olursun.
Kendinden taviz verme kimse senden değerli değil bunu düşün.
olabılır bu ben hayatım boyunca sevgılısız olduğum bı donem bıle hatırlamıyorum mesela panıge kapılıyorum hayatıma bırı gırsın ıstıyorum hemen.

olabılır bu ben hayatım boyunca sevgılısız olduğum bı donem bıle hatırlamıyorum mesela panıge kapılıyorum hayatıma bırı gırsın ıstıyorum hemen.

O bile insanı yoruyor.
Bende ara ara aynı şeyi yaşadım.
Hayatımdan gitmesin diye alttan almaya çalıştım.
Kendimden taviz verdim. Bu beni çok mutsuz etti.
Kendime ihanet etmiş gibi hissettim.
Sonra yanlızda yapabilirim diyip sepetledim.
Şimdi daha mutluyum

benıde artık yalnızlık korkutmamaya başladı su bıkac aydır 26 yasındayım buyudum sanıyordum ama hala buyumeye devam edıyorum galiba.

benıde artık yalnızlık korkutmamaya başladı su bıkac aydır 26 yasındayım buyudum sanıyordum ama hala buyumeye devam edıyorum galiba.

Arada bu dalgalanmaları yaşıyoruz hepimiz.
Tek olmakta güzel inan bana arada çocuklaşmakta :)
Umarım herşey güzelleşir hayatında.
Hayat senin ve keyfin aldığın şeyleri başkaları için erteleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…