Ben Neden Laf Söylemesini Beceremiyorum ??

sanrm en güzeli böle yapmak cünkü cevpa vereym derken yüüzme gözüme bulaştırıyorum böle daha cok komik duruma düşüyorum
ama bazende agır şeylerde vermek gerekiyor aslında bilyormsnz hah ben onuda yapamıyorum

Yani başka zamanı bilmem ama şu an örnek verdiğiniz konuda cevap vermek için cevap vermiş olmuşsunuz.
Bu kadar incik cincik etmeye gerek Yok...
Görümce bunu dese ne oldu? Ne olur ki?
Hiç...
ağır şeyleri söylemek her zaman iy bir şey değil zaten. Geri dönüşleri acı verici olabiliyor :)
Ama kendinize sınırlar çizin.
Mesela görümcemle adam iyidir. Çünkü çok ciddiye almam. Cevap verecek olsam ohooooo....
ama cogu zaman niyetinin iyi olduğunu düşünürüm.
Su ana kadar karşı karşıya kaldığımız bir mesele olmadı.
Benim bu ikili ilişkideki kırmızı çizgim ailemdir mesela.
Her şeyini görmezden gelirim, alttan alırım, yada saygımdan ödün vermemek adına cevap vermem ama aileme saygısızlık yapsa yada kötü bir şey ima etse iş buyur.
Kendinize sınırlarınızı belirleyin.
Önceliğiniz bu olsun. Her şeye cevap verirseniz kimse size saygı duymaz.
Sınırlarınız keskin olursa zaten geçildiğinde merak etmeyin anlarlar :)

görümcem orda güzel birşey demedi
demek istediği yani benm bilmediğimi ve pişiremediğimi yüzüme vurmak istedi. hep vuruluyor zaten kv dahil. becereksiz oldumu dile getirirler
Boşverin onları desinler. Çok canın sıkılırsa kocam yapıyor ben yiyorum,öğrenmeme gerek yok diyin. Mesafeli olun yeter

ah ah o an aklıma gelmedi sacma sapan birşeyler söyledim
halbusem börek acmanın naziklik ve kibarlıkla ne ilgisi var yahu ?
hala düşündükce yerin dibine giriyorum haa :olamaz::olamaz::KK48::KK48: cok sacmalasım valla :eek:
peki ben bu laf söyleme işini nasıl becereceğim
hadi bu hafif önemsiz bir durum
daha agır laflar geliyor ve ben ya susuyorum ya sacmalıyorm
varmıdır bunun çözümü :110:

Laf sokarsın ama bunuda terbiye sınırları içinde söylemek lazım..
Yoksa ağzın ayarı kaçtımı geri dönüşü olmuyor,bunada laf sokma deniyor ama bldiğin hakarete giriyıor sonra..

Bazen bende oluyorum beynim duruyor o anda,sonra kendime destanlar yazıyorum..

Valla ben burda cevap verilecek bir şey gormedim.
Eş ailesine karşı çok mu alınganiz ne?
Yani bunu kardeşiniz söyleseydi ne derdiniz?
Bir de genel olarak laf sokmak için sohbet etmek ne kadar yorucu yahu.
Sohbet edersin keyif alırsın, almazsan etmezsin. Ötesi ikiyüzlülük benim gozumde.

görümcem orda güzel birşey demedi
demek istediği yani benm bilmediğimi ve pişiremediğimi yüzüme vurmak istedi. hep vuruluyor zaten kv dahil. becereksiz oldumu dile getirirler

Herkes bilmez ki börek yapmayı
Ben hayatımda 1 kez börek açtım, onda da 3 gün avuç içlerim acıdı.
Börek de bir şeye benzemedi zaten.

Yufkadan yaptığım börek bile 41,5 senelik hayatımda 15 filandır. (Paçanga, sigara böreği dahil)
Ben bu hayata börek yapmaya gelmedim, ben halimden memnunum, ailem memnun, çocuklarım memnun.

Börek dediğin para verip alınabilen bir şey.
Güler yüz öyle değil. İyi niyet öyle değil.

Allah'a şükür ki börek yapabilmekten daha değerli meziyetlerim var benim: Dürüst olmak gibi, arkadan iş çevirmemek gibi.

Yufkadan yaptığım börek bile 41,5 senelik hayatımda 15 filandır. (Paçanga, sigara böreği dahil)
Ben bu hayata börek yapmaya gelmedim, ben halimden memnunum, ailem memnun, çocuklarım memnun.

Allah'a şükür ki börek yapabilmekten daha değerli meziyetlerim var benim: Dürüst olmak gibi, arkadan iş çevirmemek gibi.

30 yıllık evliyim hala mayalı hamuru tutturamıyorum olmuyor gene istediğim gibi olmuyor.:olamaz:
Böreklik hamurda açamam gider alırım yoramam kendimi hamur açacam diye.:duduk:

Laf sokarsın ama bunuda terbiye sınırları içinde söylemek lazım..
Yoksa ağzın ayarı kaçtımı geri dönüşü olmuyor,bunada laf sokma deniyor ama bldiğin hakarete giriyıor sonra..

Bazen bende oluyorum beynim duruyor o anda,sonra kendime destanlar yazıyorum..
peki ben öle bir laf söyledim ya bu durumda görümceme aslnda sen nazik ve kibar değilsin mesajı vermiş oldum değil mi istmeeden :olamaz:

benm dün verdiğim cevap cok sacmaydı sizce bu cevabıma karsılık görümcem ne düşünmüştür ki :olamaz:
Onun ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Gözünüzde neden büyütüyorsunuz onu? size laf mı söyledi bir kahkaha patlatın,kaileye almıyorum seni der gibi. Boşverin kişilere bu kadar anlam yüklemeyin

Aynen katılıyorum size.

Ben görümcenizde bir laf sokma göremedim. Gayet normal konuşmuş ne güzel işte. Sizin börek açmayı bilmediğiniz aklına bile gelmemiştir belki de.

benm dün verdiğim cevap cok sacmaydı sizce bu cevabıma karsılık görümcem ne düşünmüştür ki :olamaz:
Işte mesele bu.
Ne düşündüğü neden önemli, ne söylediği neden önemli?
Ne düşünürse dusunsun, tınn, derseniz mutlu olursunuz.
Ne cevap versem dediğinizde onlar yokken bile onların stresiyle yasarsiniz.

Baya baya cevap vermişsin bence. Saçma olmuş cevap evet illa bir cevap verme kaygısında olunca demek ki saçma cevaplar çıkıyor. Ben böyle laf duysam asla iğneleyici bir cevap vermeye uğraşmam, gerek yok ki kötü birşey de dememiş.

Baya baya cevap vermişsin bence. Saçma olmuş cevap evet illa bir cevap verme kaygısında olunca demek ki saçma cevaplar çıkıyor. Ben böyle laf duysam asla iğneleyici bir cevap vermeye uğraşmam, gerek yok ki kötü birşey de dememiş.
cevabım cok mu igneleyici olmş yani aslnda ona orda
istemedende olsa
sen naizk ve kibar değilsn demek istemişim değil mii:olamaz:

Back
X