Ben niye kötü oldum ki şimdi ?

Aramalarını azalt hatta arama.
Surat yapan, adam akıllı laf konuşmayan insanları ne demeye arayıp pofpoflayacaksın.
Analı kızlı birbirlerini doldurmuşlar işte, otursunlar beraber.

Gercekci olmak gerekirse
Kv hasta diye isten ayrilsaydiniz o ölünce tekrar ise mi girecektiniz? Bunu mu bekliyorlardi yani? Oyle kolay degil hic bir sey. Yapacaginiz sey calismaya devam edip kvnin bakimi konusunda esinize yardimci olmakti. Kadin kizinin yaninda normal olarak daha rahat eder. Hepimiz kv olacagiz,herkes sapkasini onune koyup soylesin kendisine gelinin mi bakmasini ister kendi kizinin mi bakmasini ister? Oglu bakmiyor ki geline devrediyor.

Bence hic durusunuzu bozmayin. Donusumlu bakilacaksa da eve bir yardimci tutarsiniz,cebinizde paraniz var. Para her kapiyi aciyor boyle durumlarda.

Hiçkimse sizinle her zaman konuşmak zorunda değil, görümcenizin annesi ağır hasta bu sebepten moralide her zaman iyi olmayabilir. Eskiden iyiyse sadece bugün bir sıkıntısı olduğu için öyle davranmıştır böyle davranmaya devam ederse sende soğuk davran

Gercekci olmak gerekirse
Kv hasta diye isten ayrilsaydiniz o ölünce tekrar ise mi girecektiniz? Bunu mu bekliyorlardi yani? Oyle kolay degil hic bir sey. Yapacaginiz sey calismaya devam edip kvnin bakimi konusunda esinize yardimci olmakti. Kadin kizinin yaninda normal olarak daha rahat eder. Hepimiz kv olacagiz,herkes sapkasini onune koyup soylesin kendisine gelinin mi bakmasini ister kendi kizinin mi bakmasini ister? Oglu bakmiyor ki geline devrediyor.

Bence hic durusunuzu bozmayin. Donusumlu bakilacaksa da eve bir yardimci tutarsiniz,cebinizde paraniz var. Para her kapiyi aciyor boyle durumlarda.
bencede hele ki işinden asla çıkmamalı..
benmde aldıgım 1600 tl maaş elime kalan az para ama işimden asla cıkmak istemiyorum sabrediyorum
çocukları için bir bakıcı bulabilir.. az miktar kalır tamam ama bir daha işe girebilecek mi ?
yahut kıymet mı bilecekler sanki.

Kızı varken zaten size düşmez bakmak. Annem Allah korusun hasta olsa gelinimizden bakmasını beklemem. Boşverin, baksanız da surat yapacak bir şey bulurlardı.

Nisana kadar annemle babam burdalar. Sonrasında da birini bulacağım Allah kerim.
öyle yap canım lütfen işinden cıkma aman deyim..
kim bilecek kıymet yine yaranamassın..
gerekirse maaşının cogu gitsn ama bakıcını tut
iş kolay bulunmuyor.. sadece para değil ssk var..
birde çalışan birine ev hayatı çok zor gelir biliyormsn..
bende hep sabrediyorum elime kalan komik bir rakam ama olsun diyorum.

bencede hele ki işinden asla çıkmamalı..
benmde aldıgım 1600 tl maaş elime kalan az para ama işimden asla cıkmak istemiyorum sabrediyorum
çocukları için bir bakıcı bulabilir.. az miktar kalır tamam ama bir daha işe girebilecek mi ?
yahut kıymet mı bilecekler sanki.
Yani hastalik insanlar icin. Allah sifasini versin de,gerekirse tum parami veririm bakiciya gene ayrilmam isten. Bunun sonrasi da var. O sekilde dusunmek lazim

İnsanı kırk gün sırtında taşırsın sesleri çıkmaz bir gün of dersin senden kötüsü olmaz yaranamazsınız,baksaydın da mimik yapacak başka birşey bulurlardı ,kaldı ki kolay değil kanser hastasına bakmak manevi olarak ta çok yoruyor zaten ,kızının şartları madem uygun bakabilecek onda kalması daha münasip ...

Yani hastalik insanlar icin. Allah sifasini versin de,gerekirse tum parami veririm bakiciya gene ayrilmam isten. Bunun sonrasi da var. O sekilde dusunmek lazim
aynen.. bende öyle düşünüyorum hayat 1 günlük değil ki iş bulmak düzen kurmak o kadar zor ki.. ben neler çektim yaşadım yaşıyorum ama sabır sabır ilerisi için evladm için böyle komik bir rakama katlanıyorum kimse içinde işimden cıkmam

kv tavırlı olsun hadi.. görmezden gelinsin hasta diye
alttan alınsın..
görümcenin bu kızcağıza öyle davranmaya hakkı yok bence.

Görümcenin de annesi ama kanser olan, biranda da çıkınca böyle bir hastalık normal görmek lazım herkesin keyifsiz oluşunu. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Görümcenin bakıma muhtaç bir çocuğu vardı hem annesiyle hem çocukla ilgilenmek iyice zordur ona. Tabi bunları yazıyorum ama konu sahibi neden evinde bakmıyor kayınvalidesine demek için yazmıyorum ilk konuda da söylemiştim konu sahibinin de iki çocuğu var kanser hastası bir kadına evini açabileceği bir ortamı yok hem hastanın rahatı açısından hem yetişmesi mümkün değil tek başına işinden ayrılsa dahi.

Vay anasını oysa siz neler düşündünüz onlar için oyyyy Allah bilsin boşver

Yok ben tam net karar vermediğim için sadece eşimle paylaşmıştım o da hele dur bakalım bakarız bi çaresine demişti. Tamam öyle yapsam güvendirip sonra vazgeçti diye haklılar desem böyle düşündüğümden haberleri dahi yoktu.
Ama eşimle çocuklarla kakara kikiri konuşupta bana hiç ses etmemeleri zoruma gitti ve buna alınmakta haklıyım diye düşünüyorum.

Boşverin, sizin iyi niyetli olduğunuz o konudan da çok belliydi, içten bir şekilde telaşlanıp çözüm arayışına girmiştiniz. Kendilerince birşeye bozulmuşlar demek ki, siz yine hastalık psikolojisidir diyip alttan alın, ilginizi yardımınızı esirgemeyin büyüklük sizde kalsın.

Hastalık kötü Allah korusun hepimizin başına gelir. Ancak her şeyi yapıp kötü olmaktansa yapmayıp kötü olmayı tercih ederim. Sevindim işi bırakmadığınıza.
Bir şey olmamış gibi normal yaşantınıza devam edin.

Daha önceki konumu özetlemek gerekirse ; kayınvalidem ileri evre kanser ve ben işten ayrılıp aynı eve taşınıp ona bakmak istiyordum.İşten ayrılmaktan vazgeçtim eşime de haklı sebeplerimi belirtip, işten ayrılmam onun dışında elimden geleni yaparım diye . Biraz bozuldu falan ama tamam nasıl istersen dedi.

Ayın 8 inde pazartesi günü ilk kemoterapisini aldı kayınvalidem . İşten iki gün izin alıp salı ve çarşamba gündüzleri ben gittim evine yemeğini falan yaptım evi temizledim yalnız kalmasın diye.Çarşamba akşamda damadı gelip kızının evine götürdü o gün bugündür orda. Kızı göndermiyor kendi de gelmek istemiyor sanırım .

Dün akşam eşimle çocukları alıp ablasına gittik annesini görelim felan diye. Ama kapıdan girer girmez pişman oldum. Eşimi ve çocukları güler yüzle karşılayan görümce kişisi beni görünce resmen 'sen ne demeye geldin' gibi bi surat ifadesi oldu ağız ucuyla hoşgeldin dedi sadece.Neyse geçtim içeri kaynanada da aynı surat.Oysa her gün arayıp bi ihtiyacın var mı iyi misin diye sordum. 3.5 saat oturduk ne bişeye elimi sürdürdüler ne de doğru düzgün tek kelime ettiler. Balkona sigara içmeye çıkınca eşime sordum 'bunların derdi ne ' diye. Bilmem dedi o da.

Başka zaman gittiğimizde hiconun kahvesi güzel olur gelinimizin elinden bi kahve içelim derdi hep görümce ya da çocukları oynatınca mutlu olurdu yemek hazırlarken falan hep çağırırdı beraber yapardık herşeyi ama bu sefer hiçbişeye elletmedi yüzüme bile bakmadı nerdeyse.

Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.

Ben kaynanam için 'defolsun gitsin kapıma gelmesin hayatta bakmam ' falan hiçbişey demedim ki sadece işimi kaybetmek istemediğimi söyledim.Bu tavırlarına çok bozuldum çok zoruma gittim.

Benim 9 senedir eşimin ailesinden herkes ama istisnasız herkes için yaptıklarımı saysam hepiniz haklı olarak koca bi APTAL dersiniz bana.Boşunaymış demek ki istedikleri olmayınca silebiliyorlarmış kolayca.Ne acı bi tecrübe oldu benim için.

Siz ne yapardınız bu durumda yada bunların tek sebebi işten ayrılmak istemem mi ?
(Eşim ve kayınpederim şu an için bana karşı gayet iyiler.Ama Allah biliyor gönlümü kaynanayı aramak hiç gelmiyor içimden.)
İnsanoğlu nankör. Senin yerinde olsam bu durumu hiç kurcalamam.
Tabi ki hasta Allah şifa versin ama hayat artık çok çok çok çok zor.
Senin bi hayatın iki evladın var.
İşten çıkman bencede hata.
Kızı bakacak madem bırak böyle kalsın.
He bakanı olmasaydı, durum ayrı olurdu. Fakat bakanı var.
Ayrıca kızı olup gelinlerine kendilerini baktırmak isteyen kv leri hiç ama hiç anlamıyorum.

Daha önceki konumu özetlemek gerekirse ; kayınvalidem ileri evre kanser ve ben işten ayrılıp aynı eve taşınıp ona bakmak istiyordum.İşten ayrılmaktan vazgeçtim eşime de haklı sebeplerimi belirtip, işten ayrılmam onun dışında elimden geleni yaparım diye . Biraz bozuldu falan ama tamam nasıl istersen dedi.

Ayın 8 inde pazartesi günü ilk kemoterapisini aldı kayınvalidem . İşten iki gün izin alıp salı ve çarşamba gündüzleri ben gittim evine yemeğini falan yaptım evi temizledim yalnız kalmasın diye.Çarşamba akşamda damadı gelip kızının evine götürdü o gün bugündür orda. Kızı göndermiyor kendi de gelmek istemiyor sanırım .

Dün akşam eşimle çocukları alıp ablasına gittik annesini görelim felan diye. Ama kapıdan girer girmez pişman oldum. Eşimi ve çocukları güler yüzle karşılayan görümce kişisi beni görünce resmen 'sen ne demeye geldin' gibi bi surat ifadesi oldu ağız ucuyla hoşgeldin dedi sadece.Neyse geçtim içeri kaynanada da aynı surat.Oysa her gün arayıp bi ihtiyacın var mı iyi misin diye sordum. 3.5 saat oturduk ne bişeye elimi sürdürdüler ne de doğru düzgün tek kelime ettiler. Balkona sigara içmeye çıkınca eşime sordum 'bunların derdi ne ' diye. Bilmem dedi o da.

Başka zaman gittiğimizde hiconun kahvesi güzel olur gelinimizin elinden bi kahve içelim derdi hep görümce ya da çocukları oynatınca mutlu olurdu yemek hazırlarken falan hep çağırırdı beraber yapardık herşeyi ama bu sefer hiçbişeye elletmedi yüzüme bile bakmadı nerdeyse.

Abla hayırdır bi sorun mu var dedim mutfakta kıstırıp ; yooo her zamanki halim dedi.

Ben kaynanam için 'defolsun gitsin kapıma gelmesin hayatta bakmam ' falan hiçbişey demedim ki sadece işimi kaybetmek istemediğimi söyledim.Bu tavırlarına çok bozuldum çok zoruma gittim.

Benim 9 senedir eşimin ailesinden herkes ama istisnasız herkes için yaptıklarımı saysam hepiniz haklı olarak koca bi APTAL dersiniz bana.Boşunaymış demek ki istedikleri olmayınca silebiliyorlarmış kolayca.Ne acı bi tecrübe oldu benim için.

Siz ne yapardınız bu durumda yada bunların tek sebebi işten ayrılmak istemem mi ?
(Eşim ve kayınpederim şu an için bana karşı gayet iyiler.Ama Allah biliyor gönlümü kaynanayı aramak hiç gelmiyor içimden.)
niye işten ayrılıyormuşsun yarın gun bakıcı felan bulunur saçmalığın danıskası

İnsanoğlu nankör. Senin yerinde olsam bu durumu hiç kurcalamam.
Tabi ki hasta Allah şifa versin ama hayat artık çok çok çok çok zor.
Senin bi hayatın iki evladın var.
İşten çıkman bencede hata.
Kızı bakacak madem bırak böyle kalsın.
He bakanı olmasaydı, durum ayrı olurdu. Fakat bakanı var.
Ayrıca kızı olup gelinlerine kendilerini baktırmak isteyen kv leri hiç ama hiç anlamıyorum.
kızının hasta bir çocugu var

Vay anasını oysa siz neler düşündünüz onlar için oyyyy Allah bilsin boşver
Biraz önce kaynana aradı beni akşam eşimin kuzenini kötülüyorlardı kendi aralarında (benim çocuklarıma bi dönem bakmıştı o abla ben çok severim) ; aman sakın duyulmasın konuştuklarımız annene falan söyleme Xin kulağına gider ayıp olur.Teee Allahım yaaa uğraştıkları şeye bak bende beni ilgilendirmez anne hem benlik bi durumda yok işim gücüm bitti bi de gidip onu mu yetiştircem dedim.

Biraz önce kaynana aradı beni akşam eşimin kuzenini kötülüyorlardı kendi aralarında (benim çocuklarıma bi dönem bakmıştı o abla ben çok severim) ; aman sakın duyulmasın konuştuklarımız annene falan söyleme Xin kulağına gider ayıp olur.Teee Allahım yaaa uğraştıkları şeye bak bende beni ilgilendirmez anne hem benlik bi durumda yok işim gücüm bitti bi de gidip onu mu yetiştircem dedim.
Hasta degilmi bu kadın bisey diyip günaha da girmek istemiyorum yaaa

kendi kızı var oğlu var en başta eşi var siz neden ona bakmak için işinizi bırakasanız ki, işten ayrılmanız kendi aile bütçenizi de zora sokar...
bence kendi evinde kalsın , kendi çocukları ve eşi bakımı konusunda dönüşümlü kvdeye destek olsun, siz üzerinize düşeni zaten yapmışınız fazlasına gerek yok bence...

Back
X