Ben öyle bir kadın değilim.

Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Ayyy bir de o kadinlara sormak lazim ( tabi coluk cocuk varsa ) cocuklariyla zaman gecirebiliyorlar mi diye???
Valla bacim kafana takma derim. Yok illa ben de yapacam dersen sana tavsiyem cocuklar uyurken yap derim. Ben 2. Cocugumu dogurdugumda onunla beraber her seyi ögrendim. Ki kendisi cok zor bebekti sürekli aglardi ve bisey yapamazdim. Kendi bir yol cizmelisin öncelikle. Mesela ben aksamdan yapardim her seyimj. Örnegin yarin ki yemegim belli mi kafamda aksamdan dograma temizleme vs ince isleri yapardim ki sonra ki güne daha kolay oluyordu. Ev temizleme de aksamlari cocuklar uyuyunca yapardim. Gün boyu her yere sacilmis oyuncaklar olurdu toplamazdim bilerek ki yarim saat sonra ayni olacak nasil olsa düsüncesiyle. Cocuklar ne zaman aksam uykusuna yatsalar benim mesaim baslardi. Misafir agirladigimda da aynisini yapardim. Mesela en basit örnegi vereyim diyelim ki salata yapacam iyice yikar kurulardim salata malzemelerini dogrardim marul falan kaplara koyar dogru buzdolabina zamandan tasarruf ederdim. Benim herif her yemegin yanina salata isterdi. Bazen kizimla oyun oynayarak yemek yapardim sikilmasin diye o da cok zevk alirdi. Hani evine gelen de bi zahmet elestirmesin cocuklu ev sonucta ne bekliyorlar anlamiyorum ki???

Bir de bence sadece tarhana yapmanın bahanesı yok kı. Hem onun gibi bir suru kolay corba var.bence alısmıssınız bu tembellık. Ben de tembelımdır kımı zaman yanlıs anlamayın. Ama esınız evde yemedıgı bır sey yıyınce gayriihtiyari soyledı demek kı.
Ben de erkek olsam esım ev ıle cocuklsrla da ılgılense her gun bır corba bır yemekten ve aynı seyden herhalfe sıkılırdım.
Ben mesela uc cesıt yapmam bence zaman israfi yemek şsrafi. Ama farklı seyler yaparım. Patlıcan corbası, brokolı corbası,tavuk suyu corbası,mercimek, terbıyelı arpa sehrıye,ıspanak corbası yaptıklarım arasında.
Mutlaka yesıllıklı salata yaparım faydalı dıye.
Yemekte de cesıt cok zaten. Aynı seylerı yapmaktan kacının bence. Bir de meze veya ara soguk bı seyler yaoın hem yapımı kolay hem de goz doldurur cesıt olur.
Bu çorbaları tarifini alabilir miyim peki? Bir yapmaya çalışayım belki başarırım bende. Eşim yeşillik salata sevmez ama meze yapılsa hayır demez sanırım. Bugün eşim evde olduğu için zaman ayırıp iyi bir kahvaltı hazırladım ama baya zaman aldı. Mutfak falab toplanacak bekliyor ben bir sistem kurmalıyım bence

Ben dolapta beklemis yemek yemem mesela, yani bugun fsulye yaptim kalanını yarin yiyeyim olayi yok, kalanı yerse esim yer, yemezse cope gider, o yuzden oyle tencereler dolusu yemek yapıp butun hafta yiyenlere inanamam, ben de onu yapamam mesela, hepsi çöp olur çünkü, bu yapamamaktan degil, aliskanliktan, ya da damak tadindan.
Ben iki gün yiyebiliyorum ama bazı yemeklerin tadı değişiyor o zamanda gitmiyor tabi

Allah aşkına 3 çeşit yemek nedir?
İsraf..
Ben Tek çeşit yaparım.
Yemeyen yemez.
Ayrıca ben de tavuk suyunu asla israf etmem. Buzluğa atarım. Pilava direkt onları kullanırım.
Nohut fasülye ve yeşil mercimek başlar koyarım dolaba.
Sevdiğim sebze ve meyveleri de öbür meysşmlerdr tüketmek için azar azar koyarım.
Benimde bebeğim var 6 aylık.
Valla tek elle yemek yaptığım zamanlar oluyor.
Havucu bile soyup doğrayıp parsyonlayıp buzluğa atıyorum..
Pırasa mesela temizleyip doğuyorum içine biraz havuç biraa patates 3 4 poşet yapıp atıyorum.
Aynı şekilde bezelye vs.
Atıyorum tencere pişiyor.
Valla uğraşmıyorum
Tavuk suyu dışında bende de durum bu mesela pırasa yemeği o akşam sadece o yeniyor başka yapamıyorum zaten.

Kesinlikle öyle, çeşit önemli değil faydası önemli.
En basiti benim oğlanlar pilav makarna dışında yemek yemiyorlar.
Ben bulgur pilavını şöyle yapıyorum, havuç ve soğan rendeliyorum görünür olmasın diye, ardından kıyma ve bulguru kavuruyorum, yazlık domates biber sosunu buzluktan çıkarıp rondo yapıyorum içine az döküyorum, üzerine kemik suyu ya da tavuk suyu dökerek pişiriyorum.
Tabi yanında bol yoğurtla çok tipini, içindekileri anlamadan yediriyorum.
Tek çeşit yemekleri var ama içerisinde sebzesi de kıyması da karbonhidratı da mevcut.
Önemli olan sağlıklı, besleyici yemeleri sadece.
Sosları mı robottan geçiriyorsunuz? Kızım bulgur yemiyor ana belki böyle yer bunu yapayım havuç ve kabağı yağda kavuruyor musunuz

pratik ama değişik yemekler için çok tarif var. böyle bir düşünceniz varsa kızlar uyurken bir youtubeculuk ile değişik şeyler öğrenip deneyebilirsiniz belki :)
Birazdan nefis yemek tarifleri e bakacağım akşam için youtube de bakayım☺️ umarım bu sefer olur

İki bebekle günü sadece sağ salim bitirebildiğiniz için şükredin bence. Çocuklar biraz büyüyünce sizi mutfağa kitleyecekler zaten ( birinin sevdiğini diğeri yemeyecek, anne canım şunu cekti dicekler vs)

Sosları mı robottan geçiriyorsunuz? Kızım bulgur yemiyor ana belki böyle yer bunu yapayım havuç ve kabağı yağda kavuruyor musunuz
Mecbur robottan geçiriyorum çünkü içinde renkli bir şey görürlerse asla yemiyorlar.
Rendelediğim soğan ve havucu da suyunu salana kadar kavuruyorum ama tam öldürmüyorum.
Benimkiler yemiyor diye böyle yöntemler buldum.
Kızınız neyi seviyorsa, siz de içine görünmeyecek şekilde faydalı sebzeleri az miktarlarda karıştırın. Gerekirse robotttan geçirin.
Ben bir kek yaparım, portakal limon ve nar sulu mesela😂
Yemedikleri şeyleri böyle böyle katmak benim yöntemim oldu.

Ben de oldum olası mutfağa girmeyi sevmem. Bi ara heves etmiştim pasta kurabiye falan yapayım diye ama yok mutfak sabır işi. Evi süpüreyim sileyim, çamaşırları sereyim toplayayım ama mutfağa girmeyeyim.. Güzel yemek yapanlara hevesleniyorum hoşuma gidiyor ama kılımı kıpırdatmıyorum, uzun uzun düşünüp kendimi kıyasa sokmuyorum. Ben de böyleyim yapacak bir şey yok.

Ayyy bir de o kadinlara sormak lazim ( tabi coluk cocuk varsa ) cocuklariyla zaman gecirebiliyorlar mi diye???
Valla bacim kafana takma derim. Yok illa ben de yapacam dersen sana tavsiyem cocuklar uyurken yap derim. Ben 2. Cocugumu dogurdugumda onunla beraber her seyi ögrendim. Ki kendisi cok zor bebekti sürekli aglardi ve bisey yapamazdim. Kendi bir yol cizmelisin öncelikle. Mesela ben aksamdan yapardim her seyimj. Örnegin yarin ki yemegim belli mi kafamda aksamdan dograma temizleme vs ince isleri yapardim ki sonra ki güne daha kolay oluyordu. Ev temizleme de aksamlari cocuklar uyuyunca yapardim. Gün boyu her yere sacilmis oyuncaklar olurdu toplamazdim bilerek ki yarim saat sonra ayni olacak nasil olsa düsüncesiyle. Cocuklar ne zaman aksam uykusuna yatsalar benim mesaim baslardi. Misafir agirladigimda da aynisini yapardim. Mesela en basit örnegi vereyim diyelim ki salata yapacam iyice yikar kurulardim salata malzemelerini dogrardim marul falan kaplara koyar dogru buzdolabina zamandan tasarruf ederdim. Benim herif her yemegin yanina salata isterdi. Bazen kizimla oyun oynayarak yemek yapardim sikilmasin diye o da cok zevk alirdi. Hani evine gelen de bi zahmet elestirmesin cocuklu ev sonucta ne bekliyorlar anlamiyorum ki???
Benim küçük kızımda çok zor bir bebek kolik birde durmuyor uyumuyor akşam olunca o uyuduğunda hemen uyumak istiyorum dayanamıyorum bazen ki uykuyu çok sevmem normalde ama kendimi iyi hissettiğimde yapabilirim belki zamanla bebeğim düzelir en azından gaz gitse sorun kalmayacak belki bende birçok şeyi yapabilir hale gelirim

Allah baska dert vermesin arkadaşım.. saglikli, mutlu, huzurlu olun da gerisi boş işler. Ben de hicbir zaman o "mükemmel" kadın olmadım, hic olmak da istemedim. Abartı geliyor. Tabiki eşinin sevdigi yemekleri ara sıra yap ama her gün 3 cesite ne gerek var. Her gün bir cesit yapmak bile yeterli bence. Ya evin temizligi icin kendini paralayinca ne olacak? Kirlenince temizle her gun deli dana gibi temizlemeye ne gerek var? Bana çok yapmacık geliyor bunlar niyeyse. Hayatta başka bir becerisi, mutlulugu olmayan kadin tipleri gibi...

ya ben iki çeşit yemek yapıyorum çıkamıyorum mutfaktan :mad: dediklerini yapmam için hem kızımın hem kendimin hem tüm ev işlerinin zamanından çalmam lazım bu sefer diğer işler kalıyor bence çok saçma hergün dört dörtlük nasıl olunsun unutmaki bi ev bal dök yala kıvamdaysa yemekler çeşit çeşitse orda bi sıkıntı var eğer küçük çocuk varsa hele büyük sıkıntı

Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki
Ben adamın öyle yemesine hak verdim. Tencir pilavı misali döndür döndür aynı şey. Adama kırılmanız yersiz olmuş eğer yaptığınız halde böyle yapsaydı tamam ama zaten yapmıyorsunuz.

Bence siz çocukları bahane etmişsiniz
Temizlik için bişey demiyorum ama yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki 15 20 dk içinde yemek hazırlanır sonrası pişme süresi zaten
Her gün aynı yemek tarhana tarhana tarhana bana fenalık geldi burdan
Yazık kızınıza sürekli aynı şeyleri yiyor böyle beslediginiz için ilerdede tek tip beslenme şeklinde alışkanlığı olacak damak tadı gelişmez hep tarhana tarhana
Siz takdir edilmek istemişsiniz çocuklarımın zamanından çalmıyorum diyerek ama ne yazık ki yanlış beslenmeyle bütün ailenin zamanından çalıyorsunuz

Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Gizz deluuu ne yapacan Don kilot utuleyip boswer git Gorumcene ye ic kac 🤣🤣çocuklu sun sen toplasanda dagilir salla boswer tarhana yapiyon daha ne olsun mis gibi Anadolu corbasi ohhhh

Back
X