merhabalar iyi geceler herkese. cok uzun zamandir bazi problemler yasiyorum esimle. bilen bilir, yaklasik 2 hafta once de konu acmistim yasadiklarimla ilgili. esimle 1 gun tartismazsak 2. gun tartisiyoruz mutlaka. cunku artik bazi seylere tahammul edemiyorum, ofkemi kontrol edemez hale geldim. aslinda ofkemi kontrol edememin bir sebebi de esimin yalan soylemesi, kendince beni manipule etmesi. diyelim ki bugun herhangi bir konu hakkinda bir sey soyledi, 2 gun sonra soylediklerini hatirlatiyorum. bana "ben oyle bir sey demedim ki" diyor. yahu daha dun soylemissin ben bir yerimden mi uyduruyorum? yazin buyuk bir olay yasadik lanet ablasi ile ilgili. ablasinin tepkileri karsisinda ;" ben ablami hic boyle bilmezdim, cok sasirtti beni" dedi. ama aradan daha bir hafta gecmeden " ben oyle bir sey demedim ki" demisti. ilk o zaman şok olmustim esimin bu dönek tavrina. ama bu manipulasyon yontemini son zamanlarda o kadar sıklastirdi ki.. en basit seylerde bile bugun bir sey soyluyor, ertesi gun ben demedim diyor. Pascal' ın "Ikili Iliskilerde Duygusal Manipulasyon" isimli bir eserini okumustum. o kitapta bazi eslerin ozellikle eslerini cildirtmak icin manipule ettikleriyle ilgili ornekler vardi. o ornegin canlisini yasiyorum simdi. bana "kafayi yemisim " hissini yasatmak istiyor sanki. bilincli yapiyor. hani bazi insanlar bir sey soyler ve sonra unutur ya, oyle degil. siz olsaniz ne yapardiniz?