• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben psikolojik rahatsizmiyim?

Bu konuda titiz olan arkadaşlar için yazayım ben klozeti temizledikten sonra kapağa ve oturma yerine Rossman'dan aldığım dezenfektan spreyi sıkıyorum veya içine üçte bir oranında çay ağacı yağı eklediğim suyu kullanıyorum.
Sıktığım sıvıyı temiz kağıt havluyla silip kuruluyorum ohh tertemiz.
Bildiğiniz gibi çay ağacı yağı bakteri,mantar gibi istenmeyen mikroorganizmalarda çok etkili.
Çay ağaçlı suyu fısfıslı bir şişede hazırlıyorum pratik oluyor.
 
Bu konuda titiz olan arkadaşlar için yazayım ben klozeti temizledikten sonra kapağa ve oturma yerine Rossman'dan aldığım dezenfektan spreyi sıkıyorum veya içine üçte bir oranında çay ağacı yağı eklediğim suyu kullanıyorum.
Sıktığım sıvıyı temiz kağıt havluyla silip kuruluyorum ohh tertemiz.
Bildiğiniz gibi çay ağacı yağı bakteri,mantar gibi istenmeyen mikroorganizmalarda çok etkili.
Çay ağaçlı suyu fısfıslı bir şişede hazırlıyorum pratik oluyor.
bunu bılmıyordum bende sirke kullanıyorum yakında herkese sirke ıcırıp calkalıyacagım o derece sirke ıle temızlık bagımlısıyım
bu dedıgınızı de deneyecegım
 
bunu bılmıyordum bende sirke kullanıyorum yakında herkese sirke ıcırıp calkalıyacagım o derece sirke ıle temızlık bagımlısıyım
bu dedıgınızı de deneyecegım
Havuzdan ayak tırnaklarıma mantar bulaştı.
Her akşam tırnaklarımın üzerine ve dibine sulandırmadan çay ağacı yağı sürdüm 15-20 gün sonra belirgin düzelme oldu.
Mutfak tezgahında da kullanıyorum suyla açtığım çay ağacı yağını.
Bu arada beyaz sirke de benim en çok kullandığım temizlik malzemesi.
 
bence bu konuda cok haklisiniz. tuvaletle firca ne alaka diyene, banyonuzda klozetten bile daha fazla bakteri dis fircanizda bulunur. klozetteki bakteriler tum banyoya dagilir. bunlarla ilgili bircok belgesel vardir. bence kendinizi yormak yerine, dis fircalarinizi 2 ayda bir degistirin, fircalarinizi kapali tutmaya calisin, bunun icin kozmetikcilerde satilan dis fircasi kaplarini kullanabilirsiniz. yalniz hava alabilen ozellikte olmasina dikkat edin. ayni hassasiyeti banyo lifleriniz icin de gosterin. ben de banyoda kilim hali paspas olmasina karsiyim.
 
Yazmayım dedimde dayanamadım. Herkesin bu hayatta takıntısı vardır Ancak taharet musluğu kapandıktan sonra el yıkar insanlar genelde . O insanlar bayağı sayı olarak fazladır .
taharet alirken el degmeden yapiliyor tazyikli suyla, bu isi hala eliyle yapan mi var ya ! ben o kisi elini yikasa bile onun elinden yemek yemem igrenc. Tazyikli su el degmeden yikar, tuvalet kagidi ile kurularsin. Tirnaklari , elleri tam temizlenir mi yahu. Buyuk abdestin %80 bakteridir. Lutfen el degmeden yapin bu isi ya.
anti bakteriyel temizlik mendillerim var, misafir gelip ,gidince kapi kollari , elektrik dugmeleri, sifona basilan yer, taharet muslugu , sabuna basilan yer, oturdugumuz kisim hepsini silerim, anti bakteriyel tuvalet temizleme sivisi ile tuvaleti fircalarim. Hemen havluyu degistiririm, yerleri anti bakteriyel yuzey temizleyici ile silerim. Valla takintiliyim ama hasta degilim. Benim en hassas noktam tuvalet ve mutfak.
Yemege baslamadan birisi elini yikamadiysa asla yemegini yemem. Ya da yemek esnasinda agzina burnuna ayagina ellediyse. Bunlar beni obsesif yapmaz bence. Normal olan budur.
 
Evet sıçrıyor. Ne yaparsan yap engel olamıyorsun. Bazen mecburiyetten giriyorum da iğrene iğrene çıkıyorum, lavaboda bacağımı falan temizliyorum. Sadece ayağa, bacağa değil ki, wc kenarına da sıçrıyordur. O terliklerle oralara basıyorsun falan... Temiz tutulamaz ki o tuvalet. Pislik yuvası resmen.
ters oturun öyle sıçramıyor :)
 
Mrb arkadaslar.belki kimine gore dert degil belki benim gibi dusunen var belkide ben rahatsizim.konu titizlik ve tuvalet...evimde bi alaturka bi klozet tuvalet var.klozet tuvalet malum, banyoda ve genel olarak alaturka tuvalet kullaniliyor...banyoda,banyo yaptigimiz dis fircaladigimiz icin banyoya buyuk abdest yapimasina siddddetle karsiyim ve gelen misafirin orayi tercih edip oraya buyuk abdest yapmasina iffffrittt oluyorum.malum, oraya girmeyin denmiyor.ama ben icten ice ciddi ciddiii sinir bozuklugu yasiyorum.ben rahatsizmiyim arkadaslar benim gibi olan varmi ????
Bende misafire kullandırdığım wcde özel eşyamı bulundurmam.. Diş fırçası, tarak. Jeller kremler vs benimde huylandığım nokta bu. Bekarlık zamanlarımda Bir arkadaş anlatmıştı. Ev sahibinin eşine kızmış banyoda diş fırçalarını tuvalete batırmış... Bunu duyduğumdan beri ne o kişi ile görüştüm ne de misafir banyosunda özel eşya bulundurdum takıntı oldu resmen bana. İnsanlar manyak çıkabiliyor gerçekten bilemezsiniz. Sizinki ise 40 yıl düşünsem aklıma gelmez... Çok etkilemedim bundan:)
 
Diş fırçalarınızı kapalı kutularda muhafaza ediniz.
Ve kapaklı aynalık kullanın. Misafir dizlerinden rahatsızsa veya çocuksa ne yapsın, ya misafir kabul etmeyin yada önlem alın.
Bazen bende sizin gibi düşünüyorum , küçük çocuklarıma sifonu çektirmiyorum, partiküller 5 metre etrafa sıçrıyormuş.
 
Bisey sorucam meraktan.
Turkiyede yasayanlar tarafindan cogu zaman alaturka tuvalet daha hijyenik bulunuyormus. Bu cidden boyle mi kizlar? Hani boyle mi dusunurler?

Cunku hani ne biliyim, ben koyde buyudum 8 yasima kadar, alaturka tuvaletin en alasini gordum. Sonra yurtdisinda kaldgim icin oturmali tuvalete alistim ve turkiyede avmlerde vs cok zorlaniyorum alaturka tuvalet gorunce. Cunku benim dusuncem tamda alaturka hijyenik degildir yonunde.
Klozet hijyenik degil.idrar ve diski damlalari, bir takim vucut salgilari,klozete tamamen oturup, tuvaletle temas ettiginiz icin ,baldirlariniza ve oradanda baska tehlikeli yerlerinize gelebilir bulasabilir.alaturkada ise en fazla pantolonunuza corabiniza idrar sicrar.ve kolozetli tuvalette dışkı suya hizla düşer ve ozel bolgenize buyuk ihtimalle sicrar.cok risk .igrenc ama sordunuz soyledim kusura bakmayin malesef durum bu.
 
Misafir gelince diğer tuvalete yönlendirin, aksi olursa banyo müsait değil kusura bakmayın denilebilir
 
Misafire girmeyin kullanmayin demiyorum.onlari kirmiyorum.misafire degil bana aciyin

Sifon bozuk diyebilirsin. Kimse kırılmaz buna. Hatta misafir gelmeden klozet vanasını kapat ve bir kez sifona bas. Misafir geldiğinde direkt sifona basıp ya burası çalışmıyor dersin
 
Boyle sorular sormayin kendinize.hicbirsey yokken boyle boyle sorular insani saglikliyken hasta olmasina sebep oluyor.
Siz titiz bir bayansiniz bu guzel birsey.
Herkesin titiz oldugu konular farklidir.
Misafirleriniz abdest alacagi zaman diger tarafa yonlendirin olsun bitsin.
Kimse birsey demez.soylense ne olur?sizin sagliginizdan onemli mi? Bence temizlik konusunda titiz bilinmek de guzel birsey
 
Ben bile karşıyım eşimin kullanmasını istemiyorum aynı zamanda. Bazen esim alaturka kullanınca sıkıştığında disimi sikiyorum gitmemek için
 
Bence hastalık değil herkesin huyu suyu farklidır. Misafir gelindiginde o tuvalet bozuk gibi bir sey uydursaniz olmaz mi?
 
Tuvaletin yerini değiştiremezsin ama diş fırçalarının yeri değişebilir.
Bir de kapaklı kutular var fırçalar için onun içinde tutmayı deneyin.
 
Klozete alışık misafirler geliyorsa demekki...
Aksine bizim evde yer tuvaleti yok diye bize misafirlige gelmeye cekinen akrabalar var.
Tuvalet kültürü farkı işte...
 
dis fircalarini murfak dolabinin icine koyabilirsin,
ama yine havlu falan sorun olur mu ?

bu durumda klozetin ustune bozuktur kullanmayiniz, diye yazip yapistirin misafir gelecegi zaman :)

bu isin cozumu var da,
bu titizlik durumunuzun hastaliga dogru donusmedigini kontrol etmeniz gerekir.

Ailesinde titizlik hastaligi bulunanlar bu konuda cok hassaslar mesela,
bir arkadasim esinin bazen temizlik yapmasina bile izin vermiyordu, cunku ailesinde titizlik hastaligi olan bir akrabalari vardi,
nasil cile cektilerse demek pis otururum daha iyi diyordu,
ve hastalik da ufak tefek basliyor.

yani bu problemi cozseniz bile diyelim bir gun bir hasta yakininiz geldi ve klozet kullanmasi gerekti, iste o gun uzerine cok dusunmemeniz gerekiyor.
yoksa genel olarak nasil rahat ediyorsaniz oyle yapmanizdan daha dogal ne var ki.
 
Back
X