• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evime birileri mi giriyor ?

Arkadaşlar aklima bi sey takildi simdi. Dediğim gibi evler sıfır. Diş kapıların hepsi görsel olarak aynı. Acaba kilitleride aynı midir ? Yoksa her eve aynı kapı ama farkli kilit mi takiyorlardir ?
Kapılar aynı ama kilitler farklı oluyor, komşum geçen gün kapıda kaldı benim anahtarı denemek istedi, uymaz dedim ama yine de şansa açılır deyip uğraştı anahtar kapıya bile girmedi.

Havalandırma falan var mı veya apartman boşluğu gibi

Allah iyiliğini versin bibişkom, 11. kata kapıdan başka yerden giremez, yeni binaların projelerinde asansör boşluğuyla yangın merdiveni hariç apartman boşluğu vs olmuyor, asansör ve yangın merdivenini kullansa yine tek girişi evin kapısı olur, bu kişi kimse kapıdan giriyor.

Asıl soru şu, konu sahibesine evin anahtarları verildiğinde kaç anahtar verildi? Çelik kapılarda normal kilitle güvenlik kilidi var, her ikisinin anahtarı ayrı ayrıdır ve yedekleri de olur, çoğunlukla yedekler dahil kapı kilidi için 4, güvenlik kilidi içinde 4 anahtar teslim edilir.

Ev müteahhitten alınmış sıfır evse bina sıfırsa sistem genellikle şöyle işler, o anahtarlardan biri emlakçıyı verilir, biri müteahhitte kalır ya da evin bir anahtarı binanın elektrik panosu, posta kutusu vb bir yere konur emlakçı veya evi almak için gezenler rahatça erişsin diye.

Benim teorim konu sahibesine anahtarlar eksik teslim edildiyse, kayıp anahtar evi gezdirme işi kime verilmişse onda olabilir.
 
Back