• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben sadece anne değilim

KV yok malesef, annemin anlayacağını sanmıyorum.o da beni eleştiriyor sinirliymisim, babama benziyormus,un eşimin yanında söylüyor bunu bir de

Neyse anneyi bosverin o zaman.. haftada 1 gelebilecek bir bakıcı bulamaz mısınız? Ya da komsunuzdan rica etseniz siz yüzmeye gittiginizde ya da kahve icmeye vs o ilgilenir cocukla?

Bir de eşinize anlattınız mı durumunuzu destekci mi size

Neyse anneyi bosverin o zaman.. haftada 1 gelebilecek bir bakıcı bulamaz mısınız? Ya da komsunuzdan rica etseniz siz yüzmeye gittiginizde ya da kahve icmeye vs o ilgilenir cocukla?

Bir de eşinize anlattınız mı durumunuzu destekci mi size
Eşime söylüyorum ama dinliyor sadece,benimle tartışmaya girmez asla.bir sorun olduğunda yok sayar akışa bırakır,konuşalım çözelim demeZ

O zaman siz de haftasonu cocuklari esinize bırakın çıkın evden. Bakalım nasıl oluyormus
Onu da yaptım bir kere. Veli toplantısına gittim kız okul evin karşısında. Sabahtan yemek yapıp bıraktım. Geldiğimde sürat beş karış,ev savaş alanı gibiydi. Yaptığım yemeği bile kurup da yedirmemis.

Bursa bile ben suclaniyorum, bilerek yaptın lafları yapışıyor hemen, böyle babalara kaç kişi ey adam sen artık üç çocuk babasisin diyor. Hiç kimse. Ben derdimi anlatamadım galiba. Cocujlarimdan yana pişmanlığın yok benim babası varken tek buyutmekten yoruldum.buna isyan etmeye bile hakkım yok değil mı.

Haklısınız aslında, böyle giderse ben depresif bir kadın olacağım eşim ise çevresi olacak gezecek vs vs. Oysaki bunun mimari eşim ama ben zararlı çıkacağım
Olan size ve cocuklariniza oluyor , mutsuz anne mutsuz cocuk demektir , siz mutlu olacaksiniz ki inlar da mutlu olsun , silkelenin derken çok ciddiydim, cocuklarin krese gittigi 3 gun bi yardimci tutun yarim gun gelsin hem ekonomik olur hem siz kendinize vakit ayirirsiniz , boyle yasanmaz

Eh biraz yardımcı olsun o da

Siz net olun adamı mecbur bırakın

Misal cumartesi saat 12ye kuaförden boya randevum var çocuklara sen bakıcaksın

Bunalırsınız böyle çocuklar o adamın da biraz sorumluluk alsın

Bursa bile ben suclaniyorum, bilerek yaptın lafları yapışıyor hemen, böyle babalara kaç kişi ey adam sen artık üç çocuk babasisin diyor. Hiç kimse. Ben derdimi anlatamadım galiba. Cocujlarimdan yana pişmanlığın yok benim babası varken tek buyutmekten yoruldum.buna isyan etmeye bile hakkım yok değil mı.

Siz burda yazılanları boşverin eşinizle ciddi konuşun

Bak ben evde çok bunaldım artık patlamanın eşiğindeyim böyle yapamıyorum

Bana yardımcı ol yoksa kafayı yedim yicem

diceksiniz

Olmazsa eve yardımcı/bakıcı tutun her işi yapmayın

Ya yardımcı baba, ya bakıcı...
Sizin için başka türlüsü mümkün değil.
İlki olmuyor madem, ikincisi...

Eşinizle konuşun, senin 2 saat tahammül edemediğin benim hayat şeklim haline geliyor, ne iyi bir anne ne de iyi bir eş olabilirim şu şartlarda diye...
Küçüğün uyku saati ne zamansa o zaman evden çıkın, çocuklardan birini yanınıza alın, diğerine eşiniz baksın vs gibi denemeler yapın.

Bir de anne beklentisini unutun.
Kardeşinizle belki daha iyi anlaşıyordur yada o çocuk daha usludur yada o yakında diye kolayına geliyordur. Yada eşinizden çekiniyordur. Bin sebep olabilir, hiç sebepte olmayabilir.
Zorunluluğu yok kadının.
Beklentiye girmezseniz üzülmezsiniz de...

He bir de iyiki peşpeşe çocuklar :) benim 2 yaşındaki oğlumla canım çıkıyor olmasına rağmen 2. De yolda. 2 den fazla bakma imkanım yada düşüncem olsa onun da yakın olmasını isterdim. Hayatım boyunca küçük çocuk peşinden koşmaktansa daha mantıklı geldi hepsinin bir buyumesi...

Ayni durumun benzerin yasiyorum cocuk bir tane sadece. Bakiciya vermem icin istedigim kosullarda bir is bulmaliyim. Krese kiyamiyorum daha 20 aylik diye. Sizde uc tane hangi birini nereye vereceksiniz? Maddi durum benim kesinlikle elvermezdi,kolayliklar dilerim

Kocanın sen bu haldeyken arkadaşıyla oturmaya hakkı mı var. Cırla yani çok net!
Tek basına mı yaptın ki tek basına bakıyorsun.
Ben tek çocukla bazen sıyırma noktasına geliyorum..
Evlatlar baş tacı evet ama anneler de insan yani.
Benim eşim gece 2 ye 3 e kadar çalışıyor, ilk zamanlar yardım etmiyordu bende isyan etmemiştim henüz.
Sonra dedim ki yalnız bakacaksam yalnız yasarım ciddiyim.
Çalışıyor yoruluyorsun iyi hoş ama çocuk senin de çocuğun. Ki çalışmak daha kolay çocuk bakmaktan diyor çalışan anneler.
Şimdi erken kalkıp bakıyor ben duş temizlik vs hallediyorum. Bazen bana lütfetmiş gibi hissediyorum hala sonra diyorum ne alaka ya bakıcak bakmalı zaten..
Bence sen daha yeteri kadar isyan etmemişsin bizimle dertleş ama bu şikayetlerini eşine söyle net bir şekilde. Sen babasın bende insanım böyle olmaz deliricem de.
İnşallah ciddiye alır.
Allah kolaylık versin .

Kocanın sen bu haldeyken arkadaşıyla oturmaya hakkı mı var. Cırla yani çok net!
Tek basına mı yaptın ki tek basına bakıyorsun.
Ben tek çocukla bazen sıyırma noktasına geliyorum..
Evlatlar baş tacı evet ama anneler de insan yani.
Benim eşim gece 2 ye 3 e kadar çalışıyor, ilk zamanlar yardım etmiyordu bende isyan etmemiştim henüz.
Sonra dedim ki yalnız bakacaksam yalnız yasarım ciddiyim.
Çalışıyor yoruluyorsun iyi hoş ama çocuk senin de çocuğun. Ki çalışmak daha kolay çocuk bakmaktan diyor çalışan anneler.
Şimdi erken kalkıp bakıyor ben duş temizlik vs hallediyorum. Bazen bana lütfetmiş gibi hissediyorum hala sonra diyorum ne alaka ya bakıcak bakmalı zaten..
Bence sen daha yeteri kadar isyan etmemişsin bizimle dertleş ama bu şikayetlerini eşine söyle net bir şekilde. Sen babasın bende insanım böyle olmaz deliricem de.
İnşallah ciddiye alır.
Allah kolaylık versin .
Sağolun cevap için,birilerinin bana hak vermesi bile öyle iyi geldiki. Evde bazen kendim için tek luksum duş almak oluyor. Bazen kendime kızıyorum abartiyorsun diyorum ama yok elimde değil. Yorgunum, eşim dışında gördüğüm kimse yok. Birkaç kişi var onlarla da ben görüşmek istemiyorum dert yüklüyorlar sürekli. Eşim de böyle olunca kapana kısılmış gibi kalıyorum.kres denen bir şey iyiki

Dışarda çalıştık..
Evi çekip çevirdik..
Adama hanım, çocuğa anne olduk..
Kendimize zaman yok. !!

Bu adamları, biz bu hale getirdik !!
Herşeyi yüklendik. Yapabildigimizi gördüler, başta minnet ettiler, sonra ülfet oldu.

Onlara miy miy kadın lazım. Ay onu yapamam, bunu beceremem.. Senin yardımın olmadan var olamam.. Bakın o acziyet nasil hoşlarına gidiyor?! Nasıl da taşın altına el sokuyorlar. Nasil yardımcı, çalışkan oluyorlar.. Erkeklerin empati duygusuna, inisiyatifine, merhametine kalınca bakın halimize..

Sen bir saat kendine vakit ayiramazken, esin beyefendi sosyal ortamlarda, sohbette muhabbete.
Ve belki sporda gezmede. Onun şahsında tüm kocalar için diyorum. Konustum anlamıyor diyorsan anlayacağı dilden konuş. Belki seni bir sinir krizi paklar bacı. Ben konuşkan biriyim. Kusken bile konuşurum. Yani trip atiyorsam sorun deil adam için ama; eğer susmussam o tehlikeyi anlar. Sen de kocana anlat. Anlamasını sağla.

Son düzenleme:
Araba aldik bana ama trafiğe çıkmadım iki yıldır ehliyeti aldım kaldı öyle,ona da bı zaman ayırıp ders almam lazım
Niye ders aliyorsunuz ki araba dersle fln olmaz cikin disari baslayin surmeye benim babamda ders ders tutturdu en basta en son kizip alip gittim arabami atin cocuklari arabaya gidin gezin bisey olmaz

En başından beri nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor. Erkek mutlaka bebekle yalnız bırakılmalı ve anne gibi bebeğin her anına şahitlik etmeli. Yakın çevremdeki arkadaşlarıma da hep bunu söylüyorum. Bir tane arkadaşım eşini öyle güzel alıştırdı ki bu sürece direkt eşini de dahil etti ve şimdilerde rahatça çıkıyor geziyor. Fakat diğer arkadaşım aynı sizin gibi oldu, çocukla ilgili herşeyi üstlendiği için eşi bebekle yalnız kalınca ne yapacağını bilmiyor ve doğal olarak kaçıyor. 3 çocuktan sonra sizin bu durumu değiştirmeniz zor görünüyor o yüzden bir yardımcı şart size. Hayat böyle geçmez..

Sağolun cevap için,birilerinin bana hak vermesi bile öyle iyi geldiki. Evde bazen kendim için tek luksum duş almak oluyor. Bazen kendime kızıyorum abartiyorsun diyorum ama yok elimde değil. Yorgunum, eşim dışında gördüğüm kimse yok. Birkaç kişi var onlarla da ben görüşmek istemiyorum dert yüklüyorlar sürekli. Eşim de böyle olunca kapana kısılmış gibi kalıyorum.kres denen bir şey iyiki
Abartmıyorsun kesinlikle. Abartıyor muyum diye düşünerek küçümsüyorsun yaptığın işi canım.
Benim de kimsem Yok eşim destek olmaya başladı ama o da çok çalışıyor evde az duruyor.
Anneni boşver, eşine yüklen. Yada bakıcı kreş vs. En azından eylül de çalışacaksın benim öyle bir ihtimal kırıntım bile Yok Ufukta. Kreşe versem aldığım para oraya gider..

3 cocuk cok zor gercekten ya bide ard arda kendimi senin yerine koyuyorum kafayi yerdim heralda seneye biride okula baslicak sanirim 6 yasinda olduguna gore ama esnizle konusun gerekirse annelerden biri gelip ilgilensin ben yeni evliyim ve cocuk olunca isimi nasil birakcam merak ediyorum ogretmenim ve uzun sure ara vermem kafayi yerik ise gidemezem anneler donusumlu gelicek mecburen cocuk kres cagina gelene kadar

Back
X