• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben simdi ne yapmalıyım?

Hukuk okumak o kadar zor, emek isteyen bir is ki senelerini verdin sakin unutma.
Bu cagda seni calistirmam diyen biriyle senin gibi zeki guclu bir kadinin hic isi olmasin. Babaniz da bilerek isi yokusa surmus gibi iyi de olmus gercek yuzunu erken gormussunuz.
Lutfen bir an once ayrilin, sizi hak edecek anlayacak destekleyecek tonlarca sevgili bulursunuz. Ama kendinize su adamla yazik etmeyin.

Hadi baban işi yokuşa sürmüş de evleneceğin adama ne oluyor da baban seçenek sundu birini seç diyor diyecektim ki olay gerçek düşüncesini ortaya cikarmakmis.

Bence damat adayı burada ılımlı olup, ya aileleri kirmayalim he diyelim geçelim ileride ikimiz evli olacağız annemiz babamız çalışıp çalışmayacağına karar veremez ve sen de istersen ben her zaman calismana destek olurum gibi bir şeyler demeli ya da en baştan sana destek olmalıydı
Babanin saçma diretmesinden güç alıp sana seçim yap diye o da baskı yapmamaliydi.
Kesinlikle haklısınız o tam tersine güç alıp beni sıkıştırdı ben çok istiyorum hiç değeri yok mu benim ne düşündüğümun diyorum sabah erkenden yatağından kalkmanın nesini bu kadar istiyorsun otur evinde rahatına çocuğuna bak diyor .Sonra babamın onu denediğini anlayınca iki uc sene çalış bebegin olunca birak dedi bende ben karar vereyim buna belki çocuk büyüyünce çalışırım dedim babamı aradi ve istemiyroum ben çalışan çalışmayan anlaşamaz haklısınız dedi babamda iyi niyetlidir benimde uzuldugumu gordu öfkeyle hareket etme bi düşün herseyiyle kabul ediyor musun birkaç ay kendine zaman tanı dedi yok uzatmaya gerek yok dedi.

Hepiniz çok haklısınız lütfen bana dua edin kolay unutayim cok değer verdim ilk sevgilimdi benim erken yaslarda bu durumlari cok dogru bulmuyorum.Birgun bile ben hukuk okuyorum sen lise mezunusun demedim inanın boyle şeyler hiç sorun değil benim için yeter ki adam olsun dedim hiç naz edemedim ona hoşlanmam böyle seylerden de karşı taraf hep trip attı naz etti ben gönlünü aldım ama bunu anlamadı.

Damat adayının maddi durumu iyi ama ne kadar çalışırsa çalışsın tüm para babasında toplanıyor ailelerinde havuz sistemi var ve büyük bişey yapılırken illaki babaya danışarak yapılmalı çünkü atıyorum 10 15 bin civarı bir miktar için damat beyin parasıda olsa babada bırikiyor. Evlenince bu durumun değişeceğini söylüyor ama son olayla inancım zayıfladı.

Kaçarak uzaklaş
Daha kendi parasının idaresi yok.
Bir de sana mı karışıyor?
Tamamen kıskançlık yapıyor
Kendi ekonomik özgürlüğü yok, senin de olaun istemiyor.
Eve alacağın her şeyde kayınbabana hesap verecek olmak seni rahatsız etmeyecekse evlen

Hepiniz çok haklısınız lütfen bana dua edin kolay unutayim cok değer verdim ilk sevgilimdi benim erken yaslarda bu durumlari cok dogru bulmuyorum.Birgun bile ben hukuk okuyorum sen lise mezunusun demedim inanın boyle şeyler hiç sorun değil benim için yeter ki adam olsun dedim hiç naz edemedim ona hoşlanmam böyle seylerden de karşı taraf hep trip attı naz etti ben gönlünü aldım ama bunu anlamadı.
Bence senin hem değerini bilmiyor hemde kendisinden güçlü bir hanım istemiyor sen senelerini verdin kuzum lütfen bir hata yapma daha çok genç sin senin için dua edicem❤

Daha babamdan sonra arayıp senin seçimin yüzünden bitti diyerek psikolojik baskı yapıyor.Sevdiğimden konduramadim bjnu hic ama haklisiniz.Allah razı olsun ❤

unutursun bebegim nneler neler unutuluy
Daha babamdan sonra arayıp senin seçimin yüzünden bitti diyerek psikolojik baskı yapıyor.Sevdiğimden konduramadim bjnu hic ama haklisiniz.Allah razı olsun ❤
Geç olsun güç olmasın diyelim eninde sonunda gerçek yüzünü gördüğünü düsünüyorum bak seni hiç anlamamis bile sana azıcık değer verse senelerini verdin sen bu meslek için der ve seninle gurur duyardı bazı erkeklerde aşağılık kompleksi var senin güçlü ve üstün olmanı istemiyor baban o kadar zeki biriymiski onların gerçek yüzünü çıkarmış

Merhaba ben bir süredir üye girişi yapmadan konuları ara ara okuyordum ve kk uyelerinin yorumlarını önemsiyorum.Ülkemiz şartlarında iyi bir üniversitede hukuk fakultesinden mezun oldum ve bu yıl staja başlayacağım.Benim 4 yıldır tanıdığım ve 1 yıldır gorusuyor olduğum İstanbul'da kendi işini yapan lise mezunu bir sevgilim var ailemle konuştum en basinda sorun çıkarmadilar aileler tanıştı .Dün akşam tekrar geldiler ve isteme konusu açıldı babam onceden ilimliyken birden anlasamazlar ya benim kızım calismayacak evlenecekler ya da bu iş olmaz dedi ve karşı tarafın ailesi de babamla aynı görüşte olduğundan onayladı suan beni bir tercih yapmaya zorluyorlar ya çalışmaktan vazgeç ya da karşındaki kişiden diye ben 8 yıldır ailemden ayrı şehirlerde eğitimimi devam ettirdim tam hedefime ulaştım derken bana bu yapılan haksızlık gibi geliyor ama karşımdaki beyle arada zitlassakta iyi anlaşıyoruz ve gercekten seviyorum şimdi oda baban madem böyle dedi beni secmeyerek sen bitiriyorsun bu ilişkiyi diyor ben nasıl karar vermeliyim yıllardır hayalim olan ise tam kavuştum derken bu yasatilanlarin altından kalkamıyorum

bir hukuk mezununun bir lise mezunu ile birlikte olmasını aklım almıyor
eğer siz de bu durumda hala ikilemdeyseniz boşa okumuşsunuz o okulu demektir.

edit: son olanlardan sonra babanızla ilgili kısmı sildim. Çok mantıklı adammış

Son düzenleme:
Insanlarin komplekslerinin bedelini siz kac yildir verdiginiz emeklerle odemek zorunda degilsiniz.
Yanlis anlamayin da siz bunu kabul edecekmissiniz gibi bir izlenim olustu ben de.Sakin oyle bir hataya dusmeyin:KK12:

Insanlarin komplekslerinin bedelini siz kac yildir verdiginiz emeklerle odemek zorunda degilsiniz.
Yanlis anlamayin da siz bunu kabul edecekmissiniz gibi bir izlenim olustu ben de.Sakin oyle bir hataya dusmeyin:KK12:
Ona karsi hiç gurur yapmadım ama şimdi tekrar donmem kendime çok büyük saygısızlık olacaktır.Ne kadar özlersem ozleyim dönmek yok.

bir hukuk mezununun bir lise mezunu ile birlikte olmasını aklım almıyor
eğer siz de bu durumda hala ikilemdeyseniz boşa okumuşsunuz o okulu demektir.

edit: son olanlardan sonra babanızla ilgili kısmı sildim. Çok mantıklı adammış
Karsimdaki insan bana bunun eksikliğini hissettirmedi ondan biraz böyle oldu.Bide tabi bu duygular cevremde hep akıl danisilan bir insanim benim bile mantığını elimden aldı gitti .

Bugün bir karar aldık ailemle amcamın eşyalı boş bir evi var oraya yerlesiyorum bir sure orda hakimlik icin çalısacagim insallah.

Son durumları da okudum şimdi. Babanız bu çocuktan vazgeçin diye söylemiş zaten. Bence mantıklı olan da vazgeçmeniz, Allah aşkına hukuk mezunu güzelim kızsınız ne işiniz var baba kuzusu adamla? Üstüne üstlük kendi kontrolünü alabildiği bir hayatı olmadığı için bu tatmini sizin üzerinizden yapmaya çalışacak hep sizi kısıtlayacaktır. Yerinizde olsam aşkımdan ölsem dahi yol veririm böyle birine. En fazla birkaç ay üzülürsünüz, sonra hafifler, sonra da kendi yolunuza, hayatınıza bakarsınız. Uzun vadede üzülüp dövünmekten iyidir.

Son durumları da okudum şimdi. Babanız bu çocuktan vazgeçin diye söylemiş zaten. Bence mantıklı olan da vazgeçmeniz, Allah aşkına hukuk mezunu güzelim kızsınız ne işiniz var baba kuzusu adamla? Üstüne üstlük kendi kontrolünü alabildiği bir hayatı olmadığı için bu tatmini sizin üzerinizden yapmaya çalışacak hep sizi kısıtlayacaktır. Yerinizde olsam aşkımdan ölsem dahi yol veririm böyle birine. En fazla birkaç ay üzülürsünüz, sonra hafifler, sonra da kendi yolunuza, hayatınıza bakarsınız. Uzun vadede üzülüp dövünmekten iyidir.
Haklısınız suan memleketimde araba kullanmamı istemiyordu(gerekçesi küçük yermiş herkes bana bakarmis) avukatlık yaparsan sakın erkek avukatla calisma diyordu hepsini sindirdim yeter ki olsun dedim ama haklısınız aşkımdan ölsem bile dönersem daha çok pişman olacağım aşikar

Haklısınız suan memleketimde araba kullanmamı istemiyordu(gerekçesi küçük yermiş herkes bana bakarmis) avukatlık yaparsan sakın erkek avukatla calisma diyordu hepsini sindirdim yeter ki olsun dedim ama haklısınız aşkımdan ölsem bile dönersem daha çok pişman olacağım aşikar

ve siz bunlara rağmen aradaki farkı hissettirmedi diyorsunuz
adam bağıra bağıra ben cahilin tekiyim diyormuş

ve siz bunlara rağmen aradaki farkı hissettirmedi diyorsunuz
adam bağıra bağıra ben cahilin tekiyim diyormuş
O konusuyordu önemsemiyordum açıkçası yoksa çok güzel motosiklet kullanirim (buna benzer birkaç şeyi olmuştu söyledi gectim yoksa o dedi tamam deyip susmadım herseyine) bu noktada belkide hata yaptım üzerine gitmeliydim bu konularda ki daha erken olan olsaydı.

Bugün bir karar aldık ailemle amcamın eşyalı boş bir evi var oraya yerlesiyorum bir sure orda hakimlik icin çalısacagim insallah.
Hayırlisi olsun canim ınsallah kazanirsin o görgüsüz insanlarada gününü göster daha iyi olarak kendin gibi birini bulup mutlu olursun ınsallah ❤

Adam ta en başından kör cahil cühela olduğunu göstermiş ozur dilerim kimseyi küçük görmüyorum ama sene 2017 olmuş araba kullanma ne demek bunun ilerisi evden dışarı çıkamazsin tek başına olacaktı bende seni Allah kurtarmış bütün bağlarını kes ondan bak avukat olmussun akıllı kizsin ilerisini illaki görürsün

Babanız hadi kendince vazgeçirme yöntemi bulmuş , evleneceğiniz kişiye ne oluyor ?

Sırf bu dayatmasindan dolayı evlenmezdim .

Geçmiş olsun, alınma ama çok sevindim senin adına. Zamanla sen de ayrıldığını düşünüp düşünüp mutlu olacaksın bence.

Back
X