ben ve benim gibi zorda olanlar yazın lütfen

MadamCocosh

iki küçük dut.......
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
3.221
55
358
benim sıkıntım okadar büyükkü artık işin içinden tek başıma çıkamıyorum eşimse oda zorda ne yapsın ama hiç bir şekilde ailesine beni savunmuyor....
size kısaca anlatayım 7 yıllık evliyim ve kayın pederimi kayınvalidemi hiç incitmedim çeyiz alınırken herşeyi ailem yaptın tabi onlarda aldı ama çogu benim ailem eşim hiç sesini çıkarmadı...
ne alsalar teşekkür ettik kayınlarım falan hiç birini incitmedim ama 6 aylık bir eltim geldi balayından tutunda evindeki bütün eşyaları kayın pederim altı yaptı....
kendiside ögretmen parmagını kıvışlatmadı saolsun ama validemde hiç lafsöyletmez ben olsam bana neler der ben bir dedim ki anne eksimiz var deyince baban sonra alalım diyo der ama eltime öyle degil....
ne istese oluyor eltim bu arada şimdide ben hamile idim düştü eltim hamile kaldı onun üstüne titriyorlar pederimde hep şikayet eder herşeyi biz altık diye tabi yüzlerine deyil bize der şimdide okula götürüp geliyorlarmış ....
eşimde zoruna gidiyo ama ne yapsak olmuyor ben düşük yaptım eltim 10 gün sonra aradı beni kınamış herkez neymiş ben beklemişinde küçüçük şeyi uzatmışımda falan validem diyo ama ben aramasam şuç olur geçen gün aradım kanaması olmuşta dikkat et dedim falan büyüklük bende olsun diye ama çok şeyler oluyor ama ne yapacagımı nasıl davranacagımı bilmiyorum eşimin annesi babası onlardan yana bende gitmek gelmek yemek isterimmaksat muhabbet olsun hiç kıskanmam ama bu ayrımcılık zoruma gidiyor....ben ne yapmalıyım yardım edin bana dogum yapacak bebegine birşeyler almalımıyım yoksa almamalıyım bilemiyorum çok yazdım içim doldu kusura bakmayın

Son düzenleme:
Keşke cümlelerin sonuna nokta, aralarınada virgül koysaydın şekerim. Eltin ne dedi sana laf dokundurdumu pek anlayamadım.... Ama ayrımcılık yapılması ve sizin sesinizi çıkartmamanız gerçekten çok kötü. Laf arasında birşeyler söyleyebilirsiniz böylelikle içinizde patlamamış olur..

yahu kaç yıllık evlisin kendini toplamış etmişsin..herseyi ne güzel öz ailen yapmış etmiş,aradan yıllar geçmiş hala daha neler dusunuyosun...ya bırak kıme ne yapıyosa yapsınlar...eşya dedğin kaç para allah askına...varsın yapsınlar..o zaman ellerınde yoktu demek yapamamıslar sana yada bılerek yapmadılar..bıkarkın kendınızde kucuk dusurmeyın...tenezzul etmeyın

bunlarla doğacak bir bebeğe hediye almanın ne alakası var:26:

birde sizin eksiklerinizi neden kaynananlar alıyor,işiniz bir mi

Son düzenleme:

aman ya yok evlenirken şu eltime bunlar yapılmış yok bana yapılmadı tamam ailen yapmış herşeyi anlıyorum insanın gururu kırılır hep ailen yardım etmiş ama olmuş bitmiş kime ne alınırsa alınsın niye takıyorsunuz ki siz kendi huzurunuza bakın sorunuza gelince de bence çocuğuna alın hediye büyüklük sizde kalsın

ben seni çok iyi anlıyorum canım aynı şeyleri bende yaşadım kimse başına gelmeyince anlamaz bol bol atarlar ben gelingimi bile kaynanamın istedigini aldım küçüktüm köyden geldim herşeye tamam dedim benimkinin durumu çok iyiydi kadının 15 tane blezigi vardı evi vardı kiradaydı bütün aile maaşlı ALLAH daha çok versin gözümüz yok bana taktı 3 bilezik eltime taktı setini künyelerini , 20 tane bilezik balayına da gittiler çokkkkk ayrıncalık yaptı çokk çektirdi bana çokkk ama herkes eleştiriyo bilip bilmeden ben seni çok iyi anlıyorum ALLAH yardımcın olsun..

"Benim gibi zorda olanlar yazsın" diyince;ne yalan söyleyim içinden eltinin çıkacağını hiç sanmamıştım...

Eee ne demişler, bahçelerde eğrelti oynarlar iki elti...

Bebeğin sucu ne? hem hediye almazsanız kıskanıyor der bu mantiktaki insanlar.

Esinizle gayet iyi anlaşıyorsanız eğer gerisi cok da önemli değil.

Madem aile böyle bir ayırım yapıyor, siz de içlerine girmeye ve kendinizi sevdirmeye çabalamayın.

Esinizle mutlu Mesut yasayın. Dert aramayın.

kimse eleştirmiyor herkez evlenirken böyle sorunlar yaşadı sana gene az çok birşey yapmışlar benimde eltilerime arsalar satıldı eşyaları takıldı altınları takıldı bana bir çeyrek dahi alınmadı evet insanın onuru kırılıyor ama ben hiç bir zaman böyle ayrımcılığı düşünmemiştim banane istersen dünyaları alsınlar ben herşeyi kendim yaparım dimdik ayakalarım üstünde dururum kimseyede yaşam tarzıma hayatıma karıştırmam o kadar yoksa bana yapsalar etseler ama burnumdan getirseler aldıkları gözümde mi olucaktı

canım ya ayrımcılık oluncaaa sinirden kıpkırmızı oluyorumm

kalkıp yüzlerine bişey desen kıskanıyo derler olmuyo

ben henuz nişanlıyım ama inankii seni çok iyi anlıyorum

ama kimseyi aramak zorunda degilsin eltindir al bebegine bi takım ver gitsin

onuda almazsan diyecekkii bebegimi kıskandı felan filan50:

tabiki al,bbebeğe alınmalı,hem almasan ne olacakki,onlar neden kızdığını bileceklermi.
dönüp dolaşıp laf yine sana gelecek,bir bebeğe hediye almadı diye.boş ver takma kafana,ağrımayan başını ağrıtma.evin ayrı barkın ayrı.ne yaparlarsa yapsınlar

canım 7 yıllık evliliğin var kocanla aran iyiyse takma bunlara bebeğede hediye al ki görsünler senin nasıl dürüst saygılı biri oldugunu

ben bu tip durumlarda Allah'a havale eder, gene de elimden geleni yaparım. belki karşımdaki bu hareketimden beni sindirdiğini zanneder ama umrum değil... benim vicdanım temiz mi? yeter. benim eşim tarafında birileri de bize baya kötülük yaptı. eşim ailesi olduğu için "yanlış anlaşımla, boş bulunma" der. neyse bu kişi bunları yaparken hamileydi. bebeğe takısını da aldım, ilgilendim de.. annesi ayrı bebek ayrı... boşver... yarın benim doğumuma gelmeyeceğini, hediye almayacağını da çok iyi biliyorum. umrum değil.
düşük tehlikem olduğunu bilmesine rağmen aramadı. böyle yapacağını da biliyordum. sen iyi ol, kul bilmezse Allah bilir.
sen iyi dur, asil dur... o sana yeter.

Ruhum daraldı okurken, satırbaşı, virgül nokta hakgetire :S

Allah başka dert vermesin, bu mu zor bu mu dert?

Eltim yok sizi iyi anlayamam belki.
O yüzden söyleyebileceğim tek şey üzmeyin bu kadar kendinizi.
Kızkardeşlerim var benimde ve biliyorum ki(anlayamasam da)
onlar da sizinle aynı şeylerden şikayetçiler.
Ne dediysem olmadı.Boşverin,takmayın,çok mu önemli sanki
onların bana nasıl davrandığı diyorum.
Ama işte öyle değil diyorlar.İnsanın zoruna gidiyor yaptıkları, göz göre göre
haksızlık diyorlar.
Ben olsam takmazdım diyorum ama bunu yaşamamış biri olarak
bana söylemesi kolay tabii.
Hediyeyi mutlaka almalısınız.Kim ne yaparsa yapsın.Hediyenizi alın ve ziyarete
gidin.

eşinle aran iyiyse çok takma. belki sen evlenirken maddi durumları yoktu. ben şahsen kendi ailemin de eşimin ailesinin de eşya filan almasını çok istemedim. okutmuşlar büyütmüşler kimseyi zora sokmayalım diye düşündüm hep. sen eşinle aranı iyi tut boşver.

nemuttlu sana ailen yapmış herşeyi eğer onlar yapsalardı hep yüzlerlerdi bence hiçbir şeyi umursama :2:

teşekkür ederim ama dediginiz gibi daha anlatmadıgım yazmadıgım çok şeyler var ancak yaşayanlar bilir benim durumumu hediyeyede gelince en güzelinide yapacagım elbet ama işte insanın zoruna gidiyor

Son düzenleme:
evet bende bazı şeyleri çok iyi anlıyorum ben düşük yaptım beni 10 gün sonra aradı ama ben ona aynısını yapmama yapamam kendime yakıştırmam bebek geliyo evet bende hamile kalınca baenim yaptıklarımı yapıyacak evet ama allah bilsin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…