- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Ben de gördüm o yorumunu. Ben şöyle düşündüm hani artık ona öyle kızıyorum ki (eşine) söyleyecek sözüm yok ama burada da düştüğüm durumdan dolayı üzüldüm. Açıkçası böyle anladım ben konu sahibini. Eşine zaten kızmıştır kendince ama otobüsteki çaresizliği daha çok insanlar ne hale gelmiş biz böyle miydik diye hayal kırıklığını ifade ettiğini düşünüyorum.Ya lütfen yanlış anlamayın ama konu sahibi bu duruma maalesef eşine ses çıkartamadığı için düşmüş. Yine söylüyorum gerçekten mecbur olan ihtiyacı olana lafım yok ben de hamile değilken kalkıp çok yer verdim. Konu sahibi eşinin taksi tutmak istemediğini söyledi ve bunu dile getirmek istememiş eşine söz geçiremiyor üstelik maddi durumları da varmış. Yani ben yine konu sahibini haksız buldum. Kendi eşini yerin dibine sokması lazım ortada bağırılıp kızılacak biri varsa o da eş kişisi.
Haklisiniz da bosuna bi beklenti icndesiniz. Veren verir. Once gelmis oturmus. Bende dolmusa binmissem goze almisim demektir zaten. Hem hamileym hem kuck bebegm var. Ben hamile bile olsam oncelik cocugu olan ablalar. Cnku ani frenlerde yazik yani ortalklarda savruluyorlar. Ama bazilari boyle yetstirilmemis. Sizde bosuna beklemeynDün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
+1Şimdi burada bir soru mu var ne danışıyosunuz anlamadım.Bu konuları da sırf tartışma olsun diye açıyosunuz herhalde.O an otobüstekilere ses çıkarmamışsın gelmiş buraya yazıyosunuz ne manası var?
geçen gün de vardı biri bebek arabasıyla milleti ezicem diyen.Konusu kapandı bi daha açıyo falan.Anlamadım ki ilgi mi çekmeye çalışıyosunuz mağdur durumuna düşürerek kendinizi?
Bir seyden rahatsızsanız o an sesinizi çıkarın sorununuzu dile getirin.Burada kamu spotu niteliğinde yazılar yazmayın
Durumumuz o kadar kötü değil tabi ama mecbur kalinca biniyor insan ama oncelik bizde oldugu hâlde insanlarin dusunmemesi uzuyor, erkekler degil inanin ilerde bizim gibi cocukli hamile olacak bayanlar yer vermiyor
Enik cucuk ne ablacim ya sen de birgün dogurcan kopek yavrusuymus gibi mi hitap edilsin isterdin?Ya cok kiziyorum sizin gibilere kirk yilin basi cikmissiniz her gun otobus iskencesi ceken calisan okusyan insanlarin yerine goz dikiyosunuz bende kalp hastasiyim ama alnimda yazmiyo oturuyorum diye insanlarin bakislarindan biktim evet cok saglikli gorunuyorum kulagimda kulaklik giyimim sik ve 23 yasindayim cok sukur atlattim ama sekerde vardi lakin alnimda yazmiyo herkes bi cik cik yapiyo annem ameliyat oldu 2 ay uykusuz hastane koselerinde her gun o halde otobus yolculugu cektim cogu zaman ayakta otursam insanlar gozunu dikti ve simdi iyi de olsam vermiyorum yer falan biktim bu kadinlardan virt virt geziyolar dogurdukca doguruyolar bebe sebe otobuste sonra da gencler bize yer versin kusura bakmayin valla gina geldi artik dogurupda bize vermiyceniz kimse mecbur degil once binen oturur herkesin kosusturmacasi varken enik cücük gezen kadinlara asla yerimi vermem
Ben söyleyeyim mi cunku başkalarına kızmak daha kolay geliyor kalkıp kocasına ben otobüsle gidemem diyememiş baskı altında yaşayan bir kadın diyelim ki durumu yok kusura bakmayın da benim sevgilim on bin lira maaş alıyor biz bile ikinci çocuğu yapmayı düşünmüyoruz o zaman ikinciyi yapmasaymış sanki bana Başbakan olacak kusura bakmayın da yine söylüyorum Gazi çıksa karşıma 15 saatlik yolu ayakta çekerim feda olsun ama diğerleri gerçekten çok umurumda değil yarın bana da vermesinler yerSizin kızmanız gereken gençler değil, eşiniz. Neden çocuğu kendisi tutmadı anlamış değilim. Gerçi bunu yüz kişi sordu cevap verme gereği duymadınız.
Haklısınız insan çocuk planlarken A dan Z ye herşeyini düşünüyor. Hamilelik sırasında harcanacak paralar da bunun içinde. Yani kimse birisi çocuk doğuracak diye yorgun haldeyken yer vermek zorunda değil. Gençler hergün okuldu dershaneydi derken yoruluyor. Yer vermeye kalksalar bitmez ki yaşlılar, hamileler.Ben söyleyeyim mi cunku başkalarına kızmak daha kolay geliyor kalkıp kocasına ben otobüsle gidemem diyememiş baskı altında yaşayan bir kadın diyelim ki durumu yok kusura bakmayın da benim sevgilim on bin lira maaş alıyor biz bile ikinci çocuğu yapmayı düşünmüyoruz o zaman ikinciyi yapmasaymış sanki bana Başbakan olacak kusura bakmayın da yine söylüyorum Gazi çıksa karşıma 15 saatlik yolu ayakta çekerim feda olsun ama diğerleri gerçekten çok umurumda değil yarın bana da vermesinler yer
Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Biz böyle bir durumda ne diyoruz eğer toplu taşıma araçlarının şartları zorsa arabanıza ya da taksiye binin diyoruz yer veren verir vermeyene de bir şey denmez sanki hepimiz paşa kızıyız ya Allah aşkına bizim atalarımız hamile haliyle tarlalarda çalışmışlar çapa yapmıslar biz ay ayakta duramıyorum ay şu olmuyor sanki evinde hizmetcisi var bütün gün oturuyorSırf burada yazılanlara dayanamayıp üyelik açmak istedim, hamile bir kadına neler neler yazılmış hassas olduğunu ve incinebileceğini düşünmeden... Çok üzüldüm gerçekten. Bir sağlıkçı olarak şunu söylüyorum, Allah korusun uoyolcul esnasında ani bir fren ile hanımefendi geriye doğru düşüp göbeği sert bir şekilde demir borulara çarpsa oluşabilecek komplikasyonların sorumlusu kim olacak? Doğmamış bebişin tekrar belirtiyorum Allah korusun hakkını kim ödeyebilecek? Bunları düşünüp vicdana bırakılmalı. Umarım tekrar yaşamazsınız böyle bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?