- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
Belli ki kendinizi gelistirmis insansiniz, netten makale yazma sitelerini arastirin hem ufak tefek gelir de elde edersinizİnternet evet eskiden o olmadan ne yapıyor muşuz?
Şehirde heralde ben kendimi kurslara verirdim.Burda hem kurs yok hem ulaşım zor.
Toprak çok ilgimi çekiyor ama işte masraf masraf...
Ben hiç çocuk bakmadım sanırım bana çocuk emanet etmezler:)))
Evet yeni düzen kurmak kolay değil...
Aslında şu uygun eş nasıl bulunur bana onun yöntemini bir öğretseniz çok mutlu olurum:))Şehir dönlesi bir yer değil bence ama yalnızlık insan oğluna göre değil evlenmeyi düşünebilirsiniz uygun bir eşle tabi. Fazla yoğun olmayan bir işte çalışmak da size iyi gelecektir.
Yok öyle emeklileri kastetmedim ben zaten. Onlar hayattan ellerini eteklerini çekmiş insanlar. O modda olmadığınız belli.Aslında söylediğin çok mantıklı ama beni yanlış anlamazsan benim en sevmediğim ortamlar emeklilerin sahilde oturup çay içerek geçmiş anılarını anlatmaları.Bunu 80 yaşında insanlar yapsalar anlayacağım ama henüz 50'li yaşlarında insanlar emekli olmuş,bundan sonra hayatımı yaşayacağım diyerek boş boş zaman geçiriyorlar ya ne yesem nereye gitsem bu beni çok üzüyor kendimi henüz hiç öyle düşünemiyorum.
Ama birgün düşünürsem sizden tavsiye almak isterim sağolun.
Teşekkür ederim.Evet bir ara araştırdım ama o kadar düşük ücretler vardı ki.Ben bir makale yazacak olsam sabahlara kadar araştırırım günlerce uğraşırım sonrasında alacağım para çok az olacaksa bari bedava yayınlayayım hayır işlemiş olurum diye düşündüm o zamanlar ama sizin önerebileceğiniz ciddi siteler varsa yine bakarım.Belli ki kendinizi gelistirmis insansiniz, netten makale yazma sitelerini arastirin hem ufak tefek gelir de elde edersiniz
Evet anahtar kelime sosyalleşmek bu neden ile konuyu açmam iyi olmuş.Canım iş arama konusunda bir ara takıntılı şekilde ısrarcıydım ama artık iş konusunu dondurdum.Valla ben o konuda yol yöntem öğretebilecek biri değilim aslında ama çevre püf noktadır bu işler de ya bir tanıdığınız tanıştırır ya da siz kendiniz tanışırsınız ama bunlar için biraz sosyalleşmek şart gibi görünüyor. İş için de biraz ısrarcı ve araştırmacı olmak gerekiyor.
Örneklerin çok güzel evet bende onlardan biri olmak isterdim yani emekli ama üretken.Zaten kendimi işe yaramaz hissediyorum.Benim bir yerler işletecek deneyimim ve sermayem yok maalesef.Aklımda yapabileceğim faydalı bazı işler var karşılığında ücret almayacağım ama işte öncelikle kendi hayatımdan memnun olmak istiyorum.Örnekleriniz için teşekkür ederim.Bu örnekdeki kişiler sermayeyi nasıl buldular acaba?Yani bunları tek başlarına mı yaptılar?Ben elime geçeni eve yatırdım.Yok öyle emeklileri kastetmedim ben zaten. Onlar hayattan ellerini eteklerini çekmiş insanlar. O modda olmadığınız belli.
Sizin yaşlarınızda belki sizden büyük 3 tanıdığım var. İzmire yakın bir sahil kasabasındalar. Biri emekli anasınıfı öğretmeni, bir kreş açtı. Diğeri emekli hemşire huzurevi işletiyor. Üçüncüsü de emekli ilkokul öğretmeni kendini sokak hayvanlarına adamış durumda. Ama öyle mama vereyim modunda değil. Bir dernek kurdu, yaralı hayvanları tedavi edip sahiplendiriyorlar. Bir dördüncüsü şimdi aklıma geldi, benim ilkokul öğretmenim, yine yakın bir beldede ufak bir butik otel işletiyor. Bunlar hayatın içinde yer alan, topluma fayda sağlayan insanlar bence. Kimi yaptığından para kazanıyor, kimi hayır için yapıyor ama böyle insanlara saygım sonsuz.
Mesleğiniz ne bilmiyorum ama eminim çay bahçesinde oturmaktansa topluma yararlı bir şeyler yapmak istersiniz. Naçizane bi kaç örnek sizden yaşça küçük bir kardeşinizden.
Teşekkür ederim.Evet bir ara araştırdım ama o kadar düşük ücretler vardı ki.Ben bir makale yazacak olsam sabahlara kadar araştırırım günlerce uğraşırım sonrasında alacağım para çok az olacaksa bari bedava yayınlayayım hayır işlemiş olurum diye düşündüm o zamanlar ama sizin önerebileceğiniz ciddi siteler varsa yine bakarım.
Aslında ek gelire ihtiyacım var ama işte dağın başında olmak ve kimseyi tanımamak işleri zorlaştırıyor bir ara internetten bazı işler yaptım(bilgisayar önlisans mezunuyum)çok beğendiler ama parasını ödemediler kırsalda bu sorun var profesyonellik yok tabi bende şirket olmadığım ve fatura kesemediğim için hakkımı arayamıyorum.
Hayatım ben biraz muhafazakar bir tipim sahiller özellikle yazın bana çekici gelmiyor,ben denize girmiyorum mesala bu durumda deniz kenarı benim için çok uygun değil aslında ama kışın denSahil beldesine taşın. Yazlik filan al.
Kırmızı ile yazdığın kısım çok ilham verici ama...ben eksik, yarım bir hayat yaşadığınızı düşünüyorum,
yaşınız yaşamak istediklerinize engel değil bence,
kardeşinizin olduğu şehre yerleşseniz örneğin, orda bi süre kalıp ev, iş ayarlayabilirsiniz
sonra da taşınırsınız
Evet yaş konusunda bazı şeyler için geç olsada inziva içinde erken.Şehir merkezine 1,5 saat uzak ama 2 vesait ile gidilebiliyor tabi araç saatleri denk gelmeli ve imkanları olan bir şehir mi?Eh işte...Kursa gitmeyi çok severim ama işte kurs dediğin bildiğin bilgisayar ve ingilizce başlangıç seviyeleri çok şükür ben oraları geçeli çok oldu başka alternatiflerde yok zaten olsada yol parası kurs ücretini 5'e katlıyor.Bilmiyorum, bence inzivaya çekilmek için çok erken bir yaş. Bari şehir merkezi yakın mı? İmkanları olan bir şehir mi? En azında hobi/kurs gibi olaylara girip, kültür turları yapıp hayatınıza yeni insanlar katabilirsiniz.
İlk ikisinin evleri yok. Emekli ikramiyelerini yatırdılar işlerine. Şu an kiradalar. Ben de bazen soruyorum " abla eviniz yok, ne zamana kadar çalışabileceksin, evin olsa maaşın yeter" falan diyorum. Çalışmazsam duramamcı tayfadan ikisi de. Çalışamayacak durumda zaten devreder evimizi alırız diyorlar. Ben garantici bir insan olduğumdan tuhaf geliyor aslına bakarsanız ama onların keyfi yerinde gibi görünüyor. Öyle koca koca işletmeler değil zaten. Sermayeler çok büyük değilmiş ilk açtıklarında da.Örneklerin çok güzel evet bende onlardan biri olmak isterdim yani emekli ama üretken.Zaten kendimi işe yaramaz hissediyorum.Benim bir yerler işletecek deneyimim ve sermayem yok maalesef.Aklımda yapabileceğim faydalı bazı işler var karşılığında ücret almayacağım ama işte öncelikle kendi hayatımdan memnun olmak istiyorum.Örnekleriniz için teşekkür ederim.Bu örnekdeki kişiler sermayeyi nasıl buldular acaba?Yani bunları tek başlarına mı yaptılar?Ben elime geçeni eve yatırdım.
İnşallah hayalinizi gerçekleştirirsiniz ama ekip,dikmek,hayvan yetiştirmek masraflı işler yani benimde yapmak istediğim şeyler oluyor ama ekonomim el vermeyince duruyorum.Size bu hayal çok uzak gelmesin eğer hedefiniz buysa bundan sonraki hayatınızı bu hedefe varmak için şekillendiririseniz Allah kısmet ederse 10 yıl sonra bahçenizde çiçekleri suluyor olursunuz inanın.Benim hayalimi yaşıyorsunuz. Tek farkı çekirdek ailemin olması. Sadece benim değil eşimin de hayali.
İşi gücü bırakıp evimle, küçük bahçemle uğraşayım. Yetiştireyim, bakayım off neyse..
Çevrenizde insanlar varmış. Ama aileden olmayınca arada tabi ki mesafe oluyor. Arada bir günü birlik bir yerlere gidin. Bunun için çok masraf yapmanıza gerek yok. Şehir fırsatlarını takip edin.
Yalnız kalmak güzel ama aşırısı boğar.
Evet aslında valla benimde bazen aklıma geliyor burayı satayım kendime iş kurayım sonrada Allah korusun o işi batırıp ortada kalayım diyeİlk ikisinin evleri yok. Emekli ikramiyelerini yatırdılar işlerine. Şu an kiradalar. Ben de bazen soruyorum " abla eviniz yok, ne zamana kadar çalışabileceksin, evin olsa maaşın yeter" falan diyorum. Çalışmazsam duramamcı tayfadan ikisi de. Çalışamayacak durumda zaten devreder evimizi alırız diyorlar. Ben garantici bir insan olduğumdan tuhaf geliyor aslına bakarsanız ama onların keyfi yerinde gibi görünüyor. Öyle koca koca işletmeler değil zaten. Sermayeler çok büyük değilmiş ilk açtıklarında da.
O riski açıkçası ben de alamazdım. Çok zorlandıkları zamanlar oldu. Çocuklara okul için harçlık veremeyecek duruma geliyorlardı bazen ama sanırım ticaret sabır işi. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum. Yaşadığınız hayat gerçekten zor göründü benim gözüme.Evet aslında valla benimde bazen aklıma geliyor burayı satayım kendime iş kurayım sonrada Allah korusun o işi batırıp ortada kalayım diyeTicaret risk ve ben garantici davranarak ev aldım zatan param azdı elbette çok şükür ama inan bugünkü aklım olsa tanıdıkların gibi yapar işi önce tutardım.
Konuyu uzatıyor muyum?O riski açıkçası ben de alamazdım. Çok zorlandıkları zamanlar oldu. Çocuklara okul için harçlık veremeyecek duruma geliyorlardı bazen ama sanırım ticaret sabır işi. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum. Yaşadığınız hayat gerçekten zor göründü benim gözüme.
Evet bencede yaratılışımızda insanlarla bir arada olmak var.Yalnız kalmak insan doğasına uygun değil.Kimse yalnız olmak için yaratılmamıştır bence ama bazı insanlar istemeden de olsa bir şekilde yalnız kalabiliyorlar ya da kendi tercihleri doğrultusunda yalnız yaşamayı tercih ediyorlar.
Yalnız olan insanların bu durumunun yine kendisinden kaynaklı olduğunu düşünürüm ben genelde, sizin için ne derece doğrudur bilemiyorum ama böyle insanların gözlemlediğim kadarıyla başka insanlara karşı pek tahammülü olamayabiliyor. Yani şöyle söyleyeyim kafa dengi insan bulmakta zorlanıyorlar ama bunun sebebi de kendi kriterlerinden vazgeçememeleri oluyor genelde. Siz nasılsınız insanlara karşı tolerans seviyeniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?