Ben yapmam gerekeni yaptım, daha ne yapabilirim?

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Kendimi çok çaresiz hissettiğim konulardan biri...
Arkadaslar oturduğum yerde bir adam çok küçük bir alanda sadece kuru ekmekle dokuz on tane köpeğe bakıyor. Çevredekiler sesten ve kokudan rahatsız oldugu için sürekli belediyeye şikayet ediyor hatta ara ara tehdit ediyorlardı. Hiçbir sonuç alınamadı.
Ben de önce belediyeye sonra ormanvesuya şikayet ettim.
Benden kanıt istediler ancak alan çok kısıtlı. Sadece o perişanlıgı çektim.
Sonra işler değişti. Adam mahalle inin baskısı nedeni ile köpekleri bilinmeze götürdü. Günler sonra sadece bir tanesini getirdi. Peki digerleri,nerede? Ben,şikayete bunları da,ekledim.
Bana haftalar sonra döndüler
Kaymakamlığa bildirmişler ve görevli gelecekmiş.
Ancak şuanki durum dört köpeği de buraya,getirdi. Peki diğerleri nerede? Ayrıca ben tek köpek demiştim yalan iibilgi muamelesi yapılır mı? Gecelei köpeklerden acı,cekme sesi geliyor,bazen,ama goruntu,yok. Ne yapacağım? Olayın resmen çözümü yok.
Ticaret yapıyor diye polise şikayet ettik. Çözüm bulsun diye muhtara gittik. Ormanvesuya şikayet ettik. Hayvan dernekleri şikayet işleri ile ilgilenmiyor.
Peki bu duruma seyirci mi kalacağım.

Not: Arkadaslar ben anlatamamış olabilirim ama sizce bu adamın bu kadar kopeği bile isteye dar alana hapsedip gezdirmeden ilgilenmeden kuru ekmekle beslemesi olagan bir durum mu? Amacının ticaret oldugunu da yazmışım. Benim rahatsız olma sebebim ses ve koku degil kötü şartlar. Adamın amacı da ticaret. Köpeklerle de ilgilenmiyor.
Not 2: köpekler sokak köpeği degil sv Köpekleri

Son düzenleme:
sizi çok iyi anlıyorum...
ben de bu durumlarda resmen dert sahibi oluyorum..
hayvanlar acı mı çekiyor aç mı susuz mu vs...
ama yapacak da pek bir şey yok gibi..
belediyeye zaten şikayet edilmiş...
sadece aklıma gelen HAYSEV ile iletişime geçilebilir.

Olabilir orası hiç aklıma gelmemişti. Teşekür ederim. Evet gerçekten buna her gün şahit olmak çok acı verici. Elimden geleni yaptığım halde sonuç alamazsam taşınmayı bile düşündüm. Buradan ne atsam yiyorlsr. Ama atması da cok zor. İpler vs var hep. Bir de diğerleri sadece ses ve kokudan rahatsız. Tek bir komşum hariç. O da daha önceden bu adamın,daha büyük kötülüklerine şahit olmuş. Anne köpekten yavruları almış. Anne hergün gözyaşı içinde uluyormuş. Sonra hasta olan bir köpeği sokaga aatmış. Sonunda kadın depresyona girmiş. Ama çözüm yok

Çok üzüldüm ya...
siz bi HAYSEV le iletişime geçin bakalım...
onların avukatları falan da oluyor...
gerekirse adama dava bile açar dernek olarak...

Tam olarak adam ne yapıyor köpeklerle ben pek anlayamadım. Beslıyor diosunuz

Tam olarak adam ne yapıyor köpeklerle ben pek anlayamadım. Beslıyor diosunuz
Sadece kuru ekmek veriyor. Çok dar bir alanda hiç gezdirmeden tutuyor. Bazen de köpeklerden acı cekme sesleri duyuyorum. Ayrıca on köpekten yarısı nerede ne yaptı güvenceler mi belirsiz. Biri hastalansa tedavi ettirmek yerine sokaga atıyormuş

Haydaa tutuklanması lazım manyak herifin.Ne derdi varsa köpeklerle.Hayvana eziyetten polise şikayet etseniz?

Bu arada sen besleseydin diyen arladaşlar elini vicdanına koysun her gün on tane köpeği ben nasıl besleyeyim. Üstelik bulundugum yerden onlara birşeyler atmak çok zor. Buna ragmen onlara özel mama aldık bir kasapla anlaştık ama bütçeme göre bunlar yetişmiyor.
Kaldı ki buradaki problem sadece beslenme mi? Cidden bunu böyle anlayanlar mı var?

Adamın durumunu bilemiyorum ama eğer köpekleri seviyorsa elinden gelen de bir kuru ekmekse ne diyilebilirki. Belki mahallede kalan yemekler bayat ekmekler verilse iyi olmazmı madem belli bir yerdeler siz kapısının önüne poşetle bırakın. Bizim burda karşı tarafımzda bi yer var 2-3 köpek sürkeli ordalar oto yıkamacının yanı, evde kalan et yemekleri ekmekleri vs arada gidip oraya asıyoruz

Sevmiyor. İlgilenmiyor bile dogru düzgün. Amacı satmak

Konuyu pek acık anlatmamıssın sanırım
Burdan bakınca adam yazık günah hayvanları besliyor sizde kokusundan havlamasından şikayetcisiniz diye bi sonuc cıkıyor
Bizimde yazlıkta sokak köpeklerimiz var
Acmı yatsınlar ne yapalım mecbur elde kuru ekmek makarna vs ne varsa onu veriyoruz yiyorlar

Böyle anlaşılmış olabilir ama ben diyorum ki kuru ekmek veriyor dar alanda tutuyor acı cekme sesleri geliyor.
Bu köpekleeri bakmak için bile olsa amaç iyi bile olsa bakamadıgo hayvanı neden tutsak ediyor ki.
Köpekler av köpeği amacı da satmak. Bunlar gidiyor başka alıyor. Şartları çok kötü. Aslında anlattığımı sanıyordum ama yapmamışım demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…