- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Köpekler için endişeleniyorum. Yoksa gidenleri de dert etmem veya koşullarını. Psikolojik olarak etkilenecek kadar dert ediyorumSiz köpekler için endişeleniyor musunuz? Sesten ve kokudan rahatsız olduğunuz için mi şikayetçi oldunuz? Anlamadım da
Olabilir orası hiç aklıma gelmemişti. Teşekür ederim. Evet gerçekten buna her gün şahit olmak çok acı verici. Elimden geleni yaptığım halde sonuç alamazsam taşınmayı bile düşündüm. Buradan ne atsam yiyorlsr. Ama atması da cok zor. İpler vs var hep. Bir de diğerleri sadece ses ve kokudan rahatsız. Tek bir komşum hariç. O da daha önceden bu adamın,daha büyük kötülüklerine şahit olmuş. Anne köpekten yavruları almış. Anne hergün gözyaşı içinde uluyormuş. Sonra hasta olan bir köpeği sokaga aatmış. Sonunda kadın depresyona girmiş. Ama çözüm yoksizi çok iyi anlıyorum...
ben de bu durumlarda resmen dert sahibi oluyorum..
hayvanlar acı mı çekiyor aç mı susuz mu vs...
ama yapacak da pek bir şey yok gibi..
belediyeye zaten şikayet edilmiş...
sadece aklıma gelen HAYSEV ile iletişime geçilebilir.
Tam olarak adam ne yapıyor köpeklerle ben pek anlayamadım. Beslıyor diosunuzKendimi çok çaresiz hissettiğim konulardan biri...
Arkadaslar oturduğum yerde bir adam çok küçük bir alanda sadece kuru ekmekle dokuz on tane köpeğe bakıyor. Çevredekiler sesten ve kokudan rahatsız oldugu için sürekli belediyeye şikayet ediyor hatta ara ara tehdit ediyorlardı. Hiçbir sonuç alınamadı.
Ben de önce belediyeye sonra ormanvesuya şikayet ettim.
Benden kanıt istediler ancak alan çok kısıtlı. Sadece o perişanlıgı çektim.
Sonra işler değişti. Adam mahalle inin baskısı nedeni ile köpekleri bilinmeze götürdü. Günler sonra sadece bir tanesini getirdi. Peki digerleri,nerede? Ben,şikayete bunları da,ekledim.
Bana haftalar sonra döndüler
Kaymakamlığa bildirmişler ve görevli gelecekmiş.
Ancak şuanki durum dört köpeği de buraya,getirdi. Peki diğerleri nerede? Ayrıca ben tek köpek demiştim yalan iibilgi muamelesi yapılır mı? Gecelei köpeklerden acı,cekme sesi geliyor,bazen,ama goruntu,yok. Ne yapacağım? Olayın resmen çözümü yok.
Ticaret yapıyor diye polise şikayet ettik. Çözüm bulsun diye muhtara gittik. Ormanvesuya şikayet ettik. Hayvan dernekleri şikayet işleri ile ilgilenmiyor.
Peki bu duruma seyirci mi kalacağım.
Sadece kuru ekmek veriyor. Çok dar bir alanda hiç gezdirmeden tutuyor. Bazen de köpeklerden acı cekme sesleri duyuyorum. Ayrıca on köpekten yarısı nerede ne yaptı güvenceler mi belirsiz. Biri hastalansa tedavi ettirmek yerine sokaga atıyormuşTam olarak adam ne yapıyor köpeklerle ben pek anlayamadım. Beslıyor diosunuz
Hayatımda gördüğüm en boş ve saldırgan yorumlardan biri. Bu mu çözümün tebrik ediyorum o halde. Tek sorun beslenmeleri sanki. Hayvanlar,hakkında bilgi ve ilgin olmadıgı o kadar belli kisiz verseydiniz biraz kuru ekmek dışında yiyecek şikayet edeceğinize..
Ettik görevliler geliyor gidiyor bir işlem olmuyor. Şaşkınız biz deHaydaa tutuklanması lazım manyak herifin.Ne derdi varsa köpeklerle.Hayvana eziyetten polise şikayet etseniz?
Adamın durumunu bilemiyorum ama eğer köpekleri seviyorsa elinden gelen de bir kuru ekmekse ne diyilebilirki. Belki mahallede kalan yemekler bayat ekmekler verilse iyi olmazmı madem belli bir yerdeler siz kapısının önüne poşetle bırakın. Bizim burda karşı tarafımzda bi yer var 2-3 köpek sürkeli ordalar oto yıkamacının yanı, evde kalan et yemekleri ekmekleri vs arada gidip oraya asıyoruzSadece kuru ekmek veriyor. Çık dur bir alanda hiç gezdirmeden tutuyor. Bazen de köpeklerden acı cekme sesleri duyuyorum. Ayrıca on köpekten yarısı nerede ne yaptı güvenceler mi belirsiz. Biri hastalansa tedavi ettirmek yerine sokaga atıyormuş
Sevmiyor. İlgilenmiyor bile dogru düzgün. Amacı satmakAdamın durumunu bilemiyorum ama eğer köpekleri seviyorsa elinden gelen de bir kuru ekmekse ne diyilebilirki. Belki mahallede kalan yemekler bayat ekmekler verilse iyi olmazmı madem belli bir yerdeler siz kapısının önüne poşetle bırakın. Bizim burda karşı tarafımzda bi yer var 2-3 köpek sürkeli ordalar oto yıkamacının yanı, evde kalan et yemekleri ekmekleri vs arada gidip oraya asıyoruz
Yani bakımsız bir sokak köpeğini kim alırkiSevmiyor. İlgilenmiyor bile dogru düzgün. Amacı satmak
Köpekler sokak köpeği degil ki av köpeğiYani bakımsız bir sokak köpeğini kim alırkiBilemedim...
Konuyu anlatma şekliniz sanırım biraz yanlış ve eksik olmuş, çok farklı anlaşılıyor konu mesajınız. Ozaman durum değişir tabi ama isterseniz konuyu daha acıklayocı bir şekilde yazınKöpekler sokak köpeği degil ki av köpeği
Böyle anlaşılmış olabilir ama ben diyorum ki kuru ekmek veriyor dar alanda tutuyor acı cekme sesleri geliyor.Konuyu pek acık anlatmamıssın sanırım
Burdan bakınca adam yazık günah hayvanları besliyor sizde kokusundan havlamasından şikayetcisiniz diye bi sonuc cıkıyor
Bizimde yazlıkta sokak köpeklerimiz var
Acmı yatsınlar ne yapalım mecbur elde kuru ekmek makarna vs ne varsa onu veriyoruz yiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?