• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben yokmuşum gibi davranıyorlar..

Jelly..

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
112
239
628
Kocaeli
Öncelikle merhaba.kimseye anlatamadığım bir derdim var benim.1.5 yıllık bir ilişkim var ve en başından beri ciddi düşünüyoruz mutluyuz da Allaha şükür.fakat sorun ailesi :( Sevgilimle sınıf arkadaşıyız ve okuduğumuz il ailesine çok yakın.1. ayımızı kutlamak için o şehre gezmeye gittik ve sevgilimin ailesi benimle tanışmak istemiş ben istemeye istemeye kapıdan tanıştım.
Ama olaylar sonra karıştı.Sevgilimin hep söylediği beni çok beğendikleri,herkese çok güzel,çok tatlı vb. diye bahsettikleri falandı.Neyse işte oturmaya falan çağırdılar hep erteledim ama baktım olmayacak gibi gitmeyi kabul ettim.Gittik çok güzek bir sofra kurmuş annesi özenmiş falan burda bir sıkıntı yok fakat sanki masada istenmediğimi farkettim.Ben gelmişim yanımda '' şunun amcasının oğlu bunu yapmış'' gibi muhabbetler açtı annesi de babası da bir güzel ben de üzgün üzgün oturdum.Sevgilime de bişey diyemedim kapandı gitti.Bu senenin başında tekrar gittik başının etini yemişler gelin diye.Annesi bana çok alışmışta özlüyormuş artık.. Gittik yine aynı hüsran.Kendime bakıyorum ben saygıyla oturup kalkıyorum ama en azından sohbete katmalarını istiyorum.
Dayanamadım sevgilime açtım konuyu o da farketmiş ama bana söyleyememiş.Sinirlendim ağladım zırladım.Zaten ilk kez böyle ciddi bi ilişkiye başlamışım,annemle tanıştırmışım ama böyle saçma bir şey yaşıyorum.İşin kötüsü de ailesinin yaptığı bu saçmalık yüzünden sevgilimin üzülmesi.Yüzüme bakamadı kaç gün benim de hissetiğimi öğrenince.Annesine sormaya karar verdi neden böyle yapıyorsunuz diye tabi ben bilmiyorum da o hissetmiş gibi.Annesi de babası da inkar etmiş öyle bişey yapmıyoruz demişler.İşin kötüsü başkalarının yanında gelinim diye söz edip bana böyle davranmaları.Bir daha görüşmek istemiyorum dedim ailenle.Okul biter istemeye gelirsiniz ancak öyle.
Ama olmadı buraya geldiler görüştük çok iyi davrandılar falan.Düzeldiler dedim sevindim.Son gidişimizde aynı şey oldu yine.En sonunda astım suratımı oturdum gidene kadar.Bu sefer moralin mi bozuk deyip durdular ağlamamak için zor durdum.Dönerken ağladım dayanamadım.Sevgilim yine bakamadı yüzüme daha kötü oldum.
Belki önümüzde daha uzun bir süre var,erkenden bu kadar ciddiye binmesi hataydı ama şimdi gitmek gitmemek arası kafam karışık.yardım edin bana ne yapmalıyım???

Size karşı bir şey yaptıklarını düşünmüyorum.
Konuşacak konu bulamıyorlar anladığım kadarıyla, erkek arkadaşınızdan başka ortak noktanız yok sonuçta şimdilik.
Sadece kayinvalide adayınız olsa kadın kadına konuşulur yine, ama böyle hep beraberken konu bulamıyorlar demek ki.
Zamanla aşılacak bir şey bu.

Sizi görmek istemese hiç çağırmaz öyle değil mi?
Olumsuz düşüncelere kapılmayın.

..........................
Gitmek-gitmemek, kafam karışık demişsiniz.
Ben o hatadan döneli 2 sene oldu.
Öyle de hoş değildi, böyle de hoş olmadı.
Hiç tanışmamak, görüşmemek gerekiyormuş.
Bir kere tanışmışsınız, nadiren de olsa sürdürün derim.

Son düzenleme:
bnce gereksiz yere sıkıyorsun canını ortak konunuz yokki ne yapsın insanlar
hep senle ilgilenip soru sorsalar bu kezde bunaldım derdin
bnce boşuna ortalığı karıştırmayın
seni istemeseler çağırmazlar
hem çağırıp hem dışlamaları için sorunlu olmaları lazım

Size karşı bir şey yaptıklarını düşünmüyorum.
Konuşacak konu bulamıyorlar anladığım kadarıyla, erkek arkadaşınızdan başka ortak noktanız yok sonuçta şimdilik.
Sadece kayinvalide adayınız olsa kadın kadına konuşulur yine, ama böyle hep beraberken konu bulamıyorlar demek ki.
Zamanla aşılacak bir şey bu.

Sizi görmek istemese hiç çağırmaz öyle değil mi?
Olumsuz düşüncelere kapılmayın.

..........................
Gitmek-gitmemek, kafam karışık demişsiniz.
Ben o hatadan döneli 2 sene oldu.
Öyle de hoş değildi, böyle de hoş olmadı.
Hiç tanışmamak, görüşmemek gerekiyormuş.
Bir kere tanışmışsınız, nadiren de olsa sürdürün derim.

Sorun şurda ortak bi konu bulup konuşmaya çalışıyorum.Söz yine başka yöne kayıyor.Hep oğlum oğlum triplerinde.Annesiyle başbaşa da konuştuk sanki ben olsam da olur olmasam da gibi konuşuyor benimle.Birde 1 saat mesafede oldukları için 2-3 haftada bir geliyorlar devamlı görüşmek istiyorlar sonuç hep hüsran.cevabınız için teşekkür ederim zamanla aşılır inşallah..

bnce gereksiz yere sıkıyorsun canını ortak konunuz yokki ne yapsın insanlar
hep senle ilgilenip soru sorsalar bu kezde bunaldım derdin
bnce boşuna ortalığı karıştırmayın
seni istemeseler çağırmazlar
hem çağırıp hem dışlamaları için sorunlu olmaları lazım

Aslında isteyip çağırdıkları konusunda da endişelerim var çünkü sevgilim ben eve gidemiyorum diye haftasonları gitmiyor yanlarına benim gibi 1-2 ayda bir.Ya onlar geliyor yada gelin diye ısrarla çağırıyorlar.Umarım düzelirler ilerleyen zaman içinde..

Öncelikle merhaba.kimseye anlatamadığım bir derdim var benim.1.5 yıllık bir ilişkim var ve en başından beri ciddi düşünüyoruz mutluyuz da Allaha şükür.fakat sorun ailesi :( Sevgilimle sınıf arkadaşıyız ve okuduğumuz il ailesine çok yakın.1. ayımızı kutlamak için o şehre gezmeye gittik ve sevgilimin ailesi benimle tanışmak istemiş ben istemeye istemeye kapıdan tanıştım.
Ama olaylar sonra karıştı.Sevgilimin hep söylediği beni çok beğendikleri,herkese çok güzel,çok tatlı vb. diye bahsettikleri falandı.Neyse işte oturmaya falan çağırdılar hep erteledim ama baktım olmayacak gibi gitmeyi kabul ettim.Gittik çok güzek bir sofra kurmuş annesi özenmiş falan burda bir sıkıntı yok fakat sanki masada istenmediğimi farkettim.Ben gelmişim yanımda '' şunun amcasının oğlu bunu yapmış'' gibi muhabbetler açtı annesi de babası da bir güzel ben de üzgün üzgün oturdum.Sevgilime de bişey diyemedim kapandı gitti.Bu senenin başında tekrar gittik başının etini yemişler gelin diye.Annesi bana çok alışmışta özlüyormuş artık.. Gittik yine aynı hüsran.Kendime bakıyorum ben saygıyla oturup kalkıyorum ama en azından sohbete katmalarını istiyorum.
Dayanamadım sevgilime açtım konuyu o da farketmiş ama bana söyleyememiş.Sinirlendim ağladım zırladım.Zaten ilk kez böyle ciddi bi ilişkiye başlamışım,annemle tanıştırmışım ama böyle saçma bir şey yaşıyorum.İşin kötüsü de ailesinin yaptığı bu saçmalık yüzünden sevgilimin üzülmesi.Yüzüme bakamadı kaç gün benim de hissetiğimi öğrenince.Annesine sormaya karar verdi neden böyle yapıyorsunuz diye tabi ben bilmiyorum da o hissetmiş gibi.Annesi de babası da inkar etmiş öyle bişey yapmıyoruz demişler.İşin kötüsü başkalarının yanında gelinim diye söz edip bana böyle davranmaları.Bir daha görüşmek istemiyorum dedim ailenle.Okul biter istemeye gelirsiniz ancak öyle.
Ama olmadı buraya geldiler görüştük çok iyi davrandılar falan.Düzeldiler dedim sevindim.Son gidişimizde aynı şey oldu yine.En sonunda astım suratımı oturdum gidene kadar.Bu sefer moralin mi bozuk deyip durdular ağlamamak için zor durdum.Dönerken ağladım dayanamadım.Sevgilim yine bakamadı yüzüme daha kötü oldum.
Belki önümüzde daha uzun bir süre var,erkenden bu kadar ciddiye binmesi hataydı ama şimdi gitmek gitmemek arası kafam karışık.yardım edin bana ne yapmalıyım???

bende arkadaşlara katılıyorum konuşulacak konu bulamıyor olaabilirler.bende sevgilimin aileiyle tanışmaya gittim.tanımadığım insanlardan konuştular.baktım ki ortada konuşulucak ortak bi konu bulamamktan oluyor bu.alıngan bir insan olmama rağmen önemsemedim.zamanla konuşucak paylaşıcak konular bulursunuz bence şimdiddeen canını sıkma.seni sevmeseler davet etmezlerki zaten:19:

Ortak noktanız yoksa o şekilde davranıyorlarsa gitmeyin canım zorla değil ya :ssz:

Aslında isteyip çağırdıkları konusunda da endişelerim var çünkü sevgilim ben eve gidemiyorum diye haftasonları gitmiyor yanlarına benim gibi 1-2 ayda bir.Ya onlar geliyor yada gelin diye ısrarla çağırıyorlar.Umarım düzelirler ilerleyen zaman içinde..

erkek arkadaşınız niye evine gidemiyo ki siz gidemiyorsunuz diye? biz de sevgilimle aynı okulda okuduk ama benim evim 1 saat mesafede olduğu için her hafta sonu, en geç 15 günde bir gidiyordum. bence siz sevgilinizi ailesinin evine en azından ayda bir tek başına da gitmesi için ikna edin, sizi de çağırırlarsa projesi var kursu var fln diye bahane uydursun sevgiliniz. ortada hiçbişey yokken çok fazla içli dışlı olmazsınız hem.
ama erkek arkadaşınızın ailesinin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ben, herkesin söylediği gibi ortak konu bulamayınca dönüp dolaşıp kendi mevzularından bahsediyorlardır sonuçta. eğer ilerisi için ciddi düşünüyosanız şimdiden kendinizi onlara karşı doldurmayın bence.:34:

Son düzenleme:
Zaten daha ortada isteme olayı bile yokken böyle samimiyetler kurmaya çalışmayın bence. Tamam bir kere gidip tanışmışsınız ama sizi bir kere gören insanlara karşı ortada bişey yokken niye beklentiye giriyorsunuz ki. Bu durumda sadece siz üzülürsünüz ve sevgilinizi ailesine daha baştan kötüleyerek (istemeden de olsa ) siz kaybedersiniz.

ben eşimin ailesiyle erkenden tanışmadım, tanıştığımız tarihten 2 hafta sonra falan söz yapıldı zaten, sözlüyken nişanlıyken falan bile hep birlikteyken kaynanam hep ayşe de bunu yapmış dün de aliler geldi falan diye konusurdu dururdu, kayınpederim bişey sorardı da kayınvalidem lafı değiştirirdi, ama hiç rahatsız olmadım, çünkü biraz çekingendim, üstüme gelmesinler de darlanmayayım diye kayınvalidem hep konuyu değiştirirdi, sonucta 3 5 bana bişeyler sorarlardı halimi hatırımı okulumu (o zamanlar hala öğrenciydim, gerci hala öyleyim) annem babam vs vs derken daha fazlası beni sorguya cekmek gibi olacagı için özellikle konuyu değiştirirdi benim canım kayınvalidem, bi ara az bişey sürtüşme oldu aramızda ama bunun dışında hep çok sevdik birbirimizi, annem gibidir, yani benim dışımda muhabbetler açması hiç de kötü amaçlı değildi. belki sizinki de böyledir? sıkılmayın diye üzerinize gelmek istemiyordur?
yani yok gibi davranacak olsa neden ısrarla çağırsın ki? veya sen de artık bizdensin ailemizdensin imajı vermeye çalışıyor olmasın?
canını sıkma buna kuzum
heleki sevgilin de seninle aynı fikirdeyse, amaç kötü olsa bile seni ezdirmeyecektir, kimsenin seni üzmesine izin vermeyecektir.

canım belkide onlar senide çocukları gbi gördüğü için böle rahattlardır. yani nebiliyim oğlu yadasen farketmez hani ... öyle olsa suratını astığında da sormazlardı farketmezlerdi yani...

yada tam terside olabilir millete sewimli kaynana modeli çiziyor ama sana gıcık kaynana modellerinde:)
boşver bukadar takma hem erken olmuş biraz daha bekle bakalım birdahada gitme lütfen

Biraz önyargılısnız bence yaa.. sonuçta onlar çağırıyor ve sizi yok sayacak olsalar yüzünüze bile bakmazlar, surat asarlar falan, oturup sizinle dedikodu yapacak halleri yok, ayrıca ben bi daha gitmem diyerek fevri ve gereksiz bir çıkş olmuş, ya baştan hiç gitmeyecektiniz yada bundan sonra nadirde olsa gitmeniz gerekir.
Ben evliyim kayınbabamla kayınvaldiemle konuşacak bişey bulamıyorum çok normal yani, bizde saatlerce muhabbet etmiyoruz

gitme o halde...
niye gidip onların seni üzmesine izin veriyosun ki...
oğulları uyardığı halde hala aynı davranıyolar kasıtlı gibi...
hiiiiiç gidipte el alemin senin canını sıkmasına izin verme...

çekinmiş utanmışlar.kasıt yok.zaman tanıyın.hediye felan alın.arayın.muhabbet kurun

Belki de seni çok fazla sıkmamak için böyle davranıyorlardır canım sana karşı yapıldığını sanmıyorum.

boşuna sıkıntı yaratıyorsun. Ailesinin yaptığı bir şey yok. bence seninle ilgilenmelerini istiyorsun ama sürekli seninle de ilgilenemzler ki. ben senin yerinde olsaydım muhabbetlerine katılır daha çok kendimi sevdirirdim. hiç yabancılık çekmezdim. sonuçta seni görmek isteyenler onlar. bir daha görüşmeyerek ve bunu sevgiline söyleyerek çok büyük hata yapmışsın...

bence abartıyorsun, neden sürekli gidiyorsun ki?

belki de seni sıkmamak için böyle konuşuyorular, hem seni "ısrarla" davet etmek zorunda değiller ki. davet etmişse bir sorun yok.

hem daha ortada birşey yokken canım cicimli olmaya gerek yok ki. evlenince bile oturp uzun uzadıya sohbet etmiyorsun ki onlarla.

dediğim gibi üzülecek birşey yok

Bence de abartmışsınız, görüşmek istediklerine göre iyi niyetliler demek ki, hemen "görüşmek istemiyorum" falan, hoş olmamış tepkiniz. Soğukluk, alışamamak, ortak payda yaratamamak, bunlar olur ilişkinin başında. Ben de eşimin annesiyle konuşacak konu bulamam, gittiğimizde o da oğluyla sohbet eder önce benim halimi, hatırımı sorduktan sonra ama bunda olay çıkaracak bir durum görmedim bugüne kadar hiç. Kötü niyet yoksa boş yere mesele çıkarmayın bence.

bence bir daha erkek annesinin yanında veya evlerine gitme seni basit bir kız olarak görürler ne zaman ki işler resmi olur veya söz vs. nişan olur o vakit onlara oturmaya git , kendi değerin,i neden ayaklar altına alıyorsun bu ailelere girip çıkan kızlar pek değerli olmazlar birde kaynanalar arkalarından şu sözü söylüyorlar ''kendi ayağı ile gelenler ''şu an erkek arkadaşın ile olan ilişkiler her an kopa bilir fazlada kendini kaptırma ve kendinden fazla taviz verme , zamanından önce hiç bir aile erkek çocoğunu evlendirmek istemez lise bitecek önünde üniversite var o bitecek iş bulacak o vakit ya oğlan senden soğuyacak yada vazgeçecek yada birbirinizi bekleyeceksiniz ,ama bu arada ailesinden uzak dur bu en sağlıklı olanı ,unutma yoksa daha çok ağlayacaksın ,kızım

Back
X