Bence ben haklıyım-bir oyun saati meselesi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Hanımlar selam,

Oğlumu yaza doğru günde birkaç saat oyun saatine göndermeyi düşünüyorum. Hem daha biraz küçük olduğu için hem de çok yakın bir arkadaşım çalıştığı için çok büyük olmayan yerel bir okulla denemeye başlarız diye düşünmüştüm. Bu okul bahçesi tek, üç villa şeklinde, oyun alanları geniş güzel ve güvenli görünüyor. Henüz gidip bakmadım yakından. Arkadaşım sürekli orada, yakından ilgilenir göz kulak olur gerçekten de.
Ufaktan araştırmaya başladığım için internetten bakıyordum. Facebook sayfalarının herkese, hatta facebook kullanıcısı olmayan insanlara bile açık olduğunu gördüm. Sadece okulun imkanlarını değil, sınıf sınıf çocukları çeşitli aktiviteleri yaparken isimleriyle falan paylaşmışlar. Neredeler, nereden gelip nereye giderler hepsi var. Yüzerken mayolu falan? E ben normalde kendi sosyal medya hesabımda böyle şeyler paylaşmıyorum, okul neden paylaşsın? Çok saçma özensizlik değil mi? Velilerin hiçbiri mi dikkat edip uyarmadı? Bu zamanda okul yetkililerinin aklına hiç mi gelmedi, reklamdan önemli değil mi yani? Arkadaşım orada sadece çalışan, en başta ona güvenip bu okulu düşünmeye başlasam da okulun sayfasını gördükten sonra vazgeçtim. Siz olsanız uyarıp gereğini yapmalarını bekler misiniz? Sonuçta çocuğun okulunda güvenilir birinin olması da önemli. Ama sayfayı herkesin erişimine kapatsalar bile bu özensizlikte bir okul başka yerden bir fire verebilir mi? Sizce bu günümüz şartlarındaki eğitimde bir özensizlik midir?

Bir çok okulun sayfası bu şekilde. Siz istemediğinizi belirtebilirsiniz, fakat durum gayet normal. O sayfalarda sizin gibi çocuğunu gönderme aşamasında karar vermeye çalışan insanlar için herkese açık.

Kayit sirasinda sizden izin kagidi alacaklar , eger imzalayip izin vermezseniz sosyal medyada paylasmayacaklar cocugunuzun fotograflarini , bu tum kreslerde ve ozel okullarda boyledir

Ama sınıf sınıf paylaşmışlar videoları falan? “Küçük Mucitler sınıfı şurada”, “Minik Kardelenlerin bilmem ne etkinliği” diye. O zaman İzin vermeyenlerin çocuklarını ayırıp mı çekiliyorlar ki acaba?

Ama sınıf sınıf paylaşmışlar videoları falan? “Küçük Mucitler sınıfı şurada”, “Minik Kardelenlerin bilmem ne etkinliği” diye. O zaman İzin vermeyenlerin çocuklarını ayırıp mı çekiliyorlar ki acaba?

Onu bilemiyorum , ancak izin kagidini imzalamazsaniz hicbir sekilde paylasamazlar onu biliyorum , kanunen yasak paylasmalari

Belki sinifin bir kismini yayinliyorlardir , konusmadan bunu kimse bilemez , okula gidip gorustuunuzde sorun mutlaka

Back
X