bencil insanlardan sıkıldım!!!

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.923
2.819
373
sizinde çevrenizde de belki vardır ama benim çevremde çok fazlalar.. ben ne kadar insanları düşünerek hareket ediyorsam onlar tam aksine daha bir benmerkezci oluyorlar. siz ne kadar onların bencilliklerine prim veriyorsanız o kadar üzerinize gelmeye devam ediyorlar. bıktım gerçekten bu insanlardan! hayatımdan çıkartabilsem bir an düşünmezdim. içimden kenan doğulunun şarkısını söylemek geliyor;
"artık herkes kendini bilecek
geçme sınırını çizecek
kendi restini çekecek.."
bencilliğe bir çözüm var mı? bu insanlara "sen bencilsin" demekten daha etkili bir yöntem var mı? üstelik bencillikleri sizin de hayatınızı çıkmaza sokuyorsa ne yapmalı? bu insanlar akıllanır mı?

insanlar bencil olabilirler kimse sizi düşünmek zorunda değil ki bence sizdeki sorun sınırınızı çizememek herkese hakettiği değeri verin olsun bitsin yoksa yıpranmaya devam edersiniz

insanlar bencil olabilirler kimse sizi düşünmek zorunda değil ki bence sizdeki sorun sınırınızı çizememek herkese hakettiği değeri verin olsun bitsin yoksa yıpranmaya devam edersiniz

yok ben zaten beni düşünsünler demedim. kendilerini merkeze koyan ve sanki sizin ondan başka önemli işiniz yokmuş gibi davranan insanlar için dedim. size saygısı olmayan ve tek derdi kendi olan insanlar için...üstelik bi de bu bencillik size ve çevrenize zarar verebiliyor bazen

Son düzenleme:

açıksası sanıyorum ki bende o bencil insanlardan biriyim istemediğim bir şeyi sırf ortam bozulmasın diye yapmam etrafımı da pek takmamaya çalışırım. tabi eskiden böyle değildim sizin gibiydim çare duyarsızlaşmakta yoksa yıpranan ben olacaktım

Bu dünyaya kendi hayatını yaşamaya geldin. Özveri karşılıklı ise sözüm yok ama size hak ettiğiniz değeri vermeyen insanları hayatınızdan çıkarın. Bütün planlarınızı sözlerine göre ayarladığınız arkadaşlarınız sizi yok sayıyorsa sonsuzluğa uğurlayın onları.

yapılan bilimsel araştırmalar göre "bencillik insanları mutlu ediyor" yani bencil insanlar daha mutlular..
bana göre de her insan biraz bencil olmalı. Yani önce kendini düşünmelisin.
Bu masum bir bencillik elbet, size zarar verip, kendisi bundan fayda sağlıyorsa o insanlara karşı sınırınızı çizin.
tavrınızı belli edin önce, sizin ondan hoşlanmadığınızı bilsin ve sizinle zorunla haller olmadıkça iletişime geçmesin.
bu sayede siz de mutlu olacak, karşınızdaki ne yaparsa yapsın mutsuz olmayacaksınız.
karşınızdakini değiştiremezsin, öyleyse şimdi kendinizi değiştirin.

Yakın arkadaş çevremde böyle biri yok şükür ama çalışma ortamımda var bir tane başlangıçta takmamaya çalıştım ama sonuç: küsüz :) evet kazık kadar insanlarız ve küsüz :) ben biliyorum ki gitsem bir merhaba desem iş bitecek ama yapmıyorum ben de burda bencillik yapıyorum işte :)

Bencil olduğuna kanaat getirdiğiniz kişileri hayatınızdan silmeniz en mantıklısı olucak başka türlü bu tarz insanlar bencil olduklarının farkına varmaz hatta siz bunu açıkça dahi söyleseniz inkar ederler en iyisi böyleleriyle muhattap olmamak..

işte arkadaş çevresi olsa sırf sorun değilde bazen bir akraba ya da aileden biri de olabiliyor bu.o zaman nereye kadar sınır çizeceksin. elbet yüz yüze geliyorsun :26::26:

bencilliğe bencillikle yanıt vermek en mantıklısı zaten.. ama çevreme de zarar vermeye başlayınca göz yumamıyorum.

bazen insanın kendi aileside bencil olabiliyor maalesef. benim durumda öyle birşey..

İnsanın kendisini düşünmesi ve kendini önemsemesi etrafındaki kişilere naz yapması bencillikse evet ben tam bir bencilim

İnsanın kendisini düşünmesi ve kendini önemsemesi etrafındaki kişilere naz yapması bencillikse evet ben tam bir bencilim
peki bencilliğiniz bir yakınınızın kalp krizi geçirmesine sebep oluyorsa bencillikten kastettiğim böyle birşey.. kendi kaprisleri yüzünden bir yakınımın kalp krizi geçirmesine sebep oldu. kimseyi sorumlu tutmak değil tabiki ama yaptığı eziyetleri yüzünden kadının kalbi tuttu hastaneye kaldırdık dün gece.. kimsenin kimseyi bu kadar üzmeye hakkı yok.. bence siz bu kadar bencil birisi değilsinizdir.

bazen insanın kendi aileside bencil olabiliyor maalesef. benim durumda öyle birşey..

Ozaman sizde bunu önce tatlı dille belirtin mesela ablacım yada annecim bu yaptığın bencilce bir hareket hoş değil böyle yapmana üzüldüm vs güzellikle söyleyin baktınız olmadı anlamıyorlar onların yaptığını sizde onlara abartmadan yapın büyük olasılıkla bu onların hoşlarına gitmeyecek ve sizi anlayacaklardır..

Siz bunu böyle söylemediniz bu konu bencillik değil düşüncesizlik olur... Ayrıca her insan biraz bencildir.. Kapris , hırçınlık yada karşısındakine eziyet etmek bencillik değil kişilik bozukluğudur tatlım... Olay farklı...

detaylı yazmayı istememiştim. maalesef benim için boyut çıkmaza taşınınca buraya konu açtım. içim sıkıldı dünkü olaylardan biraz. fazla polemikli bir konu olsun istemedim sanırım ondan detay vermedim. teşekkürler yanıt için

Senin yaşadığın sorun daha farklı derin boyutlarda sanırım.
Kişiler kimler bilmiyorum ama bencil dediğiniz kişi aileden tanıdığın biri ise,bu davranışının asıl sebebini az çok kestirebilirsin.
Bencillik dışında sorumsuz,vicdansız,kişilik bozukluğu olan bir vaka da olabilir bu insan.
Bencil denilince daha çok gündelik hayatta kendi menfaati için oyunlar yapan,insanları kullanan tipler akla geliyor.
Ama anlattığın örnek çok daha ciddi boyutta.
Ders verebileceğiniz bir konumdaksa bu kişi,çekinmeyin verin dersini.Hatasını yüzüne vurun ki bilsin nelere mal olduğunu.
Ve sonrasında da ilişkinizi azaltın artık herkimse.
Çünkü karşındaki seni düşünmüyor ve acımıyorsa sen kendini koruyacaksın.gerekirse aynı silahla döneceksin ona.Aynı bencillikle ve vurdumduymazlıkla yaklaşacaksın ki ders alsın.
Kullanıldığını ve istismar edildiğini anladığında tepkin radikal olmalı.
Çünkü olan sana oluyor,kendini korumadığın için kendini heder etmekle geçiyor ömrün.
Baktın anlamıyor kesip atacaksın.
Bu bir aile bireyiyse kesilip atılamasa da ona yakın sert tepkiler durdurabilir belki bir nebze.

Benim çevremde de var böyle insanlar ve artık onları takmamaya ve umursamamaya karar verdim
Bana kim ne kadar değer veriyosa bende aynını yapmaya karar verdim
Böylesi en mantıklısı çünkü dediğin gibi silip atamıyorsun da çok berbat bir durum

Benimde çevremde var bencil insanlar hatta biri var hepsine bedel.
Hep mi kendini düşünür bir insan?
Hep mi her meziyete sadece kendinin sahip olduğunu düşünür? Herşeye sadece kendisi sahip olmak ister, bir tek kendisi mi alınır, gücenir, kırılır?
Off içim şişti yine..

evet aynen bende öyle bir karar verdim artık.. çünkü biz alttan aldıkça sorunlar iyice büyüyor ve zarar vermeye başladığı zamanda geri dönülmez durumlara sürüklüyor. umarım bir an önce kurtuluruz bu durumdan. teşekkürler cevap için.

evet silemiyoruz. bencede en mantıklısı artık kendini korumaya almak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…