- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
- Konu Sahibi parfumkokusu
-
Benimde çevremde var bencil insanlar hatta biri var hepsine bedel.
Hep mi kendini düşünür bir insan?
Hep mi her meziyete sadece kendinin sahip olduğunu düşünür? Herşeye sadece kendisi sahip olmak ister, bir tek kendisi mi alınır, gücenir, kırılır?
Off içim şişti yine..
aynen kendi sorununu tek sanmak.. ne çok sorunu olan insanlar var halbuki.. küçücük şeyleri büyütmek ne kadar anlamsız... sabah okudum burda birisi kanser ile mücadele veriyor.. ama baktığında bizimkisi en büyük sorunları yaşıyor.. hadi yaşadın diyelim öyle bir yansıtıyor ki bulduğun çözümleri kabul etmiyor, sana hayatı zindan ediyor resmen, tüm işkencesini çektiriyor. sorun bir anda senin sorunun haline geliyor. çünkü ailenin bir ferdi... sana da zarar veriyor bir yerden sonra.. ama 2-3 güne o sorunları unutuyor o.. sen içinde kaldığın durumla- onun yüzünden- o sorunları atlatmaya çalışıyorsun.. işte bencillik bu.. ardını arkasını olacakları düşünmeden insanlara yansıtmak, üzmek..
sizinde çevrenizde de belki vardır ama benim çevremde çok fazlalar.. ben ne kadar insanları düşünerek hareket ediyorsam onlar tam aksine daha bir benmerkezci oluyorlar. siz ne kadar onların bencilliklerine prim veriyorsanız o kadar üzerinize gelmeye devam ediyorlar. bıktım gerçekten bu insanlardan! hayatımdan çıkartabilsem bir an düşünmezdim. içimden kenan doğulunun şarkısını söylemek geliyor;
"artık herkes kendini bilecek
geçme sınırını çizecek
kendi restini çekecek.."
bencilliğe bir çözüm var mı? bu insanlara "sen bencilsin" demekten daha etkili bir yöntem var mı? üstelik bencillikleri sizin de hayatınızı çıkmaza sokuyorsa ne yapmalı? bu insanlar akıllanır mı?
Benim arkadaşımdan bahsediyorsun sanki, nişanlısından ayrıldı hayata küstü.
Tek derdimiz nişanlısı, nerde ne yaptı? Face' de takipte sürekli, bir gün haber alamamış ölmüş meraktan bu arada dediğim gibi kesinlikle görüşme, konuşma yok face' den paylaşımlarına göre.
Herkesin derdi var, oturup deli gibi ölücem diye ağladığında '' ben annemi kaybettim, dayanıyorum senin bu halin ne? '' demiştim.
Yani benim derdim bana 10 beden büyükken saatlerce aşk acısı dinlemeyi hafife alınıyormuş gibi hissediyorum.
Bir tek sen yoksun ki? Bir tek senin derdin dert değil ki?
peki bencilliğiniz bir yakınınızın kalp krizi geçirmesine sebep oluyorsabencillikten kastettiğim böyle birşey.. kendi kaprisleri yüzünden bir yakınımın kalp krizi geçirmesine sebep oldu. kimseyi sorumlu tutmak değil tabiki ama yaptığı eziyetleri yüzünden kadının kalbi tuttu hastaneye kaldırdık dün gece.. kimsenin kimseyi bu kadar üzmeye hakkı yok.. bence siz bu kadar bencil birisi değilsinizdir.
üst kat komşumun bencilliği mesela, halı yada örtü silkme dedikçe hamileliğim boyunca benim temizlik anlayışım bu deyip benle birde durumumu bildiği halde beni strese sokup, bebeğimin kalbinin durmasına sebep olduğunu düşünüyorum.. Düşündüğümü söylüyorum belki Allah nasip etmedi, ama sebep olmamalıydı.. eline ne geçti? benim canım yandıktan sonra? Bunu neye dayanarak söylediğimi sorarsanız, bebeğin dna gen raporu geldi, ne pıhlılaşma, nede herhangi gen yada benzeri hastalık çıkmadı, sapasağlamdı.. sizce o insanın sırf temizlik anlayışı (bence pislik) yüzünden bi insana sebep olmak bencillik değilmidir? insanların hassas durumlarında üzerine gitmek normalmi.. herkes biraz bencildir kendine göre ama bencillik sadece mutluluğun içinse, çevrene zararı yoksa seni mutlu eder.. yoksa Rabbena hep bana olmaz..
Maalesef sanırım herkesin etrafında en azından bir tane bu numuneliklerden var.
Ben yüzü yumuşak biriyim.
Kimseyi kırmamaya çalışıyorum.
Herkesin isteğine yetişmeye çalışıyorum.
Ama bir bakıyorum kimsede aynı özen yok..
Bir bakıyorum herkes sadece beni kullanırken seviyor.
Sonrası.. Sonrası yok.
Bir teşekkür bile yok.
Sonrası koca bir boşluk ta ki tekrar işlerine yarayacağım zamana dek..
Sanırım sert, bencil ve menfaatçi insanlar daha mutlular..
Varsın olsunlar.
Bugün ben de çok bunaldım.
işte arkadaş çevresi olsa sırf sorun değilde bazen bir akraba ya da aileden biri de olabiliyor bu.o zaman nereye kadar sınır çizeceksin. elbet yüz yüze geliyorsun :26::26:
bencilliğe bencillikle yanıt vermek en mantıklısı zaten.. ama çevreme de zarar vermeye başlayınca göz yumamıyorum.
sizinde çevrenizde de belki vardır ama benim çevremde çok fazlalar.. ben ne kadar insanları düşünerek hareket ediyorsam onlar tam aksine daha bir benmerkezci oluyorlar. siz ne kadar onların bencilliklerine prim veriyorsanız o kadar üzerinize gelmeye devam ediyorlar. bıktım gerçekten bu insanlardan! hayatımdan çıkartabilsem bir an düşünmezdim. içimden kenan doğulunun şarkısını söylemek geliyor;
"artık herkes kendini bilecek
geçme sınırını çizecek
kendi restini çekecek.."
bencilliğe bir çözüm var mı? bu insanlara "sen bencilsin" demekten daha etkili bir yöntem var mı? üstelik bencillikleri sizin de hayatınızı çıkmaza sokuyorsa ne yapmalı? bu insanlar akıllanır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?