• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil kaynanama bakmalı mıyım

Annem de senelerce baktı senelerce. Önce dönüşümlü bakarız sen bırak bak da demişler. 30 sene bizle yaşadı.
Kimse de anneme teşekkür bile etmedi. 1 haftalığına bile kimse götürmedi. Annem yıprandığıyla kaldı.
aynen öyle 1 sene sen bak dediler sonra annemin görevi olarak düşündüler babannem vefat edince bakmasaydın oldu

kocanız çok bakmak istiyosa her gün gidip ihtiyaçlarını karşılayıp evine dönsün. siz yaşlı bakmak için evlenmediniz

ama siz de çalışıyorsunuz nasıl olacak ki? yarı zamanlı bir bakıcı bile daha iyi değil mi? işten gelip kendi evinizin işini mi yapacaksınız yoksa kayınvalidenize mi bkaacaksınız. zor bir durum.

Daha önce dönüşümlü bakma gibi bir fikir verdi eşim aşırı bozuldu beni elden ele mi dolaşıracaksınız demişti bakıcı fikrine de sıcak bakmaz
O zaman kendi gitsin onun evinde baksın! Bu nedir ya çok istiyorsa kendi baksın insanı çıldırtıyor bu şekil ya 🫠

Çok büyük konuşmak istemiyorum. Allah'ım kimseyi de kimseye muhtaç duruma düşürmesin. Herkes yerinde yurdunda iyi olsun, mutlu huzurlu olsun.

Konu sahibi, kişisel düşüncem kesinlikle kabul etmemen. Ev üstüne, ev olmuyor. Ev insanın en mahrem alanıdır. Daha Yeni evlisiniz.

Eğer kabul edersen, iki kişilik aile hayatınız olmayacak. Ve ömrünün sonuna kadar sizinle yaşayacak. Bunu kabul edebilecek misin? Ki kimin kimden önce öleceğinin garantisi de yok.

Kardeşler ellerini taşın altına koysunlar. Bakıcı tutulsun.

Merhabalar, size benimle ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Öncelikle ben meslek sahibi olan bir memurum. Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadım. Okula giderken otobüs param olmadığı için kilometrelerce yürüdüğümü bilirim. Hiç aile pikniklerine , düğünlere eğlencelere katılmadım, Hayatı çok kaçırdım, üniversiteye kadar hiç şehir dışına bile çıkmadım. Şimdi 2 yıldır eşimle bol bol gezebildigim bir evredeyim. Gel gör ki yakın bir zamandan kayınbabam vefat etti. Kaynanam da hayatı dolu dolu yaşamış Türkiye'deki her yeri gezmiş Rahmetli eşi tarafından çok sevilmiş şiirler yazılmış . Çok detay vermeyeyim ama bencil biri kaynanam pek kimseyi düşünmez. Kendi mutluluğuna odaklıdır hep. Kaynanam şimdi tek kaldı . Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir durumda değil maalesef. 5 çocuğu var hiçbiri sahip çıkmak istemiyor. Daha önce hepsiyle küsmüş. Kavgalar etmiş onları zor zamanlarında yalnız bırakmış. Eşim biz bakalım diyor . Ama ben zaten hayatımı pek yaşayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Bu kadar yokluk çektikten sonra kendi paramı kazanıp özgür olacağım bir evreye geçtim ve kaynanama bakarsam birçok yönden kısıtlanmış olacağım. Yardım edin lütfen, bir fikir verin
5 cocuk birlesip bakici veya huzurevi. Dusunuyorum da ben yaslansam ve yalniz kalsam huzurevinde olmayi tercih ederdim ya. Yasliya bakmak da zor, yasli olarak colugunun cocugunun bakimina muhtac olmak da zor. Bu arada konunun bencillikle alakasini anlamadim.

Yorumlari okuyunca benciliik ile baglantisini anladim, sorum iptal! 😁

Cimrilik yapmayın da bi temizlikle 2 kap yemek yapacak yardımcı tutun

Bakıma muhtaç da değilmiş ayrıca konudaki mantığı anlayamadım

Yaşı 78, yani yemegini yapamaz çamaşır yıkayamaz evle pek ilgilenmez dizleri tutmuyor, bir kolunu da hareket ettiremiyor
geçmiş olsun
sizle yaşarsa en az 10 sene istediğiniz yere tatile gidemesiniz , evde hep bir kısıtlanma olur
yakın olun çok istiyorsa eşin ama aynı evde birlikte yaşamayın
bakıcı bulsun kardeşleri ile de bölüşsün

Aynen öyle, zaten 2 yıldır bir bana iyi davranıyor ben ona bakarım diye. İyi bakma kısmı da maddi yardım filan değil yani . Sadece ses çıkarmıyor diyelim evine gittiğimde çok karışmıyor. Diğer çocukları da bak seni seviyor sana değer veriyor , bizi sevmiyor diyorlardı
Taktik iyiymiş,seni seviyor falan diyip size bırakacaklar annelerini.
Yerinizde olsam 5 çocuk düzenini bozmadan,evine bir bakıcı tutulması konusunda israr ederdim,her akşam biri sırayla ziyarete gider yada gün aşırı sıraya koyarsınız yine herkes ilgilenir. 5 tane çocuğu varken size düşmez. Ha eşiniz oturup bakacaksa kendisi buyursun baksın.

Onca evladı varken bir eşinize mi düştü annesine ömür boyu bakmak?
Asla kabul etmeyin, af buyurun belki çok kalpsizce olacak dizleri ağrıyor kolu kıpırdamıyor ama çenesi hala sağlam, evinize yerleştiğine kanaat getirince diliyle yiyip bitirecek sizi, diğer kardeşler sorumluluğu üzerinden atmak için seni seviyor bizi sevmiyor gazı veriyorlar.

Tüm kardeşler maddi destekte bulunsun kayınvalidenizin evine yardımcı gelsin günlük işleri yapar yemek yapar gider.
Çok haklısın Mune, birde geçimsiz bir kadın belli ki ,herkesle küsmüş. Konu sahibi ile de geçinemez.

Ben almzdim bu sorumlulugu. Allah kimseyi birine muhtac etmesin, ama caresiz bir durum degil. Huzurevi, bakici careler bulunur elbet.
Dariliyorsada darilsin. Sizinde hayatiniz var ,

bunun kalmayacagini biliyorsundur heralde.
Üstunede analarini ziyarete gelir o bir sürü cocugu sürekli. Sonuctada sana tesekkurbederler bekle.

Back
X