• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil kaynanama bakmalı mıyım

Ya bugün ne çok yaşlı bakım konusu oldu, kendi annesi olana herkes bak bak dedi kaynana olunca bakma dediler. İnsanların yaşlı bakma motivasyonu ayrıca ilginç “yaşlanınca bana bakan olmaz” diye bakıyorlar.
Huzurevlerinden nefret ediliyor, hortumla fırçayla insan yıkayıp açlıktan sandalye kemirp yediklerini sanıyorlar. Ha bir de tepelerinde sopayla bekleyip eziyet eden insanlar olduğundan eminler.
Neyse
Küçük şehirlerde gündüz gelip ilgilenecek birini asgari ücret karşılığında bile bulursunuz, kimin nesi olduğunu araştırmak da kolay olur.
Yanında kalacak kendi isteyeceği birini ayarlasın kendisi bulsun hatta sağa sola haber göndersin.
Sabrı yüksek bir olmalı onun çenesi çekilmez ekmeği yenilmez huysuzluğu berbat biri anlattığınıza göre.

Çok üzülerek söylüyorum bunu ama 5 çocuk varken sadece sizin bakmanız çok adaletsiz.Dönüşümlü olarak bakım olsa daha iyi olur
Eşiniz annesini bu kadar çok düşünüyorsa ikna edecek ya bakıcı tutulacak ya da bakım evine verilecek.
Ayrıca annesine oğlu değil siz bakacaksınız bir süre sonra bu sizin sorumluluğunuz gibi olacak

annem babanneme baktı 16 yıl nerdeyse kimsede teşekkür ederim demedi babam bile demedi kadın şeker hastası olduguyla kaldı hiç eşine taviz verme bu konuda
benim annem dedemin 2 esine, kendi anne babasına ve su anda da dedeme bakıyor. 20 yasında evlendi. kendi annesinin ve kardesinin cenazesine bile dedemin “beni yalnız bıraktın” tripleri yüzünden rahat rahat gidemedi. hala anlatır, biz bebekken saatlerce ağlasak bile kucağına alıp bakımımızı yapamazmış rahmetli babannem laf edecek diye

annem babanneme baktı 16 yıl nerdeyse kimsede teşekkür ederim demedi babam bile demedi kadın şeker hastası olduguyla kaldı hiç eşine taviz verme bu konuda
Annem de senelerce baktı senelerce. Önce dönüşümlü bakarız sen bırak bak da demişler. 30 sene bizle yaşadı.
Kimse de anneme teşekkür bile etmedi. 1 haftalığına bile kimse götürmedi. Annem yıprandığıyla kaldı.

Bir kızının oğlu lösemi hastasıydı. Bulaşıcı hastalıktır bize de bulaşır diye yıllarca kızının evine gitmemiş. Oğlunun hastalığı zamanında kadın tek başına kalmış unutmamış küsmüş

Gerçekten 5 çocuğu da maddi manevi yardım etmek istemiyor. Daha önce kızı evine geldiğinde" bu akşam eve gidersiniz değil mi" diyip darlıyormuş çocukları yaramazlık yapıyor evi dağıtıyor diye istemiyormuş.
Bir oğlu da şimdiki evlerinin yarı parasını vermiş daha önce. Oğlu iflas edince bir süre evlerine gelip yaşamak istemiş, büyük lokma alıyorsun yemeği bitiriyorsunuz diye eleştirince oğlu evden kızıp gitmiş .
Bu kadın korkunç biri. Ben bunları duyduktan sonra konuşmaya dahi tenezzül etmezdim. Yazık değil mi, madem vicdansız, merhametsiz ve evlat sevgisi olmayan bir insansın neden beş tane çocuk sahibi olup bu çocukları ziyan ettin. Farkında değilsiniz ama anne sevgisi görmemiş bir cocugun içinde olan yarayı hiçbir zaman iyileştirmezsiniz, hep eksik kalır.
kötü bir durumda olursa içim rahat etmez. yine de kendi kul halkıma girmeyeceğim
Fazla merhametten maraz doğar. Bu insana iyilik yaparak onun vicdansızlığını ödüllendirmiş oluyorsunuz. Kaldı ki sizin sorumluluğunuz da değil.

Hasta yaşlı insana bakmak kolay değil. Düşse siz kaldırabilecek misiniz? Şu an tuvalete gidiyor ama bir süre sonra gidemezse ne yapacaksınız? Ya bu kadın on sene daha yaşarsa? Bırakın kendi çocukları düşünsün. Hak ettiği gibi yaşamasına izin verin.

Bunlara 👆bir şey diyemem, yaşlılık aksiliğidir der geçerim lakin şu mesajınıza kayıtsız kalamam👇 böylesi birisi öz annem olsa bir bardak suyu esirgerim, yaşlı deyip vicdan yapamam şahsen, vicdanı olmayana vicdan duyacak kadar merhametim yok üzgünüm.
Ayy valla diğer yaptıkları da yaşlılık bilmem nesi değil, saf kötülük.

Şimdilerde çıkıyor mu bilmiyorum ama yıllar önce Show haberde sık sık kimsesiz yaşlı haberi yapılırdı. " Çocukları bakmıyor, evi bu halde " diye lanse edilirdi. Ben de her seferinde içimden " kim bilir çocuklarına zamanında neler yaptı da biri bile bakmıyor" derdim.

5 cocugun 4uyle kusen kadin bir seneye sizi bosatir
demek ki gecimsiz
bes cocuk birlessin, kayinbabanin emekli parasini da ekleyin yatili bakici alin. ona yapsin huysuzlugunu
Belki bakıcı ücretini karşılayacak durumda olmayabilirler
Kiralar susak ucuklatan cinsten
Arkadaş 2+1 de 35 e kalıyor abartmiyorsa sisirmiyorsa.
35 kira verip 15 te kendi payına düşen bakıcı parasını verdiğini düşünsenize
Gitti 50
Ne ile gecinecek

Gitti 50
Ne ile gecinecek
Durumlari pek iyi değil cidden. Biri iyi ,biz ikimiz de memur olunca yapabiliriz. Diğerleri zorlanabilir. Ama evinde bakmayı tercih etmeyeceklerini göre idare edeceklerdir.

Gitti 50
Ne ile gecinecek
kaynananin kendi evleridir heralde. kocasıyla tatil tatil gezen kadin evini almistir, eskiden ev almak daha kolaydi. genelde boyle durumda o baba evi satiliyor, evlatlara yakin daha küçük ucuz bir ev aliniyor. aradaki fark olan o para da destek oluyor bakiciya, saglik giderlerine vs.
bence en mantiklisi bu.
evi satmiyotlarsa da
rahmetli kocasindan gelen para + her cocuk biraz katacak bir sekilde yatili bir kadin bulacaklar. cogu bosanmis kadının tek ihtiyaci tuvalete kendi gidebilen, eli ayagi tutan yasli kadina yatili kalmak. elbet bulur boyle bir kadin, asgarinin iki katini verir baktirir.
ote yandan ne olacak?
kimse evine almak istemiyor. devlete de gitmek kolay degil...
bu kadina bir sekilde bakilmali. bakiciya para odemek istemeyen kardeşlerden bakici parasi alsin, kendi baksin. hem ekgelir olur ona da.
onu da istemiyorsa bir zahmet parayi bulup verecek
malesef baska yolu yok

Kesin dille reddedin ev ev üstüne olmaz gerekirse çocuk yokken bosanin hayata 1 kere geliyorsnz. Allah korusun kendi annem bile olsa evimde bakmam evimin yanında ev kiralarm kendi düzeni bakıcısı olsun elim üzerinde olur.
Ama siz eşinizi seviyorsnz diye bla bla.... Alıp eve getirip düzeninizi bozup sonra çocukla kaynana bakmak derken gençlik gidecek

Durumlari pek iyi değil cidden. Biri iyi ,biz ikimiz de memur olunca yapabiliriz. Diğerleri zorlanabilir. Ama evinde bakmayı tercih etmeyeceklerini göre idare edeceklerdir.
Rahmetli olunca nasıl miras beşe bölünüyorsa bakıcı ücretini de o şekilde böleceksiniz kimse buna itiraz etmesin bir zahmet. Anneme bakmayayım bakıcıya da para vermeyeyim yengem baksın onlar iki memur diyemezler. Siz kaynananıza bakmak için memur olmadınız neticede eşinizle gelecekteki çocuklarınızla refah içinde yaşamak için memur oldunuz.

Eğer kaynanan seninle yaşarsa,Gezme biter Özgürlük biter Evlilikte denge bozulur Ve içinde biriken öfke zamanla ya ona ya eşine patlar
Merhabalar, size benimle ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Öncelikle ben meslek sahibi olan bir memurum. Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadım. Okula giderken otobüs param olmadığı için kilometrelerce yürüdüğümü bilirim. Hiç aile pikniklerine , düğünlere eğlencelere katılmadım, Hayatı çok kaçırdım, üniversiteye kadar hiç şehir dışına bile çıkmadım. Şimdi 2 yıldır eşimle bol bol gezebildigim bir evredeyim. Gel gör ki yakın bir zamandan kayınbabam vefat etti. Kaynanam da hayatı dolu dolu yaşamış Türkiye'deki her yeri gezmiş Rahmetli eşi tarafından çok sevilmiş şiirler yazılmış . Çok detay vermeyeyim ama bencil biri kaynanam pek kimseyi düşünmez. Kendi mutluluğuna odaklıdır hep. Kaynanam şimdi tek kaldı . Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir durumda değil maalesef. 5 çocuğu var hiçbiri sahip çıkmak istemiyor. Daha önce hepsiyle küsmüş. Kavgalar etmiş onları zor zamanlarında yalnız bırakmış. Eşim biz bakalım diyor . Ama ben zaten hayatımı pek yaşayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Bu kadar yokluk çektikten sonra kendi paramı kazanıp özgür olacağım bir evreye geçtim ve kaynanama bakarsam birçok yönden kısıtlanmış olacağım. Yardım edin lütfen, bir fikir verin

Merhabalar, size benimle ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Öncelikle ben meslek sahibi olan bir memurum. Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadım. Okula giderken otobüs param olmadığı için kilometrelerce yürüdüğümü bilirim. Hiç aile pikniklerine , düğünlere eğlencelere katılmadım, Hayatı çok kaçırdım, üniversiteye kadar hiç şehir dışına bile çıkmadım. Şimdi 2 yıldır eşimle bol bol gezebildigim bir evredeyim. Gel gör ki yakın bir zamandan kayınbabam vefat etti. Kaynanam da hayatı dolu dolu yaşamış Türkiye'deki her yeri gezmiş Rahmetli eşi tarafından çok sevilmiş şiirler yazılmış . Çok detay vermeyeyim ama bencil biri kaynanam pek kimseyi düşünmez. Kendi mutluluğuna odaklıdır hep. Kaynanam şimdi tek kaldı . Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir durumda değil maalesef. 5 çocuğu var hiçbiri sahip çıkmak istemiyor. Daha önce hepsiyle küsmüş. Kavgalar etmiş onları zor zamanlarında yalnız bırakmış. Eşim biz bakalım diyor . Ama ben zaten hayatımı pek yaşayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Bu kadar yokluk çektikten sonra kendi paramı kazanıp özgür olacağım bir evreye geçtim ve kaynanama bakarsam birçok yönden kısıtlanmış olacağım. Yardım edin lütfen, bir fikir verin
Kısa ve net ben bakamam diyeceksin aynen bu yazdıklarını eşine açık açık söyleyeceksin. Bu kadar hayatı kaçırdıktan sonra kalan ömründe de annene adamak ona göre hayatımı yaşamak istemiyorum diyeceksin

4 kardeş aralarında ne muhabbet dönüyordur bir tane enayi bulduk kakaladık diyorlardır haksız da değiller bu işin sonucunda bakacaksınız bükün boynunuzu oturun sesiniz pek çıkmıyor sizin herkes kendi kaderini yazar sizinki de o hesap mizacım bu gıkım çıkamıyor deyip bismillah diye bakacaksınız geçmiş olsun

Back
X