bencil miyim?

esmsbn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
479
366
53
kızlar bana da bi yardım edin.. kime yazcam kime anlatıcam düşündüm bulamadım. çok büyük bi problem değil ama beni çok rahatsız ediyor. 38 haftalık hamileyim. doktor her an doğum olabilir dedi. eşim de annesini aradı haftaya gelin babamla dedi. şimdi bizim ev çok küçük 2+1, 90 metrekare. evdeki çıt sesi her yerden çok rahat duyulur. malum hamileliğin son zamanları sürekli banyo vs.oluyor, ee kp evde ben nasıl rahat edicem. tabi onlar bizde kalınca annem de gelip kalamayacak. bunu eşime söyledim ama kimse anlayışlı olmuyor, ailesinin burda olmasını istiyormuş. bir de sancılandığımda herkesi hastaneye toplamayalım, kendi annem bile son aşamasında gelsin istiyorum dedim. benim ailem ne olacak diyor hala. ben mi anlatamıyorum derdimi, bi yardım edin lütfen.

Öfff yine mi yaaa.Niye evlenir bu adamlar annesiz bir dk olmazsa öleceklerse.
Ne olacakmış annesine acaba,Ciyakladığını duymazsa rahat uyuyamayacak mıymış,ölecek miymiş doğururken görmese.
Hay Allah bildiği gibi yapsın bu anlayışsız öküz kocaları.
İstemiyorum de,diret.Senin rahatın önemli burada.Doğuran sensin ve orası senin evin.

Doğumu o mu yapacakta onun ailesi gelsin, tee allahım!
Sen ağrı çekerken kendi annene ihtiyac duyarsın, birde kv derdi gelmesin, hele kp hic...

Bu asamada size bunu yasatmaya hakki yok. Koyun can derdinde derler ya sizinki o hesap. Erkekler dogumu ne saniyor acaba.

Kimseyi istemiyoruuuuum , diye kıyameti kopar , madem ki güzellikle anlamıyo , ne diye çağırırlar ki anlamıyorum , sanki doğumda aileler ebelik yapıcak , tövbe tövbeeee

Bu konuda eşinizin değil sizin yanınızda kimi istediğiniz önemli. Doğuracak olan, lohusa olacak olan sizsiniz. Şu tip erkekleri ıslak odunla dövesim var yemin ederim. Bence annenizi de çağırın, kayınpeder çok istiyorsa gitsin bir otelde kalsın. Çünkü çok haklısınız evde rahat edememek konusunda. Ben de 4 ay önce doğum yaptım. Eşimin ailesi 15 günlüğüne yanımıza geldiler. Özellikle gelin dememiştik, gelene gelmeyin de diyemedik. Eşimin anlayışlı, bana hak veren bir insan olmasına, ailesinin de aslında çok iyi niyetli olmalarına rağmen o 15 günde delirmenin eşiğine geldim. Düşünün yeni emzirmeye başlamışsınız, oraya buraya süt fışkırıyor, günde yüz kere banyoya koşmanız, temizlenmeniz gerekiyor, otururken birden kıyafetine süt sızıyor...vs bunun gibi bir sürü özel durum ve evde bir kayınpeder.

Benim de var aynı problemim. Kv ve kp başka şehirde yaşıyorlar. Eşimle konuştum geldiklerinde bize yakın olan ananemin evinde kalacaklar. Doğumun ilk aşamalarını evde yaşamak istiyorum, ağrım acım olacak,evde yarı çıplak gezip duş alacağım dedim mantıklı buldu ve ailesiyle konuştu. Siz kv ve kpyi bir yakınınızın evine ya da bir misafirhaneye yönlendiremez misiniz? Tabi ki yanımızda olsunlar isteriz, bizim için kendi anne babamız ne kadar önemliyse eşimiz içinde onlar önemli ama doğum biraz mahrem bir süreç. Eşim anlattığımda anlayışlı davranmasaydı farzetki tekrar sünnet olman gerekli bu aşamada evde annem olsun istermiydin diye soracaktım. Biraz empati katar belki diye düşünmüştüm ama çok şükür anlayışlı davrandı.

Yeni doğum yapmış bir kadının başına yığılmaktan,ne zevk alıyoruz milletçe anlamadım gitti.
Gerçekten yardımı dokunacak bir kişi tamamdır, gerisi gereksiz kalabalık.
Bencillik bazen iyidir, boşver.

Cok buyuk bir problem bu bence, hamileligi gectim lohusayken evde kimseye tahammul edemeyeceksiniz, gaziniz olacak kanamaniz olacak surekli memeler disarda emzireceksiniz. Acikca soyleyin gelmesinler.

Çağır kendi aileni de, sıkış tepiş otursunlar. Asla onlar gitmeden de gitmesinler, sen de de 'benim ailem ne olacak, benim annem bakacak bana' de.

ya kocanız mı doğum yapacak siz mi yapacaksınız?

nolur bilim adamları bunu açıklasın. kadın doğum yapacağı zaman damat ne diye anasını babasını çağırıyo? cidden bunun mantıklı açıklaması nedir yani.

görüşleriniz için teşekkür ederim, bizi bizden başka anlayan yok. bugün beni rahat bırakın kimseyi istemiyorum dedim eşime ama ne fayda. daha önce de bu durumu açıklamıştım ona, evdeki her ses duyuluyo ben nasıl rahat edicem diye ama ısrarla böyle davranıyor. zaten bi aile ve büyüdüğü şehir takıntısı var ki o konuya hiç girmeyim. biz üni.den beri birliktyiz o dönemlerde asla böyle takıntıları yoktu, zaten sık sık söylerim kendisine. böyle takıntıların olacağını bilsseydim seninle evlenmeyi bi kere daha düşünürdüm diye. kp gelmesin desem diye düşünüyorum, kv denin zaten bana faydası olmaz, çenesi de durursa zararı da olmaz. bende de bu hamilelikte birlikte bi sakinlik oldu eskiden çat çat konuşurdum herşeyi

Bencilsin. Kocan ani bir durum olursa yalnız kalma istiyor. Sense annem gelemeyecek diye düşünüyorsun.

ay bu anlayışsız kocalar beni deli ediyor.yahu hamilelik doğum vs. Zaten stresli extra strese ne hacettt....kocanıda kov canım evden..

kp gelmesin açık açık söyle.. kv döneceğine 2 gün kala gelsin..
gözünü korkutmak istemem ama lohusalıkta evde erkek çok daha zor..

kp gelmesin açık açık söyle.. kv döneceğine 2 gün kala gelsin..
gözünü korkutmak istemem ama lohusalıkta evde erkek çok daha zor..
tahmin edebiliyorum bi arkadaşım kp gelmesin demiş çok büyük sorun yaşadılar

tahmin edebiliyorum bi arkadaşım kp gelmesin demiş çok büyük sorun yaşadılar

benim kp yok ama eşimin abisi gelmişti.. sabah eşimle çıkıp akşam gelmesine rağmen daraldım..
kendi evinde köşe kapmaca oynuyorsun resmen emzirmek için..
e bunun yatması kalkması var zaten rahat yatılmıyor bile doğumdan sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…