Bencil olmanın sırrı?

Sakın böyle kalma.Anında değiş.
Yaşlanınca ben senin için şunu bunu yapmıştım,kendimden vazgeçmiştim diyenleri düşün.Ne kadar çirkin ve itici değil mi.
Sen de onlardan olmamak için ufak ufak başla.Başkasına uymayan -ama can da yakmayan-bir hobini ya da istediğin bir şeyi yap.Sonra gelişir.
Eskiden senin gibiydim.Kıymetsizdim,Şimdi istediğim şeyleri kimseyi incitmeden yapıyorum onlara uymasa da.
Yemin ediyorum daha kıymetliyim ve en önemlisi huzurluyum.
Benim huzursuzluğumla kimse huzurlu olamaz,olmamalı.
Karakterin var,istediklerin var,hayallerin var.Sen varsın.Onlar bireyse ,insansa sen de öylesin.

Kobu sahibesinin yasadigi sorunlara benzer sorunlarim var :( ve bu beni cok yoruyo nasil boyle kirmadan hayir diyebiliyirsunuz ben hayr diyemiyorum bi cok aciklama sanki beni anliycaklar bisey diycekler diye 10 kelime birden konusuyorum kendimi ele veriyorum surekli :(

şu hayatta benden daha mühim bi insan var mı benim için? hayır yok
ben iyi olucam ben mutlu olucam ki yakınlarıma da mutluluk verebileyim

kinseyi kendi hayatımdan daha ön plana koyamıyorum
eşim neredeyse eşit ama asla daha önde değil

kendisi de bunu bilir.
onu gerçekten çok çok seviyorum, bütün kapasitemle seviyorum ama benim isteklerim onunkinden bile önce gelir

Ben bencillerdenim.
Nedeni de aslında yalnız kalabilmeyi bilmekten korkmamaktan geçiyor. Tek çocuktum ve çalışan bir annenin çocuğuydum, bazen iş seyahatine gider bir hafta iki hafta dönmezdi. Hani hep yalnız olan bir çocuk olarak insanları kaybetmekten çok da korkmadım. Yani çoğu arkadaşım merhametten ziyade yalnız kalmayı istemiyor dışlanmayı istemiyor ondan hep ne denirse uyum gösteriyor. Benim umurumda olmaz. Kendi kendime sıkılmadan vakit geçirebilirim. Dolayısıyla herkesten önce ben geliyorum, eğer istemediğim bir durumsa asla karşımdakini düşünüp de evet demem. Vicdansız olduğumu düşünmüyorum bana zararı olmayan iyilikleri yaparım ama bana zararı varsa asla kendimi üzemem.
Çok da iyi niyetli olmamak lazım. Sonradan değişir mi bilmiyorum. Ama bence de biraz bencil olmalı Yoksa herkesin isteklerini gerçekleştirip geri kalanlarla da mutlu olmaya çalışmak anlamsız. Yani hepimiz bir kere geliyoruz dünyaya ve bu şansımızı da elalem için kaybetmemeliyiz.
Biraz kendini ön plana almaktan ve kendini mutlu etmeyi amaç haline getirmekten kimseye zarar gelmez bence.
Ben bu tip bir durumda sadece tek bir hayatım var bunun için mutsuz edemem diyorum kendimi gazlıyorum açıkçası.

Ben bencillerdenim.
Nedeni de aslında yalnız kalabilmeyi bilmekten korkmamaktan geçiyor. Tek çocuktum ve çalışan bir annenin çocuğuydum, bazen iş seyahatine gider bir hafta iki hafta dönmezdi. Hani hep yalnız olan bir çocuk olarak insanları kaybetmekten çok da korkmadım. Yani çoğu arkadaşım merhametten ziyade yalnız kalmayı istemiyor dışlanmayı istemiyor ondan hep ne denirse uyum gösteriyor. Benim umurumda olmaz. Kendi kendime sıkılmadan vakit geçirebilirim. Dolayısıyla herkesten önce ben geliyorum, eğer istemediğim bir durumsa asla karşımdakini düşünüp de evet demem. Vicdansız olduğumu düşünmüyorum bana zararı olmayan iyilikleri yaparım ama bana zararı varsa asla kendimi üzemem.
Çok da iyi niyetli olmamak lazım. Sonradan değişir mi bilmiyorum. Ama bence de biraz bencil olmalı Yoksa herkesin isteklerini gerçekleştirip geri kalanlarla da mutlu olmaya çalışmak anlamsız. Yani hepimiz bir kere geliyoruz dünyaya ve bu şansımızı da elalem için kaybetmemeliyiz.
Biraz kendini ön plana almaktan ve kendini mutlu etmeyi amaç haline getirmekten kimseye zarar gelmez bence.
Ben bu tip bir durumda sadece tek bir hayatım var bunun için mutsuz edemem diyorum kendimi gazlıyorum açıkçası.

kesinlikle yalnız kalma olayında doğru tespit yapmışsınız
ben bunu zor yoldan öğrendim
ne kadar verici ve fedakar olursan o kadar kolay gözden çıkarılabilir oluyorsun aynı zamanda
insanlarda şöyle bir algı oluşuyor. x zaten kabul eder, x zaten öyle yapmaz
sanki başkaları için kendimizi adamamız görev gibi algılanıyor
ve bir gün bunu yapmaktan vazgeçtiğimizde sanki kötülük yapıyormuş gibi algılanıyoruz

kesinlikle yalnız kalma olayında doğru tespit yapmışsınız
ben bunu zor yoldan öğrendim
ne kadar verici ve fedakar olursan o kadar kolay gözden çıkarılabilir oluyorsun aynı zamanda
insanlarda şöyle bir algı oluşuyor. x zaten kabul eder, x zaten öyle yapmaz
sanki başkaları için kendimizi adamamız görev gibi algılanıyor
ve bir gün bunu yapmaktan vazgeçtiğimizde sanki kötülük yapıyormuş gibi algılanıyoruz
İyilik timsali bir insan değilim ama bana zararı yok.
Yani kimseye zararım yoksa iyiliğim daha çok kendime dokunsun istiyorum.
Çok eleştiri alıyorum ama umurumda değil açıkçası.
Yani çevremde bencil olmayan ve sürekli kazık yediği mutsuz olan çok insan var. Dediğiniz gibi baştan taviz vereceği belli insan oluyorlar çünkü aman nasılsa ses çıkarmaz diyorlar. Bu da bana çok mantıklı gelmiyor.
Birilerinin istediği olsun diye hep arka planda kalıp mutsuz olacağıma yalnız ama mutlu olurum daha iyi.

Bencılık demeywlım bak ben oncelı. Kendım ve aılemdr surda evım yansın bwn dısrda oluyum otrr bakarım yanıo yansın ben hokum ya derım burası ıcın deıl ahıret ıcın bısyler yapmamız gerekır onemlı olan burdakı mal murk degıl sonucta elbet bıgun hepımız olcez oyuzden ben zaten vaktı gelınce olmucemmı dıom hayagmı ysayım.dıom elımde ımkan varken nımetlerden yarrlnım dıom onuda gectjm cok kucuk yasta annemı kaybetım sonra babam evlendı ve benı pek cocundan ayrmadı uvey annem ama gendede annem gıbı olmadı be bben kendı ayaklarım ustımde durdum acıyla kendımı olgunlastrsım ve gordumkı olunce hıc bısy gotremıosun annem ne gotrdu okadr mal murk hıc bısy ve benım qnnem kaygılı bı ınsandı olurkwn bana dedıkı kamser olmustu hasta yatanda konhstuk sen herseyden once kendını dusun kurtarnelbet ıhı ol ama okadr kımse ıcın kendını harabe etme demıstı annem ıyıbırydı kım nerseyse yardıma kosardo ha bende yardımq.ıhtyacı olana hersekılıde yardım.eerım bızımkı frklı annem hep kendını kualndrdı ona.acıdı buna acodı annem.hasta yatana dustu sadece aılesı ve gercek bı kac dostu kaldı bunı gorunce anneme hak verdım bencıl.degılmdr ama ne olrsa olsun ogunden butrafa once ben aılem dedım ve suanda allah sukır ayaktayım bıde samımı 3 4 arkdasım var fazlazı zarr onlar yetıo bana bencılık degıl konu sahıbı bu kendıne guvenıp hedef koymak ve souk kanlı vurdum duymak olmak gerekır ben bole davranmasam.annnem oldunde kafqyo yerdıö

ortasını bulmak lazım.
ne bencil, ne aşırı fedakar.
önceliğin kendin, ama paylaşımcı olmayı da bilmek.
genelde kendine çok değer vermeyen insanlar böyle oluyo.
annemden biliyorum.
hayatını hep başkalarına adadı, şimdi bunun bedelini hepimiz ödüyoruz.
önce kendin, sonra en yakın çevren için lütfen 'kendini merkeze al'

Ben artik bencil degil ama "ben"ciyim.

Eskiden ay şu neder?
Ay bu neder?
Aman kırılmasın!
Aman saygisiz demesinler!
Aman olsun! Diye diye mahvettim kendimi

Artik banane! Diyorum.
Aninda tavrimi belli ediyorum.
Önce bi kendi huzurumu,mutlulugumu,isteklerimi bana getirilerini dusunuyorum.

Kimsenin gönlü olsun diye kendi istemedigim seyleri yapmiyorum.
Helede haklıysam bitmistir.

Etrafimda okadar cok insan azaldiki
Resmen yaprak dökümü yasiyorum.
Cürük elmalar temizendi agacimdan.
Artık kafam daha rahat.
Babam olsa umrumda degil artik.
Hak edene hakkini, hak ettigi sekilde davranip gosteriyorum.

Biz iyilik edip hep alttan aldigimizda bize ayyy nekadar iyi bri demiyolar enayi diyolar.

Ben neden üzüleyim ya birileri üzülmesin diye

Üzünülcek bir konu varsa ve üzülmesi gerekiyosa otursun üzülsün.

Bencillik güzel bişiy değil ki nasilsan öyle kal bence onlar bencillikleriyle bir Ömür kaybederler ozenecek bişiy değil ! Hem herkes yapamaz zaten o bencilliği ben nefret ederim bencillikten

Bencil miyim bilmiyorum, çok hayati çok ciddi konularda kendimi düşünmek başkalarına zarar verecekse düşünmem genelde ama hayatta o kadar ciddi durumlarla ne kadar karşılaşıyoruz ki zaten?

Yalnız kalmaktan hiç korkmam hatta daha çok severim yalnızlığı. Bencil davranmak iyidir. Fedakar biri olduğum söylenemez.

nomunomuchua nomunomuchua nomucum, diğer konularınıda düşünerek, şuan ikilemde olduğun durum bencillik değil bence,
eşin inşallah sağlıklı bir şekilde şark görevini tamamlar,

aşkın sevgin bitmediyse herşeye rağmen eşinle mutluysan yanında ol. Ciddi mutsuzlukların varsa kimseyi tanımadığın bir şehirde çok daha mutsuz olursun. En doğru kararı vermeni diliyorum.

nomunomuchua nomunomuchua nomucum, diğer konularınıda düşünerek, şuan ikilemde olduğun durum bencillik değil bence,
eşin inşallah sağlıklı bir şekilde şark görevini tamamlar,

aşkın sevgin bitmediyse herşeye rağmen eşinle mutluysan yanında ol. Ciddi mutsuzlukların varsa kimseyi tanımadığın bir şehirde çok daha mutsuz olursun. En doğru kararı vermeni diliyorum.

Hayatımda bir kerecik de ben bencil olayım, sadece kendimi düşüneyim.
Hem bu bir intikam gibi olur haketti diye düşünsem bile buna da elvermiyor gönlüm..
Oyyy oyyy.
Ne güzel yazmış arkadaşlar.
Keşke ben de bunu yaparsam mutlu olur muyum evet diye alsam kararlarımı.

Sağolasın canım.
Sen daha iyi misin bu arada?

kendi adıma, vicdan merhamet duygularımın yoğunluğundan kaybeden taraf oldum,
baktım herkes kendi hayatını düşünüyor, kendimi iyi hissettiğim şeyleri yapmaya başladım.

kendini düşünmek bencillik değil ki, kimseye zarar vermiyorsun ve mutlu olduğun gibi yaşıyorsun sadece.
söylerken çok kolay ama hayata geçirirken o kadar zor ki, bazı şeyler.
Zoru başarmakta iyidir diye düşünüyorum artık.

Hakkımızda hayırlısı olsun,

bencillik bir karakter özelliği. vicdanlı duyarlı ve hassas bir yaradılışın varsa üzgünüm ama ne kadar uğraşırsan uğraş bencil biri olamazsın.

Otuzuma yaklaşıyorum.Vur ağzına al lokmasını dedikleri ttiplerdendim .Kimseyi üzmek istemeyen,ordan oraya koşturan bir tip sonra farkettim ki ailem dahil kimse benim için bir şey yapmıyor,üzülmüşüm üzülmemişim umursamıyor o zaman ben de ''HAYIR'' demeyi öğrendim.Bir gecede olmadı ama artık istemediğim hiç bir şeyi yapmıyorum en yakınlarım dahil.

Sen de hayır de,başlarda tuhaf geliyor çekiniyorsun ama bakıyorsun ki en doğrusu bu.Tavsiye ederim.

Olmayinca olmuyo iste arkadasim

Aslinda ne kadar dogruluk payi var bilmiyorumda bence idin icinde biraz sevgiveksikligi sorunsali oldugunu dusunuyorum

Ornek misal hic sevildigimi hissettirenim olmadi bende var olabilmek adina orda oldugumu gosterebilmek icin sevilmek icin hep kendimden feragat ettim sonunda kendi omrumden harcadigimi farkettim

2 gündür bunları düşünüyorum google da arama yaptım bu konu cıktı karsıma. benım kafamdan gecenlerı yazmışsınız. Okadar mutlu oldum kı bnm gibi onsanlar görünce tek benım sanıyordum. 26 yasındayım bende sanırı 30 yas farkındalığı geliyor yavaş yavaş duruşumuz değişiyor onun alakalı.

Son düzenleme:
Back
X