Bencil Yada Paragöz Bir İnsan Mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili konu sahibi...

Ev alırken bana mı sordular vb tepkiniz okuyan arkadaşları rahatsız etti ve yorumlar sert geldi.

Kırılmakta hakkın var. Ama bizler burada yazılan kadar takıyoruz seni. Ve yazında verdiğin imaj bir parça olumsuz düştü. Ve hepimiz doğal olarak annene acıdık. Kalbimiz kırıldı.

Ben mesajların tamamını okudum.

Sen aslında kötü bir evlat değilsin. Sadece duygularını yeterince ifade edemedin.

Belki olayın sıcaklığı ile öfke anında yazdığın için böyle oldu.

Ama gel sen benim tavsiyeme kulak ver...

Allah hepimize sıralı ölüm versin.

Allah anne ve babacigina uzun ömürler versin.

Ama unutma ki birgün onları kaybedeceğiz. Ve o gün bu büyük acımıza bir vicdan azabının eklenmesi çekilmez olur değil mi...

Para geliyor ve gidiyor. Anne babanı bununla ilgili kırarsan ... kalıcı olan kırgınlık olur. Para zaten gidicidir ve gider.

Anne babana elinden geleni yapmanı öneririm. Birgün vicdanen kendini çok iyi hissetmen için...

Son pişmanlık nedir biliyor musun? Allah bildirmesin.

Bu kredi konusu son pişmanlığın olsun ister misin?

Istemezsin değil mi?

O zaman anne babana yardım et. Fatura filan değil. Kredi konusunda yardım et.

Elinde avucunda ne varsa onlara ver demiyorum.

Ama bazı aylar sen öde krediyi.

Anne babana hediye al. Onları sevindir.

Bak ben işsizim. Keşke işim olsa da anneme babama hediye alabilsem. Alamıyorum.

Sık sık anneme gidip babamın elbiselerini ütülüyorum. Ocağı siliyorum. Lavaboyu yıkıyorum.

Allaha milyonlar adedince şükürler olsun ki arabam var. Her istedikleri yerlere onları götürebiliyorum.

Onları sırtımda taşırım ben. Yeter ki iyi olsunlar...

Elindeki nimetin kiymetini bil.

Bugün anne baban için yaptıkların aslında kendi vicdanın için yaptıklarındır . Kötü güne yatırım yapmaktır.

Ve anne baba duası alana ne mutlu. Sırtı hiç yere gelmeyecektir.
Çok tesekkür ederim.Tez zamanda hayirli iş kapıları açilir size de insallah.

Burada konu eşimin ailesi oturdukları evin kredisini nişanlımdan istiyor diye açılsaydı; yazılacak cevaplar 180 derece farklı olurdu. Malesef burada kız çocuğunun anne babasına yaptığı yardım görev, erkeğin ailesine verdiği para sömürü gibi algılanıyor. Burada konu sahibi ben aileme hiç para vermeyeceğim dememiş zaten. Ama herkesin okurken hayalleri var kendi parasını kazandığı döneme ilişkin. Ev kredisi büyük bir sorumluluk ve konu sahibinin maaşının yarısı kadarmış, burada ev kredisi ödemek istemiyor diye birine kötü evlat demek haksızlık olur. Sonuçta konu sahibi ailesini utandıracak birşey yapmamış sadece genç yaşta o kadar büyük bir maddi sorumluluk almak istememiş. Birde evladın anne babasından, anne babanın evladından çocuk yetişkin olduktan sonra sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlar olmadıkça maddi beklenti içine girmesi, para için yüz göz olması aile ilişkilerine zarar veriyor. Bununla ilgili bir sürü olay gördüm çevremde. Bir örnek vermek gerekirse bir arkadaşımın maaşı iyiydi. Ailesinin evi eskiydi. Babasına yardım olsun diye ailesinin de ısrarıyla o evi satıp üstüne neredeyse iki ev parası daha koyup ev aldı. Ancak babasının üstüne kredi çıkmadı. Evi arkadaşın üstüne aldılar krediyide arkadaşım ödüyordu. Ayrıca kardeşi de üniversiteye gidiyordu onun masraflarınıda üstlendi. Ben o zaman uyardım ilerde pişman olursun diye. Neyse kardeşinin okulu bitti ona birde eczane açarken destek oldu. Daha sonra bizim arkadaş nişanlandı ev kredisinide bitirdi bu arada. Kardeşinin ve babasının ilk söylediği evi babana geri ver ele gideceksin o evde kardeşinin de hakkı var oldu. Kaldı ki evde hala babası oturuyordu. Sadece kardeşine eczane açarken verdiği dükkanın hava parası ilk satılan evin bedelinin yarısı kadardı. Yani kimseye çok fedakarlık yaptı diye madalya takılmıyor.

Zaten eve 5 kuruş katkı sağlamamak gibi bir amacim yok.Dedikleri sey en yüksek meblalı bir gider.Hersey annemden babamdan gelsin demiyorum.Ama maasimin yarisi olan birseyin direkt bana yüklenmesi hani birazini sen öde de değil.Bana çok geldi

Haklı olabilirsiniz belki bilemiyorum ama uslubunuz vefasızlık kokuyor.

Sırf giderler , kira yeme içme olmasın diye eve gitmeye karar veriyorsunuz ama bir kredi ödemesini bakış açınız cok ilginç

Kredi fazlasını gelir , birikim yapmamı engeller ancak şu şu faturaya , gıda alışverişine elbette destek olurum demek gerekirdi.

Annenizin bir gece uykusuna bile bedel değildir odeyeceginiz. Vefa güzel bir şey.

Ev kirası ödememek için ailemizin yanında ekmek elden su gölden yasamayı biliyorsunuz, sizin söylediklerini ze bakacak olursak eğer bu saatten sonra ailenizim size bakma gibi bir sorumluluğu kalmamış, o zaman kendisine ayrı ev tutun daha mantıklı.

Ailenin çocuklar üzerinde her zaman sorumluluğu var da, çocuğun aile üzerinde sorumluluğu hiç yok mu ?? Yardım etseniz ne olacak sonuçta ananız babamız neden çok görüyorsunuz, her şey menfaat olmamamlı

Sizin çocuğunuzun olmasini istemeyeceğiniz kadar mi kötü biriyim gercekten.Annem bana evin kredisini dedi ben de ödeyemem diye onu kastettim.Eve 5 kurus para vermeden yasama gibi bir derdim yok zaten.3 gün bir arkadasimizda kalsak mutfak alisverisine katki veriyoruz aileme mi vermiycem.Bunkari belirtme ihtiyaci duymadim o yüzden sadece kredi bana cok geldi ben de onu yazdim.
Bazı yorumlar cidden çok ağır olmuş. Yazdıklarınıza eleştirici gelceği belliydi ama keşke yapıcı eleştiriler olsa. Zaten düşüncenizi yüzde yüz onaylasanız buraya yazma gereği duymazdınız. Ben sizin hayırsız vefasız olduğunuzu düşünmedim. Eminim yapıcı eleştirileri dikkate alıp ona göre hareket edeceksiniz

bence ailenin maddi durumu kötü değilse çocuktan para istemesi çok yakışıksız.

ailenle otururken ev masraflarına dahil olabilirsin bence market eksikler vs gibi ama kredi ödemek ekstrem geldi.
Ben de böyle dusunuyorum

Bir anne olarak düşünüyorum da, hastalık gibi ciddi bir durum olmadığı sürece böyle birsey talep edemem sanırım..

Mebla talep etmek hoş değil, yardım edebilirsin tabi ki, ama bu içinden gelerek olmalı.

Konu sahibine niye bu kadar sert cikildi ben anlamadim?? Bedavadan yasarim dememis ki, sadece aldigi maasin yarisinin ev kredisine gidecek olmasina olumsuz cevap vermis. Onun haricinde bedavadan yer icer yatarim dememis. Bu nerden cikti? Ayrica konu sahibinin hakkinda, ailesi hakkinda zaten detayli bilgiye sahip degiliz niye kisilige agir yorumlar yapiliyor? Ben size hak verdim konu sahibi. Soyleme sekliniz daha usturuplu olabilirdi belki ama yanlis dusunmuyorsunuz bence. Belki bir dahaki sefere biraz daha yumusak sakin bir uslup kullanabilirsiniz.

Ev erkek kardeşe falan kalıcalsa elımı surmem. Kalmayacaksa kredıye olmasa da eve yardım ederim.anneme de kredıye yardım edemem eve yardım etmeye calısırım.ben param gitmesin diye kıraya cıkmıyorum derim izah ederim.anneler babalar kız cocuklarını bellı bı yastan sonra el gibi hanı evlenıp gidecek falan filan gibi goruyo bence tam anlatamadım ama.emınım buna.en azından benım cevrem boyle. Ogullarını daha bagrına basıyorlar.gelınlerını aileden sayıyorlar.bende mı oyle oldu acaba sadece bilemıyorum.neyse konu bu degildi.
Bence yardımm edin biraz.ben ihtiyacları yokken kıyagetler alıyprum.arada para verıyorum.hemi de evlıyım.ne guzel bı sey.

Annenizin ödemenizi istediği kredi tutarını da, aldığınız maaşı da bilmiyorum. Ancak o evin sadece faturaları ve mutfak giderlerindeki payınıza karşılık olarak herhalde ayda 1,000 lira gibi bir rakamı annenize vermeniz hiç te çok olmaz bugünkü ekonomik koşullarda. Bu rakamla ancak evde sizden kaynaklanan giderleri Ödemiş olursunuz yani. Destek çıkmak ise bunun da üstünde olan bir ödemeyi yapıyor olmak bence. Muhtemelen anneniz sizi denemek için sormuştu bu soruyu. O sormadan siz teklif etmiş olsaydınız kimbilir nasıl mutlu olurdu, ihtiyaçları olmasa bile..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X