Bencillik mi edıyorum??

Ben bu doğacak bebeklere ölmüş insanların isminin koyulmasını hiç sevmiyorum. Çocuğa çok fazla bir yük vermiş oluyorsunuz bana göre. Kızınız olursa annenizin ismini vermeseniz de annenize ayıp olacak onu unutmuş falan olmayacaksınız sonuç olarak anneniz kalbinizde sizin. İleride kızınıza annenizin ismiyle hitap etmek bence kötü olur. Diyelim annenizin ismi ayşe, kızınıza bi konuda kızdınız ayşe diye başlayıp nasıl kızabilirsiniz ki ? Bence koymayın annenizin adını, eşinize de haksızlık etmeyin. Çok bencilce düşünüyorsunuz bence.

bir arkadaşımızın da var benzer anısı

eskiden annesi babaannesi vs birlikte yaşarlarmış

nişanlı halası vefat etmiş

sonra bu doğmuş onun adını vermişler

yıllarca adını diyemedik diye şimdi anlatıyorlarmış

bebeğe seslendikçe içleri acıyormuş zira

oysa adı onun dışında bir şey olsa yeni bir umut gelecek aileye giden geri gelmiyor ki hiç

bir arkadaşımızın da var benzer anısı

eskiden annesi babaannesi vs birlikte yaşarlarmış

nişanlı halası vefat etmiş

sonra bu doğmuş onun adını vermişler

yıllarca adını diyemedik diye şimdi anlatıyorlarmış

bebeğe seslendikçe içleri acıyormuş zira

oysa adı onun dışında bir şey olsa yeni bir umut gelecek aileye giden geri gelmiyor ki hiç

Mesela benim de iki adım var. Bi tane adım babannemin kardeşinin adı. Bilerek konulmamış hani aa bak babannesinin kardeşi öldü bu adı koyalım diye. Denk gelmiş. Ama ben hoşlanmıyorum o ismimden, kullanmıyorum. Biri bana söylediğinde tuhafıma gidiyor falan. Gerek yok yani çocukları böyle zor durumda bırakmaya

benim adimi babam zorla annesinin ismini koymus,annem arkasindan aglamis babamin nufusa giderken, yanina x ismini de ekle bari diye..babamda eklemis o ismi.
ve ben ne yaptim..
babamin annemi aglatarak koydugu o ismi hicbir zaman sevmedim,evlenmeden once gittim o ismi nufusumda cikarttirdim sadece annemin babamin arkasindan seslendigi ailede kimsede olmayan ismini kullaniyorum.
bu isim konusunda annem beni hic doldurmadi bu arada,hani baban zorla koydu filan diye.
koyde babamin akrabalari yaninda o isimle anilmak beni rahatsiz etti,yatanin kemiklerini sizlatmak istemedim daha fazla.
yani diyecegim su ki,esler evlatlarina isim koyarken birbirlerini ezip gecmemeli,birinin icine sinmeyen isim cocugunda icine sinmiyor emin olun.
bence cok baskici olmayin,ozellikle olmus yakin isimleri insana cok agir geliyor,ben tasimak istemedim ki anlami da guzel bi isimdi.

Ben anananemın ısmını almısım, eşim dedesının, abim babamın ısmı aynıydı, kuzenım buyuk babamın ısmını tasıyordu.. Bir tanıdıgım ıkız cocuklarınının ıkısınede ıkıncı ısım olarak babasının ısmını vermıstı.. İsmini aldıklarının kaderini de alır derler bizdede.. Ben bu yuzden sıcak bakmıyorum.. Annenizi bi parça daha yaşatmak isterseniz kalbinizde yaşatın..

Dayım soyler hep senin annemin adını taşımanı hiç istemedim.Sana birisi pis diyecek olsa benim içim daha cok sızlar diye..

benim ilk adımda halamın adı ölen halamın daha doğrusu ama kimse o ismimi kullanmıyor köye gidince sadece babaannem kullanırdı vefat etmeden önce

yazık çocuklara koyacak isim mi yok, ben olsam anane babane adıyla gezmek istemezdim ömür boyu.

merhaba arkadaslar
Dun ve bugun fıkır almak ıstedıgım konuları sızlerle paylasmanın en dogrusu olacagını dusundum.
Tedavı surecı vs derken sukurler olsun ki hamıleyım. Tek cocugum annemı kaybettım acısı hala içimdedir. Boğazımda yutkunamadıgım bır yumruk oldu yoklugu annemın. Hayatımda var dıyebılecegım tek kişi degerlim anayadıgarım babacıgım..
cocugum kız olursa annemın adını taşısın ıstıyorum . Oğlum olursa babam..
esim çok hoşlanmıyor oğlum olursa kısmından:) sanıyorumki kızın isminden de cok mutlu degıl:) evet ben anneannesinden bır parca olarak cocukluk askı babamın ısmını tercıh ettım..
cözüm noktam ıkı annenın ismi olsun işk ismi benım annemınismi..
oğlumuz olursada ıkı babanın adı ama ilk ismi benım babamın.
Evet gonlumdekı bu ama cokmu bencıllık oluyor . Esım benım duygusal bakış acımı anlamak zorunda degıl netıcede. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar..
Allah bagislasin saglikla Hayirla al kucagina.
ben bu isim olayinda birilerinin ismini cocuga koymaya karsiyim. sanki gecmis anilari cocuga yukluyormus gibi geliyor bana. Yeni bir hayata daha onceki bir hayati yamaliyormus gibi. taptaze guzel bir isim koymak daha akillica ve guzel ayrica cocuga haksizlik etmemis olursunuz bence...

Koy tabiki annenin adini.ama esinde ister annesinin ister baska bir isim koysun.baba isminizi koymayin esnizin babasininda adi olmasin sacma su durumda

merhaba arkadaslar
Dun ve bugun fıkır almak ıstedıgım konuları sızlerle paylasmanın en dogrusu olacagını dusundum.
Tedavı surecı vs derken sukurler olsun ki hamıleyım. Tek cocugum annemı kaybettım acısı hala içimdedir. Boğazımda yutkunamadıgım bır yumruk oldu yoklugu annemın. Hayatımda var dıyebılecegım tek kişi degerlim anayadıgarım babacıgım..
cocugum kız olursa annemın adını taşısın ıstıyorum . Oğlum olursa babam..
esim çok hoşlanmıyor oğlum olursa kısmından:) sanıyorumki kızın isminden de cok mutlu degıl:) evet ben anneannesinden bır parca olarak cocukluk askı babamın ısmını tercıh ettım..
cözüm noktam ıkı annenın ismi olsun işk ismi benım annemınismi..
oğlumuz olursada ıkı babanın adı ama ilk ismi benım babamın.
Evet gonlumdekı bu ama cokmu bencıllık oluyor . Esım benım duygusal bakış acımı anlamak zorunda degıl netıcede. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar..
Ben çocuklara aileden birinin isminin verilmesi taraftarı Değilim

kızlar lütfen bana da bi fikir verin :( ilk oğlumun ismini ben düşündüm eşim de olur dedi koyduk ben koymuş oldum sonuçta. 2. çocuğumuz erkek olursa eşim bu sefer ben koyacağım diyor haklı da ama babasının ismini koymak istiyor ben ilk zamanlar istemedim şimdi tmm ama yanına bi isim daha koyalım dedim olmaz sadece tek isim olacak diyor. güya ilk çocuğum doğduktan sonra annesi babası ablası üzülmüş niye babanın ismini koymadın diye herkes üstüne gelmiş. sadece babasının ismi olacakmış 2. isim de olmayacakmış ama ben çocuğuma öyle seslenmek istemiyorum kafayı yiycem çözüm bulamadım. hayırlı sağlıklı olsun inşallah ama bu durum üzüyor beni..

kızlar lütfen bana da bi fikir verin :KK43: ilk oğlumun ismini ben düşündüm eşim de olur dedi koyduk ben koymuş oldum sonuçta. 2. çocuğumuz erkek olursa eşim bu sefer ben koyacağım diyor haklı da ama babasının ismini koymak istiyor ben ilk zamanlar istemedim şimdi tmm ama yanına bi isim daha koyalım dedim olmaz sadece tek isim olacak diyor. güya ilk çocuğum doğduktan sonra annesi babası ablası üzülmüş niye babanın ismini koymadın diye herkes üstüne gelmiş. sadece babasının ismi olacakmış 2. isim de olmayacakmış ama ben çocuğuma öyle seslenmek istemiyorum kafayı yiycem çözüm bulamadım. hayırlı sağlıklı olsun inşallah ama bu durum üzüyor beni..
İstemıosanız sakın koymayın.
Esınız sze bır gun küser unutur sız ömur boyu istemedıgınız isimle seslenmk zorunda kalcaksınız. Cocuk sızın ezıyetı zahmetı sızın ortak bır ısım bulun yada bırıne aıt bır ısım olmasın

kızlar lütfen bana da bi fikir verin :KK43: ilk oğlumun ismini ben düşündüm eşim de olur dedi koyduk ben koymuş oldum sonuçta. 2. çocuğumuz erkek olursa eşim bu sefer ben koyacağım diyor haklı da ama babasının ismini koymak istiyor ben ilk zamanlar istemedim şimdi tmm ama yanına bi isim daha koyalım dedim olmaz sadece tek isim olacak diyor. güya ilk çocuğum doğduktan sonra annesi babası ablası üzülmüş niye babanın ismini koymadın diye herkes üstüne gelmiş. sadece babasının ismi olacakmış 2. isim de olmayacakmış ama ben çocuğuma öyle seslenmek istemiyorum kafayı yiycem çözüm bulamadım. hayırlı sağlıklı olsun inşallah ama bu durum üzüyor beni..
Boyle bir adama 2. Cocugu verme.

Back
X