• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencillik mi olur

Arkadaslar bu cok büyük bi dert degil. Bunun icin buraya konu mu açılır demeden bana zaman ayıranlar icin simdiden cok tesekkur ederim. :KK36: benim esimin bi arakadasi var ve arkadasinin küçük çocukları var. Biz bayramda esimle il dışında günü birlik bi gezme ayarlamistik. Yanliz esimin bu arkadasi ve esi hic gezmezler çünkü kiz kv ile beraber yasiyor. Bide esinin ehliyeti yok bu da bi etken sanirim gezememelerine. Biz ne zaman plan yapsak hep dahil olmak isterler. Bayramin ikinci günü yaptığımız planada ayni sekilde. Neyse cok uzatmim bende kiz icin değişiklik olsun diye kabul ettim sonucta oda gezmek ister imkanlari yoksa bizim imkanimizdan yararlanmalarindan bi sakınca görmedim. Asil problem az önce ogrendim ki kizin kv side bizimle gelmeyi düşünüyormuş. Ben hamileyim ve inanın uzun yolda simdiden ayaklarim siser belim agrir içinizden simdiden olmaz diyenler belki olabilir ama tuz sevgimden dolayi oluyo iste:mad: simdi bu kadın da gelirse ortalama çocuklarla beraber 8 kisi oluyoruz. Arabaya sigmasi ayri problem rahat edemem ayri problem ve gittikten sonra sonucta yasli kadin herseye ayak uyduramaz esimle guzel zaman geciremem diyede dusunmeye basladim:bicak: bu yuzden plani iptal etmeyi dusunuyorum ama karsi taraftaki kizada haksizlik bencillik etmis olmak istemiyorum bu yuzden cok kararsizim sizce iptal etsem vazgecsem cok mu bencilce davranmış olurum :kızgın:
Bencilliği karşı taraf yapıyor sana aslında.Sen bi incelik yapmışsın tatil programına dahil etmişsin.Kayınvalideyi getirip getirmemelerini sormaları lazımdı (sormaya bile gerek yok olacak bir şey değil)Uygun bir dille olamayacağını söyle.Çok sitiyorlarsa kendileri gitsin tatile.İlle de araba şart değil.

Bende kv gelince nasil rahat olmayi dusunuyorsun hem gidiş problem hem orda rahat edemicez sonuçta yasli kadin bize ayak uyduramaz mecburen biz ona uymak durumda kalırız o sekildede eglenemeyiz bile dedim. Onun cevabı ise gelsin çocuklara bakar benim icin daha iyi olur. Hem evde tek kalamazmis dedi bende haberlesiriz dedim telefonu kapattım
İyilikten maraz doğmuş.Böyle bir insana verilecek en güzel cevap,ben sen rahat et diye çağırmıştım.Kendi kayınvalidemi bile çağırmadım.Hem arabada yer yok uzun yol,hem de kendi kayınvalideme ayıp etmiş olurum o yüzden siz birlikte gidin bu planı iptal edelim de.Çok yüz göz olmuşsunuz.

Misafirliğe giderken yanında misafir götürmek gibi birşey bu.
Kusura bakmasın da sormaları gerekirdi kv'de gelebilir mi diye? Sizde sığamayız onca kişi der geri çevirirdiniz. Sormuyorlar bile yani.
Arayın söyleyin,rahat edemeyiz ,iki çocuk,iki siz,birde kayınvalide olacak sığamazsınız.
Başka zaman program yaparız deyip çıkın işin icinden. Zorla kendilerini davet ettirdikleri yetmiyor,birde kayınvalide takıyorlar peşlerine,olacak iş değil.

bu kadar kıza acıyorsan gezme paralarını ver bır tatıle yollayın kvsını fılan hep birlikte. :D
Boyle bır gezıden bısey anlayabılecegınızı sanmıyorum. Boşuna gıder gelirsiniz.
Ayrıca böyle emrivaki olarak plana bır baskasını da dahıl edemezler. Ayıp denen bısey var. Otursunlar ozaman hep beraber evde bırak.

Arkadaslar bu cok büyük bi dert degil. Bunun icin buraya konu mu açılır demeden bana zaman ayıranlar icin simdiden cok tesekkur ederim. :KK36: benim esimin bi arakadasi var ve arkadasinin küçük çocukları var. Biz bayramda esimle il dışında günü birlik bi gezme ayarlamistik. Yanliz esimin bu arkadasi ve esi hic gezmezler çünkü kiz kv ile beraber yasiyor. Bide esinin ehliyeti yok bu da bi etken sanirim gezememelerine. Biz ne zaman plan yapsak hep dahil olmak isterler. Bayramin ikinci günü yaptığımız planada ayni sekilde. Neyse cok uzatmim bende kiz icin değişiklik olsun diye kabul ettim sonucta oda gezmek ister imkanlari yoksa bizim imkanimizdan yararlanmalarindan bi sakınca görmedim. Asil problem az önce ogrendim ki kizin kv side bizimle gelmeyi düşünüyormuş. Ben hamileyim ve inanın uzun yolda simdiden ayaklarim siser belim agrir içinizden simdiden olmaz diyenler belki olabilir ama tuz sevgimden dolayi oluyo iste:mad: simdi bu kadın da gelirse ortalama çocuklarla beraber 8 kisi oluyoruz. Arabaya sigmasi ayri problem rahat edemem ayri problem ve gittikten sonra sonucta yasli kadin herseye ayak uyduramaz esimle guzel zaman geciremem diyede dusunmeye basladim:bicak: bu yuzden plani iptal etmeyi dusunuyorum ama karsi taraftaki kizada haksizlik bencillik etmis olmak istemiyorum bu yuzden cok kararsizim sizce iptal etsem vazgecsem cok mu bencilce davranmış olurum :kızgın:

Bu kvlere hakikatten içeceğine bişey filan atmak lazım uyusunlar belki biraz büyürler. Ne işi var kv nin başkalarıyla tatilde? Valla kv düşmanı kesildim nerde bi kv görsem sinir oluyorum :deli:bence kızla veya kızın eşiyle konuşup halledebilirsiniz konuyu. Biz gençler olarak tatile gidelim istedik annenizi daha sonra ayrı siz götürürsünüz deyin.

İptal et hamile halinle o yolculuğu çekme çektim çünkü bilirim iki hafta kasik ağrısı çekerken yürüyemezken kimse sende naptın diye sormadı kendim için olsa neyse de millet için artık ayağımi kaldırmam akillandim gerekirse bencil olurum sorun degil:-)

Bence plani iptal etme esinle ikiniz gidin. Kizi ara ve madem kv evde yalniz kalamaz arabaya zor sigariz ben rahatsizlanirim de. Siz kv ile kalin isterseniz de

Fare deliğe sigamamis bir de kuyruğuna kabak bağlamış. Bencilliği siz değil karşı taraf ediyor. Onlarsiz gidin gidecekseniz. Kendi kvnizi goturmezken elin kvsini mi eyleyeceksiniz. Size yaptıkları hem emrivaki hem de ayıp yani. Bir şekilde basinizdan savusturun. Kocanız bu işin neresinde bu arada. Demiyor mu arkadaşına kardeş annen ne alaka diye?

De ki kadına: "Canım şimdi biliyosun planı biz eşimle yaptık siz de heveslenince sana da değişiklik olur sizin de gelmenizi istedik ama eğer senin kv deni götürürsek benim kv de bozulur sanki onu özellikle istemeyip götürmüyoruz şeklinde düşünür.Eğer kv den gelmeyecekse beraber gidelim yoksa ben kv deme karşı zor durumda kalırım anneleri karıştırırsak planımız bozulur biz bize olalım ancak kv deni bırakamayacaksanız evde tek başına hani gelin diye ısrar etmiyorum sonra zor durumda kalmayın de"de.Açık konuş net ol.Baktın mırın kırın ediyo sen eşinle git "Bi daha ki sefere program yaparız şimdi bayramda kimsenin kalbi kırılmasın" de

Kesinlikle bu yorumdaki gibi bir konuşma yapmalısınız @Elam26
Bu konu nasıl sonuçlanacak merak ettim.

Siz davet etmeden dahil olmak istemeleri normal gelmedi. Arabası yok diye kimse gezmiyor mu? Otobüs, uçak var.. Kaynana biraz yerini bilsin. Sizden izin almadan nasıl dahil ediyorlar anlamadım. Sizinki tatil değil rahatsızlık olur. Planı iptal edin ve baş başa gitmek istediğinizi söyleyin. Sonuçta siz de hamilesiniz dinlenmeye ihtiyacınız var. Eşinizle yalnız kalın. Çoluk çocuk elin kaynanası ile tatile mi gidilir? Ben kendi kaynanamla bile gitmem.

Bazı insanlar, çocuklarının en güzel zamanlarının içine etmek için çocuk yapıyorlar sanırım. Ne işi var kaç yaşında kadının gençlerin arasında anlamıyorum.
Bence açıkça söyleyin kalabalık çekemediğinizi. Milletin kayınvalidesinden size ne...

Kesinlikle bu yorumdaki gibi bir konuşma yapmalısınız @Elam26
Bu konu nasıl sonuçlanacak merak ettim.
Bugün kiz aradi beni saat bes gibi bi kv nie bu kadar büyüttun yer var sigariz dedi. Bende sizede yer yok onada ben sana degisiklik olsun diye kabul ettim ama sen resmen plan icine plan eklemissin çocuklarına bakacaksa evden baksin yoksada ben hamile halimle o kadar yolu arka koltukta beş kisi gidemem dedim. O da iyi siz gidin rahat rahat öne oturursun biz gelmiyoruz dedi. Bende bu saatten sonra zaten bizimle ilgili hic biyerde isiniz olamaz dedim kapattım telefonu. Sonuç watshaptan engellemis beni:halay::KK70: resmen iyilikten maraz dogdu bende acaba bencillik mi yapiyorum diye düşünüyodum bu anlayissiz icin:kızgın:

Bide esi esime ela niye bu kadar abartti kadin yaninda oturcakti ne zarari olcakti plani mahvetti demis. Esimde ela hakli yasli kadinin ne isi var gencler arasinda yapilan bi plandi bu o yuzden ela degil siz bizim bi aylik plani mahvediyodunuz az kalsin diyip kapatmis telefonu

Bugün kiz aradi beni saat bes gibi bi kv nie bu kadar büyüttun yer var sigariz dedi. Bende sizede yer yok onada ben sana degisiklik olsun diye kabul ettim ama sen resmen plan icine plan eklemissin çocuklarına bakacaksa evden baksin yoksada ben hamile halimle o kadar yolu arka koltukta beş kisi gidemem dedim. O da iyi siz gidin rahat rahat öne oturursun biz gelmiyoruz dedi. Bende bu saatten sonra zaten bizimle ilgili hic biyerde isiniz olamaz dedim kapattım telefonu. Sonuç watshaptan engellemis beni:halay::KK70: resmen iyilikten maraz dogdu bende acaba bencillik mi yapiyorum diye düşünüyodum bu anlayissiz icin:kızgın:

Bu ne rahatlık, ne cüretle hesap soruyor. Biraz düşünceli olur insan. Zaten planlarına sonradan dahil olduk peşimize ekstra birini takmamız uygın olmaz demesi gerekirken afra tafra yapması çok enteresan

Son düzenleme:

Ya ben konuyu okuyunca sizi haklı bulmuştum. Eğer öncesinde kayınvalide gelmesin dediniz ve onlar ısrar ettiyse tamam ama ilk söyleyişiniz bu konuşmaysa biraz sert olmamış mı sizce?
Kayınvalideyi istememekte ve misafir olanın misafir getirerek saygısızlık yaptığını düşünmekte çok haklısınız ama direkt "Ona da yer yok size de yer yok" demeniz biraz fazla sert olmuş sanki.

Bazıları da tam yüzsüz sanırsın siz onların planına dahil olmaya çalışmışsınız. Kibarlık anlayış yoksa bile insan bozulur da bi susar bari hem karısı hem kendisi ayrı ayrı aramış hesap soruyor bide

Back
X