Normalde bir yere gitmeme bir şey demez ama mesela bir programa gitmek istediğimde kıyameti koparmıştı.bunu ona söylediğimde sonra konuşalım dedi tamam dedim uzatmadım.sonra her şey güzeldi.ertesi gün gidiceğimi parayı vericeğimi söyleyince bu konuyu kapadık sanıyordum yine açıyosun dedi kavga çıkardı.halbuki o sonra konuşalım diyip konuyu kapamıştımesela ? somut bir örnek verebilirmisin ?
Haklısın aslında ben tartışma dozunuda kaçırıyorum bazenBen de cok sinirlendigimde tartismayi uzatmak istemem cunku karsimdakini kiracak bir sey soyleyebilirim. Ben bu sekilde sakinlesmeye calisiyorken bidi bidi ustume gelinse laflar sokularak sinirden duramam herhalde.
Dunya sizin etrafinizda donmuyor, sizce hakli olmaniz gercekten hakli oldugunuz anlamina da gelmiyor. Ne munasebet adam her kavgada alttan alacak gonul yapacak? Hele ki sonmus bir olayi yine yine alevlendiren sizseniz?
Hic kimse karsisindaki kisi kavgayi uzattikca uzatiyorsa, durup durup laf sokuyorsa, eskileri dusunup bileniyorsa alttan almaz.
Sizin denemeniz gereken sey "sevgilimi hakli olduguma nasil ikna ederim" degil "nasil saglikli iletisim kurarim, nasil duzgun tartisabilirim" olmali.
Seni bir açıdan anlıyorum bende bir tartışma olduğunda bir sorun varsa orda çözülsün isterim. Yoksa aynı şeyler sürekli tekrar eder. Var olan problemlerin susarak geçiştirilmesinden ötelenmesinden nefret ederim. Amaaa senin durum bundan biraz farklı yazma şeklinden bile bu anlattığım kadar masumane gelmedi tepkilerin. Yani kendini haklı çıkarma çabası varmıi gibi durumu çözmektense sende. Bu konuda sevgilin için durum baya kötü olur tabi o da sana var olan sorunları ya da hatalarını kabul ettiremez böyle olursan. Biraz daha ılımlı ve empati yaparak yaklaşmalısın yıkıcı kavga ederek, laf sokarak değil ortda bir sorun varsa onu çözecek şekilde ilerlemelisiniz.Kızlar merhaba öncelikle şimdiden yazacaklarınız için teşekkür etmek istiyorum.
Sevgilimle 2yıldır beraberiz her ne kadar çok fazla kavga etsekte bakıldığında güzel giden bir ilişkimiz var.aramızda sorun yaratan her şeyi yavaş yavaş aşmaya çalışıyoruz ama şöyle bir sorunum varki.ben kavgayı büyüten bir insanım.yani sevgilim çok sinirlensede yüzde 80 sinirliyken konuşmamayı tercih eder.sakinleşelim kavga büyümesin diye.ancak ben kendimi hiç tutamıyorum.mesela kavga ettik 2,3 saat konuşmadık diyelim kendimi asla tutamam hemen mesaj atıp laf sokmaya çalışırım.hani laf sokayım oda hatasını anlasın diye.ama ona öyle davranıncada bu sefer ters tepiyor.aslında ben daha çok o an konuşup kavgamızı halletmek istiyorum.ama halletmek istiyorum derken kavga ediyim hep o alttan alsın istiyorum.bencilmi davranıyorum ki acaba.ama çoğu konuda haklı olduğumuda düşünüyorum açıkcası.
Birde iki konu gibi olacak ama sevgilim bana şimdiye kadar sadece 1kez çiçek aldı o da benim zorumla yani.bazen sırf bunu bile içimde büyütüo büyütüp kavga etmek istiyorum.sonra sorun yaratan olmak istemediğim için vazgeçip konuyu açmıyorum.ama bazende dayanamayıp kavga ediyorum.çok kez bu konuda kavga ettik işte zorlamamla bir kez aldı.hatta arada nadirde olsa bu konuda bana hak verdi ama hala almıyor.bu konu yüzünden artık ona karşı sinirlenmek istemiyor bir şekilde çözmek istiyorum.ne yapabilirimki sizce en güzeli hiç bahsetmemekmi.eğer bahsetmekse nasıl bahsetmeliyimki.hani böyle ona çaktırmakta istemiyorum artık ben utanıyorum bu konuyu dile getirmeye ama yinede çok üzülüyorum işte
Ya evet işte bazen o kadar saçma sebepler oluyorki mesela telefonla konuşuyoruz sessiz konuşması gerek diyelim.söylediklerini anlamıyorum tekrar soruyorum tekrar soruyorum en sonunda sinirlenip söylemiyo sonra konuşalım diyo.ya da mesela bir şeyi aslında anlatmadı adım gibi eminim anlatmıştım beni takmamışsın dinlememişsin demekki diyo sinirlenip sonra konuşalım diyo gelde laf sokmadan dur sonra.ama allahtan yan yanayken yapmıyor bunları tek tesellim bu sanırımEski nisanlimla aynen sizin gibiydik. Bir sorun yaşadığımızda asla alttan almazdı, mesela o gün için hayal kurmusuz bulusmusuz daha görüşmenin başında birşeye takıyordu ve suratini asiyordu. Ben de nefret ederim küçücük şeylerin uzatilmasindan. Sinirlenirdim niye uzatiyorsun günümüzü mahvediyorsun diye. Beni kırmamak icinmis güya. Hani büyük birşey yaşıyorsanız da sonra konuşalım diyorsa anlarım hak da veririm sevgiline ama eften puften olaylardan yapıyorsa bunu çok yıpratıcı oluyor bir yerden sonra .
Ne kadar doğru söylemişsin en tahammül edemediğim şeylerden sanırım buHaklı olduğuna inanıyorsan kendinde hata arama boşa.
Onun konuşmamayı tercih edişi iyi ahlaklı oluşundan değil.
Kapansın, gitsin.
Gönül almak yorucu şimdi kim uğraşacak.
Bir kaç gün küslüğe dayanamayan aşık kadın yumuşayıp kendi kendine barışacak zaten :)
Erkek kafası budur..
Ömür törpüsü oluyor bir yerden sonraYa evet işte bazen o kadar saçma sebepler oluyorki mesela telefonla konuşuyoruz sessiz konuşması gerek diyelim.söylediklerini anlamıyorum tekrar soruyorum tekrar soruyorum en sonunda sinirlenip söylemiyo sonra konuşalım diyo.ya da mesela bir şeyi aslında anlatmadı adım gibi eminim anlatmıştım beni takmamışsın dinlememişsin demekki diyo sinirlenip sonra konuşalım diyo gelde laf sokmadan dur sonra.ama allahtan yan yanayken yapmıyor bunları tek tesellim bu sanırım
Aslında tam olarak anlatmak istediğimi anlamışsın hem sorun çözülsün istiyorum hemde haklılığım çıksın istiyorum.biraz bencillik var burdaki yorumlardan sonra bunu kabullendim sanırım.ama etrafımda ufacık bir sorunda kızların peşinde pervane olanları görünce bir imreniyorum sanırım.çiçek konusuna gelince o bende biraz takıntı oldu sanırım almadan rahatlayamıycamSeni bir açıdan anlıyorum bende bir tartışma olduğunda bir sorun varsa orda çözülsün isterim. Yoksa aynı şeyler sürekli tekrar eder. Var olan problemlerin susarak geçiştirilmesinden ötelenmesinden nefret ederim. Amaaa senin durum bundan biraz farklı yazma şeklinden bile bu anlattığım kadar masumane gelmedi tepkilerin. Yani kendini haklı çıkarma çabası varmıi gibi durumu çözmektense sende. Bu konuda sevgilin için durum baya kötü olur tabi o da sana var olan sorunları ya da hatalarını kabul ettiremez böyle olursan. Biraz daha ılımlı ve empati yaparak yaklaşmalısın yıkıcı kavga ederek, laf sokarak değil ortda bir sorun varsa onu çözecek şekilde ilerlemelisiniz.
Çiçek mevzusuna gelirsek yani bu kadar abartılacak bir konu değil bence almak güzel olabilir tabi ama onun yerine güzel bir sözü her zaman daha çok değerli bulurum ben. Önemli olan sana sevgisini gösterbiliyor mu. Bu kadar kavga çıkaracak bir mesele değil yani.
Bizim 3.5 yıl oldu bir kere çiçek aldı sadece onda da annemle buluşacaktık ilk defa ona ve bana güzel birer kırmızı gül almıştıYa tabi benim biriciğim öğrenci kıyamıyorum da biraz ondan evlendiğimizde alsın isterim ben asıl çiçik daha romantik :)
Aslında tam olarak anlatmak istediğimi anlamışsın hem sorun çözülsün istiyorum hemde haklılığım çıksın istiyorum.biraz bencillik var burdaki yorumlardan sonra bunu kabullendim sanırım.ama etrafımda ufacık bir sorunda kızların peşinde pervane olanları görünce bir imreniyorum sanırım.çiçek konusuna gelince o bende biraz takıntı oldu sanırım almadan rahatlayamıycamSeni bir açıdan anlıyorum bende bir tartışma olduğunda bir sorun varsa orda çözülsün isterim. Yoksa aynı şeyler sürekli tekrar eder. Var olan problemlerin susarak geçiştirilmesinden ötelenmesinden nefret ederim. Amaaa senin durum bundan biraz farklı yazma şeklinden bile bu anlattığım kadar masumane gelmedi tepkilerin. Yani kendini haklı çıkarma çabası varmıi gibi durumu çözmektense sende. Bu konuda sevgilin için durum baya kötü olur tabi o da sana var olan sorunları ya da hatalarını kabul ettiremez böyle olursan. Biraz daha ılımlı ve empati yaparak yaklaşmalısın yıkıcı kavga ederek, laf sokarak değil ortda bir sorun varsa onu çözecek şekilde ilerlemelisiniz.
Çiçek mevzusuna gelirsek yani bu kadar abartılacak bir konu değil bence almak güzel olabilir tabi ama onun yerine güzel bir sözü her zaman daha çok değerli bulurum ben. Önemli olan sana sevgisini gösterbiliyor mu. Bu kadar kavga çıkaracak bir mesele değil yani.
Bizim 3.5 yıl oldu bir kere çiçek aldı sadece onda da annemle buluşacaktık ilk defa ona ve bana güzel birer kırmızı gül almıştıYa tabi benim biriciğim öğrenci kıyamıyorum da biraz ondan evlendiğimizde alsın isterim ben asıl çiçik daha romantik :)
Amann onlar neden pervane oluyor onu sorgula sen bi kimse haksız olan birinin peşinden bir çıkarı yoksa koşmaz. Haksızsa biri haksız olduğunu kabullenmesi lazım.Aslında tam olarak anlatmak istediğimi anlamışsın hem sorun çözülsün istiyorum hemde haklılığım çıksın istiyorum.biraz bencillik var burdaki yorumlardan sonra bunu kabullendim sanırım.ama etrafımda ufacık bir sorunda kızların peşinde pervane olanları görünce bir imreniyorum sanırım.çiçek konusuna gelince o bende biraz takıntı oldu sanırım almadan rahatlayamıycam
Kavgacisiniz kusura bakmayindaKızlar merhaba öncelikle şimdiden yazacaklarınız için teşekkür etmek istiyorum.
Sevgilimle 2yıldır beraberiz her ne kadar çok fazla kavga etsekte bakıldığında güzel giden bir ilişkimiz var.aramızda sorun yaratan her şeyi yavaş yavaş aşmaya çalışıyoruz ama şöyle bir sorunum varki.ben kavgayı büyüten bir insanım.yani sevgilim çok sinirlensede yüzde 80 sinirliyken konuşmamayı tercih eder.sakinleşelim kavga büyümesin diye.ancak ben kendimi hiç tutamıyorum.mesela kavga ettik 2,3 saat konuşmadık diyelim kendimi asla tutamam hemen mesaj atıp laf sokmaya çalışırım.hani laf sokayım oda hatasını anlasın diye.ama ona öyle davranıncada bu sefer ters tepiyor.aslında ben daha çok o an konuşup kavgamızı halletmek istiyorum.ama halletmek istiyorum derken kavga ediyim hep o alttan alsın istiyorum.bencilmi davranıyorum ki acaba.ama çoğu konuda haklı olduğumuda düşünüyorum açıkcası.
Birde iki konu gibi olacak ama sevgilim bana şimdiye kadar sadece 1kez çiçek aldı o da benim zorumla yani.bazen sırf bunu bile içimde büyütüo büyütüp kavga etmek istiyorum.sonra sorun yaratan olmak istemediğim için vazgeçip konuyu açmıyorum.ama bazende dayanamayıp kavga ediyorum.çok kez bu konuda kavga ettik işte zorlamamla bir kez aldı.hatta arada nadirde olsa bu konuda bana hak verdi ama hala almıyor.bu konu yüzünden artık ona karşı sinirlenmek istemiyor bir şekilde çözmek istiyorum.ne yapabilirimki sizce en güzeli hiç bahsetmemekmi.eğer bahsetmekse nasıl bahsetmeliyimki.hani böyle ona çaktırmakta istemiyorum artık ben utanıyorum bu konuyu dile getirmeye ama yinede çok üzülüyorum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?