Gebeliğe Hazırlık Bende artık çocuk sahibi olmak istiyorum.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba herkese 1,5 yıldır evliyim 6 aydır çocuk istiyoruz.Ama bir türlü olmuyor ne yapabilirim?
Ovulasyon takibi yapabilirsin yumurtlamayı gördüğünüz zamanlar ilişkiye girersiniz gebe kalma ihtimaliniz artar eğer bunda da olmazsa doktora gidin eşinize ve size bakılsın bir takım testler yapılır sizde yumurta rezervine hormonlara eşinizde de sperm kalitesi vb. Durumlar bakılır ama eğer yaşınız genç ise 1 seneye kadar deneme olması normal yumurtlama takibi yaparak deneyebilirsiniz bunu bi göz önünde bulundurun derim

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 26 yaşındayım.Ovulasyon dönemini uygulamalardan takip ediyorum.
Uygulama net belli etmez canım çok yanıltıyor.
Mesela uygulamada yumurtlama günü görünüyor ama normalde 5 gün önce yumurtlama olmuş olabiliyor.yada regliden bir gün önce de yumurtlama olabiliyor.
Ovulasyon testi en mantıklısı ama bu seferde her gün aynı saatte takip etmen lazım.

Beni de muayene etti 1 yıl korunmasız ilişki olmadan.bi muayene ol hormonlara ve yumurtaya rahme falan bakılsın bence arkadaşım.

Devlet Hastanesi'nde randevu yok.Buradada özel de iyi bir doktor bilmiyorum o yüzden gidememiştim.Teşekkur ederim verdiğiniz bilgiler için.
Hastane randevularini takip edin.eger regli gününün 2-3 gününe denk getirirsen hormon testi yaparlar bı baktirirsin.sonra vajina muayenesi yaptır.
Yumurtlamayı bence uygulamadan takip etme daha garantisi ovulasyon testi.
Rica ederim inşallah Allah gönlüne göre versin ❤️

Back
X