- 22 Mart 2007
- 2.140
- 419
- 688
- 41
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Annesine gelmiş, siz sık sık görüşmek zorunda değilsiniz.İçimi dökmek istiyorum bunaldım görümcem Hollanda dan geldi annesinin yanına tatile gitti tam 5 gündür İstanbul'da kalıyor uzaktayken pek severdim aynı evde olunca resmen soğudum bişey beklediğimden değil ama cimrilikleri öldürdü beni 3 un 5 in hesabını yapıyor örnek vermem gerekirse bimden maske almış çocuk 10 TL imis Hakmar markette 5 TL imis aynı maske bana orda fişi duruyor iade edeyim mi dedi şok oldum bişey diyemedim ertesi sabah ilaç yazdırmaya gitmiş sağlık ocağından maskeyi iade etmişgörmemiş gibi çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar TL ye çevirip daha ucuz diye Canim ülkeme o kadar üzülüyorum ki biz bişey alamıyorken zorlaniyorken tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma hediye hediyedir de yeğenin bu da senin ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim baya masraf yaptık misafirdir deyip geciyorum ama asgari ücret alıyorum 2-3 ay içerdeyim öyle anlatıp rahatlamak istedim
Kardeşim de kuzenim de çocuklarına plastik terlik almış çünkü o modeller satılıyor, moda buymuş demek.tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma
bişey beklediğimden değil
Bozulur kadin neden bozulmasin. Calisip kazaniyorsa parasi varsa gitsin otelde kalsin. Geceligi bin tl olan otel bile onlar icin 60 euro civari Bu kadin evinde kaliyorlar diye ekstradan yedirecek icirecek, klima elektrik vs yakacak. Mecbur muKardeşim de kuzenim de çocuklarına plastik terlik almış çünkü o modeller satılıyor, moda buymuş demek.
Size para harcamamasına bozulmuşsunuz. Siz de çalışın, harcayın. Kusura bakmayın da başkaları o paraları emekle kazanıyor, istediği gibi de harcar.
Gurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.İçimi dökmek istiyorum bunaldım görümcem Hollanda dan geldi annesinin yanına tatile gitti tam 5 gündür İstanbul'da kalıyor uzaktayken pek severdim aynı evde olunca resmen soğudum bişey beklediğimden değil ama cimrilikleri öldürdü beni 3 un 5 in hesabını yapıyor örnek vermem gerekirse bimden maske almış çocuk 10 TL imis Hakmar markette 5 TL imis aynı maske bana orda fişi duruyor iade edeyim mi dedi şok oldum bişey diyemedim ertesi sabah ilaç yazdırmaya gitmiş sağlık ocağından maskeyi iade etmişgörmemiş gibi çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar TL ye çevirip daha ucuz diye Canim ülkeme o kadar üzülüyorum ki biz bişey alamıyorken zorlaniyorken tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma hediye hediyedir de yeğenin bu da senin ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim baya masraf yaptık misafirdir deyip geciyorum ama asgari ücret alıyorum 2-3 ay içerdeyim öyle anlatıp rahatlamak istedim
Neden böyle bir genelleme yapma gereksinimi duydun ki?Gurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
Hep bu sekilde bahsedildigi icin. Siz oyle olmayabilirsiniz ama cogu dedigim sekilde sanirim:)Neden böyle bir genelleme yapma gereksinimi duydun ki?
Kesinlikle hepimiz öyle değiliz ya lütfen genelleme yapmayın :/ Bahsedilen gurbetciler genelde yurtdışında bir baltaya sap olmadıkları için Türkiye de bir kaç haftalığına egolarını tatmin ediyorlar.. Eş dost akrabasını hor görüp, parasıyla hava atan insan eminim Türkiyede de vardır. Adam değilsen nerede yaşadığın önemsizGurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
Genelleme yapmadim ki, soru soruyorum hepsi mi oyle diye.Kesinlikle hepimiz öyle değiliz ya lütfen genelleme yapmayın :/ Bahsedilen gurbetciler genelde yurtdışında bir baltaya sap olmadıkları için Türkiye de bir kaç haftalığına egolarını tatmin ediyorlar.. Eş dost akrabasını hor görüp, parasıyla hava atan insan eminim Türkiyede de vardır. Adam değilsen nerede yaşadığın önemsiz
Şükür hepsi öyle değil :) Olanına da umarım hiç kimse denk gelmez :)Genelleme yapmadim ki, soru soruyorum hepsi mi oyle diye.
Çünkü onların yaşadığı ülkelerde öğretmenler iyi kazanıyorlar balım (aylık 4500-5000euro arası)...sen aldığın maaşın anlık kurla 550 Euro ettiğini söyle bakalım ne diyecekler.... (Ben bunu yazarken kur değişti, maaşın 545euro olduGurbetçilerin çoğu nedense Türkiye'ye gelince cimrileşiyor paraları burada değerlendiği halde, dayım ve öz ablamdan biliyorum. Alışverişe çıkarız sen öğretmensin senden olsun, dondurma yeriz maaşınıza da zam geldi hadi senden olsun lafları havada uçuşur, parası burada katbekat değerlenir ama yine de ben zengin gibi geliyorum onlara da çok enteresan bir kafa yapıları var. Her yaz sen benden daha iyisin atışmaları tatlı tatlı devam eder. Kaynımın düğünü var, hiç altınım da yok yiaa düğünde takacağım diye geyik yapıyorum bana ne dese iyidir: ee nolucak gidip al kuyumcudan bir burma akşam çıkalım da. Baya milyarderim ama haberim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?