Bende görümce den muzdaribim

Bizim almanyadan gelen akrabalar otelde kalıyor. Evimize cagirdigimiz halde rahatsiz etmeyelim diyorlar, telefonla 5dk da bir otel bulup oraya gidiyorlar. Bir yemek ismarlasak mahcup oluyorlar. Burada hayat daha pahali ve gecim zor oldugu icin. Muhtemelen mutfak masraflarınız sizi zorladi. Disari ciktiklarinda arayip gelirken 1 kilo et, 1 kilo pirinc, cay, seker, camasir suyu, sivi yag alin yemek yapacagim evde birsey kalmadi deyin. Masraflara ortak olsunlar.

Söyle bir durumla karsilasiyor gurbetciler: Sen gelsen ya seni cimrilikle suclarlar yada görgüsüzlükle. Hic sasmaz. Cok para harcasan "gözümüze soktu" olur. Az harcayip herkese dagitmasan cimri derler. Annem bir kere Istanbula gitti üst baş alinmasi üstüne yaklasik 10 kisilik aile grubunu gezdirilmesi beklendi kendisinden. Annem de dul maaşı alan bir insan burda. Yani öyle zengin felan degil. Konu sahibinin de beklentileri de belli ki karsilanmamis. Bir daha "misafire" beklenti karsiligi hazirlik.yapmayin. bu ara hediyelere gelince: Eskiden hep burdan alip götürürlerdi. Bir zaman sonra artik millet aldikalrimizi da begenmemeye de basladi. Artik cogunluk götürmüyor da. Ama kimse de igneyi kendine de batirmak istemiyor.

Son düzenleme:
Siz saçıp savurabilirsiniz insanlara cimri sıfatı yakıştırmak haddinize değil.

Hep bu sekilde bahsedildigi icin. Siz oyle olmayabilirsiniz ama cogu dedigim sekilde sanirim:)
Bunun gurbetçi olup olmamasıyla alakası yok ki, bu tamamen cimrilikle alakalı bir durum, mesela sabah bir konu vardı ilk buluşmada 1 tatlı söyleyip 3 kişi yemişler!
Kaldı ki konu sahibinin şikayet ettiği konu cimrilik de değil. Bir yerde herhangi bir ürün 5 TL iken, farklı bir yerde aynı ürün 2 liraya olduğunda sen de iade etmez misin? (5 TL' yi örnek olarak verdim, o fiyata alınan bir şeyi aklı başında kimse değiştirmek için tenazül etmez!)
Para olayına gelince, kendini bilmez bazıları sırf etrafındaki insanlara yurt dışında da durum kötü imajı verip, kendilerini acındırmak için öyle saçma sapan hareketler ediyorlar, ama bu çoğunluk değil emin ol.

Evlerimiz ayrı hatta şehirlerimiz ayrı benim inanın gözüm yok sadece ben öyle olmadığım için sanırım garipsiyorum. Karpuz aldı eve sadece onu aldı onunda yarısını kaynima dediki al götür sene size dedi verdi. Buna da ayrı bozuldum. Bizim evde kalıyorsun çocukların hep bizde karpuzu vermek ?

Boyle bişey söylenir mi kaldı ki bana yakışmaz düşünmesi lazımdi.

Buradaki durum bambaşka ama kadının evine gelip 5 gün kalıyorlar yeme içme hep ev sahibinden olmuş. Asgari ücret alıyorum demiş kadın. Markette fiyatların ne kadar uçtuğu belli, evinde kaldıkları insanların mutfak masrafına katkıda bulunmak zorundalar bence

Sahsen kimsenin evinde kalmiyorum, cünkü böyle arkandan iyi kötü hep dedikodu yapiliyor. Bizim toplumun en büyük sorunlarindan bir tanesi samimiyetsizlik ve iletisimsizlik. Bence maddi durumun yoksa yatili misafir bastan kabul etmeyeceksin. Müsait degilim de tamam. Ama yok gelmesine müsaade ettin kendini ekstradan masrafa sokmana gerek olmamali ortada bir samimiyet varsa. Allah ne verdiyse artik. Yada zorlaniyorsa esinine söylemeli. Görümce para harcamiyor diye söylenmenin anlami yok. Biz eskiden gittigimiz evlere muhakkak.birseyler alip götürürdük, bazen de para veriyorduk bir kac gün kalsak. Ama inanin ne yapsaniz ne etseniz memnun edemeyeceginiz insanlar var ve arkanizdan yinede dedikodu yapacaklar. Ben kimsenin evine artik gitmiyorum o yüzden kafam da rahat. Ama misafirlik anlayisi da artik eskiye göre cok degisti.

Ya nediyorsun sen allasen ya piyasadan haberim mi yok benim 15 TL ye en ucuza pazarda satılan terlik. Ben zaten çalışıyorum da yeğenine böyle bişey almasına bozuldum bana zaten almasın kendim alabiliyorum Şükür kaldı ki yeğenime utanır almam bu tarz bisey

Size laf anlatılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…