- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Siz saçıp savurabilirsiniz insanlara cimri sıfatı yakıştırmak haddinize değil.İçimi dökmek istiyorum bunaldım görümcem Hollanda dan geldi annesinin yanına tatile gitti tam 5 gündür İstanbul'da kalıyor uzaktayken pek severdim aynı evde olunca resmen soğudum bişey beklediğimden değil ama cimrilikleri öldürdü beni 3 un 5 in hesabını yapıyor örnek vermem gerekirse bimden maske almış çocuk 10 TL imis Hakmar markette 5 TL imis aynı maske bana orda fişi duruyor iade edeyim mi dedi şok oldum bişey diyemedim ertesi sabah ilaç yazdırmaya gitmiş sağlık ocağından maskeyi iade etmişgörmemiş gibi çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar TL ye çevirip daha ucuz diye Canim ülkeme o kadar üzülüyorum ki biz bişey alamıyorken zorlaniyorken tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma hediye hediyedir de yeğenin bu da senin ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim baya masraf yaptık misafirdir deyip geciyorum ama asgari ücret alıyorum 2-3 ay içerdeyim öyle anlatıp rahatlamak istedim
Bunun gurbetçi olup olmamasıyla alakası yok ki, bu tamamen cimrilikle alakalı bir durum, mesela sabah bir konu vardı ilk buluşmada 1 tatlı söyleyip 3 kişi yemişler!Hep bu sekilde bahsedildigi icin. Siz oyle olmayabilirsiniz ama cogu dedigim sekilde sanirim:)
Annesi Aydın da tatilini orda yaptı dönüşte bize geldi 5 gündür birlikteyiz yarın gidiyor.Annesine gelmiş, siz sık sık görüşmek zorunda değilsiniz.
Yatıp kalkıp dua edeceğim hediye bile edemem ya baskasina5 tl.icin maskeyi mi iade etmis vay arkadas. Kiziniza aldigi tuvalet terligi icin ne kadar tesekkur etseniz azdir bence
bütün tatili bedavaya getirmişAnnesi Aydın da tatilini orda yaptı dönüşte bize geldi 5 gündür birlikteyiz yarın gidiyor.
Yok gerçekten sinirlerim bozuldu seneye kaldıramam. Birde çocuklarını bırakıp bırakıp akşam misafirliklere gidiyorlar.Gurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
0 tl maaşlı issiz ben bile bunu yapmam euro ile maaş alanın yaptığına bak5 tl.icin maskeyi mi iade etmis vay arkadas. Kiziniza aldigi tuvalet terligi icin ne kadar tesekkur etseniz azdir bence
Evlerimiz ayrı hatta şehirlerimiz ayrı benim inanın gözüm yok sadece ben öyle olmadığım için sanırım garipsiyorum. Karpuz aldı eve sadece onu aldı onunda yarısını kaynima dediki al götür sene size dedi verdi.Kayınvalidenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz? Cevap hayırsa, kendi kazandığı parasıyla yaptığı harcamalar sadece onu bağlar.. Sizin evde kalıyorsa yaptığı saygısızlık.. İnsan bir akşam yemeğine davet eder, birlikte gezerken masrafı karşılar, mağazalarda dolaşırken yeğenine hediyeler alır, mutfak alışverişine katkı sağlar... Ama insanın içinde olmadı mı bir şey yapamazsınız.. Bu arada ülkeye de üzülmenize gerek yok. Beğenseniz de beğenmeseniz de turistler/ gurbetciler ekonomiye baya katkı sağlıyor..
Bizim almanyadan gelen akrabalar otelde kalıyor. Evimize cagirdigimiz halde rahatsiz etmeyelim diyorlar, telefonla 5dk da bir otel bulup oraya gidiyorlar. Bir yemek ismarlasak mahcup oluyorlar. Burada hayat daha pahali ve gecim zor oldugu icin. Muhtemelen mutfak masraflarınız sizi zorladi. Disari ciktiklarinda arayip gelirken 1 kilo et, 1 kilo pirinc, cay, seker, camasir suyu, sivi yag alin yemek yapacagim evde birsey kalmadi deyin. Masraflara ortak olsunlar.
Söyle bir durumla karsilasiyor gurbetciler: Sen gelsen ya seni cimrilikle suclarlar yada görgüsüzlükle. Hic sasmaz. Cok para harcasan "gözümüze soktu" olur. Az harcayip herkese dagitmasan cimri derler. Annem bir kere Istanbula gitti üst baş alinmasi üstüne yaklasik 10 kisilik aile grubunu gezdirilmesi beklendi kendisinden. Annem de dul maaşı alan bir insan burda. Yani öyle zengin felan degil. Konu sahibinin de beklentileri de belli ki karsilanmamis. Bir daha "misafire" beklenti karsiligi hazirlik.yapmayin. bu ara hediyelere gelince: Eskiden hep burdan alip götürürlerdi. Bir zaman sonra artik millet aldikalrimizi da begenmemeye de basladi. Artik cogunluk götürmüyor da. Ama kimse de igneyi kendine de batirmak istemiyor.
Buradaki durum bambaşka ama kadının evine gelip 5 gün kalıyorlar yeme içme hep ev sahibinden olmuş. Asgari ücret alıyorum demiş kadın. Markette fiyatların ne kadar uçtuğu belli, evinde kaldıkları insanların mutfak masrafına katkıda bulunmak zorundalar bence
Ya nediyorsun sen allasen ya piyasadan haberim mi yok benim 15 TL ye en ucuza pazarda satılan terlik. Ben zaten çalışıyorum da yeğenine böyle bişey almasına bozuldum bana zaten almasın kendim alabiliyorum Şükür kaldı ki yeğenime utanır almam bu tarz biseyKardeşim de kuzenim de çocuklarına plastik terlik almış çünkü o modeller satılıyor, moda buymuş demek.
Size para harcamamasına bozulmuşsunuz. Siz de çalışın, harcayın. Kusura bakmayın da başkaları o paraları emekle kazanıyor, istediği gibi de harcar.
Hayır yahu desenli terlikler olur ya en ucuza çocuk terligiPlastik terliğin markası crocs mu?
Ben milleti ağırlamak icin kendimi bu kadar zora sokmazdım sizin hatanız.
Sahsen kimsenin evinde kalmiyorum, cünkü böyle arkandan iyi kötü hep dedikodu yapiliyor. Bizim toplumun en büyük sorunlarindan bir tanesi samimiyetsizlik ve iletisimsizlik. Bence maddi durumun yoksa yatili misafir bastan kabul etmeyeceksin. Müsait degilim de tamam. Ama yok gelmesine müsaade ettin kendini ekstradan masrafa sokmana gerek olmamali ortada bir samimiyet varsa. Allah ne verdiyse artik. Yada zorlaniyorsa esinine söylemeli. Görümce para harcamiyor diye söylenmenin anlami yok. Biz eskiden gittigimiz evlere muhakkak.birseyler alip götürürdük, bazen de para veriyorduk bir kac gün kalsak. Ama inanin ne yapsaniz ne etseniz memnun edemeyeceginiz insanlar var ve arkanizdan yinede dedikodu yapacaklar. Ben kimsenin evine artik gitmiyorum o yüzden kafam da rahat. Ama misafirlik anlayisi da artik eskiye göre cok degisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?