- 22 Mart 2007
- 2.140
- 419
- 688
- 41
- Konu Sahibi cicikizsinem
-
Bende kimsede kalmam yapı meselesi hiç kimsede rahat edemem bana sizde kalıyoruz bile denmedi eşime söylenmiş o da kardeşini atacak hâli yok kimsenin bir beklentisi yok da bu kadar geniş ve sorumsuz olmalari rahatsız ettiSahsen kimsenin evinde kalmiyorum, cünkü böyle arkandan iyi kötü hep dedikodu yapiliyor. Bizim toplumun en büyük sorunlarindan bir tanesi samimiyetsizlik ve iletisimsizlik. Bence maddi durumun yoksa yatili misafir bastan kabul etmeyeceksin. Müsait degilim de tamam. Ama yok gelmesine müsaade ettin kendini ekstradan masrafa sokmana gerek olmamali ortada bir samimiyet varsa. Allah ne verdiyse artik. Yada zorlaniyorsa esinine söylemeli. Görümce para harcamiyor diye söylenmenin anlami yok. Biz eskiden gittigimiz evlere muhakkak.birseyler alip götürürdük, bazen de para veriyorduk bir kac gün kalsak. Ama inanin ne yapsaniz ne etseniz memnun edemeyeceginiz insanlar var ve arkanizdan yinede dedikodu yapacaklar. Ben kimsenin evine artik gitmiyorum o yüzden kafam da rahat. Ama misafirlik anlayisi da artik eskiye göre cok degisti.
Bende kimsede kalmam yapı meselesi hiç kimsede rahat edemem bana sizde kalıyoruz bile denmedi eşime söylenmiş o da kardeşini atacak hâli yok kimsenin bir beklentisi yok da bu kadar geniş ve sorumsuz olmalari rahatsız etti
Bir gurbetçi olarak cevap vereyim. Bizde aynısını eşimin tarafı için düşünüyoruzGurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
Bence maddi durumun yoksa yatili misafir bastan kabul etmeyeceksin.
Bilginiz olmadığı konularda ne çok fikriniz var…Gurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
Ya anlamıyorlar kuzu bana Almanya'daki enflasyondan dem vurup her şey çok pahalandi aldığımız para da yiyecek içeceğe gidiyo deyip ağlıyorlar, yüzde 80 (hatta bence daha fazla) enflasyon altında ezilen yurdum insanının yanında yüzde 8lik enflasyona sövenleri gördü bu gözler. Burayı anlatıyorsun "yoo yoo Türkiye çok iyi çok" lafı suratıma çarpıyor, ulan gel burada yaşa o zaman yok diyo böyle iyi. Kafalar süper yemin ederim. Benim vatandaşım da yurtdışına gitmenin türlü yolunu arıyor boş yere ne gerek var canım, her şey süperÇünkü onların yaşadığı ülkelerde öğretmenler iyi kazanıyorlar balım (aylık 4500-5000euro arası)...sen aldığın maaşın anlık kurla 550 Euro ettiğini söyle bakalım ne diyecekler.... (Ben bunu yazarken kur değişti, maaşın 545euro oldudeliriciiim.)
5 gündür misafir ettiğiniz kadını ne çok yerden yere vurdunuz ya.Annesi Aydın da tatilini orda yaptı dönüşte bize geldi 5 gündür birlikteyiz yarın gidiyor.
Başkasinin evinde 2gunden fazla kalip o sure boyunca yemenin icmenin karsilanmasini beklemek, paran yoksa cagirmasaydin dusuncesi uygun değil.
Bence de masraf yapmasaymiş konu sahibi ama bu toplumda misafire hep en iyisi cikarilmaya calisiliyor bizde bu var diyip geçilemiyor, Turk kulturu de etkili sanirim.
Eşimi annesi kahvaltiya cagirsa gitmeden telefon açar bir eksik var mi alalim? Diye.
Benim anne babam da avrupada yaşiyor. Turkiyeye geldiklerinde ailemin yanina gittik 3 gun birlikte kaldik eşim hemen marketten bir şeyler aldi yani ki ailemin durumu iyi zaten avrupadan geldiler paralari degerli ama mevzu o değil.
Kaldi ki konu sahibi asgari ucretli bir insan. Biraz dusunce lazim.
Memnuniyetsizlik konusuna katiliyorum. Bazi insalara ne yaparsan yap memnun ve mutlu olamiyorlar. Ancak artik misafirlige gelenler gurbetci olsun olmasin giderlere ortak olmak durumunda aksi halde ev sahibine asiri yuk biniyor. şöyle bir ornek vermek istiyorum, Bu sene bir akrabamizin evine gittik. Toplamda 10 kisi olduk, 3 gunde bir alisveris yapildi tutarlar 700-900tl arasinda degisti. Tabiiki sadece alisveris degil, tüp, fatura vs herseyi bölüstük. Peynir, zeytin, yağ, çay, un vb su gibi gidiyor kalabalik misafirliklerde. Giderlere ortak olmadan sevdiklerimizle bir araya gelmek imkansiz gibi birsey. Biz yeni yılda calistigimiz firmalara zam yapiyoruz. Oyle buyuk zamlarda degil 100-200tl bandinda, daha fazlasini musteriler kabul etmiyor. yılın ortasina gelmeden temel ihtiyaclarimizdaki artis yaptigimiz zammin cok cok ustunde kaliyor. Burada hayat cok pahali hale geldi maalesef, hic birsey eskisi gibi degilSahsen kimsenin evinde kalmiyorum, cünkü böyle arkandan iyi kötü hep dedikodu yapiliyor. Bizim toplumun en büyük sorunlarindan bir tanesi samimiyetsizlik ve iletisimsizlik. Bence maddi durumun yoksa yatili misafir bastan kabul etmeyeceksin. Müsait degilim de tamam. Ama yok gelmesine müsaade ettin kendini ekstradan masrafa sokmana gerek olmamali ortada bir samimiyet varsa. Allah ne verdiyse artik. Yada zorlaniyorsa esinine söylemeli. Görümce para harcamiyor diye söylenmenin anlami yok. Biz eskiden gittigimiz evlere muhakkak.birseyler alip götürürdük, bazen de para veriyorduk bir kac gün kalsak. Ama inanin ne yapsaniz ne etseniz memnun edemeyeceginiz insanlar var ve arkanizdan yinede dedikodu yapacaklar. Ben kimsenin evine artik gitmiyorum o yüzden kafam da rahat. Ama misafirlik anlayisi da artik eskiye göre cok degisti.
Soru cümlesi kuruyorum herkes üstüne alınıp savunmaya geçiyor, bi sakin olun.Bilginiz olmadığı konularda ne çok fikriniz var…
Sen de yurtdışındasin bildiğim kadarıyla dostum şu andaki durumu ancak tahmin edebilirsin ama inan bildiğin gibi değil... 4-5 kişiyi 5 gün misafir etmek demek gerçekten bir servet tutuyor şu anda türk insanı için....5 gündür misafir ettiğiniz kadını ne çok yerden yere vurdunuz ya.
Keşke ağırlamasaydınız, müsait değiliz istersen otel ayarla deseydiniz daha çok makbule geçerdi eminim.
Sizde bu insana yedirip içirdiniz mi ne görgüsüz insan ya hu pes. Günübirlik gittiğimiz eve eli boş gitmeyiz kaldıki yatılı gidicez.Evlerimiz ayrı hatta şehirlerimiz ayrı benim inanın gözüm yok sadece ben öyle olmadığım için sanırım garipsiyorum. Karpuz aldı eve sadece onu aldı onunda yarısını kaynima dediki al götür sene size dedi verdi.Buna da ayrı bozuldum. Bizim evde kalıyorsun çocukların hep bizde karpuzu vermek ?
Memnuniyetsizlik konusuna katiliyorum. Bazi insalara ne yaparsan yap memnun ve mutlu olamiyorlar. Ancak artik misafirlige gelenler gurbetci olsun olmasin giderlere ortak olmak durumunda aksi halde ev sahibine asiri yuk biniyor. şöyle bir ornek vermek istiyorum, Bu sene bir akrabamizin evine gittik. Toplamda 10 kisi olduk, 3 gunde bir alisveris yapildi tutarlar 700-900tl arasinda degisti. Tabiiki sadece alisveris degil, tüp, fatura vs herseyi bölüstük. Peynir, zeytin, yağ, çay, un vb su gibi gidiyor kalabalik misafirliklerde. Giderlere ortak olmadan sevdiklerimizle bir araya gelmek imkansiz gibi birsey. Biz yeni yılda calistigimiz firmalara zam yapiyoruz. Oyle buyuk zamlarda degil 100-200tl bandinda, daha fazlasini musteriler kabul etmiyor. yılın ortasina gelmeden temel ihtiyaclarimizdaki artis yaptigimiz zammin cok cok ustunde kaliyor. Burada hayat cok pahali hale geldi maalesef, hic birsey eskisi gibi degil
Kıskanmıssıniz daha ziyadeİçimi dökmek istiyorum bunaldım görümcem Hollanda dan geldi annesinin yanına tatile gitti tam 5 gündür İstanbul'da kalıyor uzaktayken pek severdim aynı evde olunca resmen soğudum bişey beklediğimden değil ama cimrilikleri öldürdü beni 3 un 5 in hesabını yapıyor örnek vermem gerekirse bimden maske almış çocuk 10 TL imis Hakmar markette 5 TL imis aynı maske bana orda fişi duruyor iade edeyim mi dedi şok oldum bişey diyemedim ertesi sabah ilaç yazdırmaya gitmiş sağlık ocağından maskeyi iade etmişgörmemiş gibi çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar TL ye çevirip daha ucuz diye Canim ülkeme o kadar üzülüyorum ki biz bişey alamıyorken zorlaniyorken tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma hediye hediyedir de yeğenin bu da senin ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim baya masraf yaptık misafirdir deyip geciyorum ama asgari ücret alıyorum 2-3 ay içerdeyim öyle anlatıp rahatlamak istedim
Şunu anlamadım: görümce tatile annesinin yanına mı geldi size mi?İçimi dökmek istiyorum bunaldım görümcem Hollanda dan geldi annesinin yanına tatile gitti tam 5 gündür İstanbul'da kalıyor uzaktayken pek severdim aynı evde olunca resmen soğudum bişey beklediğimden değil ama cimrilikleri öldürdü beni 3 un 5 in hesabını yapıyor örnek vermem gerekirse bimden maske almış çocuk 10 TL imis Hakmar markette 5 TL imis aynı maske bana orda fişi duruyor iade edeyim mi dedi şok oldum bişey diyemedim ertesi sabah ilaç yazdırmaya gitmiş sağlık ocağından maskeyi iade etmişgörmemiş gibi çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar TL ye çevirip daha ucuz diye Canim ülkeme o kadar üzülüyorum ki biz bişey alamıyorken zorlaniyorken tuvalet terliğine benzer terlik almış plastik kızıma hediye hediyedir de yeğenin bu da senin ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim baya masraf yaptık misafirdir deyip geciyorum ama asgari ücret alıyorum 2-3 ay içerdeyim öyle anlatıp rahatlamak istedim
Genel olarak tam böylelerGurbetcilerin hepsi mi boyle gorgusuz cimri ve düşüncesiz? Bir daha kabul etmeyin musait degilim diyerek bi bahane bulun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?