Bende hesap şaşmaz !

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Cümlenin sahibi temizlik yaptığım ve bebeğine baktigim evin sahibi.
Daha önce konu açmıştım ücret konusu hakkında fikir almak için.
Normalde mesleğim öğretmenlik ama çaresiz kaldigim için bu işe başlamıştım.
Haftada 2 gün gidiyordum. Arkadaşım tavsiye etmişti, bu nedenle de ücret onunki gibi olacaktı ve o da bana aylık 1000 tl aldığını söyledi. Ayda 8 günden, gunde 125 tl ye geliyor diye hesapladım. Bazı günler ayda 9 gun olacaktı ( çünkü pts ve çarşamba gidiyorum ve bazen bir gün fazla oluyor) buna ragmen aylık 1000 tl hesapladım. Ama kendisi ile bunu konuşmadık.
Neyse ay sonu geldi elime 700 tl verdi. Hasta olduğum için 1 gun gidememiştim. Ilk gun de arkadaşımla birlikte gitmiştik . Işlerin yarısindan fazlasını o gün ben yapmıştım.
Ay sonu parayı giderken verdi ben şaşırdım ama belli etmedim.
Gittiğim günleri not tutmuştum hem onlara bakarım hem de arkadaşımı ararım dedim. Çünkü ücreti onla konuştuk.
Sonra akşam yazdim "7 gun geldim, 700 tl verdin, günlük 100 olmuş oluyor oysa benim yol param gunde 12 tl zaten" dedim hakettiğimin bu olmadığıni söyledim. Böyle olursa devam edemeyeceğimi söyledim.
Keşke yanımda söyleseydin açıklardım dedi. O konuda haklisin ama notlarıma tekrar bakmak ve arkadaşıma sormak istedim dedim .
Bana "6 gun geldin, eminim" dedi. Arkadaşınla geldiğin günü de yarim gün saydım dedi. Ama yarim gün saymış olsa bile 700 tl olmuyor. Sonra lafı değiştirdi arkadaşınla gelgidin günü saymadım o gün evi öğrendin. Hem sen "çok fazla iş yapmadim dedin" dedi. Oysa ben öyle dememiştim, "pek yorulmadım" demiştim.
Neyse "bende hesap şaşmaz,yarım gününü de pts veririm, hakkini alirsin, bende hak kalmaz" gibi seyler dedi.
Ancak yalan söylemesi ve kibirli konuşması beni rahatsız etti. Bir de günlük 125 değil 117 tl'den hesaplamış. Zaten yol param 12 tl ve hem bebek bakıp hem temizlik yapıyorum. Yirmi dk bile dinlenmiyorum. Sigorta zaten yok. İsler bitecek olsa nar ayıklatir, ceviz kirdirir. Gururum kırıldı ve ayrılmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Yapma bunu kendine.Çok muhtaç değilsen yapma cidden.Öğretmensin sen.
Ihtiyacim vardı ama bu yapılan normal de ben mi alınganlık yapıyorum diye emin olamadım. Icim icimi yedi konu actim zaten. Pazartesi gunu konusup ayrilicam. Çünkü böyle seylerde sessiz kalırsam hiç olmadık anda aklima geliyor ve buna nasıl izin verdim diyerek sonradan takıyorum :KK43:

Öğretmenleri bu hale düşürenler utansın.Ben de iş arıyorum öğretmenim.Bir ilan gördüm hem öğretmen olacakmış hem evde temizliğe yardım edecekmiş hem de çocuğa bakacakmış.Bazı uyanıklar öğretmenlerin bu durumunu kullanıyor.Yazık cidden.
Öğrenciyken idealisttim şimdi cidden çok uzuluyorum bu halime. Severek isteyerek seçmiştim bölümümü oysa. Insallah siz de güzel bir iş bulursunuz

Ihtiyacim vardı ama bu yapılan normal de ben mi alınganlık yapıyorum diye emin olamadım. Icim icimi yedi konu actim zaten. Pazartesi gunu konusup ayrilicam. Çünkü böyle seylerde sessiz kalırsam hiç olmadık anda aklima geliyor ve buna nasıl izin verdim diyerek sonradan takıyorum :KK43:
Ben 6 yıla yakındır çalıştım ilk kez 8 aydır işsizim botum bile yok yani düşün.Ama şu işi yapacağıma başka işe girerim yerinde olsam.Reyon görevlisi vs gibi.

Hem ev temizleyip hem çocuk bakiyorsunuz.. birde öğretmensiniz.. cok ihtiyacınız yoksa yapmayin bu işi bencede.. ücreti cok düşük kaliyor..
Ben günlük 125 tl sandim, zaten 12 tl yol param. 117 tl'den hesaplamış kendisi. Bir de ilk gunumu yok saymış. Hesabi yanlış çıkınca yalana da başvuruyor. Bu tavırları beni çok rahatsız etti.

Geçen seferki konunu da anlıyorum.
Çaresizliğini de kalpten hissediyorum. Dilerim tez zamanda hakettiğin saygın mesleğine kavuşursun.
Seni düşürdüğü durum hiç hoşuma gitmedi, üstelik bazı sözler çok can yakıyor. İstersen alternatif bir şey bulmaya çalış kendine, hem de mümkünse sigortası olan. Zor biliyorum ama sana bu şekilde hissettirmesine gönlüm razı değil

Ayrıl bu işten terbiyesiz biriyle çalışamazsın sıradan bi mağzaya girsen daha çok kıymet görürsün. Şu ülkede atanamayan öğretmen konusu kadar acı bi konu yok.
Inanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil. :KK43:

Ben günlük 125 tl sandim, zaten 12 tl yol param. 117 tl'den hesaplamış kendisi. Bir de ilk gunumu yok saymış. Hesabi yanlış çıkınca yalana da başvuruyor. Bu tavırları beni çok rahatsız etti.
Evet ama maalesef bu tarz tavirlar iş hayatinda hep oluyor maalesef.. ya görmezden gelip kpss ye daha çok hirslanip odaklanicaksiniz.. yada ayrilicaksiniz.

Geçen seferki konunu da anlıyorum.
Çaresizliğini de kalpten hissediyorum. Dilerim tez zamanda hakettiğin saygın mesleğine kavuşursun.
Seni düşürdüğü durum hiç hoşuma gitmedi, üstelik bazı sözler çok can yakıyor. İstersen alternatif bir şey bulmaya çalış kendine, hem de mümkünse sigortası olan. Zor biliyorum ama sana bu şekilde hissettirmesine gönlüm razı değil
Cok teşekkür ediyorum mesajınız beni duygulandırdı. Samimiyetinizi hissettim. Pazartesi bu işe son vericem. Demek ki ben ego yapıp abartmıyorum.

Back
X