Merhaba arkadaşlar, son durumu bildireyim:
Bugün konuşmak üzere gittim.
Bu arada şu ayrıntı da var biz onunla çıkmadan en fazla bir ay önceden haber vermek üzere anlaşmıştık.
Bugün gittim. Hatta benim kopek fobim var. Kapısının onunde kopek sürüsü vardı. 15 dk kadar bekledim. Sonra onu aradım beni alması için. Bebek var gelemem dedi. Ben de " O halde biraz daha beklerim ve gitmezlerse de donerim,zaten çıkmaya karar verdigimi söylemek için geldim" dedim.
Cok şaşırdı. Hiç beklemiyordu. Gel konuşalım dedi. Bir abla ile geçtim içeri. Şikayetimi anlattım. Sigortadan girdim, muamelesinin hos olmamasi, ücret... Anlayacağınız her şeyi tek tek döktüm. Şok olmaya devam ediyordu.
Bana vesile olan arkadaşım ve annesi için şöyle söyledi "Onlar hiç bir zaman ücret konusu açmadılar, sen bir ayda ücret vs diyorsun"dedi. Ben de "Hakkım olanı istiyorum, konuşmamış olabilirler. Ama ben onlar gibi olmak zorunda değilim" dedim. Asıl konuşmanın normal olduğunu söyledim. Ben arkadaşım aracılığı ile konustugum için sorun etmemistim dedim. Ama yanlış anlaşılmalar olmuş, burada ikimiz de konuşmayarak hata ettik zaten dedim.
Ağlamaya başladı. Ama hiçkiriklarla... Ben hak yemem vs diyerek ağladı.
Ben de bu olayın duygusal bir mevzu olmadığını, diğer konularda memnun olduğumu söyledim( Para mevzusu hariç çok iyidir).
Sadece şikayetimi söyledim. Kırıcı olduysam o noktalarda özür diliyorum dedim. Yavaş yavaş sakinleşti. Konuşalım dedi. O da özür diledi. Sarildik( böyle bir sey plânlamamamistim, sacma oldu sanki biraz. Ama helalllesmis olmak rahatlattı).
Ha bu arada en başta ben hakkimi isteyip, şikayetimi dile getirince, şaşkınlıkla, bana garip bir şekilde suçlayıcı davrandı. Mesela "Sen de beni iki hafta yüzüstü bıraktın" dedi.
Oysa ciddi rahatsızdım. Ama önceki çalışanlari affederseniz ama geberseler bile gitmisler. Sonra yumuşadı ve üstte anlattığım gibi gelişti.
Ben kararımın kesin olduğunu söyledim. Ama anlaştığımız gibi en fazla bir ay bekleyeceğimi söyledim.
Birini bulmasının çok zor olduğunu biliyorum.
Akşam çıkarken de hakkım olani, hatta fazlasını verdi. Ben hakkım olani alıp gerisini bıraktım tabiki.
En fazla bir ay devam edeceğim. Sonra KPSS kasacağım inşallah :)
Haklısınız, herkes mesleğini yapmalı. Ama oradan aldığım aylık ile de bakin açık acik belirtmeyeceğim " En temel" ihtiyaçlarımı karşıladım. Yeni mezunum. Umut ve umutsuzluk arasindayim.
Yuksek lisans mi, dil üzerinden mi, kpss mi bilemiyorum aslında. Yani kafam da karışık. Ama sanırım şuan en uygun olani KPSS.
Herkese çok teşekkürler bu arada