Bende insan evladıyım...

Benim annem hasta mesela. Ondan hiç bir beklentim yok iş olarak. Yine de manevi olarak bekliyor insan. Fiziksel olarak hasta olması, manevi anlamda da yalnız bırakmasını gerektirmiyor. Şu günlerde düşük yapıyorum. Aramıyor, yine ben arıyorum, ne vardı diye açıyor telefonu. İşi yoksa kısa kesip kapatıyor.

Eltim bile daha çok endişeleniyor benim için. Doktordan çıkar çıkmaz arıyor eve gitmemi beklemeden, sonuç ne diye. İnsan bu kadarını anneden bekleyebilmelidir. 30 yaşına gelse de, çocuk her zaman annesi tarafından sevildiğini ve kıymet verildiğini hissetmek istiyor.

İnsanda biraz özveri olur. aynı evde yaşadığı halde,torununa bakmak, ilgilenmek zorunda değil diyorsak, bu kadar bireyselleşebiliyorsak; o zaman kızı da onu evine almak zorunda değil. aileler hiç birbiri için iyilik yapmasın. Ayrıca yalnızca birlikte yaşamanın kuralları olarak evi toplar, yemeği yapar çocuk okuldayken. Derin temizlik istendiğini hiç sanmıyorum. Bunlar çok zor şeyler değil. Bazıları bu konuşarda biraz şanssız. Benim annem de öyle çok şefkatli, çocuğunu umursayan bir anne değildir. Yapı meselesi.
Bence bu derece bir yaklaşım çok yanlıl
Anne kızına bakmış torununa bakmak zorunda değildir bu kadar basit.
Kızı anneye bakar tabi annesi o kadar emek vermiç ona bi zahmet gerektiğinde evine alsın ne var bunda
Bu kadar bencil olmayın sırf anne diye kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz
Kadın bi seda sayan izledi diye laf olmuş bencil olmuş ne biçim anne olmul hayret bişey halbuki tam tersi bencil olan bence sizin bakış açınız

Özgür ce izleyebiliyor zaten odasında kendine ait tv si var.
Her evin kuralı vardır. Ders yapan çocuğun yanında tv izlenmez gibi....
Salonda çocuk ders yaparken izlemesini doğru bulmuyorum.
Yoksa zaten özgürce interneti tvsi ve odadı var.
İyi ama siz ders çalıştırmıyor diye yakınmışsınız
Bence ne istediğinize karar verin önce
Ya da açıkça annem geldi bizde kalıyor bari bi işe yarasın deyin gayet açık şekiilde
Yok hem annem bencil vs deyip hem de fedakarlık yapmasını beklemiyorum deyip her işi yapmasını beklemek bence tuhaf

Çöpü çıkarken esiniz yada siz atin,
Bazı insanlar rahattır,benim annemin de sofra ayağına gelir gider,o yatar ohhh,
Kimisi is yapmayı sevmez,tembel,keyifcidir
Bysaatten sonrada değişmez,
Su tv ,karşısında ders yapan ada yatıramasa kil oluyorum ya

Back
X