bende insanım

canım ne güzel tespit yapmışsın,çok doğru,galiba bu bunalmanın ardında,artık oturan kişiliğim yatıyor,daha önceleri,bu kadar ağır gelmezdi yaşadıklarım,sineye çekerdim,şimdilerde,içimdeki benlik ben varım ,sen bana yıllarca ne yaptın,dercesine hesap soruyor,bu çırpınışım ondan olsa gerek,ablamda hep der,canım,düşünme ,sen tek başına ne yapabilirsin,o düşünmüyor sen neden yıpratıyorsun,bende abla o düşünmesin ben düşenmeyim,ileride,ne olur bilinmez,bir evimiz olsun diye,ama hep boşuna,bugünlere 21 yıllık yatak odamı değiştirelim,çok eskidi,bende yaşım genç hayatımı yaşamak istiyorum dedim,baştan olmaz dedi,ben üsteledim,netten baktım ,gösterdim,sanki gönlü oldu gibi geldi,sevindim,ama sebebini anladım,meğer beyimiz,tutarı 5 bin tl olan bir motor alıcakmış da,ben alamazsın,ev yok,bark yok derim diye,beni susturmak için,arabayı satmadan bir şey alamam,bak ben o sevdiğim motoru alabiliyormuyum demezmi,ben şimdi bu adama ne yapayım siz söyleyin,bir aile babası geleceğini düşünmezmi,bir ev olmalı insanın başında,benim kahrolduğum,burada lojmanda herkes.aynı maaşı alıp,aynı evde oturuyor,herkes,2.ci evini alıyor,üni de çocuk okutuyor,aynı maaşla benim neyim var,3 sene,parayı tutup,hesap yapıp,biriktirip,kabasını attığım bir ev var,14 yıldır ,gözle görülen bu sadece bu,ne ye güveniyor bilmiyorum neye,emekli yaşı doldu,ama çocuklar okuyor diye,uzattık,en az 6 yıl okul var, ona göre de gider ,ev neyle yapılır bilmem artık

Bunca yıl ev için direnmişsiniz, olmamış; bundan sonra olmayacak diye birşey yok..

İnşaallah en yakın zamanda hayırlı bir yuvanız-eviniz olur.
Ama bundan sonra, en azından bu bunaldığınız durumu azaltmak adına, bir kaç ay bunu hiç düşünmeyin ve elinizden geldiğince kendiniz için ufak birşeyler yapın.

Bu belki geçici bir çözüm olarak görünebilir ama emin olun psikolojiniz için yıllara bedeldir.

Ruhun bile kullanma süresi-şekli vardır, gıdası huzurdur, kendimize güvendir.

Kendinize bir süre belirleyin ve maddi manevi imkanlarınız dahilinde kendiniz için çabalayın.

Merak ediyorum; en son ne zaman telaşsız, düşüncesiz şöyle sadece kendinize kahve yapıp içtiniz ?

Aslında burada kahve sadece sembol, yani en son ne zaman kendiniz için birşey yaptınız ?

bu dağ başında oturduğuma lanet ediyorum,çok kötü bir gündü bugün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…