bende insanım

canım çok iyisin sağol,benim üzülmem evde kimin umrundaki,tutunaccak dalım yok kızımdan başka,bide ablam var,benden 2 yaş büyük,annem yok zaten,kayınvalidemle yaşıyorum,ona çok yalvardım geçen yıllar,anne ne olur bize önayak ol şu adam birşeyler yapsın diye,ama o an tamam diyor ,sonra yok,maaşı var ,canı isterse verir,istemezsse vermez,halimi oana anlatamıyorum bile,bugün yine çok kırdı beni eşim,gittim kapımı kapattım ,sessizce ağladım,kayınvalidem duymuş ağlama falan dedi,ben bi zaman ağladım ,sonra kalktım,namazımı kıldım,odaya oturdum,geldi yanıma kayınvalidem,yüzü olmuş kıpkırmızı,dedim ne oldu,ben böyle üzüntülü şeyler duyunca elim ayağım boşalıyor,bayılmış kalmışım dedi,ben ne bileyim içerde oturuyor sandım,kendi evimde bile rahatça ağlayamıyorum,o kadına mı üzüleyim ,kendimemi,az bir şey desem oğluna laf ettirmiyorki,ana yüreği işte,canavar da olsa onun yavrusu,o bana değil ger zaman yine oğluna acır ,bana kim acısın

Valla canim, bu adama yapabilecek tek birseyin var, borclandiracaksin. Baska hic birsey fayda etmez boylesine. Gidip guzel gonlune gore koltuk takimi, esya, ne bileyim ihtiyacin olan seyleri taksitle alarak borca sokacaksin, mecburiyetten odeyecek. Ama artik evde kavga mi cikar, sorun mu olur, bilemem,onu sen bileceksin. Ne de olsa esini bizden iyi taniyorsun. Sinirli biri midir, mulayim midir, ona gore olc, tart bic, tek yolu bu bence.. Ihtiyacim vardi aldim, yavas yavas oderiz hayatim dersin. Ufak birsey alip dene istersen. Adamdan para tirtiklamanin bir suru yolu var. Falanca alet bozuldu, filancadan borc alip yaptirdim ver gotureyim, ya da alisverise ciktim para yetismedi filancadan aldim, ver yarin gotureyim gibi. Yani herkese anladigi dilden muhabbet, seninki anca bundan anlayacak gibi gorunuyor. sen yettirdikce "daha fazlasina gerek yok, bir daha mi gelecem dunyaya, ben kazaniyorum, bey gibi yerim" kafasiyla hareket ediyor. Adam bencil.. Bir evi ve karisi oldugunu, sorumluluklari oldugunu hatirlatmanin vakti gelmis de geciyor bile.. Sen bogaz tokluguna onu baksin diye edindigi kolesi degilsin, senin de bir hayatin var, ihtiyaclarin var. Evlenince hayat musterek. Bunu goremiyorsa gordureceksin. Varligini bir sekilde hissettireceksin. Hadi uzulme, bu isin bir cozumu vardir, onu bul, kurtul bu kisir donguden..

çok üzüldüm demeyin böle nolurr
boşayın terkedin gidin kalsın anasıyla..
anası çekçekmi bakalım??

belki onsuz daha mutlu olursunuz.. ay nedicemi bilemedim ((

cemrecim, bak aklima ne geldi.. Kiyafetle baslayabilirsin ise.. Oranin yerel bir magazasinda hesap actirip taksitle bir kac parca hos kiyafet alarak baslasan diyorum. aksam o gelmeden once giyinir kusanir, hafif makyajini da yapar, onun begendigi yemeklerden sofrani hazirlar beklersin. Sendeki bu degisikligi gorunce "nooluyoruz" diyecektir. Sen de soylersin, "Canim, yaslanip gidecegiz, biraz degisiklik yapayim seni mutlu edeyim dedim, bir kac parca birsey aldim taksitle, iste haftada ayda su kadar su kadar odeyecegiz, cok birsey degil, sana hos gorunmek istedim". Dersin. Mumkun mertebe hos ve bakimli ol o anda.. Bakalim ne yapacak. Bu taktik cogu zaman ise yarar.

Arkadaşım seni rahatlatır mı bilmiyorum ama ben de 23 senelik evliyim benim de bir evim yok ,üstelik bankalara da dünya kadar borç var.bankalar sürekli arıyor ve ben bazen o kadar bunalıyorum ki telefonun fişini çekmek zorunda kalıyorum.doğru düzgün kıyafetim yok demişsin ya emin ol benimde yok. yalnız değilsin yani ama herşeye rağmen ayaktayım ve ayakta kalmaya da devam edicem.Allah bir kapıyı kapatırken öbür kapıyı açıyor. Bir arkadaşımla dertleşirken bana dedi ki ''senin en büyük varlığın çocukların'' ne kadar doğru değil mi?onlar için güçlü olmalıyız.

hepinizden Allah razı olsun,benim derdime kafa yorup,zaman ayırmışsınız,biraz önce çok fena kavga ettik,bana sürekli hayvan gibi muamele etmesinden bıktım,dedim belki konuşursak,işler azda olsa yoluna girer,ama her seferinde olduğu gibi,olan bana oldu,biraz konuşsak dedim ,yine senin saçmalıklarını mı dinlicem,sen yine ruh hastası olmuşsun,sen hiç değişmedinki,sen hep aynı sendin,bir milim düzelme yok sende,ömrümü çürüttün,deyip saymaya başladı,ben neden bağırıyorsun ,beni hep böyle korkutup sindiriyorsun dedim,sen bağırtıyorsun,durduk yerde bağırmam dedi,bende bana sürekli hakaret ediyorsun bu işin sonu hiç iyi değil dedim,sonra sen ne diyorsun,..gidersin boşanırız dedi,ben şimdi ne yapayım,adamla iki kelime konuşamıyorum ,suçlu benim,hiç kimseye minneti yok,ihtiyacı var,kendine çok güveniyor,gözünde sinek kadar yer kaplamıyorum,Allahım sabır ver bana,çaresiz olup,gidecek kapım yok biliyor,Allah yarattı demeyip,canı nasıl isterse davranıyor,bazen diyorum kendime,oda bir gün ölecek,bu dünyada esamesi bile okunmayacak,kaybolacak bu dünyadan,kurtulucam ondan,eğer sonraya kalırsam,ama,bir 30 yıl daha çekmem gerek,çünkü babası 80 yaşında öldü,kalmadı gücüm,ne yapmalı bilmemki,kimsem yok,bu bozuk psikolojiyle hayata nasıl,tutunucam,adam bitirdi beni,benlik yok,kişilik yok,yok da yok,

ahh ablacım çok üzüldüm sana bak kkya takıl,iyi gelir. unutursun burda sıkıntılarını

bence sen ne yap biliyo musun? psikiyatriste git,kendi durumunu anlat. yazılan ilaçlarıda sen içme kocana gizlice içir

o ilaçlarla mest olmuşken sende rahata er elini hafif tut tAbi. yemeğine,çorbasına her gün 1-2 tane at

bizim burdA bi komşu yapıyo,kocası sakinleşti onlarda rahat

çok sağol zeboş önerin için canım aslında eşim de panik atak var,doktora gitti,yaklaşık 3 aydır kullandı,o zamanlar çok iyi davranıyordu bana,şimdi sanırım,ilaçlara alıştı bünye,pozitif etki yapmıyor,aksine daha çok saldırgan bir yapıya büründü,bende bunun yüzünden kaç kere gittim pskiyatre,nörolojiye,bende migren var tuttumu çok ağır,iğnesiz geçmiyor,bura dağ başı dedimya,anca 2 saatlik mesafeye gidicez,acilde vurucaklar,öyle diniyor,doktor migrenin,sinirsel olduğunu söyledi,üzüntü,stres,tetikliyormuş,sanırım bende gitsem ilaç alsam iyi olacak,bu sıra sinirlerim,çok zayıfladı,hepiniz çok iyisiniz,buraya gelirim sık sık,çok dertler var,herkes kaderini yaşıyor bir şekilde,ama hep mağdur olan kadın ,ezilen kadın,aldatılan kadın,cevap isteyen bir sürü soru,imtihan sınanıyoruz.....

Evvela Allahtan sabır diliyorum size. Böyle ruhunuzu karartmayın zira bu dünyadan mümine mal olmaz, onun zindanıdır dünya ... söylemenin kolay olduğu aşikar ama hepimiz bir şekilde sınanıyoruz. Allah hepimize üstesinden gelebilme sabrını versin. eşiniz ancak adına üzünülmesi gereken biri, sizi maruz bıraktığı zulümün günahını Allah affetsin. Kendinize kızınız için dikkat etmelisiniz, ona sarılın, kimsesiz değilsiniz. İkindi yaklaşıyor elimizden dua gelir ancak.. Allah'a emanet olun.

Ne diyeceğimi bilemiyorum, bi an siz bunları anlatırken annemi düşündüm.
26 senelik evlilik, dayak, borsada para kaybetme ve aldatma var.
Şimdi ise babamın birine kefil olmasından olmasından dolayı 90 milyarlık borç.
Eşyalarının coğu 26 senelik.
Babamla hiç anlaşamıyorlar.Daha 2 gün önce kardeşim mesaj çekti,evde yine kavga gürültü.
Annem babana güvenemiyorum artık diyor.Psikoloji bozuldu onu anlıyorum.
Ona tek güç veren şeyin kardeşlerim ve benim oldugumu her defasında söyler. Anneminde arkasında ne yazık ki ailesi yok.
Nereye kadar böyle gitcek sonuc ne olcak bilmiyorum ama hakkınızda hayırlısı olsun ablacım.
Eşinizin gecmişte yaptıgı hataları düşünmemeye çalışın.
Bu arada kendinize uğraş bulmaya çalışın lütfen.Evin içinde kaldıkça düşünceler üst üste gelir.
Kaynanız ile yürüyüşe çıkın, ne biliyim bulunduğunuz semte takıymış dikişmiş kurslara falan gidin.

allah içindeki sıkıntıları alsın derdine rabbim çare versin nsallah gönlündekiler en yakın zamanda olur üzme kendini ne olur.dua et sadece belki allah ona daha çok yalvaranı dua etmeni istiyor

çok geeçmiş olsun. gerçekten rahatsız olanlar gitmiyor doktora. bizleeri yıpratıyor bu tür insanlar

sende git doktora. tek git psikiyatriste,konuş. gittiğin şehirde azcık gez,bi cafede çay iç

ayrıca sakinleştirici ilaçları sağlık ocağı bile yazıyor

bak buraya takıl sık sık. zamanla kankaların bile olur

reiki, olumlama yap

yıpratma kendini. hasta olursan karşına geçip oh çeker daha çok üzülürsün

ne kadar mutlu oldum şimdi bu yazılanları okuyunca,yardımlarınız için minettarım size,elinize,yüreğinize,sağlık,evet bende çocuklarım için çekiyorum bu adamı,sırf onlar,hayata,bir sıfır yenik başlamasınlar,ayrılıp,boşanan kadına,toplum tarafından dışlanıyor,ne yazıkki,onlara yaşam hakkı tanınmıyor,düşene de bir tekme,toplum tarafından atılıyor,kadın her yerde kapana kısılmış durumda,aciz,zayıf,korunmaya muhtaç,buda erkeklerin üstümüze hakimiyet kurmasıyla sonuçlanıyor,bana evde hiç söz hakkı yok,hiç bir öneri getiremem,çözüm üretemem,çocuklarla ilgili,bir konuda,konuşamam,bir şey demeye kalksam,kes sesini,sana soran oldumu,fikrine ihtiyacım yok,benim aklım bana yeter ,der,susarım,susarım, bu satten sonra kızımın el yanında,başını eğdiremem,yarın el kapısına gidince,senin annen boşanmıştı,dedirtmem,çocuklarımın düzenini yıkamam,oğlum üni,hazırlanıyor,kızım okuyor,ayaklarının üstünde durmasını çok istiyorum,kimseye muhtaç olmasın,benim çektiğimi çekmesin,ben olmazsam bunlar olmaz,onlara bunu yapamam,kendimi bu dipsiz kuyudan çıkarıcam,yavrumun gülen yüzünde,umutlar beslicem ileriye dair,çok teşekkür ederim sizlere

Kişioğlu ya bilmez ya unutur lakin, kimsenin hakkı kalmaz kimsede, bedel neyse, bu dünyada ödenmeden göç edilmez ahirete. Elinden bugün alınan tüm bu şeyler, hakların, özgürlüklerin, kadınlık onurun... hepsi duayla, umutla senin olurlar yeniden Allahın izniyle. Sen yeter ki kaldır başını..

Yazdıklarınızı okuyunca inanın çok mutlu oldum.
Size yakışanda inanın bu gerçekten.
Siz güçlü olacaksınız ki, çoçuklarınızda güçlü olsunlar.
Kendi kendinizi düşüncelerinizle boğmayın.
Kesin ve kesinlikle kendinize bir uğraş bulun.
Örgü örün, dantel yapın,kumaş boyama,resim vb..
Neye becereniz varsa.
Bunca sene katlanmışsınız eşinize bundan sonra katlanmak daha kolay olmalı.
Biliyorsunuz neye kızacagını, ne diyeceğini...
Sabrınızın bir şekilde mükafatlanacağına inanıyorum.
Allah yardımcınız olsun.Kendinizi hiç bir zaman yanlız hissetmeyin.
Üstesinden gelemeyeceğimiz bişi yok, allah güç kuvvet versin sağlıgımız yerinde olsun yeter.
Eviniz inşallah en kısa zamanda huzur, mutluluk ile dolar.

canım ne kadar iyisin ne güzel şeyler yazmışsın,çok teşekkür ederim,bu ara bunalımdayım galiba,yoksa kendi kendimi motive edip,ayakta kalmayı başarabildim bu zamana kadar,evde devamlı temizlik yaparım,her gün bulurum bir şeyler,yenilenmeyi çok severim,değişiklere hep hazırım,bundan sonra kendim için çabalıcam,yarın aylık alışveriş için,şehire gidicem,alışveriş yapıcam,ilk iş kendimi iyi hisettiricek kıyafetler alıcam,bende önemliyim,bende varım,artık ne evi, ne eşyayı düşünücem,ne olur al diye yalvarmıcam,bir evimiz olsun diye tek başıma çabalamıcam,gidicem bir kafede tek başıma çay içicem
burada öyle bir imkan yok,dağların arasında bir köy,ayda bir giderim ben şehire oda eşim marketi sevmez,beni götürür yanında,ben uğraşamam al diye,parayı toplu verir,her ay 100 tl atmaya çalışıyorum,kızımın çeyizini yapıyorum bir yandan,işte böyle
kendime değer vericem bundan sonra,bu adamla nasıl gerçekleştireceksem,ama bir şekilde yapıcam

çok güzel kararlar vermişsin,hep böyle devam et canım.önce kendimiz mutlu olalım ki yanımızdakiler de mutlu olsun.boşver ev düşüncesini.nasılsa açıkta yaşayacak haliniz yok.yarının keyfini çıkar

Uff çok bunalmışsınız çok..
Allah kolaylık sabır versin.

Bayanlar kıstıkça, tasarruf yapıp arttırmaya çalıştıkça, artan parayı eş savurmaya başlıyor, denge bozuluyor ve evindeki hanımının ihtiyaçlarını unutuyor.

Bayanlar yıllar geçince yoruluyor '' ah ben ne yaptım'' diyor..

Halbuki kıymetli bir durum ve neredeyse yeni nesilde giderek azalıyor bu kadar fedakar bayanlar.

Bu zamandan sonra kendiniz için yapacağınız ne var ?

Düşünün bir bundan sonra ne mutlu eder sizi ?

yazılanların bırkısmını okudum we karsımda annemı gordum canım annemı
oda bızım ıcın katlandı bu zamna kadr herseye
cocuklarım uzulmesın basları yere egılmesın dıe buyuduk artık bende abımde anneme kızıyoruz keske bu zamna kadr katlanmasaydın bazı seylere dıe hala katlanıyo bızden saklıyo ama bız farkındayız bazı seylerın annem desınkı bna katlanamıcam artık dıe hemn desteklerım annemı allah tum sıkıntı cekenlerın yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…