Ama yapmayın böyleee yaa dirayetli olun :26: valla çok üzüldüm şu yazdıklarınıza yazık günah değil mi size bu kadar üzmeyin hırpalamayın kendinizi hasta olursunuz Allah korusun ne diyeceğimi bilemedim ki :26:
canım çok iyisin sağol,benim üzülmem evde kimin umrundaki,tutunaccak dalım yok kızımdan başka,bide ablam var,benden 2 yaş büyük,annem yok zaten,kayınvalidemle yaşıyorum,ona çok yalvardım geçen yıllar,anne ne olur bize önayak ol şu adam birşeyler yapsın diye,ama o an tamam diyor ,sonra yok,maaşı var ,canı isterse verir,istemezsse vermez,halimi oana anlatamıyorum bile,bugün yine çok kırdı beni eşim,gittim kapımı kapattım ,sessizce ağladım,kayınvalidem duymuş ağlama falan dedi,ben bi zaman ağladım ,sonra kalktım,namazımı kıldım,odaya oturdum,geldi yanıma kayınvalidem,yüzü olmuş kıpkırmızı,dedim ne oldu,ben böyle üzüntülü şeyler duyunca elim ayağım boşalıyor,bayılmış kalmışım dedi,ben ne bileyim içerde oturuyor sandım,kendi evimde bile rahatça ağlayamıyorum,o kadına mı üzüleyim ,kendimemi,az bir şey desem oğluna laf ettirmiyorki,ana yüreği işte,canavar da olsa onun yavrusu,o bana değil ger zaman yine oğluna acır ,bana kim acısın
bu yazdıklarım aslında buz dağının görünen kısmı,aslında yaşamaktan bıktım ben,şuan hüngür hüngür ağlıyorum,belki biriniz sesimi duyar da üzülme dersiniz,ben üç kuruşu bir araya getirmeye ,her şeyimden fedakarlık etmeye çalışırken,insanca muamele göremediğime yanıyorum,köpek kadar haysiyetim yok gözünde,öyle hakaretler ediyorki canımı çok acıtıyor,her gün evde,burun burunayız,hiç özelim yok,hep bir korku var ,öyle sindirip korkutmuşki beni az bir gürültüde yüreğim hopluyor,benim ömrümü çürütmüş,ne evi ne eşyası,boşver hepsini,bazen,ya kendimi,ya onu öldürmek geçiyor içimden,şeytan diyorum git başımdan,bu dağ başında kapana kısılmış gibiyim,para var ,2000 tl her ay giriyor bu eve,ama nerde ben göremiyorum,çok yoruldum artık,mücadele gücüm kalmadı,zorla olmaz bu işler erkek evine ailesine bakınca gururlanır değilmi,namerde muhtaç etmediğine,ama biz hep yük olduk onun sırtına,taşımadı bizi,kendi ne istediyse yaptı,14 yılda saçtı savurdu elindeki parayı ,ben tutalım bi ev alalılm dedikçe dinlemedi beni,bu satten sonra ne evi be ömrümü saniye saniye bitiriyor,ben böyle acıdan kahrolurken ev ,eşya benim neyime,galiba bu dünyaya doyamadan gözlerim açık gidicem,çocukken gülemedim,evlenince tam bir cehennem ,canım annem nerdesin,gel bak bir cani yavrunun ömrünü harcıyor hesapsızca,gelde kurtar beni bunun elinden,sana çok ihtiyacım var,
çok sağol zeboş önerin için canım aslında eşim de panik atak var,doktora gitti,yaklaşık 3 aydır kullandı,o zamanlar çok iyi davranıyordu bana,şimdi sanırım,ilaçlara alıştı bünye,pozitif etki yapmıyor,aksine daha çok saldırgan bir yapıya büründü,bende bunun yüzünden kaç kere gittim pskiyatre,nörolojiye,bende migren var tuttumu çok ağır,iğnesiz geçmiyor,bura dağ başı dedimya,anca 2 saatlik mesafeye gidicez,acilde vurucaklar,öyle diniyor,doktor migrenin,sinirsel olduğunu söyledi,üzüntü,stres,tetikliyormuş,sanırım bende gitsem ilaç alsam iyi olacak,bu sıra sinirlerim,çok zayıfladı,hepiniz çok iyisiniz,buraya gelirim sık sık,çok dertler var,herkes kaderini yaşıyor bir şekilde,ama hep mağdur olan kadın ,ezilen kadın,aldatılan kadın,cevap isteyen bir sürü soru,imtihan sınanıyoruz.....
ne kadar mutlu oldum şimdi bu yazılanları okuyunca,yardımlarınız için minettarım size,elinize,yüreğinize,sağlık,evet bende çocuklarım için çekiyorum bu adamı,sırf onlar,hayata,bir sıfır yenik başlamasınlar,ayrılıp,boşanan kadına,toplum tarafından dışlanıyor,ne yazıkki,onlara yaşam hakkı tanınmıyor,düşene de bir tekme,toplum tarafından atılıyor,kadın her yerde kapana kısılmış durumda,aciz,zayıf,korunmaya muhtaç,buda erkeklerin üstümüze hakimiyet kurmasıyla sonuçlanıyor,bana evde hiç söz hakkı yok,hiç bir öneri getiremem,çözüm üretemem,çocuklarla ilgili,bir konuda,konuşamam,bir şey demeye kalksam,kes sesini,sana soran oldumu,fikrine ihtiyacım yok,benim aklım bana yeter ,der,susarım,susarım, bu satten sonra kızımın el yanında,başını eğdiremem,yarın el kapısına gidince,senin annen boşanmıştı,dedirtmem,çocuklarımın düzenini yıkamam,oğlum üni,hazırlanıyor,kızım okuyor,ayaklarının üstünde durmasını çok istiyorum,kimseye muhtaç olmasın,benim çektiğimi çekmesin,ben olmazsam bunlar olmaz,onlara bunu yapamam,kendimi bu dipsiz kuyudan çıkarıcam,yavrumun gülen yüzünde,umutlar beslicem ileriye dair,çok teşekkür ederim sizlere
canım ne kadar iyisin ne güzel şeyler yazmışsın,çok teşekkür ederim,bu ara bunalımdayım galiba,yoksa kendi kendimi motive edip,ayakta kalmayı başarabildim bu zamana kadar,evde devamlı temizlik yaparım,her gün bulurum bir şeyler,yenilenmeyi çok severim,değişiklere hep hazırım,bundan sonra kendim için çabalıcam,yarın aylık alışveriş için,şehire gidicem,alışveriş yapıcam,ilk iş kendimi iyi hisettiricek kıyafetler alıcam,bende önemliyim,bende varım,artık ne evi, ne eşyayı düşünücem,ne olur al diye yalvarmıcam,bir evimiz olsun diye tek başıma çabalamıcam,gidicem bir kafede tek başıma çay içicemYazdıklarınızı okuyunca inanın çok mutlu oldum.
Size yakışanda inanın bu gerçekten.
Siz güçlü olacaksınız ki, çoçuklarınızda güçlü olsunlar.
Kendi kendinizi düşüncelerinizle boğmayın.
Kesin ve kesinlikle kendinize bir uğraş bulun.
Örgü örün, dantel yapın,kumaş boyama,resim vb..
Neye becereniz varsa.
Bunca sene katlanmışsınız eşinize bundan sonra katlanmak daha kolay olmalı.
Biliyorsunuz neye kızacagını, ne diyeceğini...
Sabrınızın bir şekilde mükafatlanacağına inanıyorum.
Allah yardımcınız olsun.Kendinizi hiç bir zaman yanlız hissetmeyin.
Üstesinden gelemeyeceğimiz bişi yok, allah güç kuvvet versin sağlıgımız yerinde olsun yeter.
Eviniz inşallah en kısa zamanda huzur, mutluluk ile dolar.
canım ne kadar iyisin ne güzel şeyler yazmışsın,çok teşekkür ederim,bu ara bunalımdayım galiba,yoksa kendi kendimi motive edip,ayakta kalmayı başarabildim bu zamana kadar,evde devamlı temizlik yaparım,her gün bulurum bir şeyler,yenilenmeyi çok severim,değişiklere hep hazırım,bundan sonra kendim için çabalıcam,yarın aylık alışveriş için,şehire gidicem,alışveriş yapıcam,ilk iş kendimi iyi hisettiricek kıyafetler alıcam,bende önemliyim,bende varım,artık ne evi, ne eşyayı düşünücem,ne olur al diye yalvarmıcam,bir evimiz olsun diye tek başıma çabalamıcam,gidicem bir kafede tek başıma çay içicem
burada öyle bir imkan yok,dağların arasında bir köy,ayda bir giderim ben şehire oda eşim marketi sevmez,beni götürür yanında,ben uğraşamam al diye,parayı toplu verir,her ay 100 tl atmaya çalışıyorum,kızımın çeyizini yapıyorum bir yandan,işte böyle
kendime değer vericem bundan sonra,bu adamla nasıl gerçekleştireceksem,ama bir şekilde yapıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?