Bende ketum olmak istiyorum nasıl yapacağım?

Bence en güzeli burda gel anlat derdini dedikodu yapan yargılayan derdinle mutlu olan olmaz ya da bi günlük falan tut kendine ben öyleyim mesela yazınca rahatlıyorum

Ya burda bile denk geldim biliyormusunuz.üyenin daha önceki yorumunu yada konusunu bilip daha sonra açtığı konuya ya ne oldu hani şöyle diyordun diyenler okudum. Yanlış anlaşılmasın en son eşinizle boşanıyordunuz o iş ne oldu gibi soranlar değilde o gün şu konuya şu yorumu yapmıştınız ha şimdi ne oldu gibi söyleyenler var.
Dediğiniz doğru şeyler aslında anlatmamak gerek iyiyi de kötüyü de. Ama bazı zaman çıkıveriyor ağızdan işte.

Musluğu açıp suya anlatın
Ben de ketumumdur. Eşim benden beterdir. Birbirimize karşı dahi oyleyiz. Sorunlarımı çözebileceğine inandigim kisi yada kişiler haric kimseyle paylaşmam. Sonra neler dönüyor arkadan, nelere şahit oluyoruz degil mi? Neler konuşuluyor. Ben daha isten eve gelmeden, konuşmalar gelmis oluyor önden önden. Birkaç tecrube sonrasi, zaten ketumdum daha beter oldum. Açlıktan ölsem tok sallanirim, damarımda kan kalmasa yine de koşarım oyle belli etmem olumsuzluklari. Ama olumlu durumlarda da aynı olmaya çalışıyorum, çünkü cok bilirim kursakta birakilan hevesleri, iki cumle ile mahvedilen planlari, tadi kacirilan sevincleri.

Benim 12 senelik bir arkadaşım var ona bi derdimi anlattığında bilgisayar gibi onu aklında tutuyor ben unutuyorum o unutmuyor. Başka zAman pat çıkartıp önüme koyuyor. Mesela eşimi çekiştirdim diyelim sonra biz arayı düzeltiyoruz eşimle bu sefer o başlıyor. O an eşime çok kızmış olsam bile onun eşime söylediği laflar çok zoruma gidiyor

Sİze maşallah diyorum. Benim o kadar olmam için daha 40 fırın ekmek yemem lazım ni arkadaşın deyimiyle daha çok kazıklanmam lazım galiba

Mesela benim de boyle bir arkadasim var.
Kötü bir tecrube sonrasi artik konuşma konumuz gundelikten oteye gecmiyor. Yuzeysel konuşuyorum. Yoksa bicak sokmaya yer ariyor degisik bir tipleme kendisi. Ben de minimum cumle ile az muhabbetle postaliyorum kendisini

Ben onun gibi başka yoktur zannediyordum ama ne yazıkki varmış. Birgün bana uzun zamandır arayıp sormadın dediğinde hayat kalitemi düşüren insanlarla fazla muhattap olmuyorum şu ara diyesim var ama yapamıyorum işte. Çünkü eskiden böyle biri değildi sonradan çok değişti

benim her konuma bu şekilde saldıran tipler var. bi de birbirleriyle arkadaşlar gaz veriyorlar birbirlerine :) allahtan hepsini engelledim de yazdıklarını görmüyorum kendi kendilerine laf sokup sinir oluyorlar.

Ah ahh ayni ben hislerime tercuman olmuşsunuz.. Simdi yine biraz törpüledim. Ogrenciyken sirf herkese guvenip derdimi anlattim diye basima gelmeyen kalmadi benim derdimle beni vurdular resmen..

Dediginiz gibi birine anlatinca rahatliyorum biraz zaman geciyor yahu ne gerek vardi niye anlattimki simdi bunu diye soyleniyorum.. Sanirim huyumuz bu

Bence en güzeli burda gel anlat derdini dedikodu yapan yargılayan derdinle mutlu olan olmaz ya da bi günlük falan tut kendine ben öyleyim mesela yazınca rahatlıyorum

Bencede cok ozel bir sorunumu burada yazdim bazi arkadaslar destek oldu. Hatta biri sayesinde cozum bile buldum. Baskasina anlatsam ayvayi yemistim

Üşenerek.. anlatmadan önce diyceksiniz ki.. ammaaannn şimdi buna anlatsam napıcak ki sanki elinde sihirli değnek mi var? Bi faydası olmadığı gibi bi de her şeyimi öğrenmiş olcak. E ilerde de bi ters düşsek herkese yaysa derdimi veya aramızda tatsızlık olmasa bile hayatım hakkında laf söyleme hakkı görcek kendinde. Ay en iyisi susayım. bu yani. Çözümü böyle buldum ben.

Çok dellendiğimde teli elime almıyorum bikaç gün kendimi eve kapatıyorum. Sonrasında zaten anlatmak içimden gelmiyo

Bi de sabrederken sorunlarımın daha kolay çözüldüğünü gördüm.. Allah yardım ediyo çok şükür..

Ben de yoldan birini çevirip anlatacak kadar doluyorum bazen.
Ve çenem düşük olduğu için sırrımı yaymadığım adam kalmadı.
Onedenle sadece bana kendini açana açmaya karar verdim.
Böyle 3 kişi var hayatımda.
Yani onlar da bana herşeyini anlatır.
Onun dışındakilere anlatmıyorum, onlar bana güvenip anlatmıyo, bana noluyo...
Sır verirsem karşılığında sırrını alırım hesabı :)

Bunun nasılı yok, içten gelen birşey. Ben ketumun önde gideniyim.
Eşim ve kardeşimden başka kimseyle dertleşmem.
Derdinizi anlatmadan önce içinizden 2 sn. düşünün, bu derdimi bilecek de ne olacak bana faydası olacak mı diye.

bende eskiden uçan kuşa bile anlatırdım ama sonra baktım herkes kötü niyetli vazgeçtim
hiç bir şeyi anlatmıyorum
şöyle telkin edebilirsin kendini anlatırsam nazar değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…