Bende mi bir sorun var?

Asaara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
162
32
28
Bugüne kadar hayatımda bir çok kişi oldu konuştuğum. Ama sorun şu ki ben hiçbir şekilde karşılıklı aşk yaşayamiyorum. Karşımdaki kişinin benden gerçekten hoşlandığını hissettiğim an içimde birşey kalmıyor. Aynı şekilde ben gerçekten hoşlandığım an elime yüzüme bulaştırıyorum ve olmuyor bir şekilde. Daha önce sevgilim oldu ama onlarla da ben ne kadar sevdiysem o kadar olumsuz oldu ya da ben ne kadar sevmediysem o kadar olumlu oldu. Tamam kaçan kovalanir da ben artık düzgün karşılıklı bir ilişkim olsun istiyorum. Her zaman ya karşı tarafın ya benim duygularım bir şekilde bitti. En son bir kişiden gerçek anlamda etkilenmiştim ve onunla da olmadı. Aslında olay şu sanırım hani şu taktik olayları var ya sen üzerine gitme geri dur bir adım at kaç. İşte ben onu hoşlandığım kişiye yapamıyorum. Eğer hoslanmiyorsam çok kolay benim için elde etmek ama hoslaniyorsam herşeyi mahfediyorum ne olacak bu halim. Hiç uzun ilişkim de olmadı en fazla 3-4 ay

'' Karşımdaki kişinin benden gerçekten hoşlandığını hissettiğim an içimde bir şey kalmıyor '' demişsin.
Sorun da bu zaten.

Aynı yaştaymışız olur öyle kafana göre birini bulamamışsındır

Yaşıtlarimin çoğunun 3-4 yıllık ya da 1-2 yıllık ilişkisi var. Şu an olmasa bile yaşamışlar 1-2 yıllık da olsa bir ilişki. O yüzden diyorum bende mı bir sorun var acaba neden surduremiyorum. Ve karşılıklı olduğunu düşündüğüm bir ilişkim de olmuştu o zaman da karşı tarafın ilgisi bitmişti.

Sizin gibi insanlara flörtöz deniyor.
İyidir, severim bu tipleri.
Durulacağınız insan eşiniz olsun umarım.

Diyecek bir şey yok pek... Sorun ve çözümü kendi içinde, muhakkak bir sebebi olmalı ve anlattığın şeyler bize ipucu vermiyor. Birinin benden hoşlandığını fark ettiğim zaman içimdeki aşk bitiyor demen bu konuda sorunlu biri olduğunu açıkça gösteriyor kişilik bozukluğun var, olgunlaşman lazım ama bunun için yaşın geç... Normalde 20 yaşından önce bu durumu çözmeliydin. Yapacak bir şey yok, psikolojik bir sorun bu yani.. Söylediğin şey o kadar komik bir şey ki diyecek bir şey bulamıyorum. Yani ne demek karşımdaki benden hoşlanınca bir şey hissetmiyorum? Yani ne olmasını bekliyorsun seni sürekli peşinden falan mı koşturması gerekiyor?

Senin gibi bir arkadaşım vardı, herkesin peşinden koşması hoşuna giderdi. O da gider olmayacak adamlara aşık olurdu, onlar da bunu kabul etmedikçe üzülürdü. Biriyle çıkmaya başlar, hemen sıkılır başkasına geçerdi süreç böyle devam etti... Bu duruma acilen bir çözüm getirmen gerekiyor, erkeklerin en nefret ettiği tiptir bu tip, genelde babasıyla sorun yaşayanlar babası annesini aldatan veya boşanmış kişilerde görülüyor gördüğüm kadarıyla bu tarz problemler. İleride evlenirsen evleneceğin kişi muhakkak soracaktır kaç kişiyle ilişki yaşadın diye, bu sayı arttıkça evlilik yani düzenli ve resmi ilişki ihtimalin azalır çünkü karşındaki kişi haklı olarak sorunlu olduğunu düşünecektir.

Birine aşık olacağım psikolojisinden kurtularak bence.
Doğru kişi genelde zamansız gelir. Akışına bırakmak lazım..
Aslında öyle bir takıntım yok yalnızken mutlu da bir insanım. Ama zaman zaman düşünüyorum. Mesela en son birinden hoşlandım ve hayatımda ilk defa ilk adımı attım. Ki benim o ara hiç böyle bir niyetim yoktu karşıma çıkanlar da olmuştu ama derslerime yoğunlaşmayı düşünüyordum. Sonra onun bakışlarından sonra bende baktım ve gerçekten hoşuma gitti. Gidip tanıştım buluşmak istedi buluştuk sonra istemedi kendisi. Hayır benim sorunum ne ben anlayamıyorum

Normal olmadığını bende biliyorum. Ama elimde değil gerçekten. Bir sorun var ve bende bulamadığım için buraya yazdım. Ne söylemeliyim mesela ipucu olarak? Ne tür bir kişilik bozukluğu ki bu?

Normal olmadığını bende biliyorum. Ama elimde değil gerçekten. Bir sorun var ve bende bulamadığım için buraya yazdım. Ne söylemeliyim mesela ipucu olarak? Ne tür bir kişilik bozukluğu ki bu?
Yazıyı düzenledim o ara sen alıntılamışsın... Karşındaki kişinin bariz bir senden soğuma nedeni olmalı ki ilk buluşmada hemen yatırmış işi.. Kaldı ki erkekler en kötü takılırım, boş vakitlerimi doldururum diye kolay kolay kesin suretle reddetmez demek ki buna bile razı olamayacak bir problem var ortada.. Bunu en iyi çevrendekiler söyleyebilir sana, o buluşmaya şahit olsaydık bir şeyler söyleyebilirdik.. Bariz bir özelliğin var mı mesela çok konuşmak gibi veya buluşmada nasıl muhabbetler geçti aranızda?

Ben eğer birşey hissettiysem genelde vazgeçen karşı taraf oluyor. Yani birine karşı duygularım olduğu zaman ve severek bir ilişkiye başladığım zaman normal şartlarda vazgeçen olmadım hiç. Yani beni sevmeyen birinin de peşinden koşmadim hiç. Mesela o son bahsettiğim kişiden gerçekten çok hoşlanmıştım ama olmadı. Hala daha aklıma geliyor ama peşinden koşmadim olmayacağını kabullendim mesela. Yani daha farklı bir durum arkadaşınızdan sanirim

Aynı senin gibi bir arkadaşım vardı üniversitedeyken.Çok güzel olmasina rağmen 3-4 buluşmadan sonra nedensiz bir şekilde bitiyordu ilişkileri: ) Hep dalga geçerdik ama su an nişanlandı herkesten önce evlenecek galiba :)

Belki bakış açısı ile ilgili belki karşına doğru insan çıkmadı belki bahtsızsın, bilemiyorum: )
Ama genelde senin durumunu yaşayan insanlar birini bulup işte bu diyor ve evleniyor kısa sürede. Ya da bana öyle denk geldi

Çok kısa sürede çok samimi mi oluyorsun? Bazı insanların içerisinde sevgi dolup taşar, hemen yakınlaşmak ister karşısındaki kişiye bu çoğu insana abes gelir yani adım adım gitmek yerine koşarak gitmek hatta atlamak gibi bir durum... Böyle bir durum oluyor mu? Mesela bir çiftin birbirine çıkıyoruz demesi için 5-10 buluşma geçmesi gerekir sen hemen sevgili moduna giriyorsan erkekler için büyük soğuma sebebidir.

aslında bazı durumlarda çekingen birisiyim. Baya utangaç durdum ve kastim kendimi. Ama yine de konuşmaya çalıştım. İkimizde kendimizden bahsettik. Okuldan derslerden hoşlandığımiz şeylerden falan. Biraz çekingen konuşmam olabilir mı acaba kendimi kasmam. Çok uzun yazıyorum kusura bakmayın ama bundan 5-6 ay önce de birisiyle bir buluşmamız olmuştu onun hoslanması ile başladı. O zaman ben sadece beğenmiştim. Ve onun hoslandigindan emindim. ( Normal hayatta da karsimdakinin samimiyetine beni sevdiğine inanmadigim insanların yanında rahat olamıyorum. Ama sevildigimi hissettiğim, samimiyetini hissettiğim insanların yanında çok konuşkan neşeli biriyim. Yani arkadaşlarım için söylüyorum bunu) o kişinin de benden hoslandigindan emin olduğum için çok rahat bir şekilde konuştum kendimi ifade ettim. Ve eminim kendimi hayran bıraktım diyebilirim. Hala daha arada mesaj atar ben istemediğimi belirttiğim halde. Yani hep bunun gibi durumlar umarım anlatabilmisimdir kendimi

Yok öyle de değil. Hiç bir zaman sevgili moduna giren ben olmadım. Karşılıklı bir hoslanti olduysa karsimdakinin adimina göre bir adım atmaya çalışıyorum..

Yok öyle de değil. Hiç bir zaman sevgili moduna giren ben olmadım. Karşılıklı bir hoslanti olduysa karsimdakinin adimina göre bir adım atmaya çalışıyorum..
Sor o zaman neden diye o kadar kişiyle görüşmüşsün hiç birine sormadın mı? Gurur yapmanın alemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…